Openmailbox.org Review

Openmailbox.org

OpenMailBox bood zowel gratis als betaalde versies van hun service aan. Helaas lijkt het erop dat OpenMailBox momenteel onbemand is en de aanmeldportal momenteel niet werkt, wat betekent dat nieuwe gebruikers zich niet kunnen aanmelden bij de service. Het goede nieuws is dat er verschillende alternatieven zijn voor OpenMailBox, bekijk onze veiligste e-mailclients en veilige cloudopslaggidsen voor een lijst hiervan.

ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

Openmailbox.org
is een veilige e-mailprovider en bestandsopslagservice in Frankrijk, eigendom van de firma SASU Initix. Gevestigd zijn in Frankrijk is niet bijzonder geruststellend om privacyredenen, vanwege de toezichthoudende overheid van de natie en inlichtingenpraktijken.

De Franse regering is door Human Rights Watch bekritiseerd vanwege de verplichte richtlijnen voor gegevensbewaring en Franse bewakingswetten die in 2014 en 2015 zijn aangenomen, geven de overheid toegang tot gevoelige privégegevens zonder transparantie of gerechtelijk toezicht.

Voor consumenten die op zoek zijn naar veilige cloudopslag en e-mailen, kan dit voldoende zijn om hen van de service af te zetten. OpenMailBox heeft echter een sterk privacybeleid en daarom wordt het beschouwd als een waardig alternatief voor invasieve services zoals Google Accounts, Yahoo of Microsoft.

De rest van deze beoordeling is gebaseerd op een analyse van het beleid en is bedoeld om iedereen te informeren die mogelijk al een account heeft en zich afvraagt ​​of hij zijn huidige abonnement blijft verlengen.

OpenMailBox.org hoeveel kost het?

OpenMailBox is een cloudserviceprovider die belooft de privacy van zijn gebruikers te geven door hun gegevens met rust te laten. Gebruikers kunnen kiezen voor een gratis account met 5 GB opslagruimte of een premium betaald account met 500 GB opslag voor 4,99 euro per maand (het equivalent van $ 5,80).

Er is geen twijfel mogelijk dat 5 GB opslagruimte gratis is. Het is echter vermeldenswaard dat, aangezien de ontwikkelaars van OpenMailBox besloten het bedrijf te veranderen van een non-profit organisatie naar een Limited company - het aantal beschikbare functies in de gratis service is gedaald.

Dus iedereen die toegang wil tot functies zoals IMAP / POP / SMTP, aangepaste domeinhosting en onbeperkte contacten, moet betalen voor de volledige versie. Aan de andere kant, als je graag toegang hebt tot je e-mails via de webmailclient van het bedrijf, is deze service misschien het overwegen waard.

Kenmerken

Hieronder vindt u de volledige lijst met functies die beschikbaar zijn met een betaald account. Het is echter vermeldenswaard dat de gratis service een enorm gestripte versie is met alleen de essentie.

  • Cloud opslag
  • IMAP / POP / SMTP
  • Onbeperkte contacten
  • Onbeperkt kalender evenementen
  • Aangepaste domeinen
  • Geen advertenties
  • Webmail platform
  • Twee-factor authenticatie

Privacy

OpenMailBox.org is gevestigd in Frankrijk, wat zorgen baart als het gaat om privacy. De natie maakt deel uit van het grotere Nine Eyes-surveillanceverdrag en heeft een aantal surveillancewetten aangenomen waarmee de overheid snoops toegang heeft tot communicatiegegevens zonder dat een bevel nodig is.

De OpenMailBox-website beweert dat alle klantgegevens worden opgeslagen op servers in 'landen die de privacy respecteren'. Het is echter niet bijzonder transparant over waar die servers zich bevinden. De service ontbreekt ook nogal eens aan feitelijke technische informatie over hoe klantgegevens worden beveiligd.

We hebben besloten om de Servicevoorwaarden (ToS) te bekijken, omdat er geen document met privacybeleid op de website stond. De Servicevoorwaarden maken duidelijk dat OpenMailBox-services inderdaad onder de Franse wetgeving vallen, wat de claims op de startpagina enigszins in twijfel trekt. Wij beschouwen Frankrijk als een invasieve jurisdictie voor een privacydienst waarin is gevestigd; een van de slechtste in Europa (en vergelijkbaar in termen van vervelende bewakingsgewoonten met de VS en het VK).

Het uiterst minimale ToS-document geeft niet aan welke gegevens al dan niet over consumenten worden verzameld. Dus terwijl het op zijn startpagina is, beweert het dat: “Uw privacy wordt gerespecteerd en uw persoonlijke gegevens niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Uw recht, onze plicht ', het is heel moeilijk om dit te verifiëren vanwege het ontbreken van een transparant wettelijk privacybeleid.

Er is nergens op de website GDPR-conform privacybeleid en het is moeilijk om vast te stellen of het bedrijf gegevens van gebruikers verzamelt; inclusief informatie over betalingsverwerking. Dit is een afknapper voor een service die wordt aangeboden als een privacyservice.

Onder de omstandigheden moet u het bedrijf vertrouwen, en we zien geen echte reden om het te vertrouwen gezien de ietwat misleidende verklaringen op de startpagina.

De gebruiksvoorwaarden verbieden gebruikers expliciet om de service te gebruiken om "ongevraagde, bulk of smadelijke berichten of berichten te verzenden met als doel illegale activiteiten te promoten of bedoeld om schadelijk of destructief te zijn, inbreuk te maken op privacy of intellectuele eigendomsrechten, of die beledigende, frauduleuze, taal of een ander type inhoud dat bij wet verboden is. ”Hoewel niet expliciet vermeld, kan men alleen veronderstellen dat als het bedrijf een bevel krijgt aangeboden, het zal voldoen aan de wetshandhaving als wordt aangenomen dat een van die illegale activiteiten is uitgevoerd door een abonnee. Het bedrijf herinnert gebruikers er zelfs aan dat zij aansprakelijk kunnen zijn:

“We filteren of censureren de inhoud die u verzendt of ontvangt via onze diensten niet, en daarom kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor de distributie ervan. Het aan u verstrekte account is van u en u bent er volledig verantwoordelijk voor; het mag onder geen enkele omstandigheid worden gedeeld, verkocht of ter beschikking worden gesteld aan derden; anders kunt u aansprakelijk worden gesteld. "

Veiligheid

OpenMailBox.org beweert te draaien op een volledig open-source (freemium) software en het lijkt een soort Unix virtuele e-mailoplossing te zijn die is geïmplementeerd met RoundCube.

We konden echter geen bewijs vinden van de online gepubliceerde code voor OpenMailBox (we konden deze zelfs niet vinden op Github) en het lijkt niet te zijn gecontroleerd om te controleren of deze daadwerkelijk veilig is.

Dus alle claims van de ontwikkelaar Pierre Barre moeten met een korreltje zout worden ingenomen. Voor zover we nu weten, kan het volledig onzeker zijn of vol achterdeuren.

Alle gegevens die van uw browser naar de webmailportal gaan, worden beschermd met HTTPS-codering en we hebben de TLS-beveiliging ervan gecontroleerd met Qualys SSL Labs. Het goede nieuws is dat de service een A + heeft gescoord, dit is een zeer hoge score die aangeeft dat de service uw gegevens zal beschermen terwijl deze onderweg is van uw browser naar zijn servers.

Helaas konden we echter niet volledig verifiëren hoe gegevens op zijn servers zijn opgeslagen en wordt er geen melding gemaakt van de website die codering gebruikt voor e-mails die in rust zijn, of dat die codering ter plekke wordt uitgevoerd.

PGP-functionaliteit is beschikbaar binnen de webmail-client, zodat gebruikers e-mails kunnen verzenden met end-to-end-codering. Dit verwijdert alle angsten over hoe e-mails in rust worden opgeslagen door volledige controle over de inhoud van e-mails in handen van de afzender en de ontvanger.

Het is vermeldenswaard dat, omdat de webmail-client browsergebaseerd is, deze wel lijdt aan kwetsbaarheden die worden veroorzaakt door de manier waarop JavaScript-code met uw browser communiceert. Dit betekent dat het mogelijk is voor gebruikers om slachtoffer te worden van een man in de middelste aanval die toetsen op hen drukt. Daarom is het nodig om deze e-mailservice te gebruiken met een zelfstandige e-mailclient van derden, zoals Thunderbird, om de e-mailservice veilig te gebruiken.

Helaas zijn IMAP en POP alleen beschikbaar op het betaalde account, wat betekent dat je je aan de webclient moet houden als je niet wilt betalen.

Opstelling

Een account krijgen bij OpenMailBox.org zou eenvoudig moeten zijn. We hebben echter geprobeerd een gratis account aan te maken om een ​​idee te krijgen van hoe de service werkt en konden helemaal geen account krijgen. Zowel gratis als betaalde aanmeldingsportals brengen u naar dezelfde pagina en met geen van beide kunt u nu een account krijgen.

gratis en betaalde versies van de dienst

Dit is verwarrend omdat er op Twitter geen nieuws is over de storing. In feite beweren de laatste paar berichten van de service dat het down was, maar dat het binnenkort een back-up zal zijn:

openmailbox tweet

Toegegeven, dat was tien maanden geleden, maar de website lijkt actueel en actueel te zijn ...

Voettekst Openmailbox-website

Helaas is het aanmeldingsproces momenteel echter volledig afgebroken en konden we geen account starten. We hebben geen idee of dit tijdelijk is of dat de service nu niet beschikbaar is voor nieuwe gebruikers. En we konden er niet achter komen door contact op te nemen met het bedrijf.

Klantenservice

We hebben geprobeerd contact op te nemen met de klantenservice om erachter te komen of er een tijdelijk probleem is met de aanmeldportal voor OpenMailBox.org. We wilden ook weten of bestaande klanten de service met succes kunnen blijven gebruiken.

Helaas konden we helemaal geen reactie krijgen van de ontwikkelaars van de site (we hebben het drie keer geprobeerd). Om deze reden moeten we aannemen dat deze dienst niet langer bemand is en moet worden vermeden.

Conclusie

OpenMailBox is een e-mailservice die door de jaren heen behoorlijk wat kritiek en lof heeft ontvangen. Veel consumenten hebben geklaagd over de prestaties en betrouwbaarheid van deze e-mailservice en de huidige problemen doen zeker de alarmbel rinkelen.

Als het gaat om privacy en beveiliging, is deze service moeilijk te vertrouwen. Er wordt gezegd dat het open source is, maar we konden geen bewijs vinden dat de code is gepubliceerd en lijkt niet te zijn gecontroleerd.

Bovendien moet u door het ontbreken van een behoorlijk privacybeleid dat voldoet aan de AVG, vertrouwen hebben in de claims van e-mailontwikkelaars. En de basis in Frankrijk is verre van ideaal, vooral als hier e-mails van gebruikers worden opgeslagen.

Het is mogelijk dat nieuwe accounts niet langer beschikbaar zijn, maar dat een bestaand account nog steeds kan worden gebruikt. Onder de gegeven omstandigheden zouden we echter bestaande klanten aanbevelen over te stappen naar een betrouwbaardere en betrouwbaardere service (er zijn goedkopere services op de markt die veel transparanter zijn).

Deze service heeft geen klantenondersteuning en het is mogelijk dat als u betaalt om uw bestaande abonnement te verlengen, de service plotseling offline kan gaan en u uw geld kunt verliezen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me