Mullvad Review

VI har ÄNDRAT HUR VI SKÄRR ÖVERSIKT!
Vi har nyligen uppdaterat vår poängprocess för alla recensioner på ProPrivacy.com. Detaljer om våra nya poängkriterier hittar du här

mullvad

 • Prissättning

  Från $ 5.50
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • Linux
 • unblocks:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Awards anses nu vara industrins guldstandard för att erkänna prestationer inom VPN-sektorn. Vid årets exklusiva Las Vegas-evenemang kom Mullvad VPN som nummer två i vår eftertraktade Bästa VPN för integritet och Bästa VPN för hastighet utmärkelser. Fortsätt läsa för att ta reda på exakt varför Mullvad VPN anses vara det andra bästa VPN-skivan för integritet och anslutningshastigheter 2020.

ProPrivacy.com Göra
9,1 av 10

Sammanfattning

Mullvad är välkänd som den enda Virtual Private Network (VPN) leverantören som accepterar betalning kontant som skickas med posten. Som vi kommer att se i denna Mullvad-granskning lever denna svenska VPN-leverantör mer än upp till det rykte detta antyder.

Snabbstatistik

 • Länder
  32
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Jurisdiktion
  Sverige

Mullvad är en av de mest integritetsorienterade VPN-tjänsterna på marknaden. Det är också en av de mest tekniskt sofistikerade och erbjuder en rad avancerade tekniker mot censur.

För allt detta är dess programvara enkel att använda. Detta innebär att mer avslappnade VPN-användare också är nöjda med tjänsten, även om något långsamt stöd är ett problem.

Funktioner

Mullvad erbjuder följande funktioner för alla användare av sin tjänst:

 • Fem samtidiga anslutningar
 • SOCKS5 proxyanslutningar
 • Hamnspedition
 • Val av hamn
 • OpenVPN-protokoll
 • P2P torrenting tillåtet
 • Obfsproxy- och Shadowsock-broar (teknik mot censur)
 • Secure Shell (SSH) och Secure Sockets Layer (SSL) (stunnel) tunneling (anti-censursteknik)
 • Multi-hop VPN
 • Full routing av Internetprotokoll version 6 (IPv6)
 • Servrar i 22 länder

De flesta servrar finns i Europa, men Mullvad har också servrar i Nordamerika, Australien och Storbritannien. Jämfört med andra, mer kommersiella tjänster är detta något begränsat och kan begränsa Mullvads användbarhet för användare på platser som Asien.

På plussidan är alla Mullvads servrar bara metallservrar (inte Virtual Private Server-instanser) under nära kontroll av Mullvad. Du kan ansluta upp till fem enheter till Mullvad på en gång, vilket är generöst.

Det är också värt att lyfta fram det faktum att Mullvad är den enda VPN-tjänsten jag känner till för att korrekt dirigera IPv6-anslutningar genom VPN-tunneln. De flesta andra bra VPN-tjänster inaktiverar helt enkelt IPv6 för att förhindra IP-läckor. Detta är inte ett stort problem för närvarande, men kudos till Mullvad för att se till framtiden här.

Portval och port vidarebefordran

Det är sällsynt att VPN: er blockeras, men det händer på platser som Kina och Iran (även om detta vanligtvis endast är delvis effektivt). Mullvad låter dig motverka sådana åtgärder genom att köra VPN över nästan vilken port som helst (några portar är blockerade för att ta itu med skräppost och säkerhetsproblem).

Den vanligaste användningen av detta är att köra OpenVPN-trafik över TCP-port 443 (Transmission Control Protocol). Detta är den port som används av HTTPS, det krypterade protokollet som säkrar webbplatser. Utan HTTPS skulle ingen form av onlinehandel, till exempel shopping eller bank, vara möjlig. Det är därför mycket sällsynt att denna port blockeras.

Som en extra bonus dirigeras VPN-trafik på TCP-port 443 inuti den Transport Layer Security (TLS) -kryptering som används av HTTPS. Detta gör det mycket svårare att upptäcka med djup paketinspektion (DPI). TCP-port 443 är därför den gynnade porten för att undvika VPN-block.

SSL- och SSH-tunnel

Om det inte räcker med att byta till TCP-port 443 för att undvika censur eller på annat sätt dölja det faktum att du använder ett VPN, erbjuder Mullvad SSH- och SSL-tunneln. Detta lindrar dina VPN-data i ett ytterligare lager av SSH- eller TLS / SSL-kryptering.

Eftersom DPI-tekniker inte kan tränga igenom detta "yttre" krypteringsskikt, kan de inte upptäcka OpenVPN-krypteringen "inuti." För mer information om denna teknik, se min guide om hur man byter förbi VPN-block.

Shadowsocks

Mullvad stöder också Shadowsocks. Detta "är en open source-proxyapplikation, som ofta används i Kina i Kina för att kringgå internetsensur." Det är ett open source anti-Great Firewall-verktyg / protokoll / server skapat av en kinesisk utvecklare. I grund och botten är det en speciell Socket Secure (SOCKS5) -proxy.

Det är också värt att notera att Mullvad-användare kan ansluta till VPN-anslutningarna genom att ansluta till en av sina överbryggarservrar. Detta är främst användbart vid komplicering av trafikanalysattacker.

Återigen, för mer information se min guide om hur man förbikopplar VPN-block.

SOCKS5 proxy

Se vad är en proxyserver? för en fullständig diskussion om vad en SOCKS5-proxy är. De är särskilt användbara för P2P-torrentrar, eftersom du antingen kan konfigurera bara din BitTorrent-klient som ska skyddas (snarare än att använda en full VPN-anslutning), eller så kan du använda både SOCKS5 och VPN tillsammans för "dubbel skydd" medan du torrenterar.

Mullvad använder också SOCKS5 för att dra av några snygga knep, till exempel att aktivera tunnelbananslutningar och för delad tunneling (installationsguide finns).

Hastighet och prestanda

Alla tester utfördes på min Virgin Media UK fiberanslutning med hjälp av OpenVPN User Datagram Protocol (UDP).

Mullvad Nedladdningshastighet

Mullvad uppladdningshastighet

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Transatlantiska hastigheter är lite oinspirerande, men på min anslutning borde fortfarande vara tillräckligt snabb för att strömma innehåll utan några buffrande problem. Hastigheter inom Europa är utmärkta. Mullvad driver många servrar i sitt hemland Sverige. Som vi ser har dessa faktiskt fungerat bättre än servrar som ligger geografiskt närmare mig.

Mullvad Ip Leak Tests

Jag upptäckte inga IP-läckor

Observera att RFC-IP för privat bruk endast är lokala IP-adresser. De kan inte användas för att identifiera en individ och utgör därför inte en IP-läcka. Tyvärr stöder inte min Internetleverantör (Virgin Media UK) IPv6-anslutningar, så jag kan inte testa för IPv6-läckor för närvarande. Detta är en situation som borde förändras inom en snar framtid.

Mullvad blockerades av Netflix på varje amerikansk server som jag försökte, men fungerade bra för BBC iPlayer på en brittisk server.

Pris

1 månad

$ 5.50
per månad

12 månader

$ 5,60
per månad

Mullvads prissättning kunde inte vara enklare. Det kostar 5 € per månad (ungefär $ 5,75 USD i skrivande stund), och det är det. Till skillnad från de flesta VPN-tjänster finns det inga rabatter för att köpa längre prenumerationer. Det enda knepet är att betalning i Bitcoin får 10% rabatt "på grund av lägre avgifter och mindre administration."

Mullvad betalning

En ganska kort, tre timmars gratis provperiod låter dig kontrollera att tjänsten fungerar som den ska. Utöver detta erbjuder Mullvad en 30-dagars återbetalningsgaranti (med undantag för betalningar som skickas kontant på grund av bestämmelser om penningtvätt).

Mullvad accepterar betalning via kredit- / betalkort (via PayPal), Swish, banktråd och Bitcoin. Det är också unikt bland VPN-leverantörer eftersom det accepterar kontanter som skickas per post. Utöver detta accepterar Mullvad kuponger som kan köpas från vissa butiker, som kan betalas kontant. Detta innebär att Mullvad inte har någon direktkontakt med köparen.

Dessa nästan unika betalningsalternativ ensam ger Mullvad ett gott krav på att vara den mest integritetsorienterade VPN-tjänsten där ute.

Enkel användning

Hemsidan

Jag skulle beskriva Mullvads webbplatsens estetik som funktionell. Layouten är ren och information presenteras på ett tydligt och lättillgängligt sätt. Informationen i sig är informativ, välskriven och täcker de flesta frågor jag hade om tjänsten.

Särskilt de olika guiderna är mycket användbara. Detta inkluderar både installationsguider och mer allmänna guider till saker som att ställa in split-tunneling, konfigurera pfSense och hur du får bästa prestanda från din BitTorrent-klient.

Mullvad publicerar också intressanta bloggartiklar varje månad.

Mullvad Support

Utöver de fantastiska installationsguiderna är supporten begränsad till en e-postadress. När jag kontaktade Mullvad var jag tvungen att vänta tre dagar på svar. Det måste dock sägas att när det så småningom kom var svaret utmärkt. Många VPN-tjänster är extremt vaga eller är helt oförmögna att svara när de trycks på detaljer om krypteringen de använder. Mullvad, däremot, gav ett mycket detaljerat och kunnigt svar på mina frågor.

Registrerar dig till Mullvad

Mullvad-registreringsprocessen är mycket ovanlig eftersom du inte behöver ange varken en e-postadress eller ett lösenord.

Mullvad Kontonummer

Allt du behöver göra är att bevisa att du är mänsklig med en CAPTCHA, och att du får ett kontonummer.

Mullvad-konto

Detta nummer är det enda sättet som Mullvad identifierar ditt konto. Det används för att logga in på klienten, för att hantera kontobetalningar och så vidare.

Windows-klienten

När du har genererat ett kontonummer kan du ladda ner Mullvads Windows VPN-programvara.

Mullvad Client 1

Så snart du börjar använda programvaran börjar din tre timmars kostnadsfria testtimer att kryssa för. Som ni ser har jag ingen IPv6-anslutning.

Mullvad Client 2

Observera det brandväggsbaserade DNS-läckskyddet och dödsbrytaren (“Blockera internet vid anslutningsfel”). Du kan också tunnela IPv6-anslutningar via VPN. Om det här alternativet inte är aktiverat är IPv6 helt enkelt inaktiverat.

Mullvad Client 3

Om du vet vad du gör kan du handla med avancerade anslutningsinställningar till ditt hjärtas innehåll manuellt.

Även om klienten är ganska avstängd, fungerar den felfritt och har alla funktioner du verkligen behöver.

Andra plattformar

Mullvad har dedikerade klienter för Windows, Mac OS och Linux, som alla är väsentligen identiska. Linux VPN-klienten är särskilt värt att notera, eftersom fullständiga grafiska användargränssnitt (GUI) Linux-klienter fortfarande är ganska sällsynta.

Mullvad Linux Mint

Mullvad Linux Mint-klienten

Fullständiga installationsinstruktioner för Linux-klienten finns tillgängliga för Ubuntu / Debian, Fedora 23/24, Fedora 25/26, Mint / Debian och Elementary Freya.

Detaljerade manuella installationsguider (främst OpenVPN) finns för Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Qubes OS och ett urval av routrar (inklusive DD-WRT och Tomato).

Mullvad är ett stort fan av det experimentella WireGuard VPN-protokollet.

"WireGuard presterar betydligt snabbare än OpenVPN, ofta 5-20x snabbare på små konsument routrar, och det hanterar roaming bättre."

Detta är inte något jag har stött på tidigare, men hårdkärniga tekniker kanske är intresserade. Mullvad levererar installationsinstruktioner för WireGuard för Linux och routrar (vilket kräver installation av ny firmware på din router).

Sekretess och säkerhet

Sekretess är ett område där Mullvad verkligen lyser. Det har i princip inga loggar alls, och dess policy för loggningsdata är det mest tydliga och omfattande sådana dokument jag någonsin har stött på. Av avgörande betydelse finns det ingen loggning av:

 • trafik
 • Domain Name System (DNS) begäranden
 • anslutningar, inklusive när en är gjord, när den kopplas bort, hur länge eller någon form av tidsstämpel
 • IP-adresser
 • användarbandbredd
 • kontoaktivitet utom totala samtidiga anslutningar och betalningsinformation som anges i policyn

Webbplatsen innehåller inte heller några spårnings- eller analysskript.

Mullvad är baserat i Sverige. Detta är inte idealiskt ur en integritetssynpunkt, eftersom Sverige lider av vissa regeringsövervakningsfrågor. Kritiskt är dock VPN-leverantörer i Sverige inte skyldiga enligt lag att hålla några loggar.

Som jag redan nämnt accepterar Mullvad anonym betalning via Bitcoins eller kontanter som skickas per post. Som vi kommer att se på ett ögonblick är Mullvad också det enda företaget jag känner till som inte kräver någon e-postadress alls!

Det här är fantastiskt och talar mycket för Mullvads åtagande för integritet. Kom dock alltid ihåg att Mullvad som alla andra VPN-tjänster fortfarande känner till din riktiga IP-adress.

En sista punkt som jag tycker är värt att nämna är att Mullvad är mycket öppen för vem som äger och driver tjänsten. Moderbolagets (Amagicom AB) fysiska adress visas tydligt på webbplatsen, liksom de verkliga namnen på dess ägare och teammedlemmar.

Denna nivå av transparens är mycket uppfriskande i en bransch där VPN-företagets ägare och operatörer gillar att hålla sig i skuggan. Det hjälper också till att inspirera mycket förtroende för Mullvad.

Besök Mullvad »

Det verkliga testet för en VPN-leverantørs tekniska säkerhet finns i detaljerna om OpenVPN-krypteringen den använder. Som standard använder Mullvad följande inställningar:

Kontrollkanal: en AES-256-GCM-kodning med RSA-4096-handskakning och HMAC SHA-1-hashverifiering. Perfekt framåtriktad sekretess tillhandahålls av ett DHE-4096 Diffie Hellman-nyckelbyte, som återställs var 60: e minut.

Datakanal: en AES-256-GCM-chiffer. HMAC-hashverifiering krävs inte eftersom GCM säkerställer både konfidentialitet och integritet. GCM bifogar en så kallad autentiseringstagg istället för en HMAC-hash.

Hash-autentisering på kontrollkanalen kan uppgraderas till SHA-384 genom att manuellt redigera konfigurationsfilerna. Även på standardnivåer är detta emellertid en extremt säker installation

All anpassad programvara är helt öppen källkod och är digitalt signerad, vilket är bra.

Vill veta mer? Kolla in min VPN-krypteringsguide och 5 säkraste VPN för 2017 (vilket förmodligen kommer att inkludera Mullvad nästa gång jag uppdaterar det).

Slutlig tanke

Sammantaget är jag ett mycket stort fan av Mullvad. Få, om några, andra VPN-tjänster kan matcha sitt engagemang för integritet. Mullvad stöder detta med teknisk säkerhet i gjutjärn och en mängd sofistikerade anti-censurstekniker.

Om du är en mer avslappnad användare ska du dock inte låta något av detta förhindra dig. Mullvads mjukvara är mycket enkel att använda och fungerar felfri. En tre timmars prövning kanske inte är mycket, men det räcker för att säkerställa att tjänsten fungerar för dig. Om du fortfarande har problem bör du täcka 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det är lika bra, eftersom stödet verkar ganska långsamt. Med tanke på hastighetstestresultaten och serverplatserna är det förmodligen också värt att föreslå att Mullvad är bäst lämpad för europeiska användare.

Om du kan leva med dessa begränsningar, anser jag Mullvad vara en av de bästa VPN-tjänsterna där ute.

Besök Mullvad »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me