Perimeter 81 Beoordeling

Perimeter 81


 • pricing

  Van $ 8.00
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • iOS

  • Android

Perimeter 81 biedt bedrijven een modern cloudgebaseerd alternatief voor het traditionele zakelijke VPN-model. Het is ontwikkeld door SaferVPN en is een rebranding van zijn SaferVPN for Business-product.

ProPrivacy.com partituur
9.5 van de 10

Samenvatting

Bedrijven gebruiken al lang zakelijke VPN-systemen (Virtual Private Network) om externe werknemers veilig toegang te geven tot IT-bronnen van bedrijfsintranet zoals databases en SaaS-software. Traditionele bedrijfs-VPN's vereisen echter fysieke VPN-servers die duur zijn om te implementeren en uit te voeren en die een hoog niveau van technische expertise vereisen om te onderhouden.

Ze worstelen ook om veilig te blijven wanneer ze worden geconfronteerd met uitdagende innovaties zoals de trend voor Bring Your Own Device (BYOD), en zijn onbuigzaam als het gaat om het verenigen van toegang tot bronnen die op meerdere platforms worden gehost - zoals traditionele fysieke servers, private cloudopslag, mobiele apparaten en Internet of Things (IoT).

Het maakt gebruik van een Software Defined Perimeter (SDP) beveiligingsmodel om ervoor te zorgen dat geautoriseerd personeel veilig toegang heeft (alleen) tot de middelen die het nodig heeft. Het Software Defined Perimeter-model is oorspronkelijk ontwikkeld door het Defense Information Systems Agency (DISA) en is ontworpen om granulaire toegangsmachtigingen te bieden op een need-to-know-basis.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Israël
 • Gelijktijdige verbindingen
  5

Prijs

Het businessplan van Perimeter 81 kost $ 8 USD per teamlid plus $ 40 per maand per speciale gateway. Het is nogal verwarrend dat '24/7 directe ondersteuning' wordt beschreven als beschikbaar, maar met een e-mailondersteuningsvenster.

Een Enterprise-abonnement is ook beschikbaar met bulkkortingen, een geavanceerde activiteiten-API en "24/7 VIP-ondersteuning" (directe assistentie, met 1 uur e-mailondersteuning). Neem contact op met Perimeter 81 voor een offerte op maat.

Zie het gedeelte Klantenservice later voor onze ervaring met betrekking tot klantondersteuningstijden.

Ondersteunde betalingsplatforms


Visa / MasterCard

Perimeter 81 accepteert ook PayPal.

Kenmerken

Perimeter 81 biedt alle voordelen van een traditionele zakelijke VPN, inclusief beveiligde externe toegang tot bedrijfsintranetbronnen en bescherming bij toegang tot bronnen via onveilige openbare WiFi-netwerken. Zonder de noodzaak van dure fysieke servers en het hooggekwalificeerde personeel dat nodig is om ze te beheren.

Het ook:

 • Biedt veel flexibelere toegang tot een breed scala van minder traditionele netwerkbronnen - zoals cloudnetwerken en IoT-bronnen.
 • Kan dynamisch worden geschaald door in een handomdraai privé-VPN-servergateways te maken, elk met een eigen statisch IP-adres.
 • Hiermee kunnen beheerders granulaire toegangsmachtigingen toewijzen op een need-to-know-basis. Meerdere gebruikersgroepen met teammachtigingen kunnen worden beheerd vanuit een eenvoudig te gebruiken uniforme beheerportal.
 • Hiermee kunnen beheerders netwerkactiviteit, zoals bandbreedtegebruik, monitoren, in de gaten houden welke bronnen worden gebruikt en problemen en afwijkingen met het netwerk detecteren.
 • Biedt eenvoudig te gebruiken apps voor de meeste grote platforms: Windows, macOS, iOS en Android. Deze apps bevatten een kill-schakelaar.
 • Biedt automatische wifi-bescherming bij gebruik van onbekende of onveilige wifi-netwerken.
 • Maakt gebruik van tweefactorauthenticatie mogelijk voor extra beveiliging.
 • Integreert met identiteitsproviders voor verbeterde gebruikersauthenticatie. Ondersteunde providers zijn Google Suite, Okta, OneLogin en Microsoft Azure Active Directory. Perimeter 81 kan ook eigenaar zijn van On-Premises Active Directory van het bedrijf via de Active Directory / LDAP-connector van uw netwerk.

Update 06/19: Het Perimeter 81-team heeft ons gevraagd te vermelden dat het belangrijke nieuwe functies heeft vrijgegeven sinds deze review werd gepubliceerd. Waaronder:

 • Geen toegang tot vertrouwensapplicaties
  , die toegang biedt tot webapplicaties, SSH, RDP, VNC of Telnet, via veerkrachtige IPSec-tunnels - zonder agent.
 • Zero Trust Network Access met behulp van een Software Defined Perimeter (SDP) om alle netwerktoegang te machtigen en te verifiëren.

Bovendien is er nu geen limiet op het aantal privéservers dat kan worden gemaakt. We zullen deze nieuwe functies volledig herzien en dit artikel dienovereenkomstig bijwerken wanneer de tijd het toelaat.

Snelheid en prestaties

Deze tests werden uitgevoerd vanuit het VK met behulp van Britse en Amerikaanse testservers. Gemiddelde ping-resultaten worden tussen haakjes weergegeven. De meeste tests gebruikten het OpenVPN-protocol, maar we hebben ook getest op een Britse server met het VPN-protocol ingesteld op "Automatisch".

Voor deze beoordeling hebben we alleen particuliere Perimeter 81-servers getest. Raadpleeg onze SaferVPN-beoordeling voor testresultaten op openbare servers.

Perimeter 81 downloadsnelheid

Perimeter 81 uploadsnelheid

Deze resultaten zijn niet geweldig, maar komen overeen met wat we zouden verwachten van software VPN-servers gehost op Digital Ocean VPS "droplets" (zie hieronder).

Lektesten

WebRTC-lek gedetecteerd?
IPv6-lek gedetecteerd?

Helaas hebben we consistent IPv6-lekken gedetecteerd bij het gebruik van Perimeter 81. In Windows en macOS hebben we zowel reguliere IPv6-lekken als WebRTC IPv6-lekken op alle geteste servers gedetecteerd - zowel openbare als privé.

We raden daarom ten zeerste aan om IPv6 op uw apparaat uit te schakelen voordat u deze service gebruikt.

We kunnen momenteel niet testen op IPv6-lekken op mobiele platforms. Voor meer informatie over IPv6 en WebRTC-lekken raadpleegt u een complete gids voor IP-lekbescherming.

DNS-zoekopdrachten worden opgelost door services van derden, zoals Google DNS, maar we gaan ervan uit dat deze correct zijn ingesteld om de privacy van gebruikers te behouden.

Makkelijk te gebruiken

Het cloudbeheerportaal

De kern van Perimeter 81 is de webportal waarmee u teamleden, servers en machtigingen kunt beheren. Hiermee kunt u ook de betrokkenheid van uw team bij het VPN-platform volgen.

Perimeter 81 cloudbeheer

Het tabblad Team geeft u een overzicht van alle teamleden. Vanaf hier kunt u nieuwe leden uitnodigen en zien wanneer teamleden zich voor het laatst hebben aangemeld. U kunt ze ook 'rollen' binnen uw organisatie toewijzen, die elk teamleden een andere set machtigingen verlenen.

Perimeter 81 gebruikers

Beheerders kunnen groepen maken en opgeven welke teamleden toegang hebben tot welke privéservers. Aangezien elke privéserver kan worden geconfigureerd om toegang te krijgen tot verschillende bronnen, biedt dit beheerders een hoge mate van specificiteit bij het kiezen van welke teamleden toegang hebben tot welke bronnen.

Perimeter 81 Team-gebruikers

De coolste functie van de service is misschien wel de mogelijkheid om on-the-fly privé VPN-servers te maken. Dit zijn software VPN-servers die worden uitgevoerd op virtuele machines (VPS-exemplaren). De gebruikte VPS-hostingprovider hangt enigszins af van waar de privéserver zich bevindt, maar we hebben geconstateerd dat velen werden gehost door Digital Ocean.

Het maken van nieuwe servers is ongelooflijk eenvoudig.

Perimeter 81 serverlicenties

Er kunnen meerdere servers op dezelfde locatie of op verschillende locaties over de hele wereld worden gemaakt. Het is momenteel mogelijk om privéservers te maken in verschillende Amerikaanse locaties, Toronto, Amsterdam, Londen, Frankfurt, Singapore, Bangalore, Parijs, Sydney en Tokio.

Als u een andere server nodig heeft, duurt het slechts een minuut om een ​​nieuwe licentie te kopen. Zoals reeds vermeld, kunt u een server verwijderen en een andere maken op dezelfde licentie. Nadat een server is gemaakt, duurt het ongeveer tien minuten om actief te worden. Private serverlicenties kosten $ 50 per maand (update 06/10: er is nu geen limiet op het aantal private servers dat kan worden aangemaakt).

Voeg nieuwe Perimeter 81-serverlicenties toe

Particuliere servers kunnen fungeren als beveiligde toegangspoorten tot bedrijfsbronnen. Er worden instructies gegeven voor het verbinden met LAN-bronnen via een firewall, naast verschillende private cloud-bronnen zoals Amazon Cloud Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Heroku Private Spaces.

AWS en CGP zijn bijvoorbeeld toegankelijk door inkomende verbindingen van de privéserver op de witte lijst te zetten of IPSec Site-to-Site VPN van die cloudservices in te stellen naar Perimeter 81.

Perimeter 81 vertelt ons dat het bezig is Wizards te introduceren om het installatieproces voor verschillende services eenvoudiger te maken.

Integratie van mobiele apparaten voor veilige BYO-installatie wordt afgehandeld door integratie met verschillende populaire MDM-services (Mobile Device Management) van derden. Deze omvatten momenteel VMWare AirWatch, MobileIron, Microsoft Intune, JAMF en Meraki.

Naast privéservers kunnen teamleden verbinding maken met een groot aantal openbare servers. Deze functie geeft in principe alle Perimeter 81-gebruikers volledige toegang tot het reguliere SaferVPN-netwerk. Zie onze SaferVPN-review voor meer informatie.

Perimeter 81-servernetwerk

Het tabblad Activiteit biedt beheerders een gedetailleerd en aanpasbaar overzicht van de betrokkenheid van hun team bij het platform. Er worden echter geen activiteitsresultaten voor ons weergegeven, maar dit kan te wijten zijn aan het feit dat we deze beoordeling hebben uitgevoerd met een proefaccount.

Perimeter 81 activiteitenscherm

Over het algemeen zijn we onder de indruk van het cloudmanagementplatform Perimeter 81. Het biedt een flexibele en intuïtieve manier om direct VPN-servers te maken en deze vervolgens te gebruiken om de toegang tot een breed scala aan bedrijfsbronnen te beheren. Volledige toegang tot het reguliere SaferVPN-netwerk is ook een leuke bonus.

De Team VPN-clients

Wanneer teamleden een uitnodiging ontvangen, kunnen ze hun account vervolgens online activeren.

Perimeter 81 Activeer uw account

Zodra dit is gebeurd, kunnen ze de verschillende clients downloaden. Koppelingen zijn beschikbaar via de webconsole als ze later nodig zijn.

De Perimeter 81 Windows-client

Het is niet verwonderlijk dat de Perimeter 81-client bijna identiek is aan de normale Windows-client van SaferVPN. Het enige echte verschil is dat het teamleden in staat stelt verbinding te maken met Perimeter 81 privéservers naast de openbare servers van SaferVPN.

Perimeter 81 Windows-client

De client bevat een kill-schakelaar en automatische wifi-bescherming. Deze laatste functie kan ook standaard worden ingeschakeld voor alle teamleden via de webconsole. De Windows-client ondersteunt een breed scala aan VPN-protocollen.

Perimeter 81 protocollen

In tests werkte de kill-schakelaar goed, zelfs nadat we een volledige softwarecrash (van zowel de Perimeter 81-client als de Perimeter 81-service) hadden gesimuleerd. Het maakt daarom gebruik van een firewall op systeemniveau.

Andere platforms

Perimeter 81-apps zijn beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS. De Mac-client is bijna identiek aan de Windows-client. Het enige echte verschil is dat het geen ondersteuning biedt voor de PPTP- of IKEv2 VPN-protocollen. Dit is echter geen groot verlies, want PPTP is sowieso zeer onzeker.

In tegenstelling tot de Windows-client mislukte de kill-schakelaar echter na een gesimuleerde softwarecrash.

De Android-app heeft een vergelijkbare uitstraling als de desktop-apps.

Perimeter 81 Android-app

Het beschikt over automatische WiFi-bescherming, een kill-schakelaar en ondersteuning voor de IKEv2- of OpenVPN-protocollen.

Klantenservice

Gratis uitproberen Ja. Demo op aanvraag.
24 uur per dag ondersteuning
Geldteruggarantie

Er is uitgebreide documentatie op de website, inclusief voorbeelden van hoe Perimeter 81 kan profiteren van verschillende soorten bedrijven.

Ondersteuning kan worden gecontacteerd via een Live Chat-client, maar het antwoord is alleen e-mail. Dat is verwarrend omdat, hoewel beschreven als "directe 24/7 ondersteuning", een reguliere e-mailreactie alleen binnen een dag wordt beloofd voor reguliere Small Business-klanten.

In de praktijk ontvingen we met ons proefaccount binnen een uur tot een hele dag e-mailantwoorden. We zijn verheugd te kunnen zeggen dat de kwaliteit van de antwoorden hoog was.

Privacy en beveiliging

Zelf gehoste / proxy DNS proxied
Dodemansknop
IPv4-lekbescherming

Jurisdictie

SaferVPN (en dus Perimeter 81) is gevestigd in Israël, dat sterke gegevensbeschermingswetten heeft die het vermogen van de regering om pers te bespioneren strikt en specifiek beperken

onal gegevens.

Anderzijds is Mossad een nauwe bondgenoot van de NSA en staat Israel bekend om de robuustheid van zijn cyberdefense-operaties en voor zijn samenwerking met de NSA bij zijn massale surveillance-operaties..

Over het geheel genomen denken we echter dat Israël's sterke wetgeving inzake gegevensbescherming het een redelijk privacyvriendelijke locatie maakt.

logs

Veel gegevens met betrekking tot het gebruik van Perimeter 81-functies worden vastgelegd:

“1. - Admin-acties - We registreren alle admin-acties, waaronder: nieuw teamlid uitnodigen, een teamlid verwijderen, teammachtigingen wijzigen, nieuwe cloudgebaseerde toegangspoorten creëren en andere acties die op onze managementportal kunnen worden ondernomen.

2. - Acties van teamleden - We registreren verbinding en inlogtijdstempel, inlogsucces / -fout, locatie van het apparaat dat was verbonden, de hostnaam van de verbonden apparaten van de teamleden, de server waarmee de zakelijke gebruiker is verbonden en de tijd stempels van de verbindingen. "

Het IP-adres van oorsprong is aangemeld op privétoegangspoorten, maar niet op openbare servers. Het logboekbeleid voor openbare servers is inderdaad vrijwel zeker identiek aan dat voor reguliere SaferVPN-klanten.

Protocollen en codering

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec

Perimeter 81 gebruikt de volgende OpenVPN-codering:

Datakanaal: AES-256-codering met SHA256-hash-authenticatie.

Bedieningskanaal: AES-256-codering met RSA-2048 TLS-handshake-codering en SHA-256-authenticatie. Perfect forward secrecy (PFS) is ingeschakeld dankzij DH-4096 Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling

Deze instellingen zijn zeer veilig en voldoen aan of overtreffen onze minimale aanbevelingen.

Laatste gedachten

In grote lijnen denken we dat Perimeter 81 een opwindend product is dat goed wordt uitgevoerd. Met name kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's) zullen de mogelijkheid waarderen om een ​​bedrijfs-VPN-netwerk te implementeren zonder de hoge kosten voor zowel hardware als vakkundig personeel dat traditioneel wordt geassocieerd met een dergelijke installatie.

De beheerconsole biedt eenvoudige en gedetailleerde controle over de acties en machtigingen van een team, en de clientsoftware werkt goed en is eenvoudig te gebruiken voor teamleden.

De mogelijkheid om on-the-fly VPN-servers te maken, elk met hun eigen machtigingen, en vervolgens teamleden op een flexibele manier aan hen toe te wijzen, is een openbaring. Deze flexibiliteit heeft echter een prijs. Zoals te verwachten is, bieden deze software VPS-instanties die op gedeelde fysieke servers worden gehost geen geweldige snelheidsprestaties.

De IPv6-lekken die we op alle servers zagen (inclusief de openbare servers die door het SaferVPN-netwerk worden gebruikt) zijn een probleem, hoewel IPv6-connectiviteit op apparaten handmatig kan worden uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat dit geen probleem is.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me