Intuïtieve wachtwoordcontrole

Intuïtief wachtwoord

Intuïtief wachtwoord is een in Australië gevestigde service die zichzelf adverteert als een oplossing voor wachtwoordbeheer van militaire kwaliteit. De website is glad en het algemene gevoel is dat van een service van hoge kwaliteit.

ProPrivacy.com partituur
7.8 van de 10

Samenvatting

Gevestigd zijn in Australië, dat lid is van Five Eyes en invasieve wetten heeft voor het bewaren van gegevens, wordt nooit beschouwd als een ideale locatie voor een privacydienst. Met wachtwoordbeheer is dit echter niet bijzonder zorgwekkend.

Wat nog belangrijker is, intuïtieve wachtwoord biedt een nul-kennis service met end-to-end encryptie. Hierdoor behouden gebruikers altijd de volledige controle.

Intuïtief wachtwoordoverzicht

Het bijhouden van een steeds groeiend aantal wachtwoorden is lastig, vooral als u al uw individuele accounts goed wilt beveiligen. Wachtwoorden moeten sterk zijn, wat betekent dat ze te moeilijk moeten zijn om te onthouden. Bovendien moeten ze uniek zijn als ze uw accounts goed willen beschermen. Dit is waar wachtwoordbeheerders zoals Intuïtief wachtwoord zijn ontworpen om te helpen.

Intuïtieve wachtwoordbeheerder is eigendom van moederbedrijf Intuitive Security Systems Pty.Ltd, een Australisch bedrijf dat sinds 2013 actief is. De service is een zeer uitgebreide wachtwoordbeheerder waarmee consumenten wachtwoorden voor al hun accounts kunnen instellen en vergeten.

In tegenstelling tot veel wachtwoordbeheerders biedt Intuitive Password een basis- plan gratis. Met deze service kan iedereen zijn accounts aanvullen met sterke wachtwoorden die hij niet langer nodig heeft om zichzelf bij te houden. Een basisaccount is een beetje dun op het gebied van functies, maar het heeft de belangrijkste dingen die je nodig hebt. U kunt echter slechts 20 wachtwoorden opslaan, dus als u er meer nodig heeft, moet u betalen.

Voor degenen die willen spetteren en de mogelijkheid willen krijgen om wachtwoorden te exporteren, wachtwoorden lokaal op te slaan voor offline toegang of back-ups te maken en wachtwoorden te herstellen - het is noodzakelijk om te upgraden naar de uitdrukken abonnement plan. Een Express-abonnement kost $ 1,34 per maand (VS) en bevat alle functies van het basisplan en deze extra functies.

Intuïtieve wachtwoordprijsbepaling

De Geavanceerd plan verhoogt de kosten van een abonnement tot $ 3,36 per maand, wat weliswaar een beetje duurder begint te worden dan andere opties op de markt ($ 40 per jaar). Geavanceerd voegt accountovererving toe aan de functieset, wat betekent dat u een geliefde of zakenpartner toegang tot uw wachtwoorden kunt geven in geval van nood.

Gebruikers kunnen ook sms-authenticatie toevoegen aan hun account, waarmee ze beveiligingsupdates kunnen ontvangen wanneer hun referenties worden bijgewerkt, of er een niet-geautoriseerde inlogpoging is. Een e-mailadres kan ook aan het account worden toegevoegd om deze beveiligingswaarschuwingen te ontvangen. "Geavanceerde" accounts kunnen ook een vervaldatum instellen voor elk wachtwoord om een ​​herinnering te krijgen om ze periodiek bij te werken. Bovendien wordt een veilige messenger aan de strijd toegevoegd om teams veilig met elkaar te laten communiceren. De hoeveelheid opslagruimte voor notities en berichten is ook verhoogd tot 24.000 tekens. En het aantal tags dat u aan een wachtwoord kunt toevoegen, neemt toe tot 10.

Het Pro-abonnement kost $ 10,07 per maand (VS) en biedt alle bovenstaande functies terwijl premium ondersteuning, onbeperkte gedeelde wachtwoorden, onbeperkte herstelpunten voor toegang tot oude versies van wachtwoorden, en grotere veldgrootte capaciteit en nootlengte (48.000 tekens) worden toegevoegd..

Ten slotte kost de Enterprise-add-on $ 3,36 per maand en kunnen gebruikers hun wachtwoorden zelf hosten, de service wit labelen om de branding te verwijderen en bedrijfsbranding toevoegen en klantfuncties toevoegen in samenwerking met het bedrijf om het in het bedrijf te integreren 'behoeften.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om te betalen via Visa, Mastercard, Amex, PayPal, automatische incasso en Discover-kaart. Cryptocurrencies worden helaas momenteel niet geaccepteerd.

Welke functies biedt een intuïtief wachtwoord?

Hieronder vindt u een lijst met alle functies die beschikbaar zijn voor de verschillende abonnementen op Intuïtief wachtwoord:

 • Gratis abonnement (20 wachtwoorden)
 • AES-codering aan clientzijde voor wachtwoorden
 • Automatische wachtwoordgenerator
 • Browser-extensies om wachtwoorden automatisch in te vullen (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Automatisch afmelden voor extra beveiliging
 • Beveiligingsdashboard om de status van het wachtwoord te controleren
 • Noodtoegang om een ​​geautoriseerde persoon toegang te geven tot het account
 • Aangepast mapbeheer
 • Antiphishing-beveiliging met behulp van een aangepast antiphishingbericht
 • Toegangsbeperkingen - beperk vanuit welk land je toegang hebt tot je account om te stoppen met hacken
 • Toegangscode-login voor extra gebruiksgemak
 • E-mail ondersteuning van 9.00 tot 17.00 uur Australische tijd
 • Activiteitenlogboek voor het beheren van toegang tot wachtwoorden
 • Offline toegang tot wachtwoorden (alleen Express en hoger)
 • Bevestig tags aan wachtwoorden voor eenvoudig zoeken (aantal tags afhankelijk van plan)
 • Wegwerpcodes voor toegang tot uw account zonder het wachtwoord te gebruiken
 • Activiteitenlogboek om te controleren waar en wie zich aanmeldt bij de account voor beveiligingsdoeleinden
 • Notities functie (woord beperkt afhankelijk van plan
 • Veilige instant messenger (alleen geavanceerd en hoger)
 • Taal opties
 • Overname van account (alleen geavanceerd en hoger)

Hoe een intuïtief wachtwoord in te stellen

We hebben besloten deze service te testen met het Basic-account, omdat alle belangrijke functies beschikbaar zijn. Beperking tot 20 wachtwoorden is bijvoorbeeld geen probleem om de wachtwoordbeheerder te testen.

We vonden het aanmeldingsproces eenvoudig. Er zijn echter meer stappen nodig dan we gewend zijn. Eerst moet u een geldig e-mailadres overhandigen en een wachtwoord kiezen. Om een ​​account aan te maken, moet u echter ook een beveiligingsvraag en -antwoord opgeven.

Deze beveiligingsvraag wordt gebruikt om u te verifiëren wanneer ze inloggen vanaf een onbekend apparaat of IP-adres. Het is er om gebruikers te beschermen tegen phishing van hun wachtwoord. Maak de vraag moeilijk en kies bij voorkeur een vraag en antwoordpaar dat niet kan worden geraden.

Intuïtieve wachtwoordaanmelding

Na het invullen van de nodige gegevens en het invullen van de verificatie Captcha, ontvangt u een e-mail met een verificatiecode. Voer deze code in om uw gratis account te gebruiken.

Bij de eerste lancering krijgen gebruikers een walkthrough te zien waarmee ze toegang krijgen tot de browserextensies, mobiele apps, een gebruikershandleiding voor het leren gebruiken van de client en verschillende andere nuttige tips voor het instellen van mappen en het opslaan van uw eerste wachtwoord.

U wordt ook gevraagd of u een zescijferige toegangscode wilt instellen om gemakkelijker in en uit te loggen op de webportal. Dit vervangt de noodzaak om uw e-mailadres en wachtwoord te gebruiken om in te loggen vanaf uw specifieke apparaat. Voor elk apparaat dat u bezit, moet een andere toegangscode worden ingesteld en u kunt de toegangscode naar wens hetzelfde of anders maken.

Intuïtieve toegangscode

Hoe gemakkelijk is een intuïtief wachtwoord te gebruiken?

We zijn begonnen met het maken van een map om onze sociale mediawachtwoorden in op te slaan. Om dit te doen, klikten we op het grote pluspunt linksboven in de client.

Intuïtieve privékluis

We hebben een map gemaakt om onze sociale mediawachtwoorden in op te slaan en vervolgens ons Facebook-wachtwoord aan de map toegevoegd...

Om ons wachtwoord aan de map toe te voegen, werd ons gevraagd nog een beveiligingsvraag en antwoord toe te voegen. Dit is verwarrend omdat de veelgestelde vragen geen melding maken van deze noodzaak, of wat het precies zou moeten helpen. Klantenservice heeft ons echter laten weten dat "je geen beveiligingsvraag en -antwoord hoeft te maken om elk wachtwoord toe te voegen, deze velden zijn optioneel".

Vervolgens hebben we de intuïtieve Chrome-extensie voor het wachtwoord aan onze browser toegevoegd om de functie voor automatisch aanvullen te testen. (Extensies voor Firefox, Edge, Safari en Opera zijn ook beschikbaar). Met de extensie geïnstalleerd, bezochten we de Facebook-startpagina en waren we blij dat we door op het symbool voor de extensie te klikken ons wachtwoord konden selecteren en het automatisch in het inlogformulier konden importeren.

automatisch aanvullen in browser

De mogelijkheid om wachtwoorden automatisch aan te vullen met behulp van de extensie is een handige functie die helpt om deze gratis wachtwoordbeheerder veel geschikter te maken voor beginners. We hadden geen problemen om onze wachtwoorden in te voeren in de wachtwoordbeheerder of ze in te laden in inlogformulieren.

Als u echter problemen ondervindt met een bepaald online formulier, kunt u toegang krijgen tot een wachtwoord door te zoeken met behulp van de tags die u hebt gemaakt. Hierna kunt u het handmatig kopiëren en plakken.

Als u hoopte op automatisch wachtwoord vastleggen wanneer u wachtwoorden invoert in websiteformulieren (of wanneer u zich aanmeldt voor nieuwe services); je hebt helaas pech. Intuïtief wachtwoord moet handmatig met uw wachtwoorden worden ingevoerd.

Wachtwoorden importeren

Vervolgens hebben we besloten onze oude wachtwoorden uit Chrome te importeren via een CSV-bestand. Om dit te doen, gaat u gewoon naar Chrome - of een andere wachtwoordbeheerder - en exporteert u uw wachtwoorden als een CSV-bestand. Bewaar dit bestand op uw computer zodat u het kunt uploaden naar Intuïtief wachtwoord.

Helaas konden we geen contactpersonen importeren zonder eerst te upgraden naar Express. Dus als u uw wachtwoorden snel gratis wilt importeren, kunt u kiezen voor een andere wachtwoordbeheerder.

Nadat we een upgrade hadden uitgevoerd, konden we beginnen met het importeren van onze wachtwoorden met behulp van een CSV-bestand. Het is echter vermeldenswaard dat dit niet zo eenvoudig is als bij andere wachtwoordbeheerders.

Eerst moet u de CSV-bestandssjabloon downloaden. Vervolgens moet u het CSV-bestand openen dat u van uw vorige wachtwoordbeheerder hebt gedownload in Excel- of Google-bladen en alle wachtwoorden van het CSV-bestand naar de intuïtieve CSV-sjabloon kopiëren..

Nadat alle gegevens correct zijn gekopieerd, kunt u de sjabloon importeren naar Intuïtief wachtwoord in de webclient. Dit proces is veel moeilijker dan bij de overgrote meerderheid van wachtwoordbeheerders en is absoluut een nadeel in termen van gebruiksgemak.

Het is ook vermeldenswaard dat het importeren van wachtwoorden met behulp van de sjabloon niet wordt gekopieerd naar categorieën, tags of andere velden die u eerder hebt ingesteld voor de vermeldingen.

Wachtwoorden exporteren

Het exporteren van wachtwoorden is beschikbaar zolang u een aanschaft uitdrukken abonnement of hoger, en u kunt uw gegevens exporteren via CSV, TXT, HTML, JSON of XML. Dit is goed en betekent dat u uw wachtwoorden in de toekomst van Intuïtief wachtwoord naar een andere wachtwoordbeheerder kunt meenemen (zelfs als u deze functie slechts eenmaal nodig hebt, kunt u voor een enkele maand Express betalen).

Apps

Intuïtief wachtwoord heeft ook apps voor Android, iOS en Windows Phone. Dus als u liever via een app toegang wilt krijgen tot uw wachtwoorden in plaats van ingelogd te zijn op de webportal van een browser, kunt u dit op elk mobiel apparaat doen. We hebben vastgesteld dat de Android-app goed werkt, maar in tegenstelling tot de extensies niet de mogelijkheid heeft om wachtwoorden automatisch in te vullen in aanmeldingsformulieren.

Extras

Naast het opslaan van wachtwoorden fungeert Intuitive Password als een veilige digitale kluis voor een aantal andere soorten informatie. Door op de categorieweergave linksboven te klikken, hebt u toegang tot opslagmappen voor e-mail- en IM-accounts, portefeuilles en licenties. In de map met identificaties kunt u informatie opslaan, zoals creditcards, softwarelicenties en ID's, zoals een rijbewijs of paspoortgegevens.

Hoe veilig en privé is een intuïtief wachtwoord?

Gevestigd zijn in Australië is niet bepaald goed qua locatie. Australië is extreem invasief als het gaat om surveillance, en de natie heeft een aantal van de slechtst verplichte richtlijnen voor gegevensbewaring ter wereld.

Australië maakt deel uit van de Five Eyes-surveillancegroep en heeft onlangs een wet aangenomen die bedrijven dwingt achterdeuren te creëren voor gecodeerde communicatie. Hoewel dit allemaal negatief is, is de realiteit dat - zolang Intuïtief wachtwoord werkt zoals het zegt te werken - uw gegevens op de servers veilig moeten zijn dankzij de implementatie van end-to-end encryptie.

Met Intuïtief wachtwoord behoudt de accounthouder volledige controle over de inloggegevens en het wachtwoord van zijn account. Wachtwoorden en andere gegevens worden nooit geüpload naar de servers van het bedrijf, wat betekent dat ze niet kunnen worden gehackt of geopend door personeel van het bedrijf.

Alle wachtwoorden worden gecodeerd met sterke AES 256-codering voordat ze worden geüpload naar servers in Australië met behulp van een RSA 2048-sleutelpaar. Bovendien worden alle gegevens met beveiligde SSL naar de servers van het bedrijf verzonden. We hebben de bedrijven TLS gecontroleerd met Qualys SSL Labs en waren blij dat het een A scoorde dankzij de HTTP Strict Transport Security (HSTS). Dit betekent dat de SSL-transportbeveiliging correct is geïmplementeerd en dat u erop kunt vertrouwen dat al uw gegevens veilig zijn tijdens het transport.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om elk van hun wachtwoorden (of accountcategorieën) te beschermen met een hoofdwachtwoord. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker een vriend of familielid de wachtwoordbeheerder kan laten gebruiken om toegang te krijgen tot specifieke informatie terwijl de toegang tot andere meer gevoelige gegevens en wachtwoorden nog steeds wordt verborgen.

Hulp nodig bij het kiezen van een hoofdwachtwoord? Bekijk onze onderstaande wachtwoordsterkte-checker:

Wachtwoord meter

Gedetailleerde score komt hier

Hoewel dit allemaal op papier als optimale beveiliging klinkt, is het vermeldenswaard dat Intuïtief wachtwoord een gesloten bron is. Dit betekent dat de broncode voor de service niet door derden kan worden gecontroleerd.

Dit is problematisch, omdat het betekent dat je erop moet vertrouwen dat de service doet wat hij je vertelt. Zonder een uitgebreide controle van de code is het onmogelijk om te bepalen of er kwetsbaarheden, exploits of backdoors in de code zijn die uw wachtwoorden in gevaar kunnen brengen.

De meer paranoïden onder jullie houden misschien liever vast aan een volledig open-source wachtwoordbeheerder zoals KeePass, Bitwarden of Dashlane. Het komt echter echt neer op je eigen persoonlijke bedreigingsmodel en er is geen echte reden om te vermoeden dat het intuïtieve wachtwoord niet doet wat het beweert.

Een ander nadeel van het intuïtieve wachtwoord is dat de browsergebaseerde web-app wordt geïmplementeerd met behulp van JavaScript. Dit betekent dat het kwetsbaar is voor bepaalde aanvallen die worden veroorzaakt door de manier waarop JavaScript communiceert met uw browser. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat een hacker een man-in-the-middle-aanval kan uitvoeren. Toegegeven, dit is een zeer gerichte aanval die waarschijnlijk geen invloed op u heeft. Het is ook waar dat dit beveiligingslek van toepassing is op elke wachtwoordbeheerder met een browsergebaseerde client die is geïmplementeerd met JavaScript; het is niet uniek voor intuïtief wachtwoord.

Voor extra beveiliging kunnen gebruikers ervoor kiezen om Dual Factor Authentication in te stellen. Het lijkt er echter op dat gebruikers alleen een code kunnen gebruiken die via sms is ontvangen. Google Authenticator en YubiKey zijn geen beschikbare opties. Bij het instellen van dual-factor auth moet u veilig een herstelcode opslaan voor het geval u uw 2FA-apparaat verliest. Iedereen die de codes verliest, moet zijn identiteit verifiëren om weer toegang tot zijn account te krijgen en het bedrijf waarschuwt dat dit tot 14 dagen kan duren.

Hoe goed is de klantenservice van Intuitive?

De website Intuïtief wachtwoord heeft een uitgebreide FAQ-sectie die meer dan 80 veelgestelde vragen beantwoordt die eerder door de gebruikers zijn gesteld. De meeste problemen of vragen die u kunt bedenken, staan ​​in deze veelgestelde vraag, wat een uiterst nuttige bron is voor het vinden van details over de functies van de service.

De gebruikershandleiding die in de client is ingebouwd, evenals de doorloop die plaatsvindt wanneer u de webclient voor het eerst start, zijn beide uitzonderlijk nuttige functies die beginnende gebruikers kunnen helpen veilig wachtwoorden op te slaan met behulp van deze wachtwoordbeheerder.

Voor iedereen die meer persoonlijke hulp nodig heeft, is er de optie om een ​​ondersteuningsmail te sturen of een ondersteuningsformulier in te vullen. Als u linksboven op voorkeuren klikt, krijgt u toegang tot uw persoonlijke ondersteuningspincode die het bedrijf u kan vragen voor identificatiedoeleinden.

Houd er rekening mee dat de klantenservice zich in Australië bevindt en dat hulp alleen beschikbaar is tijdens de openingstijden van Australië. Dit betekent dat u, afhankelijk van waar u woont, tot de volgende dag moet wachten om een ​​antwoord te krijgen. Dit kan wat lang heen en weer leiden en het kan wat langer duren voordat problemen zijn opgelost.

Over het algemeen vonden we de beschikbaarheid van bronnen op haar websites in combinatie met de e-mailondersteuning goed. Als u zich echter in Europa of de Verenigde Staten bevindt en klantenondersteuning op maat wilt hebben die is afgestemd op uw geografische locatie, wilt u misschien liever elders winkelen.

Mijn laatste gedachten

Intuïtief wachtwoord is een uitstekende, kleine wachtwoordbeheerder met een hoge functionaliteit. Het gratis Basic-plan betekent dat u het kunt gebruiken om uw accounts te storten zonder daadwerkelijk iets te moeten betalen, wat op zijn zachtst gezegd lovenswaardig is. Het feit dat deze wachtwoordbeheerder een nulkennisomgeving biedt, is geweldig en de beschikbaarheid van two-factor auth en de masterwachtwoordfunctionaliteit is uitstekend. Het coderingsniveau is sterk en we waren blij een sterke HSTS-transitbeveiliging te zien.

De wachtwoordbeheerder zelf is eenvoudig te gebruiken, en als u betaalt voor een geavanceerd account, krijgt u toegang tot een aantal behoorlijk coole extra functies. Voor teams is de service nuttig en is de mogelijkheid om wachtwoorden veilig te delen aanwezig. Het wordt echter wel een beetje duur en u hebt voor elke gebruiker en de enterprise-add-on ook een apart account nodig.

Het grootste minpunt van deze service is dat het geen open source is. Eigen software die niet is gecontroleerd, is hier nooit favoriet bij ProPrivacy.com, omdat dit betekent dat u op de service moet vertrouwen. Wij geven de voorkeur aan diensten die de behoefte aan vertrouwen wegnemen door hun broncode online beschikbaar te stellen voor elke beveiligingsonderzoeker om te controleren.

Aan de andere kant heeft Intuïtief wachtwoord enkele eigenaardigheden. Wachtwoorden importeren is moeilijk en mappen instellen en er wachtwoorden in zetten is niet zo eenvoudig als slepen en neerzetten. In plaats daarvan moet u het wachtwoord invoeren en de map in het menu selecteren.

Toegegeven, niets van dit alles is noodzakelijkerwijs een dealbreaker, maar het is eerlijk om te zeggen dat als je minder zou kunnen betalen voor meer gebruiksvriendelijke service. Intuïtief wachtwoord is een solide wachtwoordbeheerder die de klus klaart, geschikt is voor beginners en het testen waard is met zijn gratis abonnement..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me