Overlay beoordeling

Overplay

 • pricing

  Van $ 4.95
  / maand

ProPrivacy.com partituur
7.8 van de 10

Samenvatting

OverPlay is een in de VS gevestigd VPN-bedrijf, met hoofdkantoor in Winter Park, Florida. Hoewel de service zich in de Verenigde Staten bevindt, wordt torrenting goedgekeurd zolang de downloads alleen voor persoonlijk gebruik zijn.

Naast het aantrekken van torrenters, zal dit bedrijf van groot belang zijn voor degenen die streaming video willen bekijken, vooral voor degenen die graag Kodi willen gebruiken.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Verenigde Staten
 • landen
  50

PROS

 • Vijf dagen geld-terug-garantie
 • Geweldig voor Kodi
 • P2P toegestaan
 • Goede snelheden
 • VPN-servers in 45 landen

CONS

 • VPN kan geen toegang krijgen tot Netflix UK of de BBC

Bezoek OverPlay »

Prijzen en plannen

U kunt geen abonnement op OverPlay afsluiten als u zich in Cuba, Iran, Libië, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Nigeria of Ghana bevindt. Het bedrijf heeft een slimme DNS-service en u kunt zich daar gewoon op abonneren. Een tweede plan combineert een VPN met de slimme DNS.

U krijgt drie gelijktijdige verbindingen met de VPN-service, maar het delen van accounts is niet toegestaan.

U kunt betalen met PayPal of creditcards.

Kenmerken

De kenmerken van het bedrijfspakket zijn:

 • Vijf dagen geld-terug-garantie
 • Zeventig serverlocaties in 45 landen
 • OpenVPN L2TP en PPTP
 • AES-codering
 • Aangepaste app
 • Geen activiteitenlogboeken
 • Toestaan ​​van drie gelijktijdige verbindingen
 • Geen limieten voor gegevensdoorvoer
 • Dodemansknop
 • P2P toegestaan
 • Slimme DNS voor videostreaming

P2P-download is toegestaan ​​op het netwerk zolang dit voor persoonlijk gebruik is. Het bedrijf staat geen verbindingen toe met de service via een ander VPN-systeem, via Tor of een virtuele server, zoals een cloudservice.

Overplay heeft een groot aantal servers die zich in 45 landen bevinden. Het servernetwerk heeft locaties in Europa, Azië, Afrika, Australazië en Noord- en Zuid-Amerika. De Amerikaanse servers bevinden zich in negen steden. Vier steden in het VK hosten Overplay-servers en het Canadese netwerk omvat Montreal, Toronto en Vancouver. Er zijn servers in twee steden in elk van Australië, Spanje, Turkije, Oostenrijk, Brazilië en Estland.

Hoewel er geen servers in Rusland zijn, worden klanten in het westen van het land bediend door nabijgelegen locaties in Letland, Litouwen, Estland, Finland en Oekraïne. Chinese klanten kunnen verbinding maken met servers in Hong Kong en Zuid-Korea.

Dit is niet een van de grootste servernetwerken in de industrie, maar het is zeer goed verspreid en is aanwezig in landen waar veel VPN-bedrijven over het hoofd zien.

Bezoek OverPlay »

Veiligheid

De OverPlay-app implementeert OpenVPN, het VPN-protocol dat we bij ProPrivacy.com onderschrijven. De app biedt een keuze aan coderingssterkte en laat u ook beslissen of u TCP-procedures of UDP-methoden wilt gebruiken.

Het Transmission Control Protocol is de communicatiemethode die traditioneel via internet wordt gebruikt. De procedures voor het instellen van sessies en controles voor verzendvolgorde zorgen echter voor vertragingen die interactieve toepassingen, zoals internettelefonie en systemen met een hoog volume, zoals videostreaming, vertragen. Deze applicaties werken beter met het User Datagram Protocol, dat UDP is - een zeer lichtgewicht overdrachtsprotocol dat zeer weinig procedures heeft.

Encryption

De OpenVPN-implementatie van OverPlay maakt gebruik van AES-codering. U kunt de lengte van de sleutel selecteren die voor dit cijfer wordt gebruikt. Een langere sleutel zorgt voor codering die moeilijker te kraken is. Een lange coderingssleutel maakt het coderingsproces echter veel gecompliceerder. Dit zorgt voor vertragingen en zorgt voor meer processortijd. Daarom geven sommige mensen er de voorkeur aan om een ​​kortere sleutel te gebruiken voor snelheid en efficiëntie. De opties voor codering in de OverPlay-app zijn AES met een 256-bits sleutel of met een 128-bits sleutel.

AES vereist dat zowel de afzender als de ontvanger van een gecodeerd bericht dezelfde versleutelingssleutel hebben. Dit komt omdat dezelfde sleutel het bericht codeert en decodeert. Deze noodzaak is een potentiële zwakte omdat de berichten die de coderingssleutel voor AES distribueren moeten worden beschermd. OpenVPN gebruikt hiervoor RSA. RSA is een asymmetrisch systeem. Versleuteling en ontsleuteling worden met een andere sleutel uitgevoerd. U kunt de decoderingssleutel niet afleiden van de coderingssleutel en dus kan de coderingssleutel openbaar worden gemaakt.

OverPlay gebruikt RSA met een 2048-bits sleutel. Dit is typerend voor de industrie. De beste VPN-services gebruiken echter een langere sleutel van 4096 bits.

Privacy

Het privacybeleid van OverPlay is een zeer korte verklaring: "Overplay, Inc. verzamelt of registreert geen verkeer of gebruik van zijn Virtual Private Network-service." Dat komt neer op een verklaring dat het bedrijf geen activiteitenlogboeken bijhoudt. Verbindingslogboeken kunnen echter net zo onthullend zijn en het bedrijf geeft geen toelating op haar beleid voor die categorie records.

Een bescherming die klanten hebben, is dat het bedrijf duidelijk aangeeft dat het het gebruik van zijn netwerk voor P2P-download toestaat. Deze verklaring zal u niet uit de gevangenis houden als wetshandhavingsinstanties erin slagen u te traceren via dagvaardingsverbindingslogboeken. Het kan het bedrijf echter mogelijk als medeplichtigen beschuldigen, zodat een juridisch zwart gat het bedrijf zal motiveren om de service te beschermen om de identiteit van zijn klanten te beschermen. Uiteindelijk is de enige bescherming de afwezigheid van gegevens, dus laten we hopen dat het bedrijf minimale of geanonimiseerde verbindingsgegevens bijhoudt. Er is echter geen garantie.

Ondersteuning

Het ondersteuningscentrum is toegankelijk via het onderdeel Ondersteuning in het hoofdmenu van de site. De hoofdpagina van het ondersteuningscentrum wordt ingenomen door de Knowledge Base.

Deze pagina met veelgestelde vragen is goed georganiseerd met kwesties georganiseerd in categorieën. Elke categorie bevat maximaal vijf nummers met een link naar een langere lijst onderaan elke sectie. De Knowledge Base kan worden doorzocht, waardoor u de artikelen in het ondersteuningscentrum kunt verfijnen om de artikelen te vinden die relevant zijn voor uw probleem.

Toegang tot het contactformulier is via een link rechts van de pagina Support Center. Dit is het enige kanaal dat beschikbaar is om contact op te nemen met de ondersteuning.

Antwoorden op vragen worden per e-mail bezorgd. U kunt binnen een half uur na het verzenden van een verzoek een antwoord verwachten.

Het proces

Inschrijven

Om je te abonneren op OverPlay, moet je naar de prijspagina gaan of op een van de aanmeldknoppen op de startpagina klikken. Klik op de "Selecteer Plan" knop in de beschrijving van de gewenste service - de slimme DNS-service of het VPN- en slimme DNS-pakket.

In het volgende scherm moet u beslissen of u de dienst voor een maand of een jaar wilt gebruiken.

Voer uw e-mailadres in en selecteer vervolgens of u met creditcard of via PayPal wilt betalen. Het betalingsgedeelte van het aanmeldingsformulier wordt uitgebreid zodra u een betalingstype selecteert.

Ik koos ervoor om met PayPal te betalen.

De betalingsfase is vrij eenvoudig. Als u een promotiecode heeft, moet u deze hier invoeren. Degenen die met een creditcard betalen, moeten de gegevens van de kaart invoeren. Degenen die met PayPal betalen, hoeven alleen maar op de knop Abonneren te klikken om door te gaan. Nadat de betaling is gewist, krijgt u een bedankpagina te zien. Het belangrijke document in dit stadium is een e-mail die u ontvangt om uw account te bevestigen. U moet op een knop in deze e-mail klikken om het abonnement te activeren.

De e-mail bevat ook uw gebruikersnaam (uw e-mailadres) en een gegenereerd wachtwoord. Dit wachtwoord werkte niet voor mij, dus nadat ik de app had geïnstalleerd, moet ik naar het gedeelte Mijn account gaan en het wachtwoord wijzigen voordat ik toegang krijg.

De OverPlay Windows VPN-client

Nadat u de VPN voor Windows hebt geïnstalleerd, ontdekt u een nieuwe snelkoppeling op uw bureaublad. Klik hierop om de OverPlay-app te openen.

De eerste keer dat u de app opent, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Toen ik de service probeerde, kon ik niet inloggen totdat ik naar het clientgedeelte van de site ging en mijn wachtwoord veranderde van de gegenereerde willekeurige reeks tekens die naar mij werd verzonden in de welkomstmail.

Na de eerste keer dat u zich aanmeldt bij de app, hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Bij volgende bezoeken wordt u rechtstreeks naar het hoofdscherm van de app geleid. Dat wil zeggen, tenzij u zich specifiek afmeldt bij de app. De uitlogfunctie is toegankelijk via een pictogram dat eruitziet als een deur met een pijl aan de rechterkant en die zich in de bovenste rand van de app bevindt.

Het tabblad Verbinding van het scherm Instellingen geeft toegang tot enkele belangrijke functies. Op deze pagina kunt u selecteren of u TCP of UDP voor uw verbindingen wilt gebruiken en u hebt een keuze uit poorten - 443 of 1194. U kunt ook de kill-schakelaar op deze pagina inschakelen. Dit is een functie die voorkomt dat andere apps op uw computer verbinding maken met internet voordat de VPN actief is.

De grote beslissing die u moet nemen voordat u de VPN inschakelt, is om een ​​VPN-server te selecteren. Om naar de serverkeuzelijst te gaan, moet u op het locatieveld klikken.

De serverlijst bevat metrieken die de huidige belasting op elke machine weergeven en de tijd van een standaard retourbericht (ping). Wanneer u op Opslaan drukt, wordt de momenteel geselecteerde server gekopieerd naar het locatieveld in het hoofdvenster van de app. U kunt ook beslissen of u AES-codering wilt gebruiken met een 256-bits sleutel of een 128-bits sleutel. U kunt ook kiezen om geen codering op de verbinding te hebben.

Druk op de knop Verbinden om de VPN in te schakelen. Nadat de verbinding is gemaakt, verandert de knop Verbinden in de knop Verbinding verbreken. U ziet ook enkele details van de status van de verbinding.

Er is geen tijd- of datadoorvoermeter in de app, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de VPN ingeschakeld blijft.

Prestaties (snelheid, DNS, WebRTC en IPv6-tests)

Ik maakte verbinding met de VPN vanaf een locatie in Spanje en gebruikte de OpenVPN-app met het UDP-protocol.

Terwijl ik verbonden was met de Londense server heb ik ingecheckt bij de site IPLocation.net. Deze site kijkt naar vijf afzonderlijke locatiedatabases. In dit geval meldde één server dat mijn IP-adres mij in Londen bevond. Geen van de overgebleven vier bracht me daar echter - twee konden geen locatie geven, de ene plaatste me ergens in de EU en de andere plaatste me in Fair Lawn, New Jersey in de Verenigde Staten. Ik heb verbinding gemaakt met de New York-server en vervolgens opnieuw gecontroleerd met IPLocation.net. Twee van het panel van vijf locatiedatabases plaatsten mijn locatie in New York. De andere drie konden niet zeggen waar ik was.

Ik gebruikte ipleak.net en doileak.com voor tests voor IP- en DNS-lekken. Beiden meldden mijn locatie als in het VK. De tests van ipleak.net konden mijn locatie niet plaatsen en detecteerden oproepen naar slechts één DNS-server, die zich binnen het bereik van het gedetecteerde IP-adres bevond, dat ook niet op een geografische locatie kon worden geplaatst. De tests op doileak.com plaatsten het IP-adres in de VS en detecteerden oproepen naar DNS-servers in de VS..

Dit is een moeilijke situatie, want als de beoordeling van doileak.net correct was en mijn locatie niet kon worden achterhaald, zou die situatie het voor mij moeilijk maken om in beperkte services te geraken. Als doileak.com correct was, zou mijn verbinding met een server in Londen me niet naar Britse videostreamingservices leiden. Er waren echter geen IP-lekken die mijn echte locatie weggaven en er waren geen oproepen naar DNS-servers in Spanje om de aandacht te vestigen op het gebruik van een identiteitsmaskerdienst.

Streaming diensten

Ik heb de toegang tot overzeese streamingdiensten getest terwijl ik de OverPlay VPN-service gebruikte. Dit waren streamingdiensten in het VK en de VS die me anders geen toegang zouden geven tot video's uit Spanje.

Helaas zag de server van de BBC dat ik niet in het VK was en weigerde hij me de shows te laten kijken. De ITV Hub en Channel 4 hadden minder strenge locatiecontroles en ik kon video's bekijken op die sites dankzij mijn verbinding via OverPlay. Netflix UK heeft uitgebreide procedures voor locatiedetectie en scant ook verzoeken om bewijs van VPN-activiteit. Die site zou me geen video's leveren terwijl ik vanuit Spanje was verbonden via een OverPlay-server in Londen.

Toen ik verbinding maakte met de OverPlay-server in Miami, kon ik video's bekijken op Netflix. ABC zag de VPN, maar NBC liet me kijken.

Ik probeerde toegang tot Netflix en andere geo-beperkte videodiensten via Kodi. Ik was vooral geïnteresseerd om te zien of de VPN me via Kodi toegang tot de BBC-kanalen zou geven.

Ik had geen toegang tot video's met Netflix UK of Netflix USA via Kodi met de Londen- en New York VPN-servers van OverPlay. De Londense server gaf me toegang tot een livestream van BBC One en BBC 2 via de TVPlayer-add-on in Kodi.

Andere platforms

De aangepaste OverPlay-app is beschikbaar voor Windows-pc's. Gebruikers van Windows-apparaten kunnen er ook voor kiezen om verbinding te maken met de service via de PPTP- en L2TP VPN-protocollen. Die verbindingen moeten handmatig worden ingesteld.

Mac OS X-gebruikers kunnen de aangepaste OpenVPN-client installeren of de Tunnelblick-app gebruiken om toegang te krijgen tot de OpenVPN-service. L2TP en PPTP kunnen ook handmatig worden ingesteld. Deze opties zijn hetzelfde voor de Mac VPN, behalve dat PPTP niet beschikbaar is.

De VPN voor Android en de iOS VPN-apparaten hebben toegang tot de VPN met L2TP en PPTP, maar die verbindingen moeten handmatig worden ingesteld.

OpenVPN kan worden ingesteld op DD-WRT en Tomato-routers.

Andere diensten

De slimme DNS-service is het belangrijkste product van OverPlay. Wanneer u zich abonneert op de VPN, krijgt u ook toegang tot de slimme DNS-service. Soms hebben slimme DNS-systemen meer succes bij het omzeilen van geografische locatiebeperkingen op websites dan VPN's. Slimme DNS-systemen bevatten echter niet de codering en identiteitsbescherming die VPN's bieden. Een slimme DNS-service biedt u dus geen bescherming wanneer u downloadt met P2P-netwerken. Ze zijn ook niet erg effectief in het omzeilen van overheidscontroles op internettoegang, zoals die opgelegd in China, Iran en Saoedi-Arabië.

Afhankelijk van uw omstandigheden, zult u merken dat het goed werkt om soms de VPN en de slimme DNS in andere situaties te gebruiken.

Om de slimme DNS te gebruiken, moet u de DNS-instellingen voor uw normale internetadapter wijzigen. Dit is een eenvoudige taak en er staan ​​uitgebreide instructies op de site om u door deze taak te leiden. Daarna moet u inloggen op het clientgedeelte van de OverPlay-website. Een banner op het tabblad Smart DNS zal u vertellen dat uw computer niet is ingesteld. Klik op de "Controleer nog eens" koppeling. Wanneer de banner groen wordt, is het slimme DNS-systeem aanwezig.

Het tabblad Smart DNS in het clientgedeelte heeft een geweldige functie waarmee u een locatie kunt selecteren voor toegang tot verschillende sites. Deze faciliteit lost een van de grote problemen met slimme DNS-hulpprogramma's op - sommige sites, zoals Netflix, hebben één universeel webadres. Slimme DNS-systemen leiden uw verkeer selectief af naar proxyservers in verschillende landen op basis van de website die u wilt bezoeken. Dus als u in Duitsland bent en video's op de BBC-website wilt bekijken, verzendt de slimme DNS het verzoek via een server in het VK. Als u vervolgens de website van ABC wilt bezoeken, zal de slimme DNS dat verkeer omleiden via een proxy-server in de VS. U hoeft geen land te nomineren omdat het slimme DNS-systeem alles voor u regelt.

De locatiekiezer op de Smart DNS-pagina van de OverPlay-website zorgt voor die paar omstandigheden waarin het slimme DNS-systeem onmogelijk kan weten in welk land u zich moet bevinden. Netflix is ​​hier een voorbeeld van. Als u in Duitsland bent en toegang wilt krijgen tot Netflix UK, kan het slimme DNS-systeem die landselectie onmogelijk kennen, omdat Netflix.com toegang geeft tot videostreams in elk land ter wereld behalve Noord-Korea en Syrië. U stelt dus uw voorkeurslocatie voor Netflix in de locatiekeuze in en vervolgens zal het slimme DNS-systeem van OverPlay uw verzoeken omleiden via een server in het land dat u hebt genomineerd.

Ik testte de toegang tot geo-beperkte videostreamingdiensten met de OverPlay slimme DNS-service en deze gaf betere resultaten dan de VPN. Ik was in staat om video's te bekijken op de websites van de BBC, ITV en Channel 4 British TV-stations met de slimme DNS. Ik kreeg ook toegang tot Netflix UK omdat ik dat land had genomineerd voor Netflix via de locatiekiezer van de OverPlay-website. Ik schakelde die instelling vervolgens over naar de VS en kreeg toegang tot Netflix VS door gewoon hetzelfde webadres in te typen als voorheen toen ik in de Britse versie van de service kwam. Ik kreeg ook toegang tot de Amerikaanse websites van ABC en NBC, waar de VPN me niet kon helpen.

De slimme VPN presteerde niet zo goed in Kodi. Hoewel het me in elk geo-beperkt kanaal bracht dat ik probeerde, was er een uitzondering op die uitvoering. Het kon me via Kodi niet in Netflix krijgen voor het VK of de VS..

Overlay Beoordeling Conclusie

Ik heb genoten van het gebruik van de OverPlay-app. Het detailniveau in de interface is net voldoende om u controle te geven over de kenmerken van de VPN zonder dat u een cursus netwerktechnologie moet volgen om deze te gebruiken. De informatie op de serverkeuzelijst is ook geweldig, vooral voor die landen waar het bedrijf op veel locaties servers beheert.

De service omvat geen directe live chatfunctie voor communicatie met het klantenserviceteam. Mijn vragen werden echter snel en competent behandeld.

ik vond leuk

 • Vijf dagen gratis proberen
 • Accepteert PayPal
 • Goed voor Kodi
 • P2P toegestaan
 • Competente slimme DNS-service

Daar was ik niet zo zeker van

 • Geen online chat voor ondersteuning

ik haatte

 • Ik krijg geen toegang tot Netflix op Kodi

OverPlay biedt een goede combinatie van een slimme DNS en een VPN. Bij gebruik zal een typische gebruiker routines opstellen om te beslissen wanneer de VPN wordt gebruikt en wanneer de slimme DNS moet worden gebruikt. Dit pakket biedt u veiligheid en bescherming wanneer u het nodig hebt en behendigheid op internet op alle andere momenten.

Bezoek OverPlay »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me