IDrive beoordeling

Ik rij

 • pricing

  Van $ 17.38
  per jaar

ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

Ik rij
is een volledig functionele cloudopslagoplossing met hoogtepunten, waaronder volledige back-up van schijfkopieën van het systeem, echte archivering en end-to-end encryptie van opties.

pricing

Net als bij veel cloudservices biedt IDrive tegenwoordig 5 GB gratis opslag. Ter vergelijking: Dropbox biedt 2 GB gratis opslagruimte, terwijl Google Drive een vrij royale 15 GB opslagruimte gratis uitreikt.

Persoonlijke plannen, waar deze beoordeling naar kijkt, beginnen bij $ 52,12 USD per jaar (ontvang het eerste jaar voor slechts $ 17,38 met onze korting).

iDrive prijsplan

Betaling wordt alleen geaccepteerd met een creditcard / betaalpas.

Kenmerken

 • End-to-end encryptie (optioneel)
 • Ondersteuning voor meerdere platforms
 • Realtime synchronisatie
 • Bestanden delen (maar niet op e2ee-accounts)
 • IDrive Express (zie hieronder)
 • Bestandsversie ("Snapshots")
 • Beheer op afstand via webconsole
 • Back-up van schijfkopie
 • Incrementele back-up
 • Echt archiveren

Ondersteuning voor meerdere platforms

IDrive biedt volledige apps voor Windows-, macOS-, iOS- en Android-apparaten. Het biedt ook een "thin client" voor Windows en macOS die externe configuratie met behulp van een webinterface mogelijk maakt.

Een Linux-scriptpakket maakt op dezelfde manier automatische uploads vanaf een Linux-machine mogelijk, die op afstand kunnen worden beheerd vanuit de IDrive GUI-webinterface. Het instellen hiervan vereist echter wel bekendheid met de Terminal-opdrachtregel.

Bestanden delen

U kunt bestanden of mappen delen met andere gebruikers, maar helaas is dit niet mogelijk als u ervoor kiest om end-to-end-codering te gebruiken.

Bestanden delen met iDrive

IDrive Express

In het geval van gegevensverlies waarbij IDrive zeer grote hoeveelheden (gigabytes of meer) gegevens betreft, kan IDrive het herstelproces versnellen door een fysieke harde schijf met uw verloren gegevens te verzenden voor lokale back-up.

Als u zich aanmeldt bij de service, kan IDrive u ook een lege harde schijf sturen om gegevens op te vullen en terug te sturen naar IDrive. Met grote hoeveelheden gegevens kan dit de initiële instellingen en uploadtijden aanzienlijk verkorten.

Deze service is een keer per jaar gratis voor houders van een persoonlijk account, met daaropvolgende back-upverzoeken die $ 59,95 kosten. Retourzending is gratis in de Verenigde Staten, maar internationale klanten betalen standaard verzendkosten.

Bestandsversie

De Snapshot-functie van IDrive slaat historische versies van bestanden op, die op elk moment kunnen worden hersteld. Dit beschermt gegevens tegen ransomware-aanvallen en kan handig zijn als u alleen toegang wilt tot eerdere concepten van bestanden.

iDrive-snapshots

Tot 30 versies van een bestand worden ondersteund, een cool aspect hiervan is dat Snapshot-versies van bestanden niet meetellen voor uw opslaglimiet.

Back-up van schijfkopie

Het is mogelijk om een ​​back-up te maken van en volledige schijven te herstellen, inclusief een image van uw systeemschijf. Deze functie werkt alleen voor Windows-schijven, maar IDrive is een van de weinige cloudservices die Time Machine-back-up voor Macs ondersteunt.

iDrive disk image backup

Incrementele back-up

IDrive optimaliseert de gegevensoverdracht door alleen blokken van een gewijzigd bestand te uploaden, in plaats van hele bestanden opnieuw te uploaden als ze zijn gewijzigd. Dit versnelt het overdrachtsproces en bespaart op bandbreedteverbruik.

Echt archiveren

In tegenstelling tot services zoals Dropbox, Google Drive, iDrive en OneDrive, is IDrive een echte cloudback-upservice in plaats van een veredelde bestandssynchronisatieservice. Dit betekent dat wanneer u een bestand lokaal verwijdert, het niet van de IDrive-servers wordt verwijderd.

Om bestanden permanent te verwijderen, moet u ze handmatig van de server verwijderen of de geautomatiseerde functie Archiveerupup van IDrive gebruiken. Archive Cleanup moet echter met voorzichtigheid worden gebruikt, aangezien het permanent gegevens verwijdert die lokaal zijn verwijderd.

Lokale back-up

Niet erg goed geadverteerd is het feit dat u, naast het maken van back-ups van bestanden naar de Cloud, er ook voor kunt kiezen om een ​​back-up van bestanden te maken op een lokale of WiFi-aangesloten schijf. U kunt dit zelfs doen zonder een back-up van gegevens te maken naar de servers van IDrive, waardoor de IDrive desktop-client een handige gratis lokale back-uptool is.

Privacy en beveiliging

Jurisdictie

IDrive is gevestigd in de Verenigde Staten. Zoals we van Edward Snowden weten, is dit een land dat wijdverbreide binnenlandse en internationale massabewaking uitvoert en waarvan bekend is dat het zich richt op technologiebedrijven die beweren de privacy van hun klanten te bieden.

Juridische instrumenten zoals de FISA, de Patriot Act en National Security Letters (met bijbehorende gag-orders) geven de NSA en andere overheidsinstanties grote bevoegdheden om te eisen dat technologiebedrijven helpen bij hun programma's voor gegevensverzameling.

Het maakt allemaal niet uit of u ervoor kiest om end-to-end-codering in te schakelen met behulp van een privésleutel, hoewel gesloten bron betekent dat we nooit zeker kunnen zijn wat de software echt doet.

logs

“Om onze servicekwaliteit te behouden en te helpen bij de analyse van productprestaties, kunnen we ook gegevens verzamelen over verbindingsinformatie, inclusief de timing en grootte van alle pakketten die via internet worden verzonden tijdens een sessie, sessiedatum en -tijden, Device Internet Protocol ("IK P") adres, browsertype, apparaatnaam en / of identificatienummer en andere interacties met de service. "

Dit zijn veel metadata. En natuurlijk heeft IDrive directe toegang tot uw bestanden, tenzij u ervoor kiest om een ​​eigen coderingssleutel te maken.

Technische beveiliging

Het eerste dat moet worden opgemerkt, is dat IDrive closed source-software gebruikt. Dit betekent dat er geen manier is om onafhankelijk de door IDrive verstrekte informatie te verifiëren of de software te controleren op fouten of achterdeurtjes. Wanneer dit wordt toegevoegd aan het feit dat IDrive een Amerikaans bedrijf is, is dit niet geruststellend.

Het tweede ding om op te merken is dat end-to-end-codering niet de standaardinstelling is. De standaardoptie om IDrive toe te staan ​​uw coderingssleutel in te stellen, is handig, maar het betekent wel dat IDrive toegang heeft tot uw gegevens als dit gewenst is (of als dit nodig is).

Als u de standaardroute neemt, kan uw account worden hersteld als u uw sleutel verliest of vergeet en kunt u bestanden delen.

U kunt ook uw eigen coderingssleutel instellen voor end-to-end-codering van gegevens (e2ee). Deze sleutel wordt alleen lokaal opgeslagen. In plaats daarvan wordt een hash gemaakt die naar de servers van IDrive wordt verzonden om de sleutel te verifiëren.

iDrive-coderingssleutel

Als u een persoonlijke coderingssleutel verliest of vergeet, kan IDrive uw gegevens niet herstellen. Het gebruik van een privésleutel voorkomt ook dat u bestanden en mappen kunt delen. Dit is een beetje teleurstellend, aangezien andere e2ee-cloudservices het delen van bestanden mogelijk maken door een decoderingssleutel voor gedeelde bestanden binnen de client zelf te genereren en die is opgenomen in de link-URL.

Met een privésleutel versleutelt e2e de inhoud van bestanden, maar verbergt het geen bestandsnamen of mapstructuur. De beslissing om privé of openbaar te gebruiken, moet worden genomen wanneer u uw account voor het eerst maakt. De enige manier om van gedachten te veranderen is door een nieuw account aan te maken.

Gegevens worden gecodeerd met behulp van AES-256. We nemen aan dat een soort hashing-algoritme (zoals SHA) wordt gebruikt om de integriteit te waarborgen, maar er worden geen details op de website verstrekt. Evenzo is de "speciale coderingstechniek" die wordt gebruikt om de privésleutel te verifiëren door de servers van IDrive niet gedetailleerd.

Makkelijk te gebruiken

Aanmelden voor een gratis account is net zo eenvoudig als het opgeven van een e-mailadres en wachtwoord. Houders van een premium-account moeten betalingsgegevens verstrekken en worden gevraagd een telefoonnummer op te geven voor ondersteuning en tweefactorauthenticatie.

Zoals eerder vermeld, kunt u gebruikmaken van de IDrive Express-functie om een ​​lege harde schijf te vragen om gegevens op te vullen en terug te sturen.

De desktop-client

We moeten zeggen dat we niet helemaal overtuigd zijn van de esthetiek die IDrive heeft gekozen voor zijn desktopsoftware, die in principe identiek is op Windows en macOS.

iDrive-mappen

U kunt mappen toevoegen en verwijderen waarvan u een back-up wilt maken. Standaard wordt er direct een back-up van bestanden gemaakt, hoewel u in plaats daarvan de back-uptijden kunt plannen zoals u wilt.

iDrive disk image backup

Een belangrijk verschil tussen de desktopclients en de mobiele en webinterface is dat u niet eenvoudig door bestanden kunt bladeren waarvan een back-up is gemaakt van andere gekoppelde apparaten. U kunt alleen bestanden herstellen waarvan een back-up is gemaakt vanaf de huidige computer.

iDrive herstelbestanden

Wat u wel kunt doen, is een synchronisatiemap maken. Alle bestanden die in de synchronisatiemap worden geplaatst, worden automatisch in twee of meer richtingen gesynchroniseerd met alle andere verbonden apparaten.

iDrive synchroniseert bestanden met gekoppelde apparaten

We hebben andere recensenten zien klagen dat IDrive niet de meest intuïtieve software is om te gebruiken, maar we vonden het allemaal vrij eenvoudig.

De mobiele apps

De Android- en iOS-apps lijken erg op elkaar, maar hebben wat optimalisatie op de iPad voor het grotere scherm.

iDrive iOS-app

Met de app kunt u een back-up maken van alle gegevens op uw mobiele apparaat, inclusief oproeplogboeken, sms-berichten, agenda-items en contacten. In Android kunt u ook mappen opgeven waarvan u een back-up wilt maken, net zoals op het bureaublad, hoewel iOS wat het is, deze optie niet beschikbaar is op apparaten met een fruitthema.

Beide platforms ondersteunen het automatisch uploaden van foto's, waarop de optie "Mensen" gezichtsherkenning kan uitvoeren (hiervoor is een dataset van meer dan 50 foto's vereist).

iDrive Android-app

Bestanden in bureaubladsynchronisatiemappen worden standaard niet lokaal gesynchroniseerd, maar kunnen naar wens worden bekeken en gedownload. U kunt ook bestanden uploaden van uw mobiele apparaat naar uw synchronisatiemap.

iDrive back-up

Een voordeel van de mobiele apps ten opzichte van hun neven en nichten op de desktop is dat u hiermee kunt bladeren en bestanden kunt downloaden waarvan een back-up is gemaakt vanaf een aangesloten desktop of mobiel apparaat.

Laatste gedachten

Er zijn mooiere desktop cloud backup clients die er zijn. We zouden ook graag de mogelijkheid zien om door back-ups van verschillende verbonden apparaten in de desktopclients en mobiele apps te bladeren.

Optionele end-to-end encryptie is leuk, hoewel het jammer is dat dit voorkomt dat je bestanden en mappen kunt delen. Er is ook geen ontkomen aan het feit dat IDrive een closed-source product is van een Amerikaans bedrijf, dus zelfs als e2ee is ingeschakeld, zijn er geen garanties dat uw gegevens veilig zijn voor de NSA.

Dat gezegd hebbende, IDrive een van de meest krachtige, flexibele en volledig uitgeruste cloudback-upservices die we hebben beoordeeld. We houden vooral van de volledige schijf-imagingfunctie en echte archivering, waarbij bestanden niet van de server worden verwijderd wanneer ze lokaal worden verwijderd, waardoor IDrive enorm superieur is aan Dropbox en Google Drive.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me