Fastmail Review

Fastmail

Fastmail
är en e-postleverantör som lanserades för tjugo år sedan 1999. Tjänsten annonserar sig som en säker e-postlösning som skyddar användarnas integritet. För detta ändamål påstår den aldrig att tjäna pengar på innehållet i användar-e-postmeddelanden - som är fallet med e-postgiganter som Google, Yahoo och Microsoft.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

Denna e-postleverantör har kontor i Australien och USA. Det är också värt att komma ihåg att e-posttjänsten förvärvades av det norska mjukvaruföretaget Opera redan 2010.

Det är emellertid ett australiskt företag, och det påstår sig endast svara på australiska domstolsbeslut - inte amerikanska. Men dess servrar är baserade i USA, vilket enligt vår åsikt innebär att det skulle kunna serveras en order och en gag order.

Tyvärr är Australien inte ett särskilt bra ställe för en privat e-posttjänst att baseras (och inte heller USA). Detta beror på att Australien är en del av Five Eyes övervakningsavtal och är en nation som verkställer invasiva obligatoriska lagar om datalagring. Dessutom antog Australien nyligen lagstiftning som myndigheterna kan använda för att tvinga tjänster att tillhandahålla bakdörrar till krypterade meddelanden.

Sammantaget innebär detta att om du vill använda den här e-postleverantören säkert måste du använda en-till-ende-kryptering (PGP eller S / MIME) för att skicka e-postmeddelanden mellan dig och din mottagare. Tyvärr är den här typen av kryptering inte tillgänglig i Fastmail - så du måste använda en tredjepartsutvidgning som Mailvelope eller en tredjeparts e-postklient som Thunderbird.

Är detta e-postmeddelande värt de pengar du måste betala för att använda det, eller finns det bättre alternativ på marknaden?

Fastmail-logotyp

Hur mycket kostar Fastmail?

Även om användare kan få en kostnadsfri testversion av Fastmail i 30 dagar är det nödvändigt att köpa ett prenumeration för att använda tjänsten längre. Prenumerationer kan köpas i en av tre planer: Basic, Standard och Professional.

fastmail-prissättning

Basic kostar $ 3 per månad (per användare) och låter dig använda sina säkra e-posttjänster med 2 GB lagringsutrymme. Grundläggande prenumerationsplaner tillåter dig inte att använda din egen domän.

Standard kostar $ 5 per användare per månad och ökar mängden lagringsutrymme till 25 GB. Standardanvändare kan använda sin egen anpassade domän.

Professional kostar $ 9 per månad och det ökar mängden lagringsutrymme till 100 GB. Professionella användare kan använda sin egen domän och de får också tillgång till tre extra funktioner: administratörsarkiv, "Topicbox" för att dela e-postmeddelanden med teammedlemmar och administratörskontroller.

Prenumeranter kan välja att betala med ett kredit- eller betalkort eller med PayPal. Kryptokurser är inte tillgängliga för tillfället.

Funktioner Översikt

 • Appar för alla plattformar
 • Webportal för enkel e-poståtkomst
 • IMAP, POP3, SMTP-stöd
 • Inga annonser
 • Ingen spårning
 • Kontaktlistor och grupper
 • Postlistningstjänst (ämnet)
 • E-postöverföringstjänst (Pobox)
 • Helt sökbar
 • Konversationsfunktion för trådning av meddelanden
 • Meddelandets fästning
 • Kalender
 • Importera funktionen
 • Exportera e-postmeddelanden till någon annan leverantör
 • Eget domänstöd (standard och högre)
 • E-postdelning och arkivering för team (professionell)
 • Administratörskontroller (professionell)

Enkel användning

Det är enkelt att registrera dig för en 30-dagars testversion av Fastmail och det kräver inte att du lämnar några kortinformation. Detta innebär att du verkligen kan hoppa in och få en känsla av hur Fastmail fungerar utan att behöva oroa dig för ett automatiskt rullande prenumeration.

För att börja använda Fastmail går du bara över till sin webbplats och registrerar dig med sina onlineformulär. Du måste ange ett lösenord och godkänna användarvillkoren (som inte innehåller någon skicka bulk eller oönskad e-post). Gratis användare påminns också om att inte använda tjänsten för kommersiella ändamål, för detta är det nödvändigt att köpa ett prenumeration.

fastmail gratis anmälningsformulär

Om du klickar på 30-dagars testversion flyttas du sedan till ett annat formulär som kräver att du lämnar ett telefonnummer. Detta är en mycket nedslående del av tjänsten eftersom vi mycket föredrar möjligheten att verifiera ett konto via e-post. Att överlämna ett telefonnummer anses alltid vara mycket invasivt, och detta är inte bra form för en tjänst som påstår sig vara integritetsskyddad.

fastmail gratis verifiera ditt telefonnummer

När vi hade verifierat vårt telefonnummer kunde vi börja använda det gratis kontot utan problem. Till att börja med kollade vi tillgängligheten för dess importfunktion. Vi upptäckte gärna att det är möjligt att automatiskt importera e-postmeddelanden och kontakter från en annan e-postklient.

Fastmail har en inbyggd importfunktion som låter dig migrera e-postmeddelanden från ett gammalt konto som Gmail, Yahoo, Outlook, iCloud eller via IMAP från vilken tredje part som helst. Kontakter kan laddas upp via en adressbokfil som CSV (den vanligaste metoden). Kalenderposter kan också importeras utan problem.

För att få tillgång till importfunktionerna - såväl som installationsguider för att få Fastmail att arbeta med en tredjeparts e-postklient och mobilapparna - klicka på nedåtpilen längst upp till vänster på klienten (bredvid din e-postadress) och välj inställningar.

få fastmail som arbetar med tredjepartsappar

Vi importerade några kontakter med en CSV-fil utan problem (vCard3 är också tillgängligt). Vi tog också över några e-postmeddelanden från Gmail för att kontrollera att importfunktionen fungerar. Allt du behöver göra är att se till att IMAP är på på ditt Gmail-konto.

I detta skede kontrollerade vi också exportfunktionen, som du skulle behöva använda om du någonsin bestämt dig för att lämna Fastmail för en annan tjänst. Vi hade svårt att lägga ögonen på exportfunktionen och var tvungna att söka på sin webbplats för hjälp.

Vi upptäckte att du måste skapa en grupp och lägga till dina kontakter för att exportera kontakter. Alla kontakter som har lagt till mappen "Ingen grupp" som e-postkontot kommer med som standard kan inte exporteras. Vi skapade en grupp och lade till en kontakt för att testa den.

fastmail-kontakter

Klicka på Exportera ger dig ett antal alternativ inklusive CSV-filer för Outlook eller Yahoo, vCard-filer, .adr-filer för Opera och LDIF-filer för Thunderbird. Detta är ett trevligt, stort utbud av alternativ som bör göra migrering lätt för alla.

Anteckningsfunktionen är ett trevligt tillägg som gör att du kan hålla anteckningar lagrade borta i molnet där de inte kan gå förlorade. Kom dock ihåg att dessa inte är skyddade med en-till-än-kryptering, vilket innebär att de kan komma åt av Fastmail-personal eller av myndigheterna om de betjänar Fastmail med en garanti.

fastmail-testanteckningar

Kalenderfunktionen är bra för användare som kommer från tjänster som Google som har blivit bekant med ett större utbud av funktioner. Det är mycket enkelt att ställa in en kalender och det är möjligt att bjuda in kontakter till ett möte via ett automatiskt e-postmeddelande, vilket är bra.

fastmail kalender

Möjligheten att ladda upp och lagra dokument är också stor och vi gillar att du kan skapa dina egna mappar för att hålla allt snyggt förvarat. Kom dock ihåg att den här tjänsten inte tillhandahåller kryptering för dina filer.

ladda upp fastmail-filer

När det gäller att skicka e-post själva blev vi uppenbarligen besvikna över att du inte kan använda PGP nativt i webbklienten. Företaget hävdar att det inte tillhandahåller PGP för vad det anser vara giltiga säkerhetsskäl, som du kan upptäcka på dess webbplats. Men för de många som redan använder PGP (och behöver det); integration skulle vara användbart.

Det finns gott om säkra e-postleverantörer som gör att du kan göra detta, och vi tror att PGP är en viktig del av alla e-posttjänster som påstår sig ge säker e-postfunktioner. Vi hade dock inga problem med att konfigurera Mailvelope-tillägget för att fungera med denna webbklient. Således är det möjligt att börja skicka säkra e-postmeddelanden utan för mycket väsen.

Vi har verkligen haft det lättillgängliga med guider för att ställa in ett konto för att arbeta med en tredjeparts e-postklient, vilket innebär att du kan använda denna e-postleverantör med alla e-postprogramvaror du föredrar.

Avslutningsvis kan vi intyga att denna tjänst är lättanvänd. Allt fungerar som det ska och det är aldrig svårt att hitta något du kan behöva. Således kan vi rekommendera den här tjänsten till nybörjare som vill flytta sig från invasiva tjänster som Google.

Å andra sidan, om du flyttar bort från Google och betalar för en tjänst, skulle vi förmodligen rekommendera att du hoppar till en tjänst som tillhandahåller en säker kryptering från e-post till e-post, filer och anteckningar..

Säkerhet och integritet

Att vara baserat i Australien med servrar i USA ger inte mycket förtroende. Australien och USA är kända för att arbeta tillsammans om intelligensfrågor och detta understryks av deras gemensamma engagemang för Five Eyes.

Att ha servrar baserade i USA innebär att det är möjligt att Fastmails servrar kan bli attackerade eller betjänas av en amerikansk myndighet. Och eftersom USA verkställer gag-order skulle FastMail-prenumeranter aldrig veta att deras e-postmeddelanden nås av den amerikanska (eller australiensiska) regeringen.

Denna potential är mycket problematisk eftersom Fastmail inte är en tjänst som tillhandahåller en-till-än-kryptering. Företaget anser att konsumenterna föredrar att ha möjlighet att återställa sina konton och söka i sina e-postmeddelanden och det använder dessa skäl för att motivera kryptering på serversidan.

Som ett resultat kontrollerar Fastmail dina krypteringsnycklar för dina räkning - och det är möjligt att dess anställda kan komma åt innehållet i dina e-postmeddelanden. Det betyder också att Fastmail har förmågan att överlämna dina krypteringsnycklar till myndigheterna för att få tillgång till innehållet i dina e-postmeddelanden, anteckningar och filer om det ges en garanti. Detta är långt ifrån idealiskt.

På sin webbplats hävdar Fastmail att data som finns på sina servrar är säkra eftersom de lagrar krypteringsnycklarna till konton separat från själva uppgifterna. Men faktum kvarstår att när lösenord och data båda lagras på företagsservrar finns det en ökad risk för hackning.

För användare som är paranoida att utsätta sig för dessa risker är det enda alternativet att skicka krypterade meddelanden med hjälp av e-postkryptering på klientsidan. Detta är möjligt med ett Fastmail-konto, men det är inte tillgängligt i Fastmails webbportal eller fristående appar.

Av okända skäl implementerar Fastmail inte någon nyckelkryptering som OpenPGP eller S / MIME. Detta innebär att du måste använda en tredjepartsutvidgning som Mailvelope - eller en tredje parts klient som Mozillas Thunderbird - för att skicka krypterade e-postmeddelanden. Fastmail tillhandahåller IMAP, POP3 och SMTP, så att du kan ställa in ditt konto så att det fungerar med en tredjeparts e-postklient som implementerar PGP, och det är inte svårt. Detta är dock det enda sättet att säkerställa att dina e-postmeddelanden inte sitter på FastMails amerikanska servrar i vanlig text.

Visserligen lovar Fastmail att inte titta på innehållet i e-postmeddelanden för sökordsforskning och reklamändamål. Men om det ges en teckningsoption, har det inget annat val än att ge regeringen tillgång till dina e-postmeddelanden.

Fastmails åtagande att öppna källkod är lite av ett dubbelsidigt mynt. Å ena sidan är Fastmail baserad på Cyrus - en open source-postserver till vilken den bidrar starkt. Det kör också JMAP (ett öppet standardprotokoll). Men utöver detta är hela Fastmails mjukvara egenutvecklad.

Att ha kunder med stängda källor innebär att det är omöjligt att granska plattformen. Och som ett resultat är det nödvändigt att lita på att företaget gör vad det säger med dina uppgifter. Detta förtroendelement tas bort när en e-postleverantör gör hela källkoden granskbar (öppen källkod).

Beroende på din hotmodell kan det här företagets användning av egen programvara kanske inte vara ett problem, särskilt på grund av företagets transparenta sekretesspolicy. Men för dem som är paranoida, kan kombinationen av implementering av slutna källor, amerikanska servrar, australisk jurisdiktion och kryptering på serversidan (motsatsen till nollkunskap) vara tillräckligt för att förhindra dig.

Slutligen kontrollerade vi Fastmails TLS / SSL för att säkerställa att det implementerar transiteringssäkerhet effektivt. Vi testade tjänsten med Qualys SSL Labs och rapporterar gärna att företaget fick A +. Detta innebär att du kan lita på att företagets SSL-säkerhet har implementerats korrekt och dina data bör vara säkra under transporten.

Men för alla som bestämmer sig för att använda den här e-posttjänsten via webbportalen är det också viktigt att komma ihåg att den implementeras med JavaScript (JS). Som är fallet med alla JS-applikationer som körs i din webbläsare gör detta det sårbart för attacker mellan män och medel som orsakas av det sätt som JS kommunicerar med din webbläsare. Som ett resultat är det möjligt att en hacker kan tvinga nycklar på Fastmail-användare, vilket skulle göra det möjligt för dem att få tillgång till innehållet i e-postmeddelanden.

Det är visserligen inte unikt för Fastmail; det gäller alla e-postklienter som körs i din webbläsare. Och det är möjligt att komma runt denna brist. För att lösa denna sårbarhet är det nödvändigt att köra de fristående e-postklienter som tillhandahålls av Fastmail, eller ännu bättre, en tredjeparts e-postklient som också tillåter dig att kryptera dina e-postmeddelanden med säker PGP.

Det är också värt att säga att vi blev besvikna över att behöva ange ett telefonnummer för att prenumerera, vilket är ett invasivt krav för ett servicebaserat kring sekretess.

Kundsupport

Förutom installationsguider för att få tjänsten att fungera på tredjepartskunder har Fastmail en omfattande mängd supportdokumentation och vanliga frågor på sin webbplats. För att komma åt dessa, klicka bara på Stöd på sin webbplats. Vi tyckte att artiklarna, supportguiderna och FAQ-svaren var välskrivna och de kommer att ge den hjälp som de flesta behöver för att använda tjänsten.

För alla som behöver ytterligare hjälp är alternativet att skicka support via e-post. Besök bara sidfoten på dess webbsidor och klicka på kontakta oss. Här kommer du till ett kontaktformulär där du kan ställa frågor som kommer att besvaras via e-post.

Vi tyckte att företaget var uppmärksamma på våra behov och de levererade alla svaren som vi krävde. Vi var dock tvungna att vänta ett tag på svar på grund av tidsskillnaden. Därför är det rättvist att säga att support inte är dygnet runt, och till skillnad från vissa andra tjänster finns det inget livechatsupport.

På det hela taget tyckte vi inte att det var något som kunde bryta oss, och vi blev imponerade av resurserna som finns tillgängliga på webbplatsen och kunskapen om dess supportpersonal..

Slutsats

Fastmail är en billig e-postleverantör som säljer sig själv som ett säkert alternativ till populära gratis e-postleverantörer.

gratis vs betald version av tjänsten

Även om det är fantastiskt att Fastmail inte får tillgång till innehållet i människors e-postmeddelanden för att snopa för reklamändamål och skapa en inkomstström, så saknas det många säkerhetsfunktioner i den här e-posttjänsten som vi skulle vilja.

Riktigt kryptering för konton skulle göra det möjligt för användare att kontrollera säkerheten för sina e-postmeddelanden, anteckningar och filer. Och helt öppen källkod skulle vara att föredra ur vår synvinkel. Företagets bas i Australien sade det förlåtet av en mycket invasiv regering, och det faktum att dess servrar är baserade i USA ringer larmklockor. Alla dessa faktorer måste beaktas om du verkligen bryr dig om datasekretess.

Tjänsten i sig är funktionspakad och enkel att använda, och vi kan definitivt rekommendera den till nybörjare. Det är förmodligen lite tvivel om att det här företaget är bättre än Google, men du måste fortfarande lita mycket på de saker som det säger.

Fastmail är inte dyrt, och så länge du använder det för att skicka e-postmeddelanden med PGP, kan du använda det för att skicka säkra e-postmeddelanden. Vi kan dock inte låta oss tänka att om du anstränger dig för att lämna Google bakom dig kan du hitta något med ännu bättre säkerhet.

Å andra sidan, om du inte gillar tanken på att inte kunna återställa ett konto om du tappar ditt lösenord, kommer du inte att vilja ha ett e-postkonto med en-till-slut-kryptering. Och av denna anledning är Fastmail ett mycket bra alternativ som är väl värt att ta en testkörning tack vare sin 30-dagars gratisversion.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me