FlashRouters Review

FlashRouters

FlashRouters is een Amerikaans bedrijf dat een enigszins unieke niche voor zichzelf heeft uitgevonden. Ze verkopen routers die vooraf zijn geflitst met DD-WRT of Tomato-firmware. In deze review zullen we zowel hun geflashte routers als hun eigen FlashRouters VPN-app onderzoeken.

ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

Ze werken nauw samen met veel VPN-providers. Daarom zullen ze waarschijnlijk werken met uw VPN-provider. FlashRouters biedt daarom kant-en-klare plug-and-play VPN-routeroplossingen.

Ze hebben nu ook hun eigen DD-WRT-app ontwikkeld die werkt als een add-on voor de DD-WRT-firmware. Met de app kunt u eenvoudig schakelen tussen veel populaire VPN-services en voegt u enkele nuttige VPN-gerelateerde functies toe.

Prijs

FlashRouters verkoopt 15-20 verschillende soorten routers van 3 van de toonaangevende fabrikanten: Linksys, Netgear en Asus. De modellen die ze verkopen variëren van low-end voorbeelden zoals de Netgear R6400 ($ 150) tot full powerhouse routers zoals de ASUS RT-AC5300 ($ 499,99). Deze prijzen zijn vergelijkbaar en in sommige gevallen lager dan die van hun concurrenten.

Voor deze prijs krijg je ook hun fantastische ondersteuning, die we verderop in dit bericht schetsen. Het is duurder dan wanneer u de router zelf zou hebben gekocht en deze vervolgens zelf zou hebben geflitst, maar u kunt problemen krijgen.

Routers van FlashRouters worden altijd met succes vooraf geflitst. Ze vervangen de ongeldige fabrieksgarantie door een van FlashRouters (90 dagen, verlengbaar tot twee jaar voor een meerprijs).

De VPN-app is gratis voor alle ondersteunde FlashRouters-routers.

FlashRouters VPN-app-functies

De FlashRouters VPN-app heeft veel geweldige functies:

 • Schakel eenvoudig tussen een keuze aan VPN-services
 • Wereldwijde kill-schakelaar
 • Beleidsrouting voor apparaten
 • Beleidsrouting voor hosts (domeinen)

Momenteel ondersteunt het 11 VPN-services: Black Box Unzoner (alleen een deblokkeringsservice), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN en Windscribe.

Het is vermeldenswaard dat DD-WRT zelf handmatige configuratie ondersteunt voor vrijwel elke VPN-service die PPTP en OpenVPN ondersteunt. Als u daarom een ​​router bij FlashRouters koopt, maar geen van de VPN-services wilt gebruiken die door de app worden ondersteund, kunt u dat doen. U moet het echter handmatig configureren en u profiteert niet van de extra functies van de app.

Ondersteuning

FlashRouters heeft uitgebreide ondersteuningsmechanismen: e-mail, ticket, livechat, extern bureaublad, kennisbank en telefoon. Hoewel geen van deze 24/7 is, is het leuk om zo'n aanzienlijk bereik te zien.

Hun livechat, e-mail en ticketsystemen reageerden meestal snel. Ze konden ons helpen met de meeste dingen die problematisch waren. Voor complexe problemen, waar ze toegang tot uw bureaublad nodig hebben, heeft u waarschijnlijk externe ondersteuning nodig. We hebben dit ook getest en het was fantastisch.

Voor de app bieden ze ook installatie-instructies op hun website. Dit omvat installatie-instructies voor sommige van de ondersteunde VPN-providers. Vreemd genoeg echter niet voor ExpressVPN, dat de meest ingewikkelde installatievereisten van de partij heeft.

We ondervonden enkele problemen met de app toen we er voor het eerst naar keken, maar waren erg onder de indruk van de reactie van het ondersteuningsteam van FlashRouters. Ze hebben hard gewerkt om de problemen te identificeren en waren snel firmware-updates aan het uitduwen zodra een probleem was bevestigd.

Het proces

We hebben onze geflashte router ontvangen die op Tomato-firmware draait. In de doos zat ook een handleiding over het instellen en optimaliseren van onze instellingen. Het hele proces van bestellen tot instellen ging snel en gemakkelijk.

Als u de FlashRouters-app wilt gebruiken, hebt u een abonnement nodig bij een van de VPN-services die door de app worden ondersteund. Als u er nog geen heeft, moet u zich hiervoor aanmelden.

Om toegang te krijgen tot de app, logt u in op het DD-WRT-configuratiescherm van de router in uw browser -> Tabblad Status -> Mijn pagina. In theorie kunt u ook 'flashroutersapp.com' als snelkoppeling in de URL-balk invoeren, maar dit werkte nooit voor ons.

DD-WRT bedieningspaneel

De FlashRouters DD-WRT-app

Hoofdpagina

Op de hoofdpagina van de app kunt u uw VPN-service selecteren uit een lijst met ondersteunde providers. In de meeste gevallen hoeft u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, een serverlocatie te selecteren en verbinding te maken.

Flashrouters VPN-app

Een probleem dat we tegenkwamen, is dat de namen van serverlocaties zijn gebaseerd op de namen die providers hebben gegeven aan hun OpenVPN-configuratiebestanden (.ovpn). Zoals we in het onderstaande voorbeeld kunnen zien, kunnen deze namen in sommige gevallen behoorlijk cryptisch zijn en vereisen een bepaald begrip van de VPN-terminologie om te ontcijferen!

Flashrouters VPN-locatiekiezer

Gelukkig kun je met de app VPN-servers sorteren op de dichtstbijzijnde server in een gekozen land. Als alternatief kunt u de app een server voor u laten kiezen op basis van welke server in een bepaald land het minst wordt geladen.

Flashrouters VPN-landenkiezer

FlashRouters informeert ons dat uit zijn tests blijkt dat het kiezen van de minst geladen server bijna altijd de beste prestaties oplevert (zelfs meer dan het kiezen van de server in een land dat het dichtst bij u ligt).

Op de hoofdpagina van de app kunt u er ook voor kiezen om de VPN automatisch te verbinden wanneer de router start en om de wereldwijde kill-schakelaar in te schakelen.

De meeste VPN-services hebben alleen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om verbinding te maken, maar met ExpressVPN moet u ook uw gebruikerscertificaat en privésleutel plakken. Er worden momenteel geen instructies gegeven over hoe dit te doen, hoewel we de informatie konden afleiden uit meer algemene DD-WRT-instructies op de FlashRouters-website.

Een klein minpuntje is dat als u van VPN-provider verandert, uw inloggegevens niet worden opgeslagen voor de volgende keer dat u die provider selecteert. Dit probleem is echter meer hinderlijk voor reviewers zoals wij dan de meeste reguliere VPN-klanten.

Dodemansknop

De app wordt geleverd met een kill-schakelaar die de internetverbinding van de router verbreekt als de VPN-verbinding mislukt. Dit is een essentiële veiligheidsvoorziening die voorkomt dat uw echte IP-adres zichtbaar wordt wanneer dit gebeurt.

In de praktijk voorkomt het ook DNS-lekken, wat niet verwonderlijk is, omdat de "kill-schakelaar" de firewall-muren van de router gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen internetverbinding mogelijk is buiten de VPN-interface. Als zodanig werkt het net zo goed bij het voorkomen van IP-lekken als het een kill-schakelaar doet.

Als een dodingschakelaar werkt het ... maar iets te goed. We konden niet langer dan een paar minuten met de kill-schakelaar ingeschakeld voordat we onze internetverbinding verloren. Dit was misschien niet zo vervelend als de app de VPN onmiddellijk automatisch opnieuw had verbonden. Maar zoals het was, moesten we de kill-schakelaar elke keer handmatig uitschakelen om weer internet te gebruiken.

Het duurde niet lang voordat we zo geïrriteerd waren dat we alleen de kill-schakelaar hadden uitgeschakeld, wat ook betekende dat we onze DNS-lekbescherming verloren.

opties

Op de pagina Opties kunt u beleidsrouting instellen voor apparaten en hosts. Dit wordt vaak elders aangeduid als split-tunneling. Met beleidsroutering voor apparaten kunt u kiezen hoe elk apparaat dat is verbonden met de router reageert op de VPN-verbinding. Er zijn drie opties beschikbaar:

 • Standaard: verkeer van en naar het apparaat wordt door de VPN-tunnel geleid als de VPN is ingeschakeld. Als de kill-schakelaar standaard is ingeschakeld, zal het apparaat deze ook gebruiken.
 • Killswitch: hetzelfde als standaard, maar met de globale kill-schakelaar ingeschakeld als deze niet standaard is ingeschakeld.
 • VPN-bypass: verkeer van en naar het apparaat gaat niet door de VPN-tunnel.

Flashrouters VPN routing selector

Om de VPN-bypass-optie in te schakelen, moet u een instelling in de normale DD-WRT-interface wijzigen en de router opnieuw opstarten. Dit is eenvoudig genoeg en hoeft slechts eenmaal te worden gedaan. Het werkte zoals geadverteerd toen we het testten.

Met beleidsroutering voor hosts kunt u opgeven hoe bepaalde domeinnamen, IP-adressen of IP-bereiken worden behandeld. Verbindingen met opgegeven hosts kunnen worden gedwongen om altijd door de VPN te gaan (of anders ingeschakeld of niet) of kunnen worden vrijgesteld van de VPN.

Flashrouters VPN-hosts

Dit is behoorlijk cool, maar heeft een groot voorbehoud. Het werkt niet voor sites of services die worden omgezet in meerdere domeinen, waaronder Netflix, Amazon, BBC iPlayer en vele andere populaire streamingdiensten.

Aangezien het vrijstellen van streamingdiensten in uw eigen land die anders VPN-verbindingen blokkeren, een belangrijke reden is om deze functie te wensen, is dit een beetje teleurstellend. Het leek zelfs niet te werken voor google.com, dat als voorbeeld wordt gegeven in de documentatiebrochure!

DNS-lekken

We hebben IPv4 DNS- en WebRTC-lekken uitgevoerd met behulp van ipleak.net. We konden niet testen op IPv6-lekken, omdat onze ISP geen IPipv6-verbindingen ondersteunt.

Er zijn geen DNS-lekken of WebRTC-lekken gedetecteerd op Windows- en Android-apparaten die op de router zijn aangesloten, maar we ondervonden regelmatig IPv4 DNS-lekken op onze Macbook wanneer we de VPN gebruikten zonder de kill-schakelaar ingeschakeld.

We hebben zowel Firefox als Chrome getest met de modus Privé / Stealth om te voorkomen dat cacheproblemen het resultaat vervuilen. We benadrukken dat dit reguliere DNS-lekken waren, geen browserlekken via WebRTC.

Zoals we hebben opgemerkt, is het probleem echter opgelost door de wereldwijde kill-schakelaar in te schakelen. FlashRouters zou echt moeten overwegen om de wereldwijde kill-switch te hernoemen naar "Global kill-switch en DNS-lekbescherming." Maar zoals we ook opmerkten, was de kill-switch zo vervelend dat we hem moesten uitschakelen. Wat ons een DNS-lek gaf.

FlashRouters zou mensen moeten waarschuwen om het te gebruiken voor DNS-lekbescherming. Anders zullen veel gebruikers zich waarschijnlijk niet bewust zijn van het feit dat ze mogelijk op internet surfen met hun echte IP-adres wanneer ze denken dat het verborgen is achter de VPN.

FlashRouters: Conclusie

We vonden leuk

 • Het is de gemakkelijkste manier om een ​​VPN op uw router in te stellen!
 • App gratis voor alle ondersteunde FlashRouters-routers
 • Een solide scala aan VPN-services wordt ondersteund
 • Beleidsrouting (split tunneling) voor apparaten
 • Beleidsrouting voor hosts
 • Global kill-schakelaar (fungeert ook als DNS-lekbescherming)
 • Fantastische ondersteuning
 • Geweldige routers

Daar waren we niet zo zeker van

 • Beleidsroutering voor hosts werkt niet voor veel sites waar dit het meest nuttig zou zijn

We haatten het

 • Gebruikers moeten worden gewaarschuwd om de kill-schakelaar in te schakelen om ervoor te zorgen dat er geen DNS-lekken optreden
 • De kill-schakelaar was zo onstabiel dat we hem moesten uitschakelen. Dat betekende ook dat we DNS-lekbescherming verloren.

De DDR-WRT-app van FlashRouters is verreweg de eenvoudigste manier om een ​​VPN op een router te gebruiken. Periode. En, afgezien van de wereldwijde kill-schakelaar, werkt deze goed. Beleidsroutering voor hosts is in principe ook geweldig - als we alleen een website zouden kunnen vinden waarop deze werkt en waarvoor we deze willen gebruiken!

De problemen die we hadden met de kill-schakelaar zijn een compleet probleem. We vonden het te onstabiel om te gebruiken, een probleem alleen verergerd door het feit dat we DNS-lekken hebben gedetecteerd wanneer de kill-switch niet was ingeschakeld.

De geflashte routers zelf zijn echter fantastisch, en over het algemeen kunnen we niet veel fouten vinden met FlashRouters! Als u een DD-WRT of Tomato-router wilt en te bang bent om het zelf te doen - dit is uw antwoord! Ga naar FlashRouters voor meer informatie over de wondere wereld van vooraf geflashte VPN-routers. Of bekijk zijn bestseller de Linksys WRT3200ACM voor een VPN-router waarvan bekend is dat hij een formidabele waarde heeft.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me