MyPrivateNetwork Review

MyPrivateNetwork

 • Prissättning

  Från $ 7.46
  / månad

UPDATE: MyPrivateNetwork har gått samman med Le VPN.

ProPrivacy.com Göra
6,7 av 10

Sammanfattning

Mitt privata nätverk är en VPN-tjänst vars främsta målmarknad är Storbritannien. Detta klargörs ganska tydligt i det faktum att priserna är i brittiska pund och dess domännamn slutar på .co.uk. Det är ett alternativ för utlänningar i Storbritannien som vill få tillgång till lite hem men samtidigt bör man närma sig med försiktighet på grund av några lite oortodoxa anslutningsplaner.

Funktioner

Mitt privata nätverk levererar en omfattande funktionsuppsättning som förväntas av alla toppklassleverantörer. Enligt deras webbplats inkluderar dessa funktioner:

 • Servrar i 44 länder
 • VPN-klientprogramvara för Windows, Linux och Mac-stationära datorer
 • VPN-klientprogramvara för iOS, Android och Kindle
 • Support för routrar som använder DD-WRT
 • Upp till 5 samtidiga anslutningar från samma plats
 • Stöd för olika VPN-protokoll inklusive OpenVPN
 • P2P-stöd i vissa länder
 • Ingen loggning
 • Omfattande vanliga frågor

Servrar är tillgängliga i följande länder:

Mina privata nätverksservrar

Ytterligare anmärkningsvärda funktioner samt några saker att tänka på beskrivs nedan:

MyTelly

Denna smarta DNS-tjänst ingår gratis med alla VPN-prenumerationer på Mitt privata nätverk. Som namnet antyder tillåter denna tjänst anslutning till TV-kanaler tillgängliga via Internet som kan geografiskt begränsas.

Det är viktigt att notera att MyTelly skiljer sig från den vanliga VPN-tjänsten som tillhandahålls av Mitt privata nätverk genom att när det är aktivt krypterar det inte din trafik, vare sig datatrafik eller tv-kanaltrafik är. Den maskerar inte heller din IP-adress eftersom den har tilldelats dig av din Internetleverantör.

Målet med den här tjänsten är att låta dig se geo-begränsat TV-innehåll utan något av de omkostnader som läggs till genom kryptering och därmed erbjuda dig en bättre användarupplevelse för video. Den enda begränsningen är att den bara fungerar med kanaler som stöds och att du manuellt lägger till tjänsten. Mer om MyTelly, inklusive den omfattande listan över kanaler som stöds, finns på webbplatsen My Private Network.

Single vs Global plan

Som nämnts tidigare erbjuder My Private Network såväl enskilda länder som globala planer. De enskilda landsplanerna bör endast väljas om du är säker på att det bara finns ett land från vilket du vill använda tjänster. Prisskillnaden är betydande, nästan dubbelt så mycket som kostnaden, för den globala prenumerationen jämfört med det enskilda landets abonnemang.

Denna funktion förstärker det faktum att denna VPN-leverantör verkligen inriktar sig mer på en brittisk kundbas, eftersom brittiska expats kan dra fördel av de lägre kostnaderna för prenumerationen i ett enskilt land för att få tillgång till brittiska onlinetjänster.

Om du ändrar dig efter att ha köpt en enda landsplan förklarar webbplatsen inte förfarandet eller de potentiella påföljderna för en sådan förändring. Du får bara instruktioner att "e-poststöd och de kommer att ge dig råd om det bästa sättet att göra detta."

Begränsar P2P-tjänster

När det gäller P2P-tjänster är en sak värd att nämna att alla torrenter har blockerats på servrar i USA, Europa och flera andra länder som upprätthåller Digital Millennium Copyright Act (DMCA). My Private Network uppger dock att dess servrar i Ryssland och Malaysia tillåter strömning.

Enligt flera Knowledge Base-artiklar levererar företaget också ett dedikerat torrentkluster. Ingen ytterligare information om var den är eller hur man ansluter till den kunde hittas någonstans på webbplatsen.

Det är viktigt att notera att Mitt privata nätverk och författaren till denna recension inte på något sätt tillåter delning av upphovsrättsskyddat material eftersom det är olagligt i alla länder där företaget har VPN-servrar.

Samtidiga anslutningar

Mitt privata nätverk tillåter användning av upp till fem samtidiga anslutningar med samma VPN-referenser. Observera dock att detta endast är tillåtet om anslutningarna görs från samma plats. Detta innebär att alla enheter, antingen mobil, stationär eller router, måste ansluta till Internet via samma anslutning till Internet.

Om till exempel någon använder en VPN-anslutning från skrivbordet på ditt kontor och du reser och beslutar att ansluta via en mobil enhet kommer din anslutning att avvisas. Även om mekanismerna med vilka detta görs inte förklaras på sajten, uppnås detta troligen genom att man tittar på från vilken IP-adress begäran om VPN-anslutningen har gjorts. Om två olika adresser används kommer den andra anslutningsförsök att nekas.

För att kunna använda VPN från olika platser måste ytterligare prenumerationer köpas.

Hastigheter och prestanda

Ett betydande antal av världens främsta VPN-leverantörer testas konsekvent med hjälp av ProPrivacy's vetenskapligt objektiva hastighetstestsystem. Du kan läsa mer om våra industristandard hastighetsprovningsmetoder på VPN Speed ​​Testing Done Right.

Denna jämförelse ger världsledande syn på hur snabbt användare kan förvänta sig att Mitt privata nätverk ska utföra, särskilt för datakrävande uppgifter som videoströmning. I skärmbilden nedan kan du se att jämfört med andra leverantörer är My Private Network (indikerat som mypn) något trög.

Mitt privata nätverk hastighetstest

Med en genomsnittlig hastighet på 12,4 Mbps och högst över 40 Mbps är den ungefär en tredjedel så snabb som fjärde platsleverantören. Alla andra VPN-leverantörer har tresiffriga maxhastigheter, vilket gör My Private Networks prestanda ganska dyster.

DNS Lookup-hastighet visar dock en något annorlunda bild. Jämfört med samma leverantörer uppnådde My Private Network den tredje högsta genomsnittliga DNS-uppslagningshastigheten och en jämförelsevis låg maximal DNS-uppslagstid. Detta innebär att webbläsning påverkas minimalt av användningen av Mitt privata nätverk.

Mitt privata nätverk hastighetstest

Slutligen anger anslutningstiden, som visas på följande graf, hur snabbt du kommer att anslutas till VPN-tjänsten. Jämfört med de andra tjänsteleverantörerna har den en relativt hög genomsnittlig anslutningstid på över 8 sekunder, med maximalt 66 sekunder.

Mitt privata nätverk hastighetstest

Ovanstående tester visar alla en medioker prestanda från Mitt privata nätverk, det värsta tyvärr har att göra med nedladdningshastigheter, vilket bland de tre testade parametrarna utan tvekan är det viktigaste. Denna VPN börjar verka som en rip-off.

IP-läckagetest

För detta test användes anslutningen till VPN-servern i Ungern. Med hjälp av tjänsterna från ipleak.net kunde jag verifiera att VPN-tjänsten verkligen fungerade korrekt. Tyvärr kunde jag inte testa för IPv6-läckor eftersom min internetleverantör inte ger det. Inga DNS-läckor upptäcktes heller.

Mitt privata nätverk IP-läckagetest

IP-adressen som tilldelas min enhet av VPN-tjänsten är en privat adress enligt nedan. Det är vad som kan förväntas.

Mitt privata nätverk IP-läckagetest

När man försöker upptäcka tillgängligheten för torrent från denna VPN-tjänst bekräftar ipleak att funktionaliteten fungerar korrekt eftersom VPN-serverns IP-adress i Ungern anges.

Mitt privata nätverk IP-läckagetest

Observera här dock att torrenting är förbjudet på de flesta europeiska servrar. Vi har testat och bekräftat leverantörens påståenden om att torrenting är tillgängligt på servrar i Ryssland och Malaysia.

VOD-tjänster

Mitt privata nätverk testades med den amerikanska Netflix-tjänsten samt BBC iPlayer-tjänsten. När du ansluter till VPN-servern i USA för Netflix och i Storbritannien för BBX iPlayer fungerade båda tjänsterna framgångsrikt.

Prissättning och planer

Mitt privata nätverk erbjuder tre planer med två olika typer av prenumerationer. Den första är ett enskilt landsabonnemang som tillåter åtkomst till VPN-servrar i endast ett land som du kan välja, medan det andra, det globala prenumerationen, ger åtkomst till alla sina servrar i 44 länder världen över.

För prenumerationen för ett enskilt land finns det en månads-, kvartals- och årsplan. Den första är tillgänglig för £ 4,97 ($ 6,98) per månad medan den årliga planen, den mest kostnadseffektiva av de tre, är £ 3,97 ($ 5,57) varje månad.

Min privata nätverksprissättning

Återigen tillåter dessa planer åtkomst till ett enda land du väljer, ett val du måste göra vid köpstillfället och hålla fast vid tills förnyelsetid eller tills uppgradering till en annan plan.

På samma sätt har den globala prenumerationen samma planvaraktighet till förväntade högre kostnader. Specifikt är 1-månadersplanen tillgänglig för £ 8.97 ($ 12.59) medan årsplanen, återigen, den mest kostnadseffektiva, är £ 7.17 ($ 10.06) varje månad.

Min privata nätverksprissättning

My Private Network erbjuder dessutom en gratis VPN-tjänst med begränsade funktioner. Nedan kan du se en jämförelse av funktionerna som presenteras i gratisplanen jämfört med den årliga prenumerationsplanen för ett land.

Min privata nätverksprissättning

Begränsningarna av gratisplanen inkluderar en maximal hastighet på 1 Mbps, inget val av land och endast en anslutning per konto. För vissa användare kan denna lösning vara helt rätt, beroende på vilken applikation VPN används för.

Med min privata VPN kan du prova deras tjänster gratis i tre dagar. Allt som behövs är att skapa ett användarnamn och lösenord och ange din e-postadress. Ingen ytterligare information eller inmatning av betalningsmetoder är nödvändig. Var dock medveten om att när du väljer och aktiverar alternativet för gratis prov är det oklart att det verkligen har aktiverats. Detta beror på att du får ett val av ett enda eller ett globalt prenumeration som visas nedan. Om du väljer ett av dessa alternativ och fortsätter processen kommer du så småningom att bli ombedd att betala.

Mitt prenumeration på privat nätverk

Istället för att välja ett av ovanstående alternativ, klicka på tjänster alternativ i den vänstra fältet.

Mitt privata nätverk nätverk

När du klickar på den ser du att den kostnadsfria provversionen verkligen har aktiverats och inga ytterligare åtgärder behövs.

Mina privata nätverksprodukter och tjänster

En återbetalningsgaranti erbjuds också för upp till 90 dagar efter betalningsdatumet! Detta är ett mycket generöst och ett uppfriskande erbjudande jämfört med många andra VPN-leverantörer. Även om du åberopar denna garanti efter 90 dagar kan du fortfarande kunna få tillbaka dina pengar eftersom, enligt deras vanliga frågor, återbetalningar för sådana förfrågningar "kommer att göras enligt vår bedömning."

Slutligen inkluderar betalningsalternativen bekvämligheten med PayPal och BitPay.

Mina privata nätverks betalningsmetoder

För dig som vill betala så anonymt som möjligt, kom ihåg att även om du inte avslöjar någon personlig information till VPN-leverantören under en transaktion, oavsett vilken betalningsmetod du använder, kommer VPN-leverantören alltid att känna din riktiga IP-adress.

Sekretess och säkerhet

Om du vill prenumerera på en VPN-tjänst kommer sekretess definitivt att tänka på dig. Det här avsnittet innehåller juridisk information, VPN-leverantörens policy, integritetshänsyn för betalningar samt spårning av webbplatser.

policies

Mitt privata nätverk innehåller alla regler och ansvar som är involverade i användningen av dess tjänster i tre dokument: villkoren, användbar policy och sekretesspolicyn.

De två första har att göra med ditt ansvar som användaren av tjänsten medan den tredje beskriver hur företaget hanterar den information de potentiellt kan samla in om dig. De två första kan och bör ses över, men här kommer jag att beskriva några av de viktigare artiklarna som finns i det tredje dokumentet:

Enligt My Private Network är det:

 • Förvarar eller lagrar inte någon information alls om din Internetaktivitet, t.ex. brandväggsloggar.
 • Sparar eller lagrar inte information om bandbredden du använder.
 • Sparar eller lagrar inte några av dina DNS-frågor.

Förvarar mitt privata nätverk loggar?

Enligt integritetspolicyn hålls anslutnings- och frånkopplingstider endast för konto- och administrationssyften medan trafikloggar inte registreras alls. Men verkligheten är att anslutningsstämplar lagrade bredvid IP-adresser - och till och med bara prenumerationsdetaljer - i slutändan kan användas för att montera en e2e-tidskorrelationsattack. Detta kan användas för att upptäcka vad du gjorde online, varför många föredrar att använda ett VPN som är noll loggar.

Mitt privata nätverk har en Warrantee Canary-mekanism för att ytterligare skydda användarnas integritet. För mer information om detta, vänligen klicka här. Det finns emellertid frågor kring legitimiteten hos Warrant Canaries (eftersom Storbritannien kan införa gag order).

De policyer som finns i dessa dokument är tillräckligt omfattande och tydliga och använder vanligt och förståeligt språk. För de flesta människor är det troligt att anslutningsloggen inte orsakar mycket stridighet eftersom en e2e-attack vanligtvis bara verkställs för att fånga en ganska allvarlig brottsling. Men för vissa människor kan det vara en avtalsbrytare.

Rättslig situation

Mitt privata nätverk är baserat i Hong Kong. Sedan 1997 har Hong Kong varit under kinesisk kontroll och det är välkänt att Kina har några av de striktaste lagarna om drift och användning av VPN. HK kommer dock att behålla ekonomiskt och demokratiskt oberoende i 50 år efter att Storbritannien återlämnade det till Kina.

Av denna anledning har Hong Kong några av de mest öppna Internet- och VPN-lagarna. Det finns inga obligatoriska lagar om datalagring, så VPN-företag har det lagliga handlingsutrymmet för att radera alla loggar eller inte registrera dem alls. Detta gör det något nedslående att My Private Network VPN väljer att behålla dem. För mer information om VPN i Hong Kong, titta på den här relaterade artikeln ProPrivacy.

Även om huvudkontoret är beläget i Hong Kong, är dess VPN-servrar i andra länder underlagt lagarna i dessa länder. Av den anledningen kan till exempel VPN-servrar i USA krävas för att hålla loggar och poster (om det ges en garanti). För mer information om lagar om VPN och integritet online i olika länder, titta på Five Eyes, Nine Eyes och 14 Eyes Intelligence.

Betalningsprocessorer

Betalningsprocessorer som Mitt privata nätverk accepterar inkluderar PayPal, Gate2Shop, Stripe och BitPay.

För dem som är intresserade av bedrägeribekämpning, betalningssäkerhet och köperskydd är alla dessa processorer mer än tillräckliga för att täcka alla baser. Ändå, om ditt primära intresse är anonymitet, måste du komma ihåg att betalningsprocessorer är bundna av lagarna i de länder där de är baserade. Detta innebär att i vissa länder, som USA, måste information om köpare och transaktioner göras tillgängliga för regeringen på begäran.

Enligt vår forskning är PayPal, Stripe och BitPay alla baserade i USA, men Gate2Shops anslutna företag, SafeCharge, var ursprungligen baserat i Bulgarien vilket kan ge lite mer sinnesfrid. Om detta är ett exceptionellt viktigt problem för dig, innan du fattar ditt beslut om vilken processor du ska använda, se till att du granskar deras integritetspolicy.

Webbspårning

Spårning som utförs på VPN-leverantörens webbplats påverkar inte på något sätt integriteten för integriteten för dina VPN-sessioner med den leverantören. Ändå kan all omfattande webbplatsspårning av ett företag som lovar att bry sig om din integritet betraktas som tveksam.

Spårning är legitim och är förståeligt populär, eftersom det är ett utmärkt sätt för ägarna att mäta sina webbplatsers popularitet och förstå hur besökare interagerar med det. Spårning kan emellertid vara mycket invasiv för besökare på webbplatsen, särskilt om spårningen inte utförs direkt av webbplatsägare, utan av tredje parter som Facebook.

Av den anledningen har vi använt Privacy Badger för att ta reda på hur många spårare som potentiellt spårar denna sida.

Min privata nätverksspårning

Som du kan se från ovanstående bild finns det sju potentiella trackare inklusive Facebook, Google och DoubleClick. Å ena sidan är detta ganska rimligt eftersom vissa VPN-leverantörers webbplatser har varit kända för att ha tjugo eller fler potentiella spårare. Å andra sidan är det inte idealiskt att ha tredje parter som spårar.

Besök Mitt privata nätverk »

kryptering

Vid bedömning av säkerheten för VPN-leverantörens tjänster granskar vi alltid deras OpenVPN-konfiguration. Implementeringen av OpenVPN med My Private Network är mycket säker. Mitt privata nätverk använder följande inställningar:

AES-256-CBC och SHA-256 används för datakanalens chiffer och hashverifiering. Kontrollkanalen förhandlas varje gång anslutningen görs, varvid de föredragna parametrarna ställs in på en imponerande AES-256 för kontrollkanalens chiffer och SHA-384 för dess autentisering. Handshake som används är RSA-4096 och framåt sekretess aktiveras som standard med 1024 bitars Diffie-Hellmann-nycklar.

Det är värt att notera att den övergripande inställningen här är stark och kan räknas som bland de bästa krypterings- och säkerhetsinställningskonfigurationerna som finns tillgängliga på VPN: er som granskas på webbplatsen.

För mer detaljerad teknisk information om VPN-säkerhetsproblem, kolla in VPN-kryptering: Komplett guide för mer information.

Enkel användning

När jag studerade information om Mitt privata nätverk fann jag att webbplatsen ursprungligen verkade tydlig och intuitiv. Men när jag fortsatte att navigera blev det lite svårt att komma till specifika avsnitt eftersom direktlänkar till dem inte var tillgängliga från startsidan.

Ett avsnitt som heter "The Techie Bits" förklarar hur VPN fungerar, vilka protokoll den stöder och annan användbar information för både nybörjare och avancerade användare. Det här avsnittet har inte en huvudmenyknapp, men hittas endast via en enda liten länk på startsidan, vilket kan vara svårt att hitta. Formgivarna kan ha ansett att denna information är viktig för de flesta användare, men jag håller inte med.

Jag kunde inte enkelt hitta all information om de funktioner och tjänster som tillhandahålls med varje prenumeration. Jag var emellertid mycket glad över att upptäcka att Knowledge Base, som i huvudsak är ett FAQ-avsnitt, svarade på nästan alla mina frågor med hjälp av sökfunktionen. Återigen, men det här viktiga avsnittet har inte en huvudmeny-länk utan är endast tillgänglig via en "finstilta" länk längst ner på sidan.

Dessutom finns sekretesspolicyn bara längst ner på sidan och länken bryts faktiskt när du klickar från Knowledge Base-sidan.

Min webbplats för privat nätverkAvsnittet Inställningar, som i detalj beskriver installationsinstruktionerna beträffande klienten för varje plattform, var ganska välskrivna och tillräckligt fullständiga, åtminstone för de installationsprocedurer jag följde.

Även om det har vissa oddititeter i layouten och en trasig länk som jag just har hittat, är den detaljerade och fullständiga Knowledge Base och avsnittet Inställningar de lösa kvaliteterna på webbplatsen.

Stöd

Trots att det saknas support dygnet runt i VPN: s arsenal av funktioner, är supportbiljetteringssystemet rimligt tillräckligt. Jag ställde en fråga om detta system och fick ett komplett och detaljerat svar inom mindre än fem minuter. Nu beviljat kan detta ha varit en chanshändelse, ändå, efter att ha skickat en andra begäran flera timmar senare, fick jag svar på samma dag.

Det jag inte var nöjd med var online-systemet för att svara på en biljett, som inte verkade fungera. Det finns ett textfält där du uppmanas att svara: Min kundservice för privat nätverk

När du klickar på den för att börja skriva text, inaktiveras den och du kan inte ange någon text:

Mitt privata nätverk Kundsupport

Jag var tvungen att svara med e-post, vilket är lika effektivt, men är något nedslående. För skivan använde jag Chrome. När jag försökte göra samma sak med Internet Explorer stötte jag på samma beteende.

Supporten var snabb och kunnig, men det fanns fel på supportwebbplatsen.

Processen

Registreringsprocessen var mycket enkel och snabb. Jag angav ett namn, användarnamn, lösenord och en e-postadress, och jag valde den globala prenumerationsplanen för en månad. Jag betalade via PayPal och mitt konto aktiverades. Observera att när du loggar in på kontot på själva webbplatsen måste du använda din e-postadress; medan du loggar in på tjänsten med VPN-klienten, bör användarnamnet användas. Detta klargjordes inte helt i processen och kan orsaka lite förvirring.

Installation

Installationsinstruktionerna anpassas för varje typ av installation du kan utföra. Var och en innehåller detaljerade steg-för-steg-instruktioner och några av Windows-installationssidorna har också användbara videohandledning. Uppsättningen för Mac VPN-appen är mycket lik Windows-klienten, och det finns en installationsguide för den finns på deras webbplats.

Mina privata nätverksinställningar

Jag använde Windows 7 för min installation. För alla Windows-installationer är processen nästan identisk. Jag laddade ner filen och körde den för att påbörja installationen.

En sak som är lite konstig är att du instrueras att välja några av anslutningsparametrarna under installationen. Irriterande måste du välja vilka länder du vill ansluta till detta steg. Om du köpte ett prenumeration på ett land måste du välja ett land i detta skede och hålla fast vid det.

Min privata nätverksinställning

Om du valde det globala prenumerationen, som jag gjorde, kan du välja valfritt antal länder. I den här installationen valde jag dem alla för att hålla mina alternativ öppna. Om du väljer att installera bara vissa länder och vid ett senare tillfälle vill lägga till mer måste du köra om installationsprogrammet. Så jag föreslår att du väljer dem alla.

En annan parameter som du måste välja under installationen är anslutningsmetoden. Nu stöder den här specifika klienten bara OpenVPN, men du ombeds ange om detta ska tillämpas med TCP eller UDP och vilken port du vill använda.

Min privata nätverksinställning

UDP ger en något snabbare anslutningshastighet eftersom det finns mindre omkostnader än TCP. Om du är osäker på vad fördelarna med var och en eller inte har någon anledning att ändra protokollet eller portnumren, behåll bara standard.

Efter detta börjar installationen. Under installationen ber en ytterligare programvara om tillstånd att installeras. Detta är nödvändigt för att OpenVPN ska kunna fungera korrekt med klienten. Klick Installera att fortsätta.

Min privata nätverksinstallation

När du klickar Installera det kan ta flera minuter innan installationen är klar. När installationen är klar och den röda VPN-klientikonen visas i facket vet du att installationen är klar.

Min privata nätverksinstallation

Skrivbordsklienten

Klienten är relativt enkel att använda även om den kan vara lite besvärlig i en del av dess funktionalitet. Genom att högerklicka på den röda VPN-klientikonen visas en meny med alla tillgängliga länder som du kan ansluta till. De specifika länder som visas i menyn beror på de val du gjorde under installationen. Eftersom jag valde dem alla är menyn ganska lång och lite svår att navigera.

Min Private Network Desktop-klient

Du kan ansluta till ditt valda land med hjälp av menyn ovan. När du gör det visas ett fönster som visar detaljerade åtgärder som utförs och VPN: s status. I det här exemplet anslöt jag till VPN-servern i Ungern.

Min privata nätverkskonfiguration

När detta är klart blir den röda ikonen grön och du informeras om din IP-adress och att anslutningen är klar.

Min privata nätverkskonfig

Lägg märke till att Mitt privata nätverk tillhandahåller en IP-adress med formuläret 10.X.X.X. Det här är vad som kallas en privat IP-adress enligt RFC 1918. Mitt privata nätverk tillhandahåller privata IP-adresser för alla sina klienter, vilket i sin tur innebär att nätverksadressöversättning används på VPN-servern. Användare bör dock vara medvetna om att för vissa typer av aktiviteter som utförs med VPN, till exempel Voice over IP, kan detta leda till vissa komplikationer.

När du är ansluten kan du kontrollera status för din anslutning genom att högerklicka på den gröna VPN-ikonen, välja den aktiva anslutningen, indikerad med ett fästmärke och välja Visa status.

Min privata nätverkskonfiguration

Det resulterande fönstret som visas visar alla tidigare händelser som inträffade samt anslutningens nuvarande tillstånd:

Min privata nätverksinställning

Slutligen, för de som är tekniskt kunniga och förstår vad som händer under huven, får du möjligheten att redigera OpenVPN-konfigurationsfilen för varje server du ansluter till. För att göra detta, högerklicka på den gröna VPN-ikonen, välj VPN-anslutningen du vill redigera och klicka på Redigera Config.

Min privata nätverkskonfiguration

Detta öppnar .opvn-filen som är associerad med den specifika VPN-servern. Dessa filer används för att lagra de detaljerade anslutningsinställningarna för OpenVPN-sessionen.

För att granska klientens allmänna inställningar kan du högerklicka på den gröna VPN-ikonen, bläddra ner i menyn (om menyn överskrider din skärmhöjd) och välja Inställningar…Mitt privata nätverkskonfigur

Härifrån kan du finjustera några av klientens funktioner. I Allmän fliken, kan du ändra språket, med en mängd tillgängliga alternativ, välja att starta klienten i Windows start, samt konfigurera några preferenser som har att göra med utseende, loggning och information popups..

Mina privata nätverksinställningar

De Avancerad fliken innehåller ytterligare parametrar som platsen för konfiguration och loggfiler samt timeout-timers för anslutningsprocessen.

Mina privata nätverksinställningar

De Handla om fliken innehåller information om klienten, dess version och information om upphovsrätt.

Mina privata nätverksinställningar

Fram till denna punkt involverar alla konfigurationsalternativ som visas ovan SSL OpenVPN-krypteringsprotokollet. OpenVPN är den föredragna metoden för anslutning eftersom den genererar det bästa i nätverkskryptering och innehåller också ytterligare konfigurationsalternativ som inte är tillgängliga med de andra stödsmetoderna.

För Windows VPN-enheter stöds också IKEv2, L2TP och PPTP, trots det, vid första anblicken, och efter att ha tillbringat lite tid på att leta efter det på webbplatsen är det inte uppenbart hur man konfigurerar dessa inställningar. Efter ytterligare djupgående i webbplatsens kunskapsbas stöds konfigurering för dessa protokoll endast med Windows ursprungliga VPN-klient.

För att vara ärlig är VPN-klienten och alla ovan beskrivna procedurer för att få den att fungera lite smärtsam. Efter att ha erfarenhet av VPN och förstå hur de fungerar, kunde jag komma igenom det relativt snabbt, men jag tyckte inte så mycket om det. För både nybörjare och erfarna användare - med tanke på priset - är denna VPN-klient lite av ett skämt. Åtminstone är det OpenVPN dock.

Andra plattformar

Mitt privata nätverk tillhandahåller VPN-klienter för Windows-, Linux- och Apple-stationära datorer samt för iOS-, Android- och Kindle-enheter och DD-WRT-routrar. Inget omnämnande av VPN-webbläsarförlängningar görs på webbplatsen, så jag antar att inga för närvarande är tillgängliga ./vpn-comparison/android-vpns/vpn-comparison/android-vpns

Mobilappar

Mobilappen för My Private Network som jag testade var Android-versionen, men de har också ett VPN för iPhone-användare. Installation och tester utfördes på en Samsung Galaxy S8 + med Android 8.0.0.

Android VPN-appen har en rating på 3,8 i Google Play-butiken, är cirka 20 MB stor och laddades ner och installerades ganska enkelt. När du är öppen uppmanas du att ange dina VPN-referenser.

Min privata nätverksapplikation

När dina inloggningsuppgifter har skrivits in, tryck på Logga in. Nästa sida som visas visar din aktuella plats, IP-adress och en stor ikon som indikerar att du för närvarande är frånkopplad. Även om appen körs har inga VPN-anslutningar ännu gjorts.

Min privata nätverksapplikation

Du ombeds att välja ett land i den nedrullningsbara menyn som finns längst ner. Till skillnad från skrivbordsklienten inkluderas alla länder automatiskt.

Min privata nätverksapplikation

Jag valde Ungern igen.

Min privata nätverksapplikation

Sedan tappade jag på Ansluta knappen längst ner. En varning från operativsystemet visas som indikerar att appen vill skapa ett VPN.

Min privata nätverksapp

Efter att ha knackat på OK, blir indikatorn gul och sedan grön när den väl är ansluten. Du får höra om platsen du anslutit till och IP-adressen till VPN-servern du är ansluten till, det vill säga adressen som tjänster på Internet ser som din adress när du ansluter. En nyckelsymbol visas också till vänster om den översta statusfältet som indikerar att du är ansluten via ett VPN.

Min iPhone-app för privat nätverk

Genom att klicka på menyknappen längst upp till vänster kan du se detaljer om ditt konto och de alternativ du har angående anslutningen.

Min privata nätverksapplikation

Under inställningar alternativet får du samma fyra alternativ som anges under installationen av skrivbordsklienten. Här har du möjlighet att ändra dessa även efter installationen har skett.

Mina privata nätverksinställningar för mobilapp

Från användningen av denna app verkar det som att endast OpenVPN stöds. Om du vill använda ett av de andra tillgängliga krypteringsalternativen måste du använda den ursprungliga Android VPN-klienten. Detta bekräftas i steg för steg-tutorials som finns på webbplatsen för att ställa in andra protokoll med Android.

Till skillnad från stationär klient, och jag vill betona den här punkten, är Android-appen mycket mer intuitiv, låter dig ändra dina val och alternativ efter installationen och ger en mycket snabb och strömlinjeformad upplevelse.

Slutgiltiga tankar

Denna recension av My Private Network VPN inleddes med stora förhoppningar, eftersom många beskrivningar på webbplatsen var uppmuntrande och såg bra ut. Som VPN verkar det fungera säkert och korrekt, även om det är mycket långsammare än andra leverantörer i sitt prisklasse. Icke desto mindre gör den smala webbplatsen och den besvärliga Windows-klienten samt beslutet att lagra anslutningsloggar mig mindre än imponerad av denna leverantör.

Med dessa problem i åtanke verkar både enskilda platser och globala prenumerationsplaner vara ett slöseri med pengar. Om du har det bra med den ineleganta och klumpiga skrivbordsklienten och du bara kommer att ansluta till ett land, kan My Private Network vara ok. Men det finns VPN på marknaden som har klockor och visselpipor med över 30 länder för ett liknande pris. Så till slut måste du fråga dig själv: varför prenumerera på My Private VPN? Det skulle jag verkligen inte.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me