iVPN-beoordeling

We zijn veranderd hoe we beoordelingen scoren!
We hebben onlangs ons scoreproces bijgewerkt voor alle beoordelingen op ProPrivacy.com. Details van onze nieuwe scorecriteria zijn hier te vinden

IVPN

 • pricing

  Van $ 6.00
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • deblokkeert:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com partituur
7.6 van de 10

Samenvatting

In deze IVPN-review vind ik een op Gibraltar gebaseerde VPN-provider die helemaal geen logboeken bijhoudt. Het is een beetje prijzig voor wat in feite een redelijk uitgeklede VPN-service is, maar wat het doet, doet het (in grote lijnen) goed. Belangrijk is dat het sterke codering gebruikt en uw echte IP-adres niet lekt. De echte moordenaar is echter de snelheidsprestatie van IVPN. Het is simpelweg een van de beste die ik ooit heb gezien.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Gibraltar
 • landen
  18
 • Gelijktijdige verbindingen
  5

Kenmerken

De volgende functies zijn beschikbaar voor alle gebruikers:

 • Servers in 12 landen
 • Tot drie gelijktijdige verbindingen (meer beschikbaar op aanvraag)
 • Port forwarding (via webinterface of client)
 • Multihop VPN
 • OpenVPN en L2TP / IPsec VPN-protocollen
 • Bevel kanarie
 • P2P is toegestaan

Servers zijn voornamelijk gevestigd in Europa, maar ook in de VS, Canada en Hong Kong.

Multi-hop (dubbele) VPN

Hiermee kunt u in feite VPN-servers "ketenen", zodat uw gegevens tussen twee VPN-servers worden gerouteerd terwijl deze tussen u en het internet reizen.

Uw pc / apparaat -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> internet

Een uitstekende (en unieke) eigenschap van IVPN's implementatie van multihop VPN is dat het u toelaat om door twee servers te springen. Ondanks de naam is het echter niet mogelijk om door meer dan twee servers te springen.

Zulke kettingvorming kan enkele beveiligingsvoordelen bieden, maar zal altijd leiden tot een aanzienlijk snelheidsverlies. Zoals ik in dit artikel beargumenteer, denk ik dat de voordelen voor privacy / beveiliging van multihop VPN met dezelfde VPN-service vrij beperkt zijn. Maar ik begrijp dat dit niet een mening is die door iedereen wordt gedeeld.

Bezoek IVPN »

Snelheden en prestaties

Alle tests werden uitgevoerd op mijn Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps glasvezelverbinding, met behulp van het OpenVPN UDP-protocol. De grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie

iVPN-snelheden

Zoals we kunnen zien, zijn transatlantische downloadsnelheden zeer behoorlijk, hoewel uploadsnelheden minder zijn. Die resultaten zijn echter, wanneer ze verbonden zijn met servers in de buurt in Europa, fantastisch! Het zijn in feite enkele van de beste resultaten die ik heb gezien in vier jaar beoordeling van VPN-services.

Zoals we hier duidelijk kunnen zien, maakt IVPN gebruik van Google DNS-servers. Na een zorgvuldige bestudering van de logbestanden, kan ik bevestigen dat het de DNS-aanvragen benadert, zodat ze afkomstig lijken te zijn van IVPN en niet van gebruikers. Ik heb geen IPv4-, DNS- of WebRTC-lekken gedetecteerd.

Merk op dat RFC IP's voor privégebruik alleen lokale IP's zijn. Ze kunnen niet worden gebruikt om een ​​persoon te identificeren en vormen dus geen IP-lek. Helaas ondersteunt mijn ISP (Virgin Media UK) geen IPv6-verbindingen, dus ik kan momenteel niet testen op IPv6-lekken. Dit is een situatie die in de nabije toekomst zou moeten veranderen.

Update: we hebben sindsdien opnieuw getest op IP-lekken op een IPv6-compatibele verbinding en WebRTC IPv6-lekken gedetecteerd in beide Windows macOS. Gezien de verder uitstekende technische beveiliging van IVPN, vonden we dit erg teleurstellend.

Als u op zoek bent naar een VPN voor Netflix, is deze service het overwegen waard. Ik kon daarmee de Amerikaanse Netflix-inhoud deblokkeren. Naast Netflix kun je met deze service BBC iPlayer buiten het VK bekijken.

Prijzen en plannen

Standaard

$ 6.00
per maand

Pro

$ 10,00
per maand

Eind 2020 splitste IVPN zijn enkele plan in twee. Het standaardpakket is toegankelijker dan ooit tevoren, bestrijkt 2 apparaten tegelijkertijd en kost slechts $ 6 per maand of $ 60 per jaar als u zich inzet en $ 12 wilt besparen. De pro tier is veel uitgebreider en verbetert zijn eerdere aanbod van 5 apparaten door 7 apparaten te bedienen voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar. Er is een verborgen kwartaalplan voor $ 30 om de drie maanden, dit is echter alleen beschikbaar voor bestaande gebruikers die automatisch zijn geüpgraded naar het pro-pakket.

IVPN beperkt geen locaties of protocollen op beide pakketten, inclusief toegang tot Wireguard-servers en de bijbehorende AntiTracker-tool op beide. Enigszins begrijpelijk, zijn Multihop en Port Forwarding opgesloten achter een hogere betaalmuur, exclusief voor de pro-versie.

IVPN biedt een gratis proefperiode van drie dagen aan, maar betalingsgegevens zijn vereist om hiervan te kunnen profiteren. Er worden kosten in rekening gebracht als u niet annuleert voordat de driedaagse proefperiode is afgelopen. Daarnaast biedt IVPN een zeven dagen geld-terug-garantie (vanaf de datum van betaling). Een technische 30-dagen geld-terug-garantie is beschikbaar voor technische problemen.

IVPN accepteert betaling met een creditcard / betaalpas, PayPal of Bitcoins (via BitPay). Met zorg kunt u met Bitcoins anoniem voor de service betalen, maar onthoud altijd dat IVPN uw echte IP-adres toch weet.

Privacy en beveiliging

IVPN is opgenomen in Gibraltar, een British Overseas Territory (BOT). Gibraltar heeft geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens, waardoor IVPN een volledig no-logs-at-all VPN-service kan bieden.

“We slaan geen verbindingslogboeken op. Bovendien registreren we geen bandbreedtegebruik, sessiegegevens of aanvragen bij onze DNS-servers ... In tegenstelling tot veel andere serviceproviders registreert IVPN doelbewust geen gebruiksgegevens die aan een account zijn gekoppeld, omdat we een onbeperkte en onbeperkte quotavrije service bieden. "

Wat geweldig is. Een vraagteken hangt echter af of Gibraltar moet worden aangemerkt als een Fourteen Eyes spionage alliantie land. Het is waar dat het VK weinig directe invloed heeft op interne aangelegenheden van Gibraltar, maar als BOT valt Gibraltar nog steeds onder de jurisdictie en soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk.

Het lijkt daarom het veiligst om aan te nemen dat het VK druk kan uitoefenen op de regering van Gibraltan en haar bedrijven en instellingen, indien zij dat wensen. Gevestigd zijn in Gibraltar is daarom waarschijnlijk veiliger dan gevestigd te zijn in een land met veertien ogen, maar is niet ideaal.

Het is misschien vermeldenswaard dat de EULA van de Windows-client bij het schrijven van deze beoordeling enkele verwijzingen bevatte naar jurisdictie onder Amerikaans recht. IVPN verzekert mij echter dat dit niet het geval is en dat de EULA nu is bijgewerkt om duidelijk te maken dat IVPN volledig onder de jurisdictie van Gibraltar valt.

Encryption

Voor OpenVPN-codering gebruikt IVPN een AES-256-codering met RSA-4096-handshake en HMAC SHA-1-hash-authenticatie (controle- en datakanalen). Een Diffie-Hellman-uitwisseling (DHE) introduceert perfecte PFS (forward forward secrecy), met elk uur een nieuwe coderingssleutel.

Dit is geweldig. En het Qualys SSL-rapport van de website scoort een A + met PFS, wat ook uitstekend is.

Ik ben een beetje twijfelachtig over de waarde van het hebben van een kanarie, maar ben me ervan bewust dat anderen ze waarderen.

De website

De IVPN-website gebruikt een slim grijs, rood en wit thema. Er is niet veel informatie beschikbaar, maar wat er wel is, is informatief en beantwoordde de meeste vragen die ik had.

De website bevat ook een goede introductie en algemene handleidingen over hoe VPN's werken, en ik waardeer het gebrek aan bombastische taal die ten onrechte beweert dat de service "anonimiteit" biedt.

Ik waardeer ook het duidelijke privacybeleid, dat in gewoon Engels is geschreven.

Ondersteuning

Ondersteuning is via een e-mailsysteem met een ticket (webformulier beschikbaar). IVPN belooft een reactie met 24 uur, maar ik ontving over het algemeen een volledig en deskundig antwoord binnen een paar uur.

De website beschikt ook over een Live Chat-optie, maar deze werkte niet toen ik het probeerde. IVPN vertelt me ​​dat "Livechat een experimentele functie is die we momenteel testen, we kunnen de beschikbaarheid van livechat niet garanderen".

Software

Inschrijven

De enige persoonlijk identificeerbare informatie die tijdens het aanmelden wordt gevraagd, is een geldig e-mailadres. Er is geen reden waarom dit geen wegwerpbare kan zijn. Nadat u hebt betaald, ontvangt u een inleidende e-mail met uw gebruikersnaam (die kan worden gewijzigd) en een link naar de installatiehandleidingen van IVPN.

De IVPN Windows VPN-client

De Windows-client is een nogal bescheiden uitziende app. De firewall fungeert echter zowel als een kill-schakelaar als een DNS-lekbescherming, zodat internetverkeer uw pc niet kan binnenkomen of verlaten, behalve via de VPN-tunnel

Een ongebruikelijke functie is de mogelijkheid om de firewall aan te laten, zelfs wanneer de VPN-client niet actief is. Dit kan helpen ervoor te zorgen dat u nooit per ongeluk verbinding maakt met internet zonder dat de VPN wordt uitgevoerd

U kunt poorten vanuit de client wijzigen en een obsfproxy-verbinding selecteren om censuur te voorkomen. Obfsproxy is een hulpmiddel dat is ontworpen om gegevens in een obfuscatielaag te verpakken, waardoor het moeilijk is om te detecteren dat OpenVPN wordt gebruikt. Het is overgenomen door het Tor-netwerk, grotendeels als reactie op China die de toegang tot openbare Tor-knooppunten blokkeert. Het is echter onafhankelijk van Tor en kan worden geconfigureerd voor OpenVPN (zoals het hier is). Zoals eerder opgemerkt, kunt u met IVPN ook dubbel hoppen met behulp van twee willekeurige servers.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar de klant krijgt de klus geklaard. En de firewall moet ervoor zorgen dat u tijdens het gebruik van de service geen IP-lekken lijdt (zie testresultaten hieronder). Ik vond de klant echter erg onstabiel en liep tijdens het schrijven van deze recensie talloze crashes op. Aan de positieve kant, dit stelde me in staat om te bevestigen dat de firewall kill-schakelaar werkt zoals geadverteerd!

Andere platforms

IVPN biedt aangepaste VPN-clients voor Windows en VPN-clients voor Mac OSX. Ze hebben een VPN voor iPhone en Android VPN-apps. Het biedt ook verschillende OpenVPN- en L2TP / IPsec-installatiehandleidingen voor Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, DD-WRT-routers en meer.

Voorgeflitste en vooraf geconfigureerde IVPN DD-RT-routers zijn verkrijgbaar bij Flashrouters
.

Laatste gedachten

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van IVPN. Hoewel het een beetje kort is, biedt het een no-logs VPN-service die alle belangrijke dingen omvat. Het lekt niet uw IP-adres in gebruik, en het maakt gebruik van een zeer sterke codering.

Het was ook voor het grootste deel waanzinnig snel. Ik heb zeer zelden resultaten geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa die bijna even goed zijn. De resultaten voor de VS waren niet zo indrukwekkend, maar zijn nog steeds zeer acceptabel.

Dus IVPN krijgt een heel sterke duim van me. Nu, als die verdomde Windows-client niet meer zou crashen!

Bezoek IVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me