OneDrive Review

OneDrive

Början av sitt liv som SkyDrive tillbaka 2007 har Microsofts OneDrive vuxit avsevärt under åren. Det är med rätta en av de tre största molntjänsterna som är tillgängliga tack vare sin anslutning till Office 365 och blir ett veritabelt kraftcenter som låter dig redigera från molnet självt.

ProPrivacy.com Göra
7 av 10

Sammanfattning

En rik funktionsuppsättning och gynnsamma priser är emellertid inte allt eftersom den amerikanska verksamhetsbasen väcker betydande integritetsproblem som kan försvaga vissa användare.

Gillar

 • De första 5 GB lagringsutrymmet är gratis
 • En gång i månaden & årliga priser
 • Offlinevisning & redigering med Microsofts Office 365
 • Användarvänlig
 • Cross-platform support
 • 2-faktor autentisering
 • Filversion

ogillar

 • Brist på nollkunskapspolitik
 • Closed-source
 • Baserat i USA

Prissättning & Tillgänglighet

Av de "stora tre" sitter Microsoft fast i mitten med 5 GB tillgängliga, gratis. Dropbox erbjuder det lägsta på bara 2 GB, medan Google Drive erbjuder gott om 15 GB. Lyckligtvis erbjuder företaget några premiumplaner som innehåller mer lagringsutrymme.

Individer kan välja en fristående OneDrive-plan för $ 1,99 per månad och få tillgång till 50 GB lagringsutrymme men missar flera funktioner som har blivit häftklara för molnlagringstjänster. Dessa inkluderar lösenordsskyddade delningslänkar, automatiskt ransomware-skydd, 30-dagars filversion, offlinevisning, flersidig skanning och stationära Office-applikationer. Det är mycket att missa, men kanske motiverat med tanke på det enastående priset.

Om de extra tillbehören låter tilltalande eller om du bara vill ha 1 TB personlig lagring, kommer du att få tillbaka $ 6,99 per månad eller $ 69,99 per år om du vill spara lite pengar genom att förbetala. Hemplaner tillgodoser sex olika användare, som erbjuder 1 TB per person såväl som bonusförmånerna för $ 9,99 per månad eller $ 99,99 för hela året. Denna plan kommer med 60 gratis minuter med Skype-samtal per månad, prioriterat stöd från Microsoft och kan prövas i en månad gratis.

Funktioner

 • Offlinevisning & redigering
 • Tillgänglighet
 • Filversion
 • Support för fildelning
 • Cross-platform synkronisering
 • Operativsystemintegration
 • 2-faktor autentisering
 • Multimediauppspelning
 • HTML-inbäddning

Offlinevisning & redigera

När OneDrive alltmer integrerats med Windows har tjänsten blivit mer dynamisk. Inkluderingen av "platshållare" gör att enheter med mindre lagringsutrymme får åtkomst till innehåll lagrat i molnet direkt från sin dator utan att påverka hårddisken för hårt. Även om dessa filer visas i den lokala Explorer / Finder, är de inte nödvändigtvis tillgängliga offline och är istället helt enkelt för att underlätta.

Om du klickar på en mapp eller fil visas om den är tillgänglig offline längst ner i fönstret. Om du ser "tillgängligt när du är online" på något du vill visa eller redigera offline, högerklicka helt enkelt på filen och välj alternativet från listorna. Tänk på din lokala och molnlagring när du tänker på detta, eftersom det krävs tillräckligt med utrymme för varje för att ladda ner och senare synkronisera offlinefiler. Om lokal lagring blir ett problem kan du "frigöra utrymme" från samma lista med alternativ men detta kommer att radera filen från enheten.

Om du är online kan Microsofts Office-paket redigera nästan alla dokument genom webbläsaren. Att redigera dokument offline kräver korrekta applikationer beroende på filen. Word, Excel och PowerPoint är gratis för Android och iOS med köp i appen, medan samma applikationer kostar på skrivbordet. Tack och lov, inkluderade applikationer som WordPad på Windows och Text Edit på Mac gör jobbet helt bra för de flesta uppgifter.

Tillgänglighet

Microsoft har säkerställt att OneDrive och dess tillhörande Office-svit är så tillgängliga som möjligt för personer med syn- och hörselskador, tack vare intuitiva kortkommandon, skärmläsarkompatibilitet och VoiceOver / Narrator-funktionerna. Företaget har skapat svarsdisken för funktionshinder för att säkerställa att alla frågor behandlas och detaljerade omfattande guider för tillgänglighetsstöd för OneDrive.

NVDA och JAWS stöds officiellt skärmläsare, men Microsoft uppger att sortimentet av applikationer kan fungera med mer än bara de två listade.

Filversion

Att hålla reda på en fils historik och dess redigeringar hjälper dig inte bara att radera oönskade ändringar utan också undvika skadliga virus som kan äventyra dina värdefulla data. Lyckligtvis sparar OneDrive automatiskt ändringar regelbundet och loggar en omfattande samling olika versioner.

Det mest pålitliga sättet att komma åt och återställa äldre versioner av en fil är att gå igenom webbläsaren, högerklicka på en enskild fil och välja ”versionhistorik”. Detta kommer att visa iterationer av filen sedan befruktningen, oavsett om den har sparats manuellt eller sparats automatiskt.

Även om applikationer för Mac, iPhone och Android inte har den här funktionen, finns filversion närvarande i Windows-integrationen. Högerklicka på en fil och välja "återställa tidigare version" borde visa historiken över ändringar som gjorts på enheten, men jag hade problem med att få detta att fungera konsekvent.

Enskilda stationära applikationer som Word, Excel och PowerPoint kan var och en återställa gamla och till och med osparade versioner genom att gå in i File, Info och välja Versionshistorik. Naturligtvis måste du vara ansluten till internet för att hålla filer uppdaterade om du samarbetar med ett team eller arbetar från flera enheter.

Support för fildelning

OneDrive gör det särskilt lätt att dela filer med andra användare. Att högerklicka på en fil eller mapp i webbläsaren och välja "dela" gör att du kan kopiera en omedelbar länk till ditt urklipp eller avföra ett e-postmeddelande till andra användare med ett personligt meddelande. Parametrar kan anpassas, till exempel att tillåta eller ta bort möjligheten att redigera, ställa in ett lösenord eller implementera ett utgångsdatum för länken.

Mobilapplikationerna är ganska mångsidiga med liknande alternativ som webbläsarversionen minus förmågan att skydda innehåll genom att lägga till ett lösenord. Skrivbordsapplikationerna är tyvärr överväldigande jämfört. Medan du kan skapa en omedelbar länk direkt från Explorer / Finder, kommer du att välja "fler OneDrive-delningsalternativ" omdirigera dig till din standardwebbläsare.

Plattformsoberoende

Microsoft uttalar officiellt att OneDrive stöds av allt från Windows 7, Mac OS X 10.12 eller Windows Server 2008 R2 och senare för dess stationära applikation. Mobila enheter krävs för att köra allt från Android 5.0, iOS 11.3 eller Windows Phone 7.5 för att få åtkomst till klienten. När det gäller webbläsare rekommenderar företaget den senaste versionen av Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox eller Safari, men de flesta webbläsare bör visa molnlagring utan problem.

OneDrive har relativt låga systemkrav på minst 1 GB RAM och en processor vid 1,6 GHz, men Office 365-applikationer är lite mer intensiva om de används utanför webbläsaren med 2-4 GB RAM.

OS-integration

OneDrive integreras i operativsystem via sina stationära och mobila applikationer.

Windows- och Mac-användare kommer omedelbart att se OneDrive visas i Explorer respektive Finder, vilket ger möjlighet att ladda upp filer genom att kopiera och klistra in eller dra eller släppa. Windows innehåller specifikt en handfull funktioner som Apple-motsvarigheten inte gör. Högerklicka på lokala filer från plattformen låter dig skicka dem till OneDrive, medan högerklickande filer som redan finns i molnet ger möjlighet att skapa delningslänkar för filer i molnet och omdirigera sig till webbläsaren.

Ladda upp en fil till onedrive från skrivbordsmappen

Mobilanvändare med appen installerad kommer att se OneDrive visas i deras "delnings" -alternativ, som direkt kan skicka filer till molnet.

Andra funktioner

Microsoft erbjuder en egen autentiserare för mobil och stationära datorer, vilket hjälper till att säkra konton med tvåfaktorautentisering. Detta gäller alla Microsoft-produkter som du loggar in bifogat till samma e-post. Vi rekommenderar alltid detta tillägg.

OneDrive i webbläsaren kan också spela upp videor och generera en HTML-kod för att bädda in mappar eller filer på externa webbplatser, perfekt för företag och proffs.

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

Företag följer sekretesslagarna i det land de bor i, vilket gör jurisdiktion till en viktig faktor när du placerar dina uppgifter och information i händerna på andra. Microsoft är baserat i Förenta staterna, ett land som ofta kritiseras för sin inställning till sekretessbestämmelser. Det finns en stor sannolikhet att National Security Agency (NSA) eller andra myndigheter har tillgång till all information lagrad på OneDrive-servrar, särskilt på grund av att Microsoft påstås ha lämnat åtkomst till krypterade meddelanden tidigare.

Zero-kunskap

Nollkunskapspolitiken är ofta en räddningsgrad, eftersom det betyder att företag inte håller fast vid känslig information som krypteringsnycklar eller ditt huvudlösenord. Tyvärr är OneDrive inte en molnleverantör med nollkunskap och lagrar denna information på sina servrar.

De som redan investerat i OneDrive kan vända sig till krypteringstjänster på klientsidan för att skydda sin information från nyfikna ögon, men det är alltid en besvikelse när det inte är en funktion bakad direkt i plattformen.

Teknisk säkerhet

OneDrives sekretesspolicy är säkerligen tveksam, men säkerheten uppfyller US-regeringsstandarden med skiktad kryptering vid transitering och i vila.

I transit använder en TSL-anslutning med 2048-bitars nycklar när den flyttar in och ut från Microsofts datacenter. När kunddata sitter ordentligt på Microsofts server, kallas de som vila. Detta delas upp i BitLocker-kryptering på diskenivå och kryptering per fil för att stärka säkerheten, eftersom den förra säkrar en hel disk medan den senare lägger till AES 256-bitars kryptering till varje enskild fil.

Om något av detta misslyckas och en attack lyckas kommer du att meddelas via den bifogade e-postadressen eller anslutna applikationer så att du kan återställa komprometterade filer, ändra ditt lösenord och meddela företaget.

frågor

Webbläsarkryptografi

Kryptografi ansvarar för hashning, verifiering, kryptering och dekryptering, med JavaScript som den vanligaste. Detta har uppdaterats de senaste åren med WebCrypto API, men ingen av metoderna är perfekta. Webbläsare accepterar alla koder som skickas till dem av respektive server utan användarinmatning, vilket innebär att någon som besöker en webbplats måste uttryckligen lita på utgivarens avsikt.

Vissa säkerhets- och sekretessbaserade företag har valt att använda en webbläsartillägg för att mildra dessa problem, eftersom du måste granska och installera tillägget manuellt, men det finns inget sådant för OneDrive. Det är oklart vilken kryptografi Microsoft väljer här, men webben är ett dåligt leveranssystem i sitt nuvarande tillstånd.

Closed-source

Företag håller ofta sina program stängda för att skydda det egna materialet under, men det betyder tyvärr att det inte finns något att säga vilken typ av kod som skjuts på ditt system. OneDrive är inget undantag, vilket kräver att du tar Microsofts ord för det.

Vi skulle mycket föredra att OneDrive, och helt uppriktigt alla applikationer, är öppen källkod och därför föremål för peer review från experter inom området.

Enkel användning

Desktop

Windows-användare har OneDrive redo till hands medan Mac-användare måste gå den extra milen genom att ladda ner den från webbplatsen. Utöver detta fungerar båda applikationerna nästan identiskt genom att integreras i Windows Explorer och Mac's Finder. Tack vare detta är åtkomst till filer lika enkelt som att klicka på "OneDrive" från den vänstra delen av fönstret och skärmdumpar kan automatiskt sparas i molnet.

Onedrive-intergration med filutforskaren

Trots bekvämligheten kommer den här metoden med en handfull varningar. Både filversion och vissa delningsmetoder hänvisas till webbläsarversionen av OneDrive och omdirigerar dig när du klickar på den. Alternativt kan de med den senaste Office 365 (ingår i de dyrare prenumerationerna) använda respektive applikationer för att titta på versionshistorik, men det är inte det primära fokuset för denna översyn.

Mobil

OneDrive för Android, iOS och till och med Windows Phone är nästan lika fullt utrustad som webbläsarversionen, komplett med en tillgänglig, moderniserad layout. Filer visas alfabetiskt som standard men kan ordnas om till det som senast har öppnats och delats i både lista och rutnätsformat.

Onedrive mobilapp

Avsnittet "Foton" gör att du automatiskt kan säkerhetskopiera foton från din enhet till molnet samt få åtkomst till skärmdumpar som tas på ett skrivbord. Naturligtvis kräver detta att du ger applikationen behörigheter för att få åtkomst till din kamera, foton och videor för att fungera. Fliken "Me" visar hur mycket lagringsutrymme du har kvar, låter dig bläddra i filer som är tillgängliga offline eller i papperskorgen och justera aviseringar och inställningar.

Webbläsare

Microsoft gör alla funktioner tillgängliga i webbläsaren, vilket på ett diskutabelt sätt gör detta till den bästa versionen av OneDrive. Till en början ser användargränssnittet förenklat över vänster panel och toppband, men det finns flera gömda alternativ som är exklusiva för denna plattform. Nästan all kärninformation är tillgänglig på ett ögonkast och du kan spara olika sorteringsorder, även ordna saker efter filstorlek.

Onedrive i webbläsaren

Om du dubbelklickar på valfri fil omdirigeras användare till rätt applikation för visning och redigering automatiskt. Du kan komma åt Microsofts sortiment av appar manuellt genom att klicka på det 9-prickade rutnätet bredvid logotypen uppe till vänster, inklusive Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Skype.

Slutgiltiga tankar

OneDrive är verkligen en kraftfull tjänst, full till fots med funktioner utan att dyka för hårt i fickan. Uppsättningen är enkel och tillgänglig för både veteraner och nykomlingar, med en av de mest omfattande listor över olika filversioner för återhämtning vid behov.

Windows som integrerar OneDrive på operativsystemnivå är ett dubbelkantigt svärd. Å ena sidan är det otroligt bekvämt för dem som redan finns i Microsofts ekosystem. Å andra sidan är det lite påträngande med vissa att gå ut ur deras sätt att försöka installera det.

Eftersom Microsoft är långt ifrån en molnleverantör med nollkännedom, är OneDrive i huvudsak en tjänst byggd med komfort och lätthet i åtanke, strömlinjeformad utan att offra många funktioner i processen. Bristerna kan förbättras genom att para ihop det med lösenordshanterare och krypteringstjänster på klientsidan, men detta är inkluderingar som kunde ha förvandlat en bra tjänst till en bra.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me