Perfect privacyoverzicht

Perfecte privacy

 • pricing

  Van $ 8.95
  / maand

ProPrivacy.com partituur
9.2 van de 10

Samenvatting

Perfecte privacy
is een no-logs VPN-provider gevestigd in Zwitserland die voor het eerst werd gelanceerd in 2008. De VPN heeft de toepasselijke naam omdat het een groot aantal privacy- en beveiligingsfuncties biedt - waaronder enkele die enigszins zeldzaam zijn.

Perfect Privacy heeft apps voor alle platforms waarmee gebruikers hun echte IP-adres gemakkelijk kunnen verbergen om inhoud te deblokkeren. Het biedt ook waterdichte privacy dankzij de robuuste implementatie van OpenVPN-codering. Hoewel het veel high-end functies heeft, kan Perfect Privacy als enigszins prijzig worden beschouwd in vergelijking met vergelijkbare concurrenten.

Bovendien kan de service sommige belangrijke services, zoals Netflix US, niet deblokkeren. Desondanks is Perfect Privacy een VPN van hoge kwaliteit die bepaalde internetgebruikers kan aanspreken.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Zwitserland
 • Gelijktijdige verbindingen
  1000
 • landen
  26
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  14.95 Mbps

Prijs

2 jaar

$ 8.95
per maand

1 jaar

$ 9.99
per maand

1 maand

$ 12.99
per maand

Perfect Privacy biedt zijn abonnees drie opties als het gaat om het selecteren van een abonnement. Al deze plannen zijn identiek in termen van functies, en verschillen alleen in zoverre dat ze goedkoper worden naarmate u langer inschrijft. Dit is het standaardtarief voor premium VPN's die consumenten aanmoedigen om zich voor een langere periode te engageren.

In tegenstelling tot de meeste VPN's - die de prijs aanzienlijk laten dalen - biedt Perfect Privacy echter slechts een kleine korting. Een enkele maand levert u $ 12,99 op, en als u zich voor een jaar vastlegt, daalt die prijs met slechts 23% tot $ 9,99 per maand. Voor de grootst mogelijke korting van 31% moeten gebruikers zich voor twee jaar abonneren. Maar zelfs dan verlaagt dat de prijs slechts tot $ 8,95 per maand.

Dit is teleurstellend en betekent dat Perfect Privacy zeker kan worden beschouwd als een van de duurdere premium VPN's op de markt. Of het de moeite waard is om meer te betalen voor deze VPN, gaat grotendeels naar persoonlijke vereisten en keuzes.

Perfecte privacy betalingsopties

Ondersteunde betalingsplatforms

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een abonnement, is er de optie om de service te testen dankzij de 7-dagen VPN geld-terug-garantie. Deze garantie is nuttig en betekent dat diegenen die geïnteresseerd zijn in de service het een testrun kunnen geven als ze dat willen.

Abonnees kunnen ervoor kiezen om te betalen via creditcard of bankpas, Amex, PayPal of een van de 60 methoden van de service PaymentWall. Het bedrijf accepteert ook Bitcoin- en Bitcoin Cash-betalingen die worden gedaan via de bekende service BitPay. Dit betekent dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om relatief anoniem voor de service te betalen als ze dat willen.

Blokkeert perfecte privacy Netflix?

Als u op zoek bent naar een VPN voor Netflix, wilt u misschien ergens anders zoeken.

Ondanks de hoge prijs van deze VPN is het helaas geen goede service als het gaat om het deblokkeren van populaire streams. Tijdens onze tests gaf deze VPN geen toegang tot de Amerikaanse of Britse Netflix-catalogi. Bovendien konden we geen verbinding maken met Hulu of BBC iPlayer. Dit is jammer en betekent waarschijnlijk dat deze VPN niet actief is in zijn pogingen om schone IP-adressen op te zoeken die niet worden geblokkeerd door die populaire services.

Hoewel deze service als geavanceerd kan worden beschouwd op het gebied van privacy en beveiligingsfuncties, is het voor degenen die een eenvoudige service willen voor het deblokkeren van streams, beter om ergens anders te zoeken.

Kenmerken

Perfect Privacy is een service die extreem goed is afgerond als het gaat om geavanceerde beveiligingsfuncties. Om deze reden is het een interessante VPN-keuze die interessant kan zijn voor bepaalde VPN-gebruikers. Hieronder ziet u een uitgebreide lijst met de functies van deze VPN, samen met beschrijvingen van de meer unieke kenmerken.

 • Servers in 26 landen
 • Apps voor alle platformen
 • Keuze uit OpenVPN- of IPsec-codering
 • Dodemansknop
 • DNS-lekbescherming
 • Multi-hop VPN-chaining (tot 4 servers kunnen handmatig worden gekozen)
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Verduisterde servers voor het omzeilen van ISP-firewalls en het verbergen van VPN-gebruik
 • SSH Manager voor het tot stand brengen van HTTP- of SOCKS5-proxyverbindingen
 • Tor via VPN
 • Port forwarding
 • Toegewijde bare-metal servers in het hele netwerk
 • Volledige IPv6-ondersteuning
 • TrackStop-filter biedt advertentieblokkering, anti-tracking en anti-malware (serverzijde).

NeuroRouting-functie. Deze unieke multi-hop-functie op de server stuitert automatisch uw gegevens via een aantal Perfect Privacy-servers voor extra privacy.

Zoals u kunt zien, heeft Perfect Privacy een groot aantal interessante functies, waaronder de functies TrackStop en NeuroRouting; beide die server-kant kunnen zijn. Hieronder zullen we enkele van deze zeldzamere functies schetsen om precies uit te leggen hoe u hiervan kunt profiteren.

TrackStop

Het leuke van TrackStop is dat gebruikers het kunnen instellen om ongewenste gegevens die op uw computer binnenkomen te filteren. Dit kan de snelheid van uw surfervaring op internet verhogen door de laadtijden van pagina's te verminderen en de belasting van uw CPU te verminderen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om het filter handmatig in te stellen om websites en gegevens te blokkeren volgens hun eigen specifieke behoeften.

Dit omvat zelfs de mogelijkheid voor ouders om ouderblokken in te stellen vanuit de VPN; een unieke functie die ouders de mogelijkheid biedt om hun kinderen te beschermen tegen inhoud voor volwassenen, terwijl ze toch de digitale privacy van de VPN kunnen krijgen. En omdat deze functie server-side kan zijn, is deze van toepassing op alle apparaten op het VPN-netwerk, wat betekent dat deze via een router kan worden ingesteld om als een allesomvattend ouderlijk blok voor het hele huis te fungeren.

Hieronder hebben we alle verschillende soorten filtering vermeld die kunnen worden bereikt met TrackStop:

 • Tracking en Adblock zwarte lijsten van meer dan 30.000 tracking- en advertentiedomeinen
 • Fraudefilter blokkeert meer dan 45.000 bekende malware-domeinen en 20.000 phishing-domeinen
 • Blokkeer Facebook-domeinen en Facebook-trackers op alle websites
 • Blokkeer alle Google-domeinen (meer dan 400)
 • Social media filter: blokkeer alle grote social media domeinen
 • Ouderfilter om inhoud voor volwassenen, goksites, gewelddadige websites en advertenties die niet geschikt zijn voor kinderen te blokkeren
 • Nepnieuwsfilter dat een bekende lijst van websites met nepnieuwssites blokkeert (via een lijst die is gepubliceerd en bijgewerkt op GitHub)

NeuroRouting

Deze functie maakt gebruik van open-source machine learning (TensorFlow) om automatisch uw verkeer rond het netwerk van Perfect Privacy te laten stuiteren voordat het via de best mogelijke serverlocatie wordt afgesloten. Deze dynamische multi-hop routing zorgt ervoor dat het exit-knooppunt dat door een abonnee wordt gebruikt, afhankelijk is van de service waarvoor zijn verkeer is bestemd. Als gevolg hiervan is het VPN IP-adres dat zichtbaar is voor elke internetservice die ze gebruiken, anders.

NeuroRouting kan worden ingesteld om te werken met OpenVPN of IPsec en moet worden ingesteld op de server. Dit betekent dat NeuroRouting kan worden ingesteld om te werken voor elke instantie van de VPN en standaard werkt voor al uw verkeer als u Perfect Privacy VPN rechtstreeks op uw WiFi-router installeert.

Hoewel deze functie eerder door sommige recensenten is vergeleken met Tor (vanwege de manier waarop deze dynamisch en automatisch werkt om het verkeer van een gebruiker via verschillende knooppunten te laten stuiteren), moet worden opgemerkt dat deze functie bijdraagt ​​aan extra privacy; maar niet anonimiteit. Dit komt omdat, in tegenstelling tot Tor, Perfect Privacy alle routering uitvoert naar bare metal-servers onder zijn beheer. En hoewel het geen logboeken opslaat van wat zijn gebruikers doen terwijl het is verbonden met zijn servers, is het mogelijk dat het bedrijf het verkeer in realtime kan volgen terwijl het zijn netwerk passeert.

Dus waarom is deze functie interessant? Met NeuroRouting hoeft u niet voortdurend verbinding te verbreken en verbinding te maken met verschillende serverlocaties om geo-beperkte services in die landen te gebruiken. In plaats daarvan (zolang Perfect Privacy een server op die locatie heeft), krijgt u automatisch een lokaal IP-adres waarmee u lijkt te zijn in het land waar de service is gevestigd. Dit soort geautomatiseerde multihop is uniek voor Perfect Privacy en het is geweldig in termen van gebruiksgemak voor abonnees.

Snelheid en prestaties

Hier bij ProPrivacy.com gebruiken we een aangepast, servergebaseerd snelheidscontrolesysteem om VPN-verbindingssnelheden in realtime te volgen. Onze unieke servergebaseerde oplossing controleert VPN's op maximale (burst) snelheden en gemiddelde downloadsnelheden op vier serverlocaties - vier keer per dag.

Deze verbindingssnelheden worden in realtime bijgewerkt om te beoordelen wat de snelste services zijn op onze snelste VPN-pagina. Ons aangepaste snelheidstestsysteem test VPN's met OpenVPN-codering ingeschakeld en test zowel lokale als internationale verbindingssnelheden van testservers in Hong Kong, het VK, de VS en Nederland..

Helaas hebben onze servers een time-out gehad toen onze DevOps Perfect Privacy aan het snelheidstestsysteem toevoegden. Downloads waren zo traag dat de testrunner-app tests na 2600 seconden stopte. Omdat we geen gegevens konden krijgen, moesten we de VPN handmatig testen met de online snelheidstestbron speedtest.net.

We hebben Perfect Privacy getest op een 50 Mbps BT-internetverbinding in het VK. We hebben de verbinding getest om basisresultaten te krijgen zonder VPN-verbinding en ontdekten dat het downloadsnelheden kreeg van ongeveer 49 Mbps. Vervolgens hebben we verbinding gemaakt met een Britse VPN-server en deze drie keer getest. We hebben vastgesteld dat de downloadsnelheid met iets minder dan een half tot 27 Mbps is gedaald. Uploadsnelheden van 17 Mbps zonder VPN tot 14 Mbps met. Deze resultaten zijn redelijk goed en betekenen dat de VPN prima moet presteren voor streaming in HD.

Om de internationale server te controleren, hebben we besloten om de Amsterdamse server in Nederland snel te testen. De Nederlandse server presteerde sneller dan de Britse server, een verrassing gezien het feit dat de gegevens verder moeten reizen. Downloadsnelheden van 29 Mbps betekenen dat deze server wederom goed zal presteren voor streaming. Uiteindelijk besloten we de verbindingssnelheden van een East Coast-server in de VS te controleren. Niet verwonderlijk, gezien de betrokken afstanden deed New York het iets trager. We hebben een gemiddelde downloadsnelheid van 18 Mbps geklokt, waardoor ik nog steeds zonder problemen in HD kan streamen.

Over het algemeen waren we behoorlijk onder de indruk van de snelheden die deze VPN biedt, en hoewel het misschien niet de snelste VPN ter wereld is, heeft het zeker wat je nodig hebt om te streamen en andere data-intensieve taken uit te voeren terwijl je verbonden bent met de VPN.

IP-lekken, DNS-lekken en WebRTC-lekken

Om vast te stellen dat een VPN correct functioneert en dat het de privacy biedt die het claimt, is het essentieel om het op lekken te testen. Lekken kunnen de privacy die door de VPN wordt geboden, mogelijk vernietigen, waardoor deze onbruikbaar wordt.

We hebben de bekende tool ipleak.net gebruikt om te controleren op lekken op zowel een IPv4- als IPv6-verbinding. We hebben de tests incognito op een virtuele machine uitgevoerd om eerlijke en onvervalste resultaten op zowel Mac als Windows te garanderen. Uit onze tests bleek dat de VPN geen lekken lijdt, wat betekent dat Perfect Privacy betrouwbaar is voor privacydoeleinden en het verbergen van uw locatie.

We hebben de VPN getest en vastgesteld dat deze geen IPv4- of IPv6-lekken, DNS-lekken of WebRTC-lekken heeft. Dit is uitstekend en betekent dat de VPN werkt zoals bedoeld. Volledige IPv6-compatibiliteit is een zeldzaamheid, de meeste VPN's blokkeren eenvoudigweg IPv6-verbindingen en keren terug naar IPv4. Met Perfect Privacy werkt de tunneling echter probleemloos via IPv6.

Ga naar websites zoals ipleak.net, test-ipv6.com of doileak.net om uw eigen Perfect Privacy-verbinding op lekken te testen..

Privacy en beveiliging

Perfect Privacy is een VPN-service gevestigd in Zwitserland; een locatie waarvan algemeen wordt aangenomen dat deze geweldig is voor digitale privacy. In Zwitserland neigt de overheid er niet toe om gewicht te verliezen en het is zeer zeldzaam dat zij warrants zal gebruiken om bedrijven dwingend deel te laten nemen aan gegevens over consumenten. Het is om deze reden dat Zwitserland wordt beschouwd als een goede plek om privacydiensten te baseren, en waarom privacydiensten zoals Proton Mail, Proton VPN en VyprVPN daar ook zijn gevestigd.

Over het algemeen beschouwen we deze zero-logs VPN als trouw aan zijn naam. Het privacybeleid voldoet aan de AVG en het geeft geen indicatie dat er verbindingslogboeken worden verzameld. En omdat deze VPN high-end privacyfuncties en sterke codering biedt (zie meer hieronder), kan deze VPN als bijzonder sterk worden beschouwd als het gaat om het bieden van privacy aan zijn abonnees.

Versleutelingsprotocollen

Perfect Privacy richt zich op het leveren van twee VPN-coderingsprotocollen; OpenVPN en IPsec / IKEv2. Die protocollen worden beide als veilig beschouwd, wat betekent dat abonnees ook prima kunnen gebruiken.

Zoals altijd het geval is bij aangepaste VPN-clients, biedt de iOS-client alleen toegang tot het laatstgenoemde IPsec / IKEv2-protocol. Als gevolg hiervan moet iedereen die OpenVPN wil gebruiken, de OpenVPN connect-app van derden gebruiken (dit geldt voor alle VPN's en is geen negatief aspect van deze specifieke provider).

Hoewel IPsec / IKEv2 als veilig wordt beschouwd, bevelen we bij ProPrivacy.com de neiging OpenVPN-codering aan te bevelen. Dit komt omdat het een zeer gecontroleerd en veilig VPN-protocol is dat is overeengekomen om de hoogste niveaus van privacy en beveiliging te bieden. Daartoe analyseren we hier bij ProPrivacy.com altijd de implementatie van het protocol door elke VPN om er zeker van te zijn dat het aan onze minimale normen voldoet. We hebben Perfect Privacy VPN gevraagd om ons deze implementatienormen te verstrekken en de VPN heeft ons het volgende verteld:

 • Besturingskanaal: een AES-256-codering met HMAC SHA384-hash-authenticatie. RSA wordt gebruikt om de TLS-handshake te beveiligen, maar we kunnen de standaard gebruikte sleutellengte niet vaststellen. Perfect voorwaartse geheimhouding wordt bereikt met behulp van een DHE-sleuteluitwisseling.
 • Datakanaal: een AES-128-CBC-codering met HMAC SHA-512

Die implementatienormen zijn veilig en de toevoeging van tls: crypt op het besturingskanaal is een extra beveiligingslaag. Het enige dat ons belette deze coderingsstandaarden volledig te beoordelen, is ons gebrek aan kennis over de lengte van de TLS-handshake-sleutel. Het lijkt echter redelijk om te veronderstellen dat het gebruikmaakt van OpenVPN-minimumstandaardstandaarden (RSA-2048).

Zoals u ziet, biedt deze VPN ook Perfect Forward Secrecy met behulp van Diffie Hellman Ephemeral (DHE) -sleutels, wat bijdraagt ​​aan de algehele beveiliging van het protocol. Als gevolg hiervan kan deze VPN worden vertrouwd om waterdichte privacy te bieden en er is geen reden om zich zorgen te maken dat de VPN-tunnel voor lange tijd in de toekomst wordt gekraakt.

Gebruikerservaring

Perfect Privacy is een VPN-provider die draait op goed ontworpen en geïmplementeerde apps voor alle platforms. Het is zelfs compatibel met Amazon Fire Stick, Raspberry Pi, Synology en een groot aantal routers (AsusWRT, AsusWRT Merlin, pfSense, DDWRT, Tomato, eBlocker).

De website is over het algemeen goed ingedeeld en biedt een goede hoeveelheid informatie over wat de VPN te bieden heeft. Anderzijds is het vermeldenswaard dat de website een beetje ontbreekt in termen van belangrijke technische gegevens (zoals de bovengenoemde OpenVPN-implementatiegegevens). Dit is echter een kleine klacht en het is mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice voor informatie indien nodig.

Perfect privacy-account

Een ding dat ons is opgevallen, is dat de functiepagina van NeuroRouting overdreven opschepperig is en enkele nep-beweringen doet, zoals: 'In het beste geval wordt het verkeer helemaal niet blootgesteld aan internet.' 'Uw verkeer moet over het internet gaan (inclusief gecodeerd doorgeven via de servers van uw internetprovider om bij de VPN-servers te komen, het moet via internet tussen serverhops passeren en het moet via internet passeren om naar de website te gaan die u bezoekt. Dit soort openlijke verkeerde voorstelling van zaken van het maken van verkopen) is een beetje overbodig gezien het feit dat de functie zelf uniek is en potentieel aantrekkelijk is voor gebruikers die het nodig hebben of willen.

De lektestpagina van de website is een handige functie die kan controleren of de VPN correct werkt, maar we raden u aan om het gebruik van een vertrouwde service van derden aan te houden om deze tests uit te voeren.

De Windows-client

We hebben de Perfect Privacy Windows-client grondig getest om een ​​goed beeld te krijgen van de prestaties. We vonden het eenvoudig te installeren en te gebruiken en het heeft alle belangrijke VPN-functies die je zou verwachten.

Hoewel de klant zeker niet de meest opwindende app is om naar te kijken, biedt het wel veel uitstekende informatie. Beschikbare bandbreedte geeft u een idee van de hoeveelheid belasting waaraan een server wordt blootgesteld, zodat u een server kunt kiezen die u betere prestaties geeft.

Wat ons wel opviel, is dat Perfect Privacy behoorlijk lang duurt om een ​​verbinding tot stand te brengen. Zodra een verbinding tot stand is gebracht, blijft deze echter stabiel. Dit is een bewijs van de stabiliteit van zijn bare-metal servernetwerk.

Door op instellingen te klikken, kunt u kiezen tussen IPsec en OpenVPN. OpenVPN-verbinding is standaard op UDP, maar klikken op Programma-instellingen hiermee kunt u naar TCP overschakelen als u dat wilt. In dit venster kunt u de codering ook configureren door te kiezen voor verschillende variaties van cijfers. Consumenten die op zoek zijn naar iets betere snelheden kunnen zonder zorgen over privacy terugvallen op AES-128.

Windows Client instellen

Een klein minpuntje is dat de app niet duidelijk maakt of de VPN L2TP / IPsec of IKEv2 / IPsec implementeert. Over het algemeen raden we aan om je te houden aan OpenVPN, waarvan we aannemen dat het is ingesteld om te worden uitgevoerd via UDP omdat dit betere snelheden voor streaming biedt.

Enkele andere opvallende kenmerken zijn de volledige IPv6 DNS-lekbescherming, poort doorsturen, aanpasbare multiphop, auto-connect en aanpasbare firewall-instellingen (VPN killswitch).

Windows-clientinstellingen

Klik op de IP en poorten tab gevolgd door Gebruik random exit IP kunt u een willekeurig IP-adres selecteren op de server waarmee u verbinding maakt. Dit betekent dat als de VPN-server die u kiest meerdere IP's heeft, u elke keer een andere IP krijgt. Eerlijk gezegd is het moeilijk om dit als een functie te beschouwen, aangezien dit is wat de meeste VPN's automatisch doen en het wordt aanbevolen door Perfect Privacy dat u het ingeschakeld laat.

Voor automatische trapsgewijze multihop, ga naar de Cascading en Stealth tab gevolgd door cascade inschakelen; gebruikers kunnen kiezen voor maximaal 4 hops. We hebben dit ingeschakeld, maar konden niet zien of er iets gebeurde omdat de exit-server nog steeds hetzelfde op IPLeak.net registreerde, dit is mogelijk te wijten aan het feit dat het je drie willekeurige hops geeft voordat je aankomt op het geselecteerde eindpunt.

We hebben de NeuroRouting-functie getest door deze in te schakelen in het gebied van het lid. Dit wordt verondersteld te betekenen dat ons verkeer rond verschillende servers stuitert en wordt afgesloten in de buurt van waar de eindbestemming is.

NeuroRouting-instellingen voor Windows-client

Vervolgens gingen we naar twee verschillende IP-tools om te zien of de functies aan de serverzijde resulteerden in verschillende exitpunten. Het goede nieuws is dat terwijl de DNS-adressen nog steeds worden opgelost op de locatie die u handmatig selecteert, het IP-adres is gewijzigd in Nederland voor IPleak.net en Canada voor IPleak.org. Het lijkt er dus op dat de functie werkt zoals geadverteerd.

Stealth is beschikbaar met Stunnel, Obfsproxy3 of SSH - wat een enorme keuze is. En met de client kunt u zelfs handmatig selecteren welke Perfect Privacy-server uw DNS-aanvragen verwerkt.

Over het algemeen vonden we dat deze client boordevol functies zat. We hebben de filters getest en hebben vastgesteld dat ze goed werken, zolang u de VPN-client opnieuw start. Het Google-filter heeft ons verhinderd toegang te krijgen tot Google Zoeken en YouTube. Het filter voor sociale media weerhield ons van toegang tot Facebook en Twitter. Advertenties bleken met succes te zijn geblokkeerd op een site die berucht is om veel advertenties weer te geven. Bovendien kon PornHub niet worden geladen door het kinderbeschermingsfilter. Dus deze functies, die kunnen worden ingesteld in het gebied van het lid, lijken allemaal uitstekend te werken.

Andere klanten

Naast de Windows-client die we grondig hebben getest, heeft Perfect Privacy ook apps voor Android en Mac die we hebben getest.

Mac

De Mac VPN-client heeft allemaal dezelfde functies als de Windows-client, en hoewel we ze geen diepgaande testrun hebben gegeven zoals op Windows, kunnen we alleen aannemen dat de instellingen op dezelfde manier werken. Het is echter vermeldenswaard dat de Mac-client een heel ander uiterlijk heeft dan zijn WIndows-tegenhanger, en over het algemeen veel schoner is om naar te kijken.

Windows client UDP of TCP selectie

Net als bij Windows kunnen gebruikers kiezen voor OpenVPN UDP of TCP. Gebruikers kunnen de codering naar Camelia echter niet wijzigen of de sterkte van de AES-codering wijzigen, zoals het geval was bij Windows.

We testten de klant op lekken en ontdekten dat deze er geen had. IPv6-verbindingen worden automatisch uitgeschakeld in deze client, wat ervoor zorgt dat de VPN-verbinding probleemloos werkt via IPv4.

Andere opvallende kenmerken zijn de Killswitch die moet worden ingeschakeld in de modus "expert". Deze client heeft echter geen port forwarding, multihop, cascade of stealth-modus zoals het geval is in Windows. Deze Mac-client is dus een veel meer standaard VPN-client met de basisbehoeften voor het beschermen van uw privacy.

Het goede nieuws is dat Mac-gebruikers nog steeds advertentieblokkering en andere filters kunnen inschakelen, evenals de NeuroRouting-functie vanuit het ledengedeelte - en dit werkt nog steeds zoals geadverteerd.

iOS

Helaas heeft Perfect Privacy geen aangepaste iOS VPN-app. Om deze VN op een iPad of iPhone te gebruiken, moet u .ovpn-configuratiebestanden downloaden om verbinding te maken met de OpenVPN connect-client van derden.

Dit is een klein nadeel, maar het bedrijf biedt wel een oplossing om het op deze manier op te zetten. En de Connect-client is uitstekend, wat betekent dat u deze VPN zonder al te veel problemen kunt gebruiken. Het is echter vermeldenswaard dat OpenVPN connect voor iOS een basisclient is die geen van de geavanceerde functies biedt die beschikbaar zijn op Windows.

Android

We hebben de Android VPN-client gedownload en deze snel getest om te controleren welke functies beschikbaar zijn. We vonden deze klant de leukste om naar te kijken.

Server lijst

Het ontbreekt echter volledig aan geavanceerde functies. Met de client kunt u verbinding maken en de verbinding verbreken en dat is alles. Er is geen kill-schakelaar beschikbaar en u kunt geen van de geavanceerde functies gebruiken die u met Windows krijgt.

Klantenservice

Gezien de kosten van deze VPN, is het redelijk om te zeggen dat ondersteuning een gebied is waar het ernstig ontbreekt. Er is geen live chat-ondersteuning beschikbaar, wat betekent dat u de veelgestelde vragen of het ticketsysteem moet gebruiken om vragen te stellen. We vonden de handleidingen en de veelgestelde vragen nuttig en ze beantwoorden absoluut de meeste belangrijke vragen die mensen waarschijnlijk stellen.

Het verzenden van een ticket met een verzoek is niet moeilijk, en je krijgt een automatisch antwoord om je te laten weten dat de vraag is ontvangen. Vanaf dat moment is het een wachtspel. We vonden echter dat het bedrijf extreem snel reageerde en zij gaven de antwoorden die we nodig hadden.

We zouden liever zien dat deze VPN een live chatfunctie toevoegt aan het ledengedeelte. Zolang je echter de weg kent in een VPN en het niet erg vindt om te communiceren via de e-mail ticketsystemen, zou dit je niet te veel verdriet moeten bezorgen.

Laatste gedachten

Perfect Privacy is een VPN die als redelijk gemiddeld kan worden beschouwd op alle platforms behalve Windows. Als Windows VPN komt het tot zijn recht en biedt een enorm aantal functies die niet beschikbaar zijn bij veel providers op de markt. Het zero-logs-beleid is een winnaar, en omdat het in Zwitserland is gevestigd, is het zeker buiten bereik van invasieve regeringen zoals de VS en het VK.

Hoewel deze VPN niet zo premium is in termen van gevoel en eruit ziet als veel andere VPN's op de markt, kan het zeker de klus klaren. En zolang je het ontbreken van een killswitch niet erg vindt - de Android-client is oké.

Het feit dat u met deze VPN uw account op een onbeperkt aantal apparaten kunt gebruiken, is goed. De VPN herinnert u er echter aan dat het alleen voor gebruik door één persoon is. De VPN houdt echter geen logboeken bij en bewaakt geen gelijktijdige verbindingen - wat betekent dat het moet vertrouwen op de eerlijkheid van mensen voor redelijk gebruik.

Vanwege de kosten van deze VPN zijn we een beetje niet onder de indruk van deze VPN in het algemeen. Als u op zoek bent naar een Windows VPN met specialistische functies, dan is deze VPN het overwegen waard. En als de NeuroRouting-functie u aanspreekt, is deze VPN een testrun waard.

De ervaring bij het gebruik van deze VPN op alles behalve Windows is echter redelijk gemiddeld en het is moeilijk om het als een goede prijs-kwaliteitverhouding te beschouwen. Misschien als deze VPN goedkoper was, zou het zwaarder kunnen worden aanbevolen voor alles behalve Windows.

Aan de andere kant biedt deze VPN een geld-terug-garantie van 7 dagen - dus u hebt geen reden om het niet te testen als een van de unieke VPN-functies u interesseert. Zeker een testrun waard als u op zoek bent naar een Windows VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me