NordPass Beoordeling

NordPass


 • pricing

  Van $ 2.49
  / maand

NordPass is een gloednieuwe wachtwoordbeheerder die zojuist is vrijgegeven door de ontwikkelaars van NordVPN. Het is een wachtwoordbeheerder die wordt aangeprezen als zijnde veilig en privé, wat betekent dat het theoretisch een uitstekende optie is voor iedereen die online accounts wil beschermen zonder de noodzaak om duizenden wachtwoorden te onthouden.

ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

NordPass is misschien nieuw, maar het heeft al extensies voor Chrome, Firefox, Opera en Edge en niet te vergeten de volledige clients voor Android- of iOS-apparaten. Bovendien is NordPass een volledig functionele wachtwoordbeheerder die rechtstreeks concurreert met enkele van de meest gevestigde services op de markt. Dit betekent dat de wachtwoordbeheerder geschikt is voor de meeste gebruikers, direct uit de doos.

Dus, is deze wachtwoordbeheerder alles wat hij beweert te zijn? Is de gratis versie je tijd waard? Hoe is de bruikbaarheid en is het geschikt voor beginners? En is het een service die de moeite waard is om uw wachtwoorden op meerdere apparaten veilig te beveiligen??

NordPass Overzicht

NordPass is een softwareoplossing voor de moderne behoeften van mensen. Het belooft om de wachtwoorden van abonnees veilig op te slaan en hen op een veilige en privé-manier toegang te bieden. Net als bij andere wachtwoordbeheerders, biedt NordPass gebruikers toegang tot al hun online accounts en services met sterke unieke wachtwoorden - terwijl ze slechts één hoofdwachtwoord hoeven te onthouden.

NordPass-websites

NordPass codeert wachtwoorden die op zijn servers zijn opgeslagen met veilige client-side cryptografie, waardoor gebruikers volledige controle hebben over wachtwoorden in hun kluis. Als gevolg van deze end-to-end-codering (e2ee) hoeven NordPass-abonnees zich nooit zorgen te maken dat hun wachtwoorden worden gehackt vanaf de servers van Nord in platte tekst of dat ze worden benaderd door NordPass-medewerkers (hoewel de software gesloten source is - hierover later meer ).

De wachtwoordbeheerder is beschikbaar voor de meeste populaire platforms, dankzij de op browsers gebaseerde extensies. Dit betekent dat u de wachtwoordbeheerder meteen op vrijwel elk systeem kunt gebruiken. Toegegeven, het is echter nog niet beschikbaar voor Safari - dus als u een Mac-gebruiker bent, moet u overwegen om het in plaats daarvan op Firefox te gebruiken. Dit is een kleine klacht omdat we Firefox toch boven Safari verkiezen (het is veel sneller).

Prijzen en kosten

Net als de meeste wachtwoordbeheerders kan NordPass worden gebruikt op een freemium-model - of worden gekocht met een volledig premium abonnement. Het gratis abonnement verschilt van de premiumversie doordat gebruikers hun wachtwoorden niet op meerdere apparaten kunnen synchroniseren. In plaats daarvan zijn hun wachtwoorden alleen beschikbaar op het oorspronkelijke apparaat dat ze gebruiken. Bovendien is de functie voor het delen van veilige wachtwoorden (en notities) niet beschikbaar, tenzij u betaalt.

Dit beperkt de veelzijdigheid en bruikbaarheid van de freemium-versie. Het geeft consumenten echter de mogelijkheid om de service te proberen en voor onbepaalde tijd op ten minste één apparaat te gebruiken.

NordPass-prijs

Voor een prijs van $ 4,99 voor een enkele maand is NordPass absoluut aan de prijzige kant. Deze kosten verminderen echter aanzienlijk wanneer u zich voor een langere periode vastlegt. $ 35,88 voor één jaar is het equivalent van slechts $ 2,99 per maand. En tegen een kostprijs van $ 59,76 voor een abonnement van twee jaar (het equivalent van $ 2,49 per maand), kan NordPass als vrij goedkoop worden beschouwd.

Aan de andere kant zijn die prijzen per persoon en heeft NordPass momenteel geen gezinsplan dat korting geeft aan gezinnen die besluiten zich te abonneren op de premiumversie van NordPass. LastPass biedt bijvoorbeeld de optie voor zes gebruikers om voor slechts $ 4 per maand van de wachtwoordbeheerder te genieten - en we hopen dat NordPass in de nabije toekomst zal overwegen dit soort plan aan zijn repertoire toe te voegen.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat NordPass bovenop kaartbetalingen Bitcoin-betalingen accepteert voor degenen die met extra anonimiteit willen betalen.

Kenmerken

Als het gaat om functies, heeft NordPass alle meest voorkomende functies die u waarschijnlijk bij een van zijn concurrenten zult zien. Over het algemeen is deze functieset indrukwekkend en concurreert duidelijk met andere geavanceerde wachtwoordbeheerders op de markt.

 • Extensies voor Chrome, Firefox, Edge en Opera
 • Achtergrond-apps voor Windows, Mac OS en Linux
 • Volledige clients voor Android en iOS
 • Lokale, client-side wachtwoordopslag
 • Zero-knowledge service met end-to-end encryptie voor back-ups en synchronisatie
 • Optionele tweefactorauthenticatie
 • Wachtwoorden automatisch opslaan
 • Wachtwoorden automatisch aanvullen
 • Wachtwoordgenerator voor het maken van veilige wachtwoorden
 • Wachtwoordsterkte checker
 • Veilige notities en formuliergegevensopslag (creditcardinformatie, enz.)
 • Wachtwoorden importeren (rechtstreeks van wachtwoordbeheerders en via CSV)
 • Wachtwoorden exporteren (CSV)
 • Synchroniseren op maximaal 6 apparaten tegelijkertijd (alleen premium-abonnement)
 • Veilig delen (wachtwoorden, creditcards en notities) met familie, vrienden en collega's (alleen premium-abonnement)
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zonder risico
 • 24/7 klantenondersteuning

Opstelling

NordPass instellen op uw apparaat is net zo eenvoudig als het installeren van de achtergrondclient en de extensie van uw keuze. We kozen voor de Chrome-versie op een Windows-computer en na het installeren van de extensie werden we doorgestuurd naar een webpagina die ons vroeg om de belangrijkste Windows-achtergrondapplicatie te installeren.

Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, zijn achtergrondapps beschikbaar voor Mac-, Windows- en Linux-machines - wat betekent dat deze wachtwoordbeheerder geschikt is voor alle platforms.

NordPass-browser

We hebben de achtergrond-app gedownload door op de link te klikken en de stappen van de installatiewizard te volgen. Als u NordPass installeert, moet u akkoord gaan met de licentievoorwaarden, maar dit document bevat niets bijzonders.

NordPass installeren

Het is vermeldenswaard dat iedereen deze wachtwoordbeheerder kan gebruiken zonder daadwerkelijk een account te registreren. Deze gebruikers kunnen hun wachtwoorden echter alleen lokaal op hun eigen computer opslaan. Die wachtwoorden worden opgeslagen in een veilig gecodeerd formaat. Als u echter een back-up van uw wachtwoorden op de servers van Nord wilt maken (voor het geval uw apparaat breekt of beschadigd raakt), moet u een account maken dat is geregistreerd op een e-mailadres.

Met de NordPass-achtergrondapp met succes geïnstalleerd, gingen we verder en klikten op de NordPass-extensie in onze Chrome-browser. Dit heeft ons ertoe aangezet om een ​​e-mailadres voor onze account op te geven en daarna hebben we een bevestigingscode van zes cijfers ontvangen.

NordPass-cijfercode

Met de ingevoerde zescijferige code wordt u vervolgens om uw hoofdwachtwoord gevraagd. Het is essentieel dat u dit wachtwoord uniek en robuust maakt, omdat het de sleutel tot uw wachtwoordkluis is. Het hoofdwachtwoord codeert uw wachtwoorden lokaal en als u het hoofdwachtwoord vergeet, kan NordPass de inhoud van uw kluis niet decoderen. Om deze reden is het essentieel dat u uw hoofdwachtwoord niet vergeet.

NordPass hoofdwachtwoord instellen

Om u echter te helpen, geeft het bedrijf u wel een herstelsleutel die u veilig kunt opslaan. Deze code wordt aan uw account toegevoegd naast uw hoofdwachtwoord voor het geval u het vergeet, zodat u toegang blijft houden tot uw account en uw wachtwoorden kunt ontcijferen - verlies ook niet de herstelcode. NordPass waarschuwt duidelijk dat het verliezen van de code resulteert in een volledig onvermogen om toegang te krijgen tot uw gecodeerde wachtwoordkluis.

herstelcode opslaan

Met de opgeslagen herstelcode wordt u automatisch aangemeld bij de NordPass-toepassing in uw browser - en kunt u beginnen met het opslaan van uw wachtwoorden.

Makkelijk te gebruiken

De browsergebaseerde applicatie voor NordPass vraagt ​​u eerst om uw wachtwoorden te importeren. Dit kan gedaan worden met een keuze uit wachtwoordbeheerders of via een CSV-bestand. We hebben gekozen voor een CSV-bestand dat we hebben gedownload van ons Google-account. Bekijk deze handige gids voor meer informatie hierover.

We vonden het hele proces uiterst eenvoudig en we zijn blij te zien dat alle wachtwoorden met succes zijn geïmporteerd. Zoals u hieronder kunt zien, zijn alle drie van onze testwachtwoorden met succes geïmporteerd.

3 items toegevoegd aan nordpass

Vervolgens hebben we besloten de functie voor automatisch opslaan te testen door naar ons Facebook-account te gaan en onze gegevens in te voeren. Het aanmeldingsveld bevat nu het NordPass-logo, zodat we weten dat de wachtwoordbeheerder op de achtergrond werkte. En toen we onze inloggegevens en wachtwoord invoeren, werd ons onmiddellijk gevraagd ons wachtwoord op te slaan in de gecodeerde kluis.

NordPass werkt in browser

Als u in het bevestigingsvenster op Opslaan klikt, weet u dat uw wachtwoord automatisch is opgeslagen. Het moet gezegd worden dat dit niveau van naadloze integratie ongeveer zo goed is als met elke wachtwoordbeheerder die we ooit hebben gebruikt. Dit maakt NordPass zeker geschikt voor beginners die online een betere wachtwoordbeveiliging willen.

Nu onze wachtwoorden nu in NordPass zijn opgeslagen, hebben we besloten om de functie voor automatisch aanvullen (formulieren automatisch invullen) te testen. Terug naar Facebook om te zien of de wachtwoordbeheerder erin zou slagen onze inloggegevens en wachtwoord te importeren, kunnen we door op het inlogveld te klikken zien dat onze gebruikersnaam en wachtwoord onmiddellijk uit de kluis waren geïmporteerd.

Log in met NordPass

Nogmaals, dit proces is echt moeiteloos, waardoor NordPass perfect is voor iedereen die meteen een moeiteloze ervaring wil.

Ten slotte hebben we besloten om het invoeren van wachtwoorden in de browserinterface van de extensie direct te testen. Om te beginnen hebben we op de geklikt Login toevoegen rechtsboven. Vervolgens hebben we de inloggegevens, URL en andere gegevens ingevoerd die nodig waren voor onze Netflix-login. Toen dat klaar was, verscheen de login in onze kluis.

log in app

Over het algemeen geeft dit u drie opties voor het invoeren van wachtwoorden - via import, handmatige invoer of automatisch opslaan.

Wachtwoord generator

Met de wachtwoordgenerator kunt u robuuste wachtwoorden maken voor alle nieuwe accounts waarop u zich automatisch abonneert, zonder dat u hoeft te krabben en zelf moet beslissen of het wachtwoord geschikt en sterk is.

#, 6r $ Y =) j8b.5e is veel sterker dan 'wachtwoord' of '12345', wat de meest voorkomende wachtwoorden zijn die er zijn

Om de wachtwoordgenerator te gebruiken, klikt u eenvoudig op het NordPass-extensiepictogram in uw browser, gevolgd door het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer nu de wachtwoordgenerator. Met de app kunt u wachtwoorden van maximaal 60 tekens maken - gemaakt van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Met de wachtwoordgenerator kunt u ook dubbelzinnige tekens uitschakelen - vermoedelijk kleine letters l (L) en hoofdletters I (i), bijvoorbeeld.

De uitvoering van de wachtwoordgenerator lijkt over het algemeen fantastisch. Ons enige kleine probleem hiermee is dat gegenereerde wachtwoorden standaard in platte tekst op het scherm worden weergegeven. Aangezien de wachtwoordbeheerder deze wachtwoorden namens de gebruiker opneemt en opslaat, lijkt het beter om ze verborgen te houden, tenzij de gebruiker specifiek vraagt ​​om ze te zien. Op deze manier beschermt de wachtwoordbeheerder automatisch wachtwoorden tegen potentiële gevallen van malware voor schermopname.

Wachtwoordsterkte checker

Deze functie is vrij duidelijk. Het is een handige manier om de gezondheid van uw wachtwoorden snel te analyseren en te identificeren die updates nodig hebben. Dit is absoluut een functie die het waard is om te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen zwak wachtwoord in uw kluis rondhangt.

Veilig wachtwoord delen

Voor iedereen die heeft betaald voor een abonnement (of die gebruik maakt van de gratis proefperiode van 7 dagen) - het is mogelijk om wachtwoorden veilig te delen. Ga hiervoor naar uw wachtwoordkluis en klik op de drie stippen naast het wachtwoord dat u wilt delen. Dan klikken Delen.

NordPass-aanmeldingen

Vervolgens wordt u gevraagd het e-mailadres in te voeren waarmee u uw wachtwoord wilt delen. Daaronder worden ook eerder gedeelde wachtwoorden weergegeven die in behandeling zijn. Hiermee kunt u lopende aandelen volgen die al zijn verzonden. Hiermee kunt u ook een openstaand aandeel intrekken als u van gedachten wilt veranderen (een zeer handige functie die we NordPass aanbevelen voor de ontwikkeling).

email, contact email

Vervolgens gingen we naar het e-mailadres waarmee we ons Netflix-wachtwoord hebben gedeeld. En ja hoor, we hadden een e-mail ontvangen met de mededeling dat er een poging was gedaan om het wachtwoord te delen. De e-mail vertelde ons dat we een gratis account moeten openen als we het wachtwoord willen ontvangen. Het is daarom vermeldenswaard dat het delen van wachtwoorden alleen beschikbaar is voor NordPass-accounts - nooit voor niet-NordPass-gebruikers.

Dit is een beetje jammer. Over het algemeen vonden we echter dat de functie voor veilig delen geweldig en voor iedereen toegankelijk was zonder te hoeven betalen, aangezien NordPass gratis beschikbaar is

Beveiligde notities en gegevens

De laatste functie die het testen waard is, is de beveiligde functie voor notities en gegevens. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om zelf beveiligde notities op te slaan die waardevolle gegevens en informatie bevatten. En zelfs om creditcard- of betaalpasinformatie op te slaan in hun gecodeerde kluis.

beveiligde notities tab

Selecteer om te beginnen Veilige notities in het menu gevolgd door Beveiligde notitie toevoegen. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u een notitie met een unieke titel kunt maken. De notities kunnen elke lengte hebben, wat geweldig is.

Op dezelfde manier om uw creditcard- of betaalpasgegevens op te slaan. Klik op Kredietkaarten. U krijgt een eenvoudig in te vullen formulier voor het opslaan van uw creditcardgegevens.

creditcardgegevens veilig opslaan

Deze gegevens kunnen automatisch worden ingevuld in online winkelformulieren, wat betekent dat u uw creditcardgegevens niet telkens opnieuw hoeft in te voeren wanneer u een aankoop doet.

Synchroniseer met NordPass voor iOS

We dachten dat we de synchronisatiefunctie het beste konden testen om te zien hoe gemakkelijk het is om wachtwoorden van het ene platform naar het andere te krijgen. We hebben de iOS-app gedownload en geïnstalleerd, waarna ons werd gevraagd om nog een zescijferige code van ons e-mailadres in te voeren. Na het invoeren van de code hoefden we alleen ons hoofdwachtwoord in te voeren en het account ontgrendeld, vooraf gesynchroniseerd met al onze wachtwoorden. Dit is echt zo eenvoudig als synchronisatie wordt.

synchroniseren met iOS

Om te spreken van de iOS-app, het is eenvoudig te gebruiken met alle dezelfde functies die u in de andere versie krijgt, ingedeeld in een indeling die gemakkelijk te navigeren is. Bovendien krijgen gebruikers de optie om hun NordPass met touch ID te ontgrendelen, wat een leuke beveiligingsuitbreiding is. En gebruikers kunnen vanuit de app rechtstreeks naar het helpcentrum gaan, wat geweldig is.

Privacy en beveiliging

NordPass is een wachtwoordbeheerder die beweert een nulkenniskader te bieden. Dit betekent dat gebruikers volledige controle behouden over hun coderingssleutels. Dit soort end-to-end-codering (e2ee) is de gouden standaard voor privacydiensten zoals wachtwoordbeheerders, omdat het betekent dat niemand anders dan de abonnee toegang heeft tot de gegevens die ze in de cloud opslaan.

NordPass e2ee maakt gebruik van robuuste moderne cryptografie - met name het XChaCha20-coderingsalgoritme. Dit is een coderingsalgoritme dat steeds populairder wordt vanwege het toekomstbestendige karakter. NordPass implementeert XChaCha20 met een 256-bit sleutellengte gecombineerd met een Argon2-sleutelafleidingsfunctie. Dit wordt beschouwd als een krachtige client-side encryptie.

Gesloten bron

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat NordPass een volledig eigen platform is. Het is een closed source-programma, wat betekent dat het onmogelijk is om te controleren en te verifiëren dat het de dingen doet die het zegt te doen. Dit kan betekenen dat gegevens niet worden beveiligd zoals wordt beweerd. En het zou kunnen betekenen dat het bedrijf achterdeuren in het platform heeft geplaatst waarmee het uw wachtwoorden kan stelen. Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk, en dat is het waarschijnlijk ook. Het is echter mogelijk en om deze reden kunnen we niet definitief zeggen dat dit niet gebeurt.

Zoals altijd is de beslissing om gebruik te maken van closed source platforms afhankelijk van uw eigen dreigingsmodel. Voor de meeste mensen biedt NordPass waarschijnlijk een voldoende robuuste oplossing voor wachtwoordbeveiliging. Voor consumenten die zekerheid willen, is het echter altijd beter om vast te houden aan een open source wachtwoordbeheerder die e2ee aan de client biedt.

TLS-beveiliging

Naast het lokaal coderen van wachtwoorden voordat ze worden geüpload naar de servers van Nord, verzendt NordPass alle gegevens veilig naar zijn servers met behulp van krachtige TLS-beveiliging (HTTPS). We hebben de servers van NordPass gecontroleerd met Qualys SSL Labs en hebben vastgesteld dat het een A + scoort. Dit betekent dat de beveiliging van de transportlaag volgens een hoge standaard is geïmplementeerd en dat uw gegevens tijdens het transport veilig zijn.

TLS-beveiliging

Herstelcode beveiliging

NordPass-implementatie van een herstelcode is een nuttige toevoeging. En we waren blij te zien dat gebruikers kunnen kiezen om een ​​nieuwe te maken als ze bang zijn dat de oude is aangetast.

herstel code

Andere beveiligingsfuncties

De beschikbaarheid van Two Factor Authentication bij inloggen is ook een uitstekende toevoeging en we raden gebruikers ten zeerste aan dit in te schakelen als ze van plan zijn NordPass te gebruiken. Hiertoe kunnen gebruikers NordPass verbinden met hun mobiele authenticator (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy, etc.) door de QR-code te scannen die tijdens de installatie verschijnt.

tweefactorauthenticatie

Voor extra wachtwoordbeveiliging heeft de NordPass-client zowel een handmatige vergrendeling als een automatische vergrendelingsfunctie. Als u op de handmatige vergrendeling klikt, kunt u de toegang tot de wachtwoordkluis uitschakelen zonder het hoofdwachtwoord - waardoor deze wachtwoordbeheerder ideaal is voor iedereen die in een druk kantoor, bibliotheek of elders werkt.

Slot

De auto-lock-functie kan worden ingesteld om met verschillende intervallen te vergrendelen, maar we stellen dit in op de kortste periode (15 minuten) voor extra beveiliging. We raden gebruikers aan om optimaal gebruik te maken van de handmatige vergrendelingsfunctie en ervoor te zorgen dat ze hun wachtwoord vergrendelen wanneer ze AFK zijn.

Privacybeleid

Ten slotte hebben we het privacybeleid gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er niets verdachts of bezorgds aan de hand was. Omdat het in Panama is gevestigd, is dit bedrijf buiten bereik van invasieve rechtsgebieden. En omdat het geen toegang heeft tot consumentengegevens (vanwege de e2ee), is er geen risico dat werknemers of de autoriteiten toegang krijgen tot uw wachtwoorden of accountgegevens.

Helaas verzamelt NordPass enkele persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden

Uit het beleid blijkt echter dat NordPass door het gebruik van de wachtwoordbeheerder enkele persoonlijk identificeerbare gegevens van u verzamelt. Dit omvat uw IP-adres en de advertentie-ID van uw apparaat. Het lijkt er dus op dat NordPass van plan is sommige van uw gegevens voor marketingdoeleinden te gebruiken; dat kan sommige mensen afschrikken.

Klantenservice

Wat betreft klantenondersteuning is NordPass uitstekend. Het klantenserviceteam is beschikbaar via een contactformulier op zijn website of via e-mail. Die ondersteuning is 24/7. Toegegeven, het zou leuk zijn als het live chatondersteuning zou bieden op dezelfde manier als NordVPN.

Er is echter waarschijnlijk heel weinig behoefte aan live chatondersteuning omdat deze wachtwoordbeheerder uiterst eenvoudig te gebruiken is. Daarom beschouwen we de 24/7 e-mailondersteuning als fantastisch.

We hebben de ondersteuningsmedewerkers een paar vragen over de service gesteld en kregen altijd duidelijke, behulpzame antwoorden.

Conclusie

NordPass is een wachtwoordbeheerder die geschikt is voor de meeste mensen. De apps zijn beschikbaar voor alle platforms en het synchroniseren van wachtwoorden tussen platforms is uiterst eenvoudig, ongeacht welk platform u besluit te gebruiken.

NordPass gratis kunnen gebruiken is uitstekend en langere abonnementen zijn niet te duur, mocht u besluiten dat u synchronisatie tussen apparaten en wachtwoorduitwisseling nodig hebt.

We houden ervan dat deze wachtwoordbeheerder een sterke e2ee biedt, wat betekent dat uw gegevens altijd in een veilige staat worden geüpload. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan zich te houden aan een volledig open source platform.

Over het algemeen beschouwen we dit als een ongelooflijk goede toegang tot de niche voor wachtwoordbeheer. De op browsers gebaseerde extensies en clients zijn uiterst eenvoudig te gebruiken en de software ziet er op alle platforms hetzelfde uit - waardoor het gemakkelijk te begrijpen is op verschillende platforms.

Dit is absoluut een probleemloze wachtwoordbeheerder met een lage leercurve die geschikt is voor beginners. Dat gezegd hebbende, er is voor elk wat wils dat op zoek is naar een wachtwoordbeheerder die snel wachtwoorden opslaat en ze automatisch in online formulieren laadt.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me