Private Tunnel Review

Prive-tunnel

 • pricing

  Van $ 2,92
  / maand

ProPrivacy.com partituur
7.7 van de 10

Samenvatting

Private Tunnel is het commerciële kind van OpenVPN Technologies, de mensen die verantwoordelijk zijn voor het OpenVPN-protocol. Private Tunnel is relatief onbekend in de VPN-industrie, dus besloot ik om een ​​Private Tunnel-review uit te voeren om te zien hoe de service presteert. Ik raad meestal aan om het OpenVPN-protocol te gebruiken bij het gebruik van een VPN, dus het was vooral intrigerend om te weten waar Private Tunnel als VPN-service staat. Blijf scrollen om verder te lezen of sla de sprong hieronder om aan de slag te gaan met een gratis proefversie van 2 GB.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  48 Mbps
 • Jurisdictie
  ONS
 • Gelijktijdige verbindingen
  10
 • landen
  9

Kenmerken

Gelijktijdige verbindingen 10
landen 9

Tot nu toe, zo goed, toch? Nou, niet alles is zo peachy als het lijkt. Het hoofdkantoor van Private Tunnel bevindt zich in de VS, wat een enorme zwarte vlek is! Iedereen moet al op de hoogte zijn van vreselijke Amerikaanse gegevensbewaarwetten en duistere overheidsinstellingen. Als u op zoek bent naar een VPN die volledige privacy vooropstelt, is Private Tunnel geen veilige gok.

Zoals ik al eerder zei, is Private Tunnel het commerciële kind van OpenVPN Technologies, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het OpenVPN-protocol. Dit zou (theoretisch) consumenten voldoende reden voor optimisme moeten geven, omdat OpenVPN het veiligste VPN-protocol is dat er is.

Private Tunnel heeft 12 locaties beschikbaar in 9 landen, waaronder plaatsen zoals Duitsland, de VS, het VK en Hong Kong. Het kleine aantal servers is enigszins underwhelming vergeleken met ExpressVPN
(136+ locaties) of HMA
(300+ locaties).

Op het moment dat deze Private Tunnel-review werd geschreven, zijn Netflix en BBC iPlayer niet toegankelijk via Private Tunnel. Als je deze streamingdiensten wilt deblokkeren, bekijk dan deze (werk) aanbevelingen voor Netflix VPN en iPlayer VPN-diensten.

Private Tunnel is behoorlijk genereus als het gaat om het verbinden met meerdere apparaten. Als u zich aanmeldt voor de vaste dataplannen, kunt u tegelijkertijd een onbeperkt aantal apparaten met de service verbinden. Het jaarplan met onbeperkte bandbreedte staat maximaal 10 gelijktijdige verbindingen toe, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor een heel huishouden (of een groep vrienden).

Bezoek Private Tunnel »

Snelheid en prestaties

Ik heb snelheidstests uitgevoerd op een aantal servers van Private Tunnel (Frankfurt, Londen en New York City) om een ​​beter idee te krijgen van hoe serverprestaties.

Grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie.

Zoals u ziet, presteerden de Duitse en Britse servers behoorlijk slecht, zowel wat betreft download- als uploadsnelheden. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de test in het VK vrijwel onmogelijk was omdat ik voortdurend werd losgekoppeld van internet.

De Amerikaanse resultaten waren een beetje beter (vergeleken met Duitsland en het VK), maar over het algemeen was ik behoorlijk teleurgesteld over de enorme snelheidsverliezen.

Lektesten

ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld) 48

Op een iets positievere manier, geen van de Private Tunnel-servers die ik heb getest, vertoonden DNS- of IP-lekken.

Prijs

12 maanden

$ 2,92
per maand

1 maand

$ 6.00
per maand

Private Tunnel heeft een iets andere aanpak dan de meeste VPN-providers als het gaat om prijzen. Naast een gratis proefperiode met 2 GB aan gegevens, heeft Private Tunnel twee plannen voor datalimieten en een jaarlijks, onbeperkt dataplan.

Deze prijsindeling moet aantrekkelijk zijn voor diegenen die gewoon een vaste hoeveelheid gegevens nodig hebben zonder een maandelijks abonnement. 10 of 20 GB moet voldoende zijn om een ​​paar sportevenementen of films te streamen of te gebruiken tijdens het reizen. Het jaarlijkse onbeperkte pakket met tien verbindingen voor 29,99 per jaar (slechts 2,49 per maand!) Is een geweldige optie voor huishoudens of vriendengroepen.

Zoals ik al zei, biedt Private Tunnel een gratis proefperiode van 2 GB om te zien of de service geschikt is voor u. Als je toch koopt, heeft Private Tunnel een variatie van volledige en pro-rata geld-terug-garanties.

Private Tunnel accepteert alle gebruikelijke betaalmethoden, waaronder bankoverschrijving, PayPal en creditcards. Ik was ook blij dat Bitcoin als een optie (via Stripe) te zien was, omdat dit de anonimiteit kan verhogen.

Makkelijk te gebruiken

PrivateTunnel ondersteunt momenteel mobiele apparaten met Windows, Mac, iOS 6.1+ en Android 4.0+. Linux-gebruikers kunnen ook Private Tunnel aan het werk krijgen, hoewel dit enige voorafgaande ervaring met de opdrachtregelinterface vereist.

Het is vermeldenswaard dat met een beetje extra legwork (configuratiebestanden downloaden) Private Tunnel ook op verschillende apparaten en besturingssystemen kan werken.

Ik probeerde Private Tunnel op mijn iPhone om te zien hoe gemakkelijk het was om in te stellen en verbinding te maken met de service (OpenVPN). Ik was blij om in slechts een paar minuten te zijn ingesteld en klaar om verbinding te maken.

Private Tunnel biedt momenteel geen ondersteuning voor Windows Phone of Blackberry, maar overweegt dit in de toekomst te veranderen.

Klantenservice

Het tweede grote probleem met Private Tunnel was de afwezigheid van opties als het gaat om klantenondersteuning. E-mailondersteuning in combinatie met een relatief kleine FAQ is behoorlijk teleurstellend. Kantooruren voor privétunnel zijn maandag tot vrijdag, 9-5 (PST).

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe snel Private Tunnel op e-mails reageert, stuurde ik ze een e-mail met een paar vragen over het delen van bestanden. Ik stuurde de e-mail om 4 uur PST en kreeg een paar uur later een goede reactie.

Private Tunnel is ook actief op Facebook en Twitter, waarbij beide profielen worden gebruikt om nuttige informatie te posten en met klanten te communiceren.

Privacy en beveiliging

Zoals ik al zei, bevindt Private Tunnel zich in de VS, wat betekent dat het onder enorme juridische druk kan staan ​​als het gaat om het overhandigen van klantgegevens. Wetgeving zoals de Stored Communications Act wijst verder op de schaal in het voordeel van de federale overheid.

Voor iedereen die de verontrustende staat van privacy in de VS ontkent, zouden de recente onthullingen van Edward Snowden of de controverse tussen de FBI en Apple meer licht op de zaak moeten werpen.

Versleutelingsprotocollen

Wat de codering betreft, beschermt Private Tunnel uw datatransmissies met 128-bits AES-GCM-codering. GCM (Galois / Counter Mode) is een beproefd beveiligingsmodel dat meestal buitensporige snelheidsbeperkingen vermijdt zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Hoewel Private Tunnel niet beweert dat er activiteitenlogboeken worden bijgehouden, worden sommige verbindingslogboeken wel opgeslagen. Private Tunnel claimt deze alleen te gebruiken voor het bewaken van prestaties en onderhoud. Private Tunnel vermeldt ook: "Wij respecteren uw privacy. We zijn niet geïnteresseerd in wat u op internet doet." Hoewel dit een leuke extraatje is, zou ik graag een volledig logvrije service willen zien voordat ik Private Tunnel aanbeveel als een volledig veilige VPN.

Private Tunnel verbiedt P2P-activiteit niet expliciet, maar voldoet aan DMCA-kennisgevingen en beëindigt actief accounts die deelnemen aan inbreuk op het auteursrecht.

Voor informatie over het gebruik van een VPN bij torrenting, bekijk de beste VPN voor torrent-sites.

Laatste gedachten

Private Tunnel is een unieke service vanwege het feit dat het sterk verbonden is met het OpenVPN-protocol. Als gevolg daarvan was ik nieuwsgierig naar de details achter Private Tunnel en hoe het zou kunnen vergelijken met andere VPN's. Terwijl het OpenVPN-merk er is, betekent gevestigd in de VS dat iedereen die op zoek is naar een echt anonieme ervaring, beter wordt gediend bij het zoeken elders. Voeg een paar dubieuze server-testresultaten toe en Private Tunnel is een VPN die je waarschijnlijk wilt vermijden.

Al met al kunnen de afzonderlijke aankoopplannen en gebruikersvriendelijke aanpak van Private Tunnel geschikt zijn voor groepen of mensen die wat tijd in het buitenland willen doorbrengen. Bekijk de gratis proefversie van 2 GB met behulp van de onderstaande link en laat ons uw ervaringen weten, goed of slecht.

Bezoek Private Tunnel »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me