Faceless.me Beoordeling

Faceless.me

ProPrivacy.com partituur
3.5 van de 10

Samenvatting

Faceless.me begon goed tijdens onze review vanwege het royale gratis aanbod van de service. Het is echter belangrijk op te merken dat de gratis versie wordt geleverd met beperkte snelheid en geen mogelijkheid om te schakelen tussen VPN-serverlocaties. Toch verdient het als een snelle en gemakkelijke anonimiteitsoplossing wat krediet.

Onze gevoelens werden meer gemengd toen we de oplossing nader gingen onderzoeken. De snelheidstestresultaten waren zeer variabel tussen verschillende servers en we hadden wat irritante problemen met hun iPhone VPN-app. We ondervonden ook enkele problemen met de laadtime-out van de website van de provider zelf die reden tot bezorgdheid gaven.

Het lijkt erop dat er werk wordt gedaan om de oplossing te verbeteren, en omdat het mogelijk is om het gratis te proberen, zouden we afzien van het volledig afwijzen, maar de prestaties zouden echt moeten verbeteren voor een ongekwalificeerde aanbeveling.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  7 Mbps
 • Jurisdictie
  Cyprus
 • Gelijktijdige verbindingen
  1
 • landen
  3

Kenmerken

 • Maak verbinding bij het opstarten
 • 3 serverlocaties (VS, Nederland, Rusland)
 • Gratis optie
 • OpenVPN
 • PPTP
 • Geen gebruikslogboeken
 • P2P ondersteund

Bezoek Faceless.me »

Snelheid en prestaties

Zoals gewoonlijk hebben we met Speedtest.net een aantal snelheidstests uitgevoerd om de prestaties van de VPN-oplossing te beoordelen.

Ten eerste hadden we zoals gewoonlijk een benchmark van onze testverbinding nodig, dus voerden we een snelheidstest uit terwijl we geen verbinding hadden met de VPN. Zonder VPN bereikten we een downloadsnelheid van iets minder dan 7 Mbps.

Vervolgens, beginnend met de server die het dichtst bij onze fysieke locatie was, hebben we verbinding gemaakt met Faceless.me in Nederland en een tweede test uitgevoerd waarbij we een downloadsnelheid van 5,26 Mbps bereikten.

De overhead van de VPN-verbinding verminderde onze snelheid met ongeveer 1,5 Mbps. Geen slecht resultaat, noch het beste dat we ooit hebben gezien.

We hebben vervolgens verbinding gemaakt met de server van Faceless.me in Rusland en het resultaat was veel slechter met 1,46 Mbps:

Uiteindelijk hebben we verbinding gemaakt met de Amerikaanse VPN-server en hebben we een downloadsnelheid van 2,58 Mbps bereikt. Hoewel dit een beetje beter was dan het Ruslandresultaat, vertegenwoordigde dit nog steeds minder dan de helft van onze benchmark downloadsnelheid.

Over het algemeen waren onze testresultaten deprimerend gemengd.

Prijzen en plannen

Zoals vermeld in de inleiding, is Faceless.me een unieke genereuze service, in die zin dat de provider tot 2 GB VPN-verkeer volledig gratis en zonder aanmelding aanbiedt. Zoals hierboven vermeld, is de snelheid van de gratis service echter beperkt en is het niet mogelijk om tussen VPN-servers te schakelen.

Voor degenen die de service na de gratis periode willen blijven gebruiken of toegang willen hebben tot de extra snelheid en functionaliteit, is het premium-pakket beschikbaar in twee eenvoudige variaties.

Een abonnement voor drie maanden onbeperkt verkeer kost $ 19,95 en zes maanden kost $ 29,95, wat neerkomt op $ 59,90 per jaar, waardoor de prijs van de service aan de onderkant van het gemiddelde komt. Het is echter vermeldenswaardig dat als u (zoals wij) zich in Europa bevindt, btw wordt toegevoegd aan de prijs.

Privacy en beveiliging

Het feit dat u met Faceless.me een beperkte versie van de service kunt gebruiken zonder een echte aanmeldprocedure, betekent dat dit een uitstekende keuze kan zijn voor degenen die een snelle, eenmalige privacyoplossing willen.

Voor meer technische details biedt Faceless ondersteuning voor PPTP en OpenVPN. Versleuteling is 1024 bit RSA, volgens de supportafdeling.

Veel gebruikers van VPN-services zijn geïnteresseerd in het logboekbeleid van hun provider. Faceless.me bevestigt in hun veelgestelde vragen dat ze geen logs van gebruikersactiviteit bijhouden.

Laatste gedachten

We hadden hoge verwachtingen van Faceless.me, en als een GRATIS VPN-service voldoet het aan enkele verwachtingen; 2 GB volledig gratis en anoniem verkeer zal voor sommigen aantrekkelijk zijn.

Als een betalende dienst voelt Faceless echter nog steeds als een werk in uitvoering. We vonden de website-time-outs verontrustend en hadden een hele dag dat onze iPhone geen verbinding zou maken vanwege een wachtwoordfout die zichzelf later oploste. Het feit dat de provider zegt dat ze nog steeds aan bepaalde delen van de dienst werken, is echter geruststellend.

Met wat meer werk kan Faceless.me een aan te bevelen dienst worden. Zoals het er nu uitziet, is het helaas niet helemaal daar.

Bezoek Faceless.me »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me