LiquidVPN beoordeling

LiquidVPN

 • pricing

  Van $ 4.99
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com partituur
8.5 van de 10

Samenvatting

LiquidVPN is een VPN-provider die sinds 2013 vanuit zijn basis in de VS opereert. Het werd gestart door een netwerkingenieur, Dave Cox genaamd. De heer Cox is nog steeds de eigenaar van het bedrijf en hij beheert de service op een zeer praktische manier. De diepgaande technische kennis van de heer Cox zorgt ervoor dat dit door technologie geleide bedrijf de best mogelijke service biedt tegen een marktconforme prijs.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  58 Mbps
 • landen
  11
 • Jurisdictie
  ONS
 • Gelijktijdige verbindingen
  2

Kenmerken

Alle abonnementen hebben de volgende kenmerken:

 • Servers in 11 landen
 • Eigen app voor Windows, Mac OS X en Android
 • App van derden voor iOS
 • Scriptinstallatie voor routers, settopboxen en Linux
 • Geen activiteitenlogboeken
 • P2P toegestaan
 • 1 Gbps en 10 Gbps servers
 • Een gecombineerde kill-schakelaar en firewall, genaamd "Vloeistofslot"
 • Domain Name System (DNS) en IP-lekbescherming
 • Keuze uit OpenVPN, Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) en Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)
 • Server snelheidstests

Het servernetwerk van het bedrijf is waarschijnlijk het grootste zwakke punt van deze service. Er zijn veel servers in de VS en ook enkele in Canada. De andere landen die LiquidVPN-servers hosten zijn het VK, Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, Zwitserland, Tsjechië, Roemenië en Singapore.

Bezoek LiquidVPN »

Snelheden en prestaties

Voor snelheidstests maakte ik verbinding met New York in de VS vanuit het Caribisch gebied zonder dat de VPN was ingeschakeld. Ik heb toen een verbinding met dezelfde bestemming getest, maar met de LiquidVPN-server in Florida en vervolgens met de LiquidVPN-server in New Jersey die de verbinding bemiddelde.

Ik testte ook een verbinding met Londen in het VK zonder een VPN en vervolgens met de LiquidVPN UK-server op de lijn toegepast.

In elk geval heb ik de verbinding vijf keer getest met behulp van de website testmy.net. Grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de snelheidstest voor meer informatie.

LiquidVPN-snelheden

De VPN heeft lichte verbeteringen aangebracht in de snelheden voor zowel downloaden als uploaden. Deze snelheidsvariaties waren echter niet zo groot en konden gewoon worden veroorzaakt door de variabele prestaties van de onderliggende internetservice.

Wanneer u het IP-adres van uw computer maskeert, met een VPN, verwacht u dat uw echte adres nooit zal worden onthuld tijdens een verbinding. Als dat echte adres zichtbaar wordt, wordt de situatie een "IP-lek."

ProPrivacy-tests voor IP-lekken omvatten de diensten van verschillende websites. Dit zijn ipleak.net, test-ipv6.com, IPv6-lekken en doileak.net. Ik had toegang tot al deze servers terwijl ik via de LiquidVPN UK-server een OpenVPN-verbinding met Londen had. De service heeft alle tests doorstaan ​​die mogelijk waren. Mijn internetprovider bevat geen IPv6-vertaling, dus die tests waren niet mogelijk.

Prijzen en plannen

LiquidVPN heeft een pool van 2.168 IP-adressen. De goedkoopste van de drie prijsplannen van LiquidVPN geeft slechts 564 toegang. Het concept van gedeelde IP's is dat de VPN-server u er een toewijst wanneer u zich aanmeldt. Dat IP-adres geldt voor alle datapakketten die de server verlaten voor hun uiteindelijke bestemming. Het adres wordt ingevoerd als het bronadres van elk pakket. Wanneer u dus toegang probeert te krijgen tot een streamingdienst, zal deze geloven dat deze verbinding maakt met een computer in het land dat het IP-adres aangeeft. Het zal niet beseffen dat u de echte maker van het verzoek bent.

LiquidVPN-prijzen

Het aantal beschikbare IP-adressen is belangrijk omdat veel mechanismen voor webtoegangscontrole VPN-verkeer proberen te stoppen. Als een van deze "proxy-detectiesystemen" komt erachter dat het verzoek dat het ontving via een VPN kwam, het verbiedt dat IP-adres. Daarom, als het VPN-bedrijf weinig IP-adressen beschikbaar heeft en deze niet vaak vernieuwt, zou je al snel kunnen ontdekken dat de services waar je toegang tot wilt krijgen, zo ongeveer alle beschikbare IP-adressen hebben geblokkeerd.

De enige andere variabele tussen de drie tariefplannen bij LiquidVPN is het aantal gelijktijdige verbindingen dat u toestaat. U kunt de VPN-software downloaden op zoveel apparaten als u wilt. U mag echter slechts een bepaald aantal tegelijkertijd met de VPN-service verbinden.

Als u de service binnen zeven dagen annuleert, krijgt u een volledige terugbetaling. U kunt uw LiquidVPN-abonnement betalen met creditcards, PayPal en Bitcoin.

Privacy en beveiliging

Hoewel het bedrijf verklaart dat het prima is dat klanten de service gebruiken voor P2P-downloads, is de locatie van LiquidVPN niet ideaal voor degenen die gratis auteursrechtelijk beschermd materiaal willen ontvangen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Michigan in de VS. Er zijn in de VS geen wetten voor het bewaren van gegevens die betrekking hebben op VPN's. Het is echter bekend dat houders van auteursrechten in de VS en beveiligingsinstanties van de VS steunen op Amerikaanse bedrijven met gerechtelijke stappen om hen te dwingen te helpen bij het identificeren van de activiteiten van individuele gebruikers.

LiquidVPN verklaart dat het geen activiteitenlogboeken bijhoudt. Volgens de privacyverklaring van het bedrijf worden transactierecords uit het geheugen verwijderd zodra de klant de verbinding met de server verbreekt. Omdat er geen activiteitsinformatie is opgeslagen, kan een auteursrechtadvocaat het bedrijf niet dwingen om informatie vrij te geven.

Encryption

Gebruikers van de aangepaste app voor Windows, Mac OS X en Android kunnen een VPN-protocol van voorkeur vanuit de interface selecteren. Dit geeft een keuze uit OpenVPN, SSTP, PPTP en L2TP met Internet Protocol Security (IPSec).

Klanten die de VPN op een iOS-apparaat willen gebruiken, moeten een standaard OpenVPN-client downloaden, die gratis beschikbaar is op de website van de organisatie die het OpenVPN-protocol uitvoert. Dit is iets moeilijker in te stellen en biedt u niet de mogelijkheid om andere protocollen uit te proberen, zoals SSTP.

De sleuteldistributie en de beveiliging van sessies bij de OpenVPN-implementatie behoren tot de sterkste in de branche. De coderingssleutels voor de AES-codering worden elke 30 minuten vernieuwd.

Makkelijk te gebruiken

De LiquidVPN-website begint met een lange, schuivende startpagina waarop de meeste verkoopinformatie van het bedrijf staat. Het bovenste menu blijft zichtbaar terwijl u bladert. Boven de menubalk ziet u een verklaring met uw IP-adres en een "Controlepaneel" knop, die u naar het dashboard van het clientgebied brengt. De Client Area biedt toegang tot downloadbestanden en het ondersteuningssysteem.

U zult ook een link naar de kanarie zien. Dit is een systeem dat door een aantal VPN's wordt gebruikt om hun klanten te laten weten of het VPN gerechtelijke bevelen heeft ontvangen die informatie over gebruikersactiviteiten vereisen. Het is een standaardvoorwaarde van gerechtelijke bevelen dat degenen die ze ontvangen, het bestaan ​​van het bevel niet mogen publiceren. Het kanariesysteem van de warrant publiceert regelmatig dat er geen warrants zijn ontvangen. Als een standaard-periodeverklaring ontbreekt, weet de lezer dat er gedurende die tijd een bevel aan het bedrijf was betekend.

Klantenservice

U kunt een bericht achterlaten bij het ondersteuningsteam vanuit de app of op het dashboard in het clientgedeelte van de LiquidVPN-website.

Klik in de app op het tandwielsymbool rechtsboven in de interface en selecteer Ondersteuning in het vervolgkeuzemenu. Nadat u een bericht via een standaard webformulier hebt verzonden, zal LiquidVPN u per e-mail laten weten dat uw supportticket is verhoogd. U kunt de huidige status van uw aanvraag bekijken door op te klikken "Mijn ondersteuningstickets" in het dashboard.

Wanneer u een antwoord van het ondersteuningsteam krijgt, verschijnt dit in dit scherm. U ontvangt ook een e-mail met het helpdeskbericht erin.

Software

Inschrijven

Je hebt zeven dagen om de VPN uit te proberen en krijg je geld terug als je van gedachten verandert. Klik hiervoor op "Inschrijven" knop onder uw voorkeursplan om de service te betalen. Het biedt je de mogelijkheid om je voor een maand of een jaar in te schrijven. Je krijgt een lagere prijs per maand als je het jaarabonnement afsluit, maar je moet vooraf het hele jaar betalen.

Deze overeenkomst verplicht u tot terugkerende facturering, dus u wordt automatisch opnieuw in rekening gebracht aan het einde van uw abonnementsperiode - tenzij u opschiet en de overeenkomst annuleert voordat uw huidige abonnement verloopt. Nadat uw betaling is gewist, brengt LiquidVPN u naar het clientgedeelte van de site. Meestal moet u zich aanmelden bij dit gebied, maar nadat u zich hebt aangemeld, wordt u automatisch aangemeld. U vindt een downloadsectie in het dashboard. Dit heeft de software die u moet installeren om de VPN op uw computer te laten werken.

De LiquidVPN Windows VPN-client

Wanneer de app wordt geopend, is er al een server geselecteerd. Dit hoeft niet noodzakelijk de locatie te zijn die u wilt gebruiken. U kunt de locatie wijzigen door op het markeringssymbool naast de huidige serverlocatie te klikken.

Schakelen tussen VPN-protocol is heel eenvoudig met deze app. U selecteert een ander protocol in het serverlijstscherm. U hoeft zich niet aan te melden bij de app totdat u een server selecteert en probeert verbinding te maken. De gebruikersnaam en het wachtwoord voor de app zijn niet hetzelfde als de inloggegevens voor het clientgedeelte op de website. U hebt toegang tot de inloggegevens van de app in uw gebruikersaccountgegevens op de LiquidVPN-site.

Wees voorzichtig met de vloeistofvergrendeling. Dit is een erg handige functie. Het blokkeert de internetverbinding van uw computer als de VPN niet is ingeschakeld. Als u deze functie vergeet, kunt u in paniek raken om te zien dat internet niet werkt. Als u internet zonder VPN wilt gebruiken, moet u Liquid Lock uitschakelen.

Andere platforms

De LiquidVPN-app is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Android. Gebruikers met iOS-apparaten moeten een app van derden downloaden, genaamd OpenVPN GUI, en vervolgens enkele handmatige instellingsprocedures doorlopen om de adressen van alle servers van LiquidVPN in het systeem te krijgen. Dit is geen ideale situatie. Het beperkt uw keuze ook tot alleen OpenVPN, zonder de optie STTP of L2TP waar gebruikers van LiquidVPN toegang toe hebben. Scripts zijn beschikbaar op de LiquidVPN-site om de VPN te installeren op routers, settopboxen en Linux-machines.

Laatste gedachten

LiquidVPN werkt erg goed. Het kan zelfs de proxy-detectiesystemen van Netflix omzeilen. Gebruikers van iOS-apparaten krijgen echter niet alle voordelen van de aangepaste app die LiquidVPN aan andere besturingssystemen biedt.

Het kleine servernetwerk kan de enige factor zijn waardoor u zich niet aanmeldt voor de LiquidVPN-service. Als u regionale beperkingen voor streamingdiensten wilt omzeilen, moet u verbinding maken via een VPN-server in hetzelfde land als uw doelsite. Als u dus servers wilt gebruiken in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, India of Zuid-Afrika, heeft LiquidVPN u geen zin. Als het bedrijf een server heeft in het land waar u het meest toegang toe wilt, dan zal LiquidVPN u goed van dienst zijn.

Bezoek LiquidVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me