Kolab Nu Review

Kolab nu

Kolab Now is een e-mailprovider die is gevestigd in Zwitserland, een locatie die over het algemeen als uitstekend wordt beschouwd voor privacy. Het land heeft geen verplichte richtlijnen voor het bewaren van gegevens en de Zwitserse autoriteiten moeten de nodige zorgvuldigheid betrachten om een ​​bevel tot toegang tot gegevens in strafzaken te verkrijgen. Dit alles betekent dat Kolab Now goed gelegen is voor het beschermen van e-mails van mensen.

ProPrivacy.com partituur
5 van de 10

Samenvatting

Kolab Now is een e-mailservice die op de markt wordt gebracht als een alternatief voor privacy-inbreukmakende diensten zoals Yahoo en Gmail. Het bedrijf heeft een sterk privacybeleid dat belooft nooit toegang te hebben tot e-mails van gebruikers, en om deze reden wordt Kolab Now beschouwd als een veilige e-mailprovider.

Dus, is deze service het enige dat het is? En is het het geld waard dat het vraagt ​​om een ​​abonnement?

Overzicht

Veel van de grootste e-maildiensten staan ​​erom bekend e-mails te scannen op advertentiegegevens en zijn er zelfs van beschuldigd rechtstreeks met Amerikaanse autoriteiten samen te werken door massabewaking toe te staan. Deze onthullingen hebben ertoe geleid dat steeds meer mensen afdwalen van veelgebruikte e-maildiensten ten gunste van veilige providers.

Hoewel Kolab Now populair is geworden als alternatief voor Gmail, zijn er enkele dingen aan de service die hem anders maken dan de gemiddelde beveiligde e-mailprovider. Het mist functies die veel andere beveiligde e-mailservices hebben, waardoor de service vrij duur lijkt. Naar onze mening mist het enkele belangrijke beveiligingsfuncties waarmee Kolab Now kan worden beschouwd als een echte rivaal van enkele van zijn belangrijkste concurrenten..

Dat gezegd hebbende, Kolab is open-source, en het heeft veel voordelen in vergelijking met services zoals Gmail. Om deze reden kan het worden beschouwd als een van de "good guys" van het e-mailrijk.

Kolan nu

Een abonnement op Kolab Now kan maandelijks worden gekocht. En het kost $ 4,45 per maand voor een persoonlijk account of $ 5,43 voor een zakelijk account. Die accounts hebben standaard 2 GB opslagruimte en accounts kunnen worden geüpgraded om meer opslag te hebben voor ongeveer 50 cent per GB (per maand).

Het is echter vermeldenswaard dat als u ervoor kiest om die prijzen te betalen, u een "Lite" -abonnement krijgt dat alleen met e-mail wordt geleverd. Om toegang te krijgen tot alle functies moet je eigenlijk dichter bij $ 8,80 betalen. Dat is echt heel duur gezien wat je krijgt.

Ongeacht hoe je het bekijkt, Kolab Now is duur. En het feit dat er geen gratis abonnement is (zoals bij ProtonMail en Tutanota bijvoorbeeld) is een beetje jammer. Gebruikers krijgen echter wel 30 dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat u de service kunt testen als u dat wilt.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om te betalen via creditcard of bankpas, Amex, PayPal of met behulp van Bitcoin.

Kenmerken

Als u kiest voor een lite-account, krijgt u alleen toegang tot e-mail en een adresboek. Als u echter betaalt voor een volledig premium abonnement, profiteert u van de volgende functies:

 • Sterk privacybeleid
 • Geen gegevens delen met derden
 • Gevestigd in Zwitserland
 • Webportaal voor browsers
 • Contacten functie
 • Standaard één alias toegestaan ​​per account
 • E-mail zoeken in volledige tekst
 • E-mail filteren in mappen
 • Bestandsopslag met delen
 • Deel e-mailmappen met andere Kolab-gebruikers (alleen dezelfde domeinnaam)
 • Kalender
 • Taakbeheer functie
 • Opmerkingenfunctie voor het maken van een doorzoekbare kennisbank
 • Mobiele synchronisatie
 • Aangepaste desktop-client voor alle populaire platforms
 • Volledig open source (FOSS)

Opstelling

Een abonnement op Kolab Now kopen is eenvoudig en duurt slechts enkele ogenblikken met behulp van de website. U moet echter een eerder e-mailadres opnemen om de verificatie-e-mail te ontvangen.

Dit is vervelend voor een service waarbij privacy centraal staat. We zouden liever bij Kolab Now kunnen komen zonder een eerdere e-mail te overhandigen.

Tijdens het abonnement krijgt u de optie om dual factor authentication (2FA) in te stellen voor webmail en het beheerpaneel. 2FA zorgt er echter voor dat u uw account niet kunt synchroniseren met een e-mailclient van derden via IMAP, DAV of ActiveSync.

Nadat u voor een account hebt betaald en de accountverificatie hebt voltooid, kunt u zich aanmelden en de Kolab Now-webportal gaan gebruiken. Gebruikers krijgen toegang tot e-mailen en nog veel meer, zolang ze betalen voor de volledige premium-versie.

Makkelijk te gebruiken

Kolab Now is een eenvoudig e-mailplatform om aan te wennen en omdat het beschikbaar is in uw browser, kunt u het eenvoudig gebruiken op Windows, Chromebooks, Mac, iOS, Android of Linux.

De service kan ook worden gebruikt op e-mailclients van derden via POP, IMAP, CalDAV, CardDAV en WebDAV. En abonnees kunnen hun mobiele apparaten verbinden via ActiveSync.

Gebruiksgemak Kolab nu

Migratie van e-mails en contacten van uw oude e-mailprovider is mogelijk en abonnees kunnen betalen om zowel hun e-mails als contacten voor hen over te brengen met behulp van de Duitse dienst Audriga. Iedereen die de Roundcube-webclient gebruikt, kan echter zelf contactpersonen importeren via .CSV- of vCard-bestanden.

Iedereen die voor een standaardabonnement betaalt, krijgt alleen basis-e-mailfuncties en ondanks dat dit wordt geadverteerd als een veilige e-mailprovider, is er geen native mogelijkheid om e-mail te versleutelen. Dus als u de mogelijkheid nodig hebt om gecodeerde e-mails te verzenden met behulp van PGP of e-mailbeveiligde e-mails met een gedeeld geheim; je moet ergens anders kijken.

Iedereen die voor een volledig abonnement betaalt, kan gebruikmaken van uitstekend geïntegreerde functies zoals de kalender en bestandsopslag. De gebruikerservaring is zeker extreem goed bij het gebruik van deze functies, omdat integratie naadloos is.

Het kunnen delen van e-mails en e-mailmappen met andere Kolab Now-gebruikers is een slimme functie en betekent dat het ideaal is voor gezinnen of teams die wat toegang tot e-mailinhoud willen delen. Het is echter vermeldenswaard dat alleen gebruikers op hetzelfde domein (het gedeelte achter @ in uw adres) kunnen delen.

Kolab Nu inbox

Kortom een ​​geweldige service op het gebied van functies en functionaliteit, en zeker goed voor beginners die geen enorme leercurve aankunnen.

Privacy

Het privacybeleid van Kolab Now legt uit dat het bedrijf nooit gegevens over zijn gebruikers zal opslaan. Het legt ook uit dat cookies en andere tracking die door haar website wordt uitgevoerd, op anonieme wijze worden gedaan met het doel "de technische werking van het systeem" te waarborgen en nooit wordt gebruikt voor het volgen van zijn abonnees op sites van derden.

Het privacybeleid legt ook uit dat het bedrijf zal voldoen aan wettelijke verzoeken om toegang tot gegevens:

“Zoals ook expliciet wordt vermeld in de Servicevoorwaarden, zijn we verplicht toegang te bieden tot wettige onderscheppingsverzoeken van een Zwitserse rechter. Deze worden vervolgens verwerkt door onze medewerkers en toegekend of afgewezen.

Als een land dat privacy hoog in het vaandel heeft staan, is Zwitserland buitengewoon terughoudend met dergelijke toegang, en alle statistieken van dergelijke wettige onderscheppingen (LI) worden altijd in geanonimiseerde vorm door de autoriteiten zelf verstrekt, inclusief gedetailleerde spreadsheets waarmee u de controle over de redenen voor goedkeuring. "

Over het algemeen is het privacybeleid een vrij kort document waarin geen AVG wordt genoemd (dit moet expliciet worden vermeld met gebruikersrechten om een ​​AVG-conform beleid te zijn). Daarom moet u zich wenden tot de Servicevoorwaarden (ToS) om meer te weten te komen over wat de service doet en welke rechten u als abonnee hebt.

De ToS belooft dat er nooit toegang van derden tot uw gegevens zal zijn (waartoe bedrijven in Zwitserland wettelijk verboden zijn). Kolab Now werkt niet met adverteerders of marketingbedrijven en verkoopt uw ​​gegevens niet, of scant de inhoud van uw e-mails niet, zoals het geval is bij providers zoals Gmail.

De service heeft wel een transparantierapport op haar website dat het aantal keren vermeldt dat het juridische verzoeken om gegevens van de autoriteiten heeft ontvangen. Deze statistieken zijn echter niet meer bijgewerkt sinds 2015. Dit is problematisch - en als we het transparantierapport gebruiken als een kanarie - dit doet alarmbellen rinkelen en brengt de privacy van de service ernstig in twijfel.

We hebben ook het volgende deel van de ToS gevonden, je kunt er van maken wat je wilt:

Nu schadeloosstelling Kolab

Veiligheid

Kolab Now biedt altijd veilige SSL-verbindingen met zijn diensten, wat betekent dat uw gegevens tijdens het transport veilig moeten zijn. Het biedt ook Perfect Forward Secrecy voor die communicatie met zijn servers. We hebben de TLS / SSL-beveiliging getest met Qualy SSL Labs en hebben vastgesteld dat het een A + heeft gescoord. Dit betekent dat u de integriteit van uw e-mailgegevens kunt vertrouwen wanneer deze onderweg zijn.

De Kolab-webapp maakt abonnees echter kwetsbaar voor een mogelijke cyberaanval die wordt veroorzaakt door de manier waarop browsers JavaScript-code verwerken. Hierdoor kunnen hackers of overheidssnuffels sleutels injecteren op de Kolab-gebruiker om een ​​man-in-the-middle-aanval te starten. De enige manier om ervoor te zorgen dat u niet het slachtoffer wordt van dit soort aanvallen, is uw Kolab Now-account te gebruiken via een zelfstandige e-mailclient die niet in uw browser wordt uitgevoerd. Kolab Now heeft handleidingen voor het instellen hiervan via IMAP, POP, CalDAV, CardDAV, WebDAV en ActiveSync. Het is vermeldenswaard dat dit geldt voor alle browsergebaseerde e-mailportals en niet alleen voor Kolab Now.

Het grootste nadeel van deze service is misschien dat deze geen e-mailversleuteling biedt. Gebruikers kunnen geen versleutelde e-mails verzenden en er is geen versleuteling voor e-mails die in rust op hun servers zijn opgeslagen.

Dit betekent dat als een hacker toegang zou krijgen tot Kolab Now-servers, al die e-mails in gewone tekst beschikbaar zouden zijn. Dit maakt het mogelijk voor werknemers om toegang te krijgen tot die e-mails en kan ertoe leiden dat e-mailinhoud online wordt gelekt. Misschien het belangrijkste is dat het ook betekent dat als de Zwitserse overheid het bedrijf een legitiem bevel verleent, het gemakkelijk toegang kan geven tot de inhoud van uw e-mails, omdat het volledige controle heeft over de toegang tot uw e-mails.

Ondanks de belofte om een ​​"veilige" e-mailservice te bieden, is de realiteit dus dat deze service uw gegevens niet beschermt op een manier die ervoor zorgt dat de inhoud van uw e-mails nooit door iemand anders dan uw (client-side encryptie) kan worden geopend. Voor dit soort privacy en beveiliging moet u zich abonneren op een service die end-to-end-codering voor uw e-mails biedt.

Klantenservice

Kolab Now staat mensen toe vragen te stellen aan hun ondersteuningsteam via een portal op haar website of via een e-mail aan haar ondersteuningsteam. Ik vond echter dat het team extreem niet reageerde. We hebben twee keer vragen gesteld en hebben geen antwoord ontvangen. Dit is een teleurstelling. We hebben zelfs geprobeerd hen te laten weten dat we de service beoordeelden om te zien of dat zou helpen en nog steeds geen antwoord kreeg. Dit is voor iedereen die vragen wil stellen voordat hij een abonnement koopt.

Na een abonnement was het mogelijk om berichten te verzenden. U moet echter wel voor die ondersteuning betalen als deze niet direct verband houdt met een probleem dat door de service wordt veroorzaakt. Als u dus gewoon hulp nodig hebt bij het gebruik van de service, betaalt u $ 2 per aanvraag voor ondersteuning. Dit is wat het bedrijf op zijn website zegt:

“Vanwege de kosten biedt ons ondersteuningsteam geen telefonische ondersteuning. Ze richten zich ook op en prioriteren problemen die rechtstreeks worden veroorzaakt door de Kolab Now-service. We helpen je graag met andere problemen, zoals het correct instellen van een specifieke externe client, maar we vragen je dan om een ​​supportticket te kopen. Deze tickets kosten 2,00 CHF en verschijnen bij gebruik op uw volgende factuur. "

Het is frustrerend om voor ondersteuning te moeten betalen wanneer de service al duur is en het schrikt ons behoorlijk af. Veel veilige e-mailproviders hebben veel betere hulp voor een fractie van de kosten van een abonnement.

Conclusie

Hoewel Kolab Now algemeen wordt gerespecteerd als een e-mailprovider die geen invasieve activiteiten op zijn gebruikersbasis uitvoert, is het moeilijk om deze e-mailprovider echt als een bonafide veilige e-mailprovider te beschouwen. Het beleid van het bedrijf lijkt sterk en gevestigd in Zwitserland is zeker veel beter dan invasieve rechtsgebieden zoals het VK of de VS.

Een volledig gebrek aan codering in rust voor e-mails en het feit dat Kolab Now volledige controle heeft over de toegang tot uw e-mails is echter zorgwekkend. E-mails die als gewone tekst rondhangen, kunnen het slachtoffer worden van hackers, kunnen worden benaderd door malafide werknemers van Kolab en zijn gemakkelijk toegankelijk voor de overheid als zij het bedrijf een legitiem bevel verlenen.

Het feit dat het transparantierapport niet binnen vier jaar is bijgewerkt, geeft alarm en gezien de kosten van deze service, raden we over het algemeen aan elders te winkelen voor een e-mailservice met end-to-end-codering.

De service zelf is eenvoudig te gebruiken en heeft veel functies. Het ontbreekt echter ook aan het soort klantenondersteuning dat u krijgt met veel goedkopere diensten. Tutanota en Posteo kosten allemaal ongeveer 8 keer minder per maand, wat veel is. En die services bieden een krachtige end-to-end-codering, wat betekent dat u de service niet hoeft te vertrouwen om geen toegang te krijgen tot uw e-mails.

De naadloze integratie van functies in deze service kan sommige mensen aanspreken, en het is een uitstekend onderdeel van de service. En we kunnen applaus voor deze provider ontvangen voor het hebben van open-source software die volledig is gepubliceerd. Het gebrek aan codering en de kosten van deze service is echter een enorme afknapper.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me