NordVPN beoordeling

NordVPN

 • pricing

  Van $ 3.49
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • MacOS

  • Android

  • iOS

  • ramen
 • deblokkeert:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

NordVPN is een no-logs VPN-provider gevestigd in Panama. Dit jaar heeft NordVPN de meest begeerde prijs van allemaal gewonnen - onze Best Overall VPN award. De ProPrivacy.com Awards zijn snel de gouden standaard in de branche geworden, waarbij alle providers strijden om een ​​toppositie. Blijf onze NordVPN-beoordeling lezen om erachter te komen waarom NordVPN dit jaar is uitgeroepen tot beste van de Bos.

ProPrivacy.com partituur
10 van de 10

Samenvatting

NordVPN heeft een no logs beleid, fantastische beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om inhoud te deblokkeren. Dit alles maakt het een van de beste VPN-keuzes die er zijn. Het heeft functies zoals dubbele VPN, VPN via Tor, op DNS gebaseerde malwarebescherming, Smart DNS en meer, allemaal onderdeel van het zeer redelijk geprijsde pakket.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Panama
 • Gelijktijdige verbindingen
  6
 • landen
  62
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  70,28 Mbps

Met prime-time televisie-advertenties en sponsorovereenkomsten met wereldwijde merken zoals Liverpool Football Club, is NordVPN tegenwoordig misschien wel de meest herkenbare naam in de industrie en de eerste die zich uitbreidt naar het reguliere bewustzijn. NordVPN is zeker aan het praten, maar kunnen ze de wandeling lopen? Laten we het uitzoeken...

Prijs

NordVPN heeft slechts één all-in accountplan, hoewel kortingsplannen beschikbaar zijn voor bulkaankopen. Als u zich voor een lange periode aanmeldt, wordt deze VPN betaalbaarder, en hoewel dit een goedkope VPN is, is het een van de beste op de markt. NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie. Het biedt ook een gratis proefperiode van 3 dagen voor desktopgebruikers en een gratis proefperiode van 7 dagen voor zijn mobiele apps.

36 maanden

$ 125,64 per 3 jaar gefactureerd

70% korting

$ 3.49
per maand

24 maanden

$ 119,76 gefactureerd om de 2 jaar

58% korting

$ 4.99
per maand

12 maanden

$ 83,88 per jaar gefactureerd

41% korting

$ 6.99
per maand

1 maand

$ 11.95
per maand

Het accepteert betaling via creditcard / bankpas. Het accepteert ook Bitcoin, wat mogelijk anonieme betaling mogelijk maakt. Houd er echter zoals altijd rekening mee dat NordVPN hoe dan ook uw ware IP-adres kent.

Ondersteunde betalingsplatforms


Visa / MasterCard


Amex


cryptogeld

Deblokkeert NordVPN Netflix?

Of het nu dankzij de Smart Play-functie is of niet, een breed scala aan streamingdiensten, waaronder Netflix en BBC iPlayer, werken probleemloos met de VPN die is verbonden in Windows en met de oudere Mac OSX OpenVPN-client.

Hoewel NordVPN zegt dat Smart Play in al zijn apps is ingeschakeld, konden we US ​​Netflix niet deblokkeren met behulp van de nieuwe macOS IKEv2-app of de Firefox-add-on. Deze VPN deblokkeert ook YouTube-video's die beperkt zijn binnen uw regio.

Snelheid

We hebben nu ons snelheidstestalgoritme verbeterd om rekening te houden met VPN-services zoals NordVPN, wiens software de beste server voor zijn gebruikers selecteert om verbeterde snelheden aan te bieden. Dit biedt een veel eerlijkere vergelijking tussen dit soort instellingen en services die het evenwicht tussen een aantal servers op een bepaalde locatie verdelen.

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 227,03 284,91 556,2
IPv6-lek gedetecteerd?
WebRTC-lek gedetecteerd?
ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld) 70,28 82.77 63.92
IPv4-lek gedetecteerd?
Gegevenslimieten
Bandbreedte limieten

We hebben besloten om de OpenVPN-verbinding wat meer te testen en ontdekten dat de resultaten erg serverafhankelijk waren, en dat veel Europese servers sneller bleken dan lokale Britse. We hebben echter wel eens problemen gehad om verbinding te maken met sommige servers (vooral die in Nederland). Wat de betrouwbaarheid betreft, hadden we tijdens onze testperiode geen ontkoppelingen.

We hebben ook getest op IP-lekken In Windows en met de nieuwe macOS IKE2-client hebben we geen enkele IP-lek gedetecteerd. Met de oudere OSX OpenVPN-client hebben we echter een IPv6 WebRTC-lek gedetecteerd. Als u een Mac-gebruiker bent met een IPv6-verbinding, moet u de IKE2-client gebruiken, IPv6 op uw systeem uitschakelen of WebRTC in uw browser uitschakelen.

Functies en prestaties

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

MacOS
Android
iOS
ramen
Linux
Windows telefoon

NordVPN biedt aangepaste apps voor Windows, macOS, iOS en Android. Het biedt ook handmatige installatiehandleidingen voor deze platforms, plus Linux (Ubuntu en Raspberry Pi), Blackberry 10, Chromium en verschillende routers en NAS-systemen. Deze gidsen zien er een beetje aan de kale kant uit, maar zouden goed genoeg moeten werken.

Het is ook mogelijk om een ​​vooraf geconfigureerde NordVPN-router van Flashrouters te kopen
. Bovendien biedt NordVPN browser-add-ons voor Chrome en Firefox.

Aanmelden voor de service is een eenvoudige aangelegenheid. Een geldig e-mailadres is vereist, maar er is geen reden waarom dit geen wegwerpadres kan zijn. Tenzij u in Bitcoin betaalt, weet NordVPN natuurlijk hoe dan ook uw betalingsgegevens.

Eenmaal aangemeld, kunt u de software van NordVPN onmiddellijk downloaden en ontvangt u een bevestigingsmail met enkele nuttige links.

Makkelijk te gebruiken

Inschrijven

Aanmelden voor de service is een eenvoudige aangelegenheid. Een geldig e-mailadres is vereist, maar er is geen reden waarom dit geen wegwerpadres kan zijn. Tenzij u in Bitcoins betaalt, weet NordVPN natuurlijk hoe dan ook uw betalingsgegevens.

Eenmaal aangemeld, kunt u de software van NordVPN onmiddellijk downloaden en ontvangt u een bevestigingsmail met enkele nuttige links.

NordVPN biedt aangepaste GUI-apps voor Windows, macOS, Mac OSX, iOS en Android. Het biedt nu zelfs een opdrachtregel OpenVPN-client voor Linux. Het biedt ook handmatige installatiehandleidingen voor al deze platforms, plus Blackberry 10, Chromium en verschillende routers en NAS. Deze gidsen zien er een beetje aan de kale kant uit, maar zouden goed genoeg moeten werken.

Het is ook mogelijk om een ​​vooraf geconfigureerde NordVPN-router van Flashrouters te kopen.

De NordVPN Windows-client

nordvpn windows-client

De kaart is mooi. VPN-nieuwkomers kunnen de Verbindingswizard (linksonder) handig vinden

nordvpn server selectie

Zoals we al hebben gezien, zijn er veel servers om uit te kiezen. Deze omvatten veel gespecialiseerde servers

nordvpn speciale servers

Er is een kill-schakelaar per app. U kunt kiezen welke apps worden afgesloten in het geval van een VPN-verbinding. Dit is erg handig, maar houd er rekening mee dat het geen op firewall gebaseerde kill-schakelaar is. Dus als de NordVPN-client zelf crasht, worden de opgegeven apps niet afgesloten en kunnen ze toegang blijven houden tot internet

nordvpn-functies

DNS-lekbescherming is standaard ingeschakeld

De NordVPN Windows-client heeft dus een volledige functionaliteit, ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken.

De Mac-clients

NordVPN biedt twee Mac-clients: de oudere OpenVPN-client voor Mac OSX en de nieuwere IKEv2-client voor macOS. De nieuwere app kan worden gedownload via de App Store.

De oudere client heeft een kill-schakelaar, wat de nieuwere niet is, maar we hebben een WebRTC IPv6-lek in de oudere app ontdekt dat we niet in de nieuwere hadden. Met de oudere app kunt u ook schakelen tussen OpenVPN UDP en TCP, wat handig kan zijn voor het verslaan van bescheiden VPN-blokken.

Anders dan dat, biedt geen enkele app noemenswaardige functies, waardoor ze veel minder volledig zijn uitgerust dan de Windows-versie van de software.

De mobiele apps

De NordVPN Android- en iOS-apps lijken erg op elkaar.

nordvpn mobiele app

De apps lijken opvallend veel op de desktopclients. Wat goed is

nordvpn selectie land mobiel

Ik heb geen IPv4- of WebRTC-lekken gedetecteerd tijdens het gebruik van beide apps, maar houd er rekening mee dat ik momenteel niet kan testen op IPv6-lekken op mobiele platforms.

De browser add-ons

De Chrome- en Firefox-apps maken verbinding met de HTTPS-proxyservers van NordVPN. Ze bieden veel van de voordelen van een echte VPN, maar zijn beperkt tot alleen de browser. Deze omvatten het vervalsen van uw echte locatie en het coderen van uw internetverbinding zodat u niet bespioneerd kunt worden. Dat kan erg handig zijn!

U hebt een volledig NordVPN-account nodig om de browser-add-ons te gebruiken. Interessant is dat de Firefox-add-on BBC iPlayer voor mij kon deblokkeren, maar niet de Amerikaanse Netflix.

Klantenservice

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Gratis uitproberen Ja - 3 dagen Nee Nee
Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Geld terug garantie lengte 30 30 45

24/7 klantenondersteuning wordt geboden via een ticketsysteem (webformulier), Facebook, Twitter of e-mail. Een live chat-optie is ook beschikbaar. Toen ik contact opnam met ondersteuning via live chat, kreeg ik meestal een onmiddellijke of zeer snelle reactie.

In het verleden heb ik ervaren dat de kwaliteit van de ondersteuning enigszins ongelijk is, maar NordVPN lijkt zijn spel de laatste tijd te hebben verbeterd. Zoveel zelfs, dat het won "Beste klantenservice" award in onze ProPrivacy.com Awards 2018. NordVPN heeft snelle, gedetailleerde en goed geïnformeerde antwoorden gegeven op onze reeks klantenservice-testen, dus petje af voor hen.

Een kleine kennisbasis plus verschillende zelfstudie-instellingen zijn ook beschikbaar. Een regelmatig bijgewerkte blog bespreekt internetbeveiligingsproblemen in het algemeen, plus NordVPN-specifieke onderwerpen.

Privacy en beveiliging

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Zelf gehoste / proxy DNS Ja Ja Ja
Dodemansknop
Obfuscation (stealth)
IPv4-lekbescherming
IPv6-lekbescherming
WebRTC-lekbescherming

Logbeleid

NordVPN is gevestigd in Panama en belooft helemaal geen logboeken bij te houden:

“NordVPN bewaakt, bewaart of registreert geen logboeken voor VPN-gebruikers. We slaan geen verbindingstijdstempels, gebruikte bandbreedte, verkeerslogboeken, IP-adressen op. ”

Panama heeft een volledig ongecensureerd internet en nul overheidstoezicht. Het is ook comfortabel buiten de directe invloed van de NSA en GCHQ. Het simpele feit dat deze no-logs VPN-provider in Panama is gevestigd, maakt het inderdaad een van de beste keuzes die beschikbaar zijn voor privacyfanaten.

Er is veel gespeculeerd op internet over de late NordVPN-banden met de Litouwse infrastructuurprovider Tesonet.

Met zoveel ongepaste moddergooien aan alle kanten, geeft ProPrivacy.com er de voorkeur aan om op dit moment niet in het debat te treden. Maar we monitoren het en voeren onze eigen onderzoeken uit. We zullen deze beoordeling daarom indien nodig bijwerken.

Website volgen

De NordVPN-website gebruikt een aantal trackers, maar deze lijken redelijk goedaardig en niet-invasief. Belangrijk is dat er geen Google Analytics- of Facebook-trackers zijn.

Bekijk het VPN Review Process Overview van ProPrivacy.com voor een discussie over website tracking.

Betalingsverwerkers

Alle betalingen worden afgehandeld door een bedrijf genaamd CloudVPN, dat is gevestigd in de Verenigde Staten. NordVPN heeft ons de situatie uitgelegd:

"Gevestigd zijn in Panama heeft een keerzijde. Het bemoeilijkt ons vermogen om onze apps te ondertekenen, ze in winkels te plaatsen en onze betalingen te verwerken. Daarom hebben we een proxy gevestigd in de VS, die in het kort alleen als onze betalingsprocessor fungeert en niets te maken heeft met de daadwerkelijke service ... Het is geen extern bedrijf, het is onder onze controle en we gebruik het om onze betalingen te verwerken. Kortom: we regelen betalingen zelf, gewoon via een ander bedrijf."

VPN-protocollen en codering

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

NordVPN kan worden geconfigureerd met behulp van de meest voorkomende VPN-protocollen. OpenVPN wordt standaard gebruikt in Windows- en oudere OSX-clients, maar de iOS- en nieuwe macOS-app gebruiken in plaats daarvan IKEv2.

Beide zijn solide protocollen: OpenVPN is vanuit een beveiligingsstandpunt veel meer getest dan IKEv2, maar IKE2 wordt ook als zeer veilig beschouwd en is sneller dan OpenVPN. NordVPN gebruikt de volgende coderingsinstellingen voor OpenVPN-verbindingen:

Datakanaal: een AES-256-CBC-codering met HMAC SHA256-hash-authenticatie.

Besturingskanaal: een AES-256-CBC-codering met een RSA-2048-handshake en HMAC SHA256-gegevensauthenticatie. Perfect Forward Secrecy (PFS) wordt geleverd door een DHE-4096 sleuteluitwisseling.

Dit is een zeer sterke opstelling.

NordVPN's iOS VPN-app maakt gebruik van IKEv2 met een AES-256-GCM-codering en HMAC SHA2-384-gegevensauthenticatie. PFS wordt geleverd door een DHE-3072-uitwisseling. De Mac App Store-software gebruikt IKv2 met Cisco's NGE-protocol (Next Generation Encryption).

Beveiligingsfuncties

De NordVPN desktop-apps hebben een systeem-kill-schakelaar. Deze Windows VPN-app beschikt ook over een kill-schakelaar per app. De iOS-app beschikt over een kill-schakelaar. Ze bieden allemaal IPv4- en IPv6 DNS-lekbescherming, plus WebRTC-lekbescherming. Zoals we hebben gezien, hebben deze functies in onze tests allemaal goed gepresteerd (IPv6 WebRTC-lek op de OSX OpenVPN-client uitgezonderd).

Dubbele VPN

Met deze functie kunt u VPN-servers "ketenen", zodat uw gegevens tussen twee VPN-servers worden gerouteerd terwijl deze tussen u en het internet reizen.

Dubbele VPN

NordVPN biedt verschillende dubbele VPN-combinaties.

Zulke kettingvorming kan enkele beveiligingsvoordelen bieden, maar zal altijd leiden tot een aanzienlijk snelheidsverlies. Ik denk dat de voordelen voor privacy / beveiliging van VPN-servers met "dubbele hop" nogal beperkt zijn. Maar ik begrijp dat dit niet een mening is die door iedereen wordt gedeeld. Voor degenen die de functie waarderen, is NordVPN een van de weinige providers die het aanbieden.

Tor via VPN

Voor een volledige discussie over de voor- en nadelen van het gebruik van Tor via VPN (of Onion via VPN zoals NordVPN het noemt). In deze configuratie maakt u eerst verbinding met een NordVPN-server en vervolgens met het Tor-netwerk voordat u toegang krijgt tot internet:

Tor via VPN

NordVPN bereikt dit met behulp van een OpenVPN-configuratiebestand dat uw gegevens transparant van de VPN-tunnel naar het Tor-netwerk stuurt. Dit betekent dat uw hele internetverbinding profiteert van Tor via VPN.

Deze configuratie biedt wel enkele privacy- en beveiligingsvoordelen, maar een soortgelijk effect kan worden bereikt door de Tor Browser te gebruiken terwijl deze is verbonden met de VPN. Cruciaal is dat een dergelijke opstelling veel veiliger is dan de methode die NordVPN biedt.

Tor via VPN (hoe je het ook doet) zal je internetsnelheid ernstig vertragen omdat je de combinatie van zowel het Tor-netwerk (dat erg traag is) als de VPN krijgt.

XOR Obfuscated Servers

NordVPN beheert obfuscated servers in een aantal landen: de VS, Canada, het VK, Duitsland, Nederland, Zweden, Hong Kong, Singapore, Turkije, de VAE en Egypte. Deze gebruiken het XOR-coderingsalgoritme om VPN-censuurblokken te overwinnen die door autoritaire regeringen zijn ingesteld.

XOR wordt vaak gebruikt door malware om te verbergen voor detectie, maar het werkt ook net zo goed voor het verbergen van VPN-cijfers! Dit betekent dat gebruikers op plaatsen zoals China en Egypte toegang moeten hebben tot het open internet door verbinding te maken met de verduisterde XOR-servers van NordVPN.

CyberSec

CyberSec is een nieuwe functie. Het blokkeert DNS-aanvragen op basis van een realtime blokkeerlijst van schadelijke websites die mogelijk malware hosten. Als zodanig moet het u beschermen tegen malware, helpen botnetcontrole te voorkomen en veel opdringerige webadvertenties blokkeren.

Ik kan geen direct commentaar geven op de effectiviteit, maar het principe is goed en er is geen reden om aan te nemen dat het niet werkt zoals geadverteerd.

WiFiSec

Deze nieuwe functie start automatisch een VPN-verbinding wanneer een Wi-Fi-netwerk wordt aangesloten. Het kan worden ingesteld om automatisch verbinding te maken met Nord op zowel beveiligde als onbeveiligde Wi-Fi-netwerken.

De VPN-markt wordt steeds concurrerender, met als gevolg dat veel providers erg gul worden met het aantal apparaten waarmee ze tegelijkertijd verbinding kunnen maken. Met maximaal zes gelijktijdige verbindingen heeft NordVPN zich aangesloten bij deze trend.

Als u apparaten op dezelfde server aansluit, moet u verschillende protocollen kiezen voor de VPN-verbindingen. OpenVPN TCP en UDP worden geteld als verschillende protocollen, zodat u een apparaat kunt verbinden met TCP en een ander met UDP. Wij beschouwen dit niet als een belangrijke beperking,

In tegenstelling tot sommige providers, staat deze VPN torrenting toe op al zijn servers, hoewel het geen port forwarding ondersteunt. Het ondersteunt ook geen poortselectie, dus u kunt OpenVPN niet opgeven om via TCP-poort 443 te worden uitgevoerd om VPN-censuur te omzeilen. Dit zou echter niet nodig moeten zijn, omdat NordVPN in plaats daarvan Xor-verduistering biedt.

Het gebruik van NordVPN van gemengde bare-metal en virtuele servers is voor ons geen groot probleem, hoewel we net als bij andere VPN-services duidelijk willen aangeven welke zijn waarmee gebruikers een geïnformeerde beslissing kunnen nemen over de servers waarmee ze verbinding maken.

Smart DNS ("Smart Play")

Smart DNS is een technologie waarmee u kunt doen alsof u ergens anders bent door DNS-aanvragen op een bepaalde locatie op te lossen. Dit maakt het ideaal voor het streamen van geo-geblokkeerde inhoud.

Volgens NordVPN hebben gebruikers toegang tot meer dan 150 streamingdiensten met NordVPN Smart Play. Deze omvatten Hulu, Amazon Prime, ABC Go, Zattoo, Cartoon Network, Shudder, WeTV.com, Telemundo, VH1, Vevo, TNT Drama, Sundance.tv, StarTrek, Spike, PBS, Slacker, NBC Sports, FoodNetwork, DramaFever, Discovery , Crackle en nog veel meer.

NordVPN's implementatie van Smart DNS is vrij ongebruikelijk. Om te beginnen maakt het gebruik van een gecodeerde proxy-verbinding. We weten niet zeker welk voordeel dit heeft ten opzichte van een niet-gecodeerde verbinding, omdat Smart DNS niet echt draait om beveiliging of privacy. Aan de andere kant kan het echter geen kwaad.

Voor een seconde vereist het geen extra configuratie. Het draait in alle apps van NordVPN (wordt ons verteld), en wanneer u verbonden bent met een VPN-server, detecteert het of de streaming-service aanvullende DNS-routering vereist. In de praktijk betekende dit dat we Amerikaanse Netflix konden bekijken, zelfs wanneer we verbonden waren met een niet-Amerikaanse server. We hebben niet getest, maar NordVPN zegt dat alle Britse servers nu werken voor BBC iPlayer (zowel voor mobiel als desktop).

Een nadeel van deze installatie is dat u NordVPN's Smart DNS niet kunt configureren om te worden uitgevoerd op apparaten die geen VPN-client kunnen uitvoeren: zoals uw smart-tv, gameconsole of Roku.

Conclusie

NordVPN biedt een zeer complete service. Het feit dat het in Panama is gevestigd en n1o-logboeken bijhoudt, is ook een grote aantrekkingskracht voor degenen die om privacy geven. De software ziet er goed uit en werkt goed.

Snelheidsprestaties zijn een probleem dat NordVPN sinds het begin heeft geteisterd. De implementatie van ons nieuwe testalgoritme leverde betere resultaten op met een redelijk redelijke gemiddelde en maximale burst-snelheid.

De 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geeft u volop gelegenheid om ervoor te zorgen dat alles voor u werkt zoals het hoort. Wat u krijgt met NordVPN is een zeer volledig uitgeruste, privacyvriendelijke VPN-service met behoorlijke snelheden en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot beperkte inhoud op belangrijke streamingplatforms zoals Netflix.

Over het algemeen bevelen we NordVPN aan! Maar als u het nog steeds niet zeker weet, waarom zou u NordVPN en ExpressVPN niet naast elkaar vergelijken?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me