ibVPN beoordeling

ibVPN

 • pricing

  Van $ 3.08
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • deblokkeert:


  • iPlayer

ibVPN ging weg met de derde plaats in de Beste VPN voor klantenservice bij de The ProPrivacy.com Awards 2020. Blijf lezen om erachter te komen waarom ibVPN de derde beste VPN was om zijn klanten te helpen! En om meer te weten te komen over deze bovengemiddelde service.

ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

ibVPN is een Roemeense VPN-provider zonder logbestanden. Zoals we in deze ibVPN-beoordeling zullen zien, valt er veel te bewonderen over deze goedkope service. De software is zeer volledig uitgerust en klanten van topklasse krijgen gratis een indrukwekkende Smart DNS-service. De teleurstellende snelheidsprestaties zullen echter waarschijnlijk de meeste gebruikers betreffen.

Snelle statistieken

 • landen
  57
 • Gelijktijdige verbindingen
  5
 • Jurisdictie
  Roemenië
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  50.27 Mbps

Kenmerken

torrenting
Totaal aantal servers 180
landen 57
Gelijktijdige verbindingen 5
Router ondersteuning
Port forwarding
Poort selectie
Ondersteunde routers ASUS, SABAI, DDWRT
Blote metalen of virtuele servers Een combinatie

Het ultieme VPN-abonnement biedt de volgende functies:

 • Servers in 47 landen
 • P2P: ja
 • Drie gelijktijdige verbindingen
 • Proxyservers op alle locaties
 • Sokken5 proxy's
 • Ondersteuning voor OpenVPN-, L2TP-, PPTP-, SSTP-, SoftEther- en IPsec VPN-protocollen
 • Volledige toegang tot de Smart DNS-service (hierover later meer)
 • DoubleVPN
 • Tor via VPN

De goedkopere VPN-abonnementen zijn beperkt tot slechts één verbinding per keer en hebben geen toegang tot alle servers (44 landen voor het standaard VPN-abonnement en negen landen voor het Torrent VPN-abonnement). Ze hebben ook geen toegang tot Smart DNS of reguliere proxyservers, hoewel Torrent VPN-gebruikers socks5-proxy's kunnen gebruiken.

P2P is niet toegestaan ​​op het standaardplan, maar is wel toegestaan ​​op het Torrent VPN-plan (natuurlijk!).

Dubbele VPN

Hiermee kunt u in feite VPN-servers "ketenen", zodat uw gegevens tussen twee of meer VPN-servers worden gerouteerd terwijl deze tussen u en het internet reizen.

Uw pc / apparaat -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> internet

Zulke kettingvorming kan enkele beveiligingsvoordelen bieden, maar zal altijd leiden tot een aanzienlijk snelheidsverlies. De privacy- / beveiligingsvoordelen van "double-hop" VPN zijn vrij beperkt. Maar ik begrijp dat dit niet een mening is die door iedereen wordt gedeeld. Zoals we later in deze review kunnen zien, zijn een aantal Double VPN-serveropties beschikbaar.

Tor via VPN

Een andere nieuwe functie is Tor via VPN. In deze configuratie maakt u eerst verbinding met een ibVPN-server en vervolgens met het Tor-netwerk voordat u toegang krijgt tot internet:

Jouw computer -> VPN -> Tor -> internet

ibVPN bereikt dit door uw gegevens transparant te routeren van de VPN-tunnel naar het Tor-netwerk. Dit betekent dat uw hele internetverbinding profiteert van Tor via VPN.

Deze configuratie biedt wel enkele privacy- en beveiligingsvoordelen, maar een soortgelijk effect kan worden bereikt door de Tor Browser te gebruiken terwijl deze is verbonden met de VPN. Cruciaal is dat een dergelijke installatie veel veiliger is dan de methode die ibVPN biedt.

Tor via VPN (hoe je het ook doet) zal je internetsnelheid ernstig vertragen, omdat je de gecombineerde hit krijgt van het gebruik van zowel het Tor-netwerk (dat erg traag is) als de VPN. ibVPN biedt momenteel Tor via VPN-servers in Nederland, Singapore en de VS..

Bezoek ibVPN »

Snelheid en prestaties

Alle tests werden uitgevoerd met behulp van mijn Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps glasvezelverbinding. Ik gebruikte het OpenVPN-UPD-protocol.

Toen ik verbinding maakte met sommige VPN-servers die als 100% gratis werden vermeld, kreeg ik helemaal geen internetverbinding. Daarom testte ik servers onder belasting (het laagste voor elke locatie) om ervoor te zorgen dat ik verbinding kon maken met internet.

De grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie.

De downloadresultaten zijn met name slecht. Het is ook vermeldenswaard dat ik een ongewoon groot aantal VPN-verbroken verbindingen heb gehad tijdens het testen van de service. *

Lektesten

IPv4-lek gedetecteerd?
WebRTC-lek gedetecteerd?
Gegevenslimieten
Bandbreedte limieten
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 87.38
ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld) 50.27

Ik heb geen IPv4-, DNS- of WebRTC-lekken gedetecteerd (als DNS-beveiliging in de client is ingeschakeld). Dit is goed.

Helaas ondersteunt mijn ISP (Virgin Media) geen IPv6-verbindingen, dus ik kan op dit moment niet testen op IPv6-lekken. Dit is een probleem dat ProPrivacy.com werkt aan het vinden van een oplossing voor.

Goed nieuws is dat zowel US Netflix als BBC iPlayer werken wanneer verbonden met geschikte servers.

Prijs

12 maanden

$ 3.08
per maand

6 maanden

$ 3.32
per maand

1 maand

$ 4.95
per maand

ibVPN biedt drie VPN-abonnementen, plus een Smart DNS-only abonnement. Het ultieme VPN-abonnement kost $ 10,95 per maand, of $ 4,83 per maand als een jaarabonnement wordt gekocht. Alle andere abonnementen kosten $ 4,95 per maand, of $ 3,08 als ze jaarlijks worden gekocht.

Een zakelijk VPN-abonnement is ook beschikbaar. Dit is eigenlijk het ultieme VPN-abonnement, maar met meer gelijktijdige verbindingen. Prijzen beginnen bij $ 13,95 per maand ($ 8,32 indien jaarlijks betaald) voor vijf gelijktijdige verbindingen, oplopend tot $ 44,95 per maand ($ 33,32 wanneer jaarlijks betaald) voor 20 gelijktijdige verbindingen.

Een gratis proefperiode van 24 uur is ook beschikbaar. Dit biedt de volledige voordelen van het Ultimate-plan voor de duur ervan. Bovendien biedt ibVPN een geld-terug-garantie van 15 dagen.

De volgende betaalmethoden worden geaccepteerd: Avangate (terugkerende en eenmalige betalingen - Alipay, WebMoney, iDeal en creditcard), PayPro (terugkerende en eenmalige betalingen - creditcard en PayPal), Payza, WebMoney, AstroPay, Western Union en perfect geld.

ibVPN accepteert ook betalingen in Bitcoins en andere cryptocurrencies (Litecoin, Blackcoin, Dogecoin en Ripple), die kunnen helpen om de privacy te verbeteren.

Klantenservice

Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Geld terug garantie lengte 15
Gratis uitproberen Ja - 24 uur

ibVPN biedt "24/7" live chat-ondersteuning, die ik deskundig en nuttig vond. E-mailondersteuning is ook beschikbaar. Als u extra hulp nodig hebt, is het mogelijk om een ​​afspraak te maken voor externe hulp van het ondersteuningsteam. Ik heb dit niet getest, maar het is een geweldige aanbieding.

Makkelijk te gebruiken

ramen
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows telefoon

De website

Het website-ontwerp ziet er slim uit en vermijdt het maken van enkele van de meer bombastische (en onnauwkeurige) claims op de pagina's van veel providers. Hoewel technische details ter plekke een beetje licht zijn, bieden veelgestelde vragen, een kennisbank en een forum de meeste informatie die reguliere gebruikers nodig zouden hebben.

Deze serverlijst ziet er niet alleen goed uit, maar is ook handig. Alle IP's worden gedeeld, maar of u een statisch of dynamisch IP ontvangt, hangt af van de server waarmee u verbinding maakt.

Het is ook goed om te weten dat de servicevoorwaarden en het privacybeleid duidelijk zijn en in gewoon Engels zijn geschreven. Er is een blog beschikbaar die vooral functies en promoties belicht die verband houden met de ibVPN-service.

De IBVPN Windows-client

De Windows VPN-client ziet er behoorlijk slim uit en zit boordevol functies. Ik heb echter wel gemerkt dat het veranderen van servers het programma vaak deed crashen, dus het is beter om de verbinding te verbreken voordat je opnieuw verbinding maakt met een andere server. * Let ook op de lijst met dubbele VPN-servers.

Standaard is protocolselectie "automatisch". Uit de logbestanden is het duidelijk dat dit betekent dat het zeer onveilige PPTP-protocol standaard wordt gebruikt, gevolgd door L2TP / IPsec mocht dat mislukken (zoals in mijn geval). Ik raad aan onmiddellijk naar OpenVPN te gaan!

Ik heb geen idee waarom de DNS-lekopties standaard zijn uitgeschakeld, maar u moet ze ook meteen inschakelen. Het is echter goed dat ze bestaan.

Een geweldige functie van de ibVPN-client is de kill-schakelaar per app en per proces. Dit vereist een beetje instellen, maar is geavanceerder dan de moe gebruikelijke kill-switches voor het hele systeem.

Merk echter op dat de kill-schakelaar werkt door de opgegeven programma's te sluiten in het geval van een VPN-fout. Dit is niet zo veilig als een firewall-gebaseerde oplossing, die verbindingen buiten de VPN-tunnel voorkomt.

Over het algemeen is dit een volledig functionele client. Ik maak me echter een beetje zorgen over het feit dat het standaard zwakke VPN-protocollen en geen DNS-lekbescherming gebruikt. Deze kunnen worden gewijzigd / ingeschakeld, maar minder technische gebruikers zullen dit waarschijnlijk niet doen.

Andere platforms

ibVPN heeft aangepaste apps voor Windows, Mac OS, iOS en Android. Naast de standaard "alles-in-één" -app kunnen Mac VPN-gebruikers ook een nieuwe "quick connect-app" gebruiken. Deze is minder volledig uitgerust dan de alles-in-één-app, maar is zeer eenvoudig te gebruiken.

Handmatige installatie-instructies zijn ook beschikbaar voor een breed scala aan platforms en apparaten.

De Android-app

Hun Android VPN-app vraagt ​​toestemming om toegang te krijgen tot mijn foto's / media / bestanden, wat vreemd is.

De app maakt gebruik van OpenVPN, wat goed is. Poorten selecteren is een leuke functie, hoewel er geen kill-schakelaar is.

Ik heb geen IP-lekken gedetecteerd met de Android-app.

Slimme DNS

ibVPN biedt een slimme DNS-service, die ook wordt gebundeld met het Ultimate VPN-abonnement. Dit doet niets om uw veiligheid of privacy te verbeteren, maar maakt geo-spoofing mogelijk door uw DNS-aanvragen op een specifieke locatie op te lossen. Dit maakt het ideaal voor het streamen van geo-geblokkeerde inhoud.

Er is geen codering / decodering bij betrokken en de DNS-vertaling is vrijwel onmiddellijk. Dit betekent dat slimme DNS-services minder bufferproblemen hebben dan bij het gebruik van een VPN voor streaming (hoewel afstand nog steeds problemen kan veroorzaken).

Een ander voordeel van Smart DNS is dat het kan worden geconfigureerd op elk apparaat dat internet ondersteunt, niet alleen apparaten die VPN-software kunnen uitvoeren. Dit betekent dat u Smart DNS kunt gebruiken op uw smart-tv, gameconsole en Roku (onder andere).

ibVPN's Smart DNS heeft zowel US Netflix als BBC iPlayer ontgrendeld toen ik het probeerde.

Browser-extensies

ibVPN-gebruikers kunnen ook browserextensies voor Chrome, Firefox en Opera installeren, die de browserverbinding proxy.

Ik heb geen DNS-lekken gedetecteerd tijdens het gebruik van de extensie, maar heb wel een WebRTC-lek gezien. US Netflix was niet beschikbaar, maar ik ben blij te kunnen melden dat BBC iPlayer dat was.

Privacy en beveiliging

Obfuscation (stealth)
IPv4-lekbescherming
IPv6-lekbescherming
WebRTC-lekbescherming
Dodemansknop
Zelf gehoste / proxy DNS Ja

“IbVPN verzamelt of registreert geen verkeer of gebruik van zijn Virtual Private Network-service. We kunnen geen specifieke activiteit met een specifieke gebruiker relateren. Als juridische kennisgevingen worden doorgestuurd naar onze juridische afdeling, zullen we ons aan deze kennisgeving houden. We kunnen echter niet worden gedwongen informatie over te dragen die we niet hebben. "

Dit is geweldig. ibVPN is gevestigd in Roemenië, dat de EU-richtlijn gegevensbewaring had verworpen, nog voordat deze door het Europese Hof van Justitie werd neergehaald. Roemenië bevindt zich ook comfortabel buiten het directe invloedsgebied van zowel de NSA als de GCHQ.

Dus op het gebied van privacy doet ibVPN het heel goed.

Versleutelingsprotocollen

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Andere protocollen Softether, Stealth VPN

OpenVPN-verbindingen zijn beveiligd met een AES-256-codering en HMAC SHA384-hash-authenticatie. Sinds de eerste publicatie van deze review heeft ibVPN de handshake-encryptie geüpdatet naar RSA-2048 en datakanaalcodering naar AES-256.

Dit komt tegemoet aan mijn eerdere kritiek. Perfecte voorwaartse geheimhouding wordt geboden door de Diffie-Hellman Exchange-sleutels (DHE). Ik ben blij te kunnen zeggen dat ibVPN nu een zeer sterke coderingssuite gebruikt.

Als u van plan bent deze VPN voor iOS te gebruiken en u wilt OpenVPN-codering gebruiken, moet u deze handmatig configureren met een OpenVPN-app van derden. Zie de website van ibVPN voor een gids over hoe u dit kunt doen.

Raadpleeg VPN-coderingsvoorwaarden uitgelegd voor meer informatie over de hier gebruikte voorwaarden.

Laatste gedachten

Ik vond leuk:

 • Geen logs (helemaal)
 • Bescheiden geprijsd
 • Goede slimme DNS-service
 • Servers in 47 landen
 • 24/7 ondersteuning
 • Volledig functionele software met kill-schakelaar per app
 • P2P: ja
 • Drie gelijktijdige verbindingen
 • Sokken5 proxy's
 • Amerikaanse Netflix en BBC iPlayer beschikbaar
 • Goede mobiele apps
 • Dubbele VPN

Ik was niet zo zeker van:

 • Standaard worden zwakke VPN-protocollen en geen DNS-lekbescherming gebruikt
 • Tor via VPN (het gebruik van de Tor Browser via VPN is veiliger)

Ik haatte:

 • Slechte prestatie
 • Windows-client verbroken en veel gecrasht *

Er is veel leuk te vinden aan ibVPN. Voor een redelijke prijs krijgt u een zeer complete service (met Smart DNS gratis ingebracht met het Ultimate VPN-abonnement). Ik heb geen IP-lekken gedetecteerd tijdens het gebruik van de service en hoewel deze niet op een firewall is gebaseerd, vind ik de kill-schakelaar per app en per proces leuk.

Ik wou dat de Windows-client een beetje stabieler was *, als u op zoek bent naar een VPN voor Netflix dan is deze VPN het overwegen waard. Het is ook een goede optie voor iedereen die een VPN voor BBC iPlayer wil, omdat zowel de VPN- als de Smart DNS-service beide services succesvol deblokkeren.

Het enige echte probleem zijn de snelheidsprestatieresultaten van ibVPN. Weinig gebruikers zullen er waarschijnlijk blij mee zijn dat hun internetverbinding zo ver wordt vertraagd.

* Dit artikel is bijgewerkt met informatie over verbeterde codering en nieuwe functies die beschikbaar zijn voor gebruikers van de service. ibVPN verzekert me ook dat de bijgewerkte All-in-One Windows-client de stabiliteitsproblemen oplost die ik tegenkwam, maar ik heb dit nog niet getest.

Bezoek ibVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me