Privatoria Beoordeling

Privatoria

 • pricing

  Van $ 2.74
  / maand

ProPrivacy.com partituur
6.5 van de 10

Samenvatting

Het feit dat Privatoria helemaal geen logboeken bijhoudt, is ook altijd een goede manier om aan de rechterkant van mij te komen. Abysmal downloadsnelheden maken het echter moeilijk om de service aan te bevelen.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  8 Mbps
 • Jurisdictie
  Tsjechië.
 • Gelijktijdige verbindingen
  5
 • landen
  20

Zoals we zullen zien in deze Privatoria Review, biedt deze in Tsjechië gevestigde VPN-provider een goedkope service met een aantal interessante toeters en bellen die gratis worden gebruikt. Het heeft ook een vrij coole Android-app.

Bezoek Privatoria »

Kenmerken

Privatoria biedt servers op 20 locaties wereldwijd. Meer ongebruikelijke locaties zijn servers in Rusland, Brazilië en India.

Kenmerken omvatten:

 • U kunt maximaal vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten terwijl u de service gebruikt
 • Naast VPN biedt Privatoria Tor via VPN zonder dat de Tor Browser nodig is
 • Een Web Proxy Tor
 • "Anonieme proxy"
 • "Anonieme e-mail"
 • Een Android-app

Teleurstellend is torrenting specifiek verboden. Privatoria beweert echter geen logboeken bij te houden, dus hoe (en of) dit in de praktijk uitvoerbaar is, blijft een open vraag.

VPN Plus Tor

Met deze functie is Tor via VPN mogelijk.

Jouw computer -> VPN -> Tor -> internet

Zie VPN en Tor samen gebruiken voor een volledige discussie over de implicaties hiervan. Met Privatoria wordt dit bereikt door uw verbinding transparant te routeren van een speciaal geconfigureerde VPN-server naar het Tor-netwerk.

Er moet echter worden opgemerkt dat Tor via VPN ook eenvoudig kan worden bereikt door de Tor Browser te gebruiken terwijl deze is verbonden met een VPN. Dit is veel veiliger dan het gebruik van een transparante proxy van het soort aangeboden door Privatoria omdat:

 • Tor-codering wordt end-to-end uitgevoerd vanaf uw bureaublad naar de Tor-servers. Met transparante proxy's is het mogelijk dat uw VPN-provider (bijvoorbeeld Privatoria) verkeer kan onderscheppen voordat het wordt gecodeerd door de Tor-servers.
 • De Tor Browser is gehard tegen verschillende bedreigingen op een manier die uw gebruikelijke browser vrijwel zeker niet is geweest.

Kortom, u bent veel beter af als u de Tor Browser gebruikt terwijl u verbonden bent met een VPN.

Web Proxy Tor

Dit is vergelijkbaar met "VPN Plus Tor", behalve het gebruik van een HTTP-proxy.

Anonieme e-mail

Privatoria biedt een eigen e-mailserver (POP3 / IMAP). Inkomende en uitgaande e-mails worden gecodeerd door een HTTPS-verbinding.

Standaard worden ze ook opgeslagen op de server van Privatoria met AES-256-codering. Deze codering wordt uitgevoerd door Privatoria. Hiermee wordt voorkomen dat de e-mails worden geopend door hackers, enzovoort, maar Privatoria heeft toegang tot deze en kan ze overhandigen aan wetshandhavers, mocht dit wettelijk verplicht zijn.

Het goede nieuws is echter dat Privatoria-e-mail end-to-end PGP-codering ondersteunt. Dit is zeer veilig (hoewel kopmetagegevens nog steeds zichtbaar zijn) en moet ervoor zorgen dat niemand behalve de afzender en de beoogde ontvangers de e-mails kunnen lezen (of bijlagen kunnen openen).

Het instellen van PGP is altijd een enigszins ingewikkeld proces, maar Privatoria heeft het zo pijnloos mogelijk gemaakt. Het heeft zelfs een uitstekende PGP-coderingshandleiding toegevoegd aan het configuratiescherm. Dit is geweldig, maar zoals altijd met PGP, moeten zowel afzender als ontvanger PGP gebruiken om het te laten werken.

"Anonieme proxy"

Het eerste om op te merken is dat deze proxy-service in feite niet "anoniem" is. Het is een HTTPS-gecodeerde HTTP-proxy, met serverlocaties in 15 landen.

Net als bij een VPN, verbergt een proxy uw echte IP-adres voor alle websites die u bezoekt. De HTTPS-verbinding zorgt er ook voor dat uw ISP niet kan zien wat u op internet doet. Wie de proxyserver (in dit geval Privatoria) beheert, kan echter zien wat u op internet doet. Het gebruik van de proxy is dus nauwelijks 'anoniem'.

Er is nu een Privatoria-proxybrowser-plug-in beschikbaar voor Chrome en Opera. Toen ik het gebruikte, ontdekte ik geen DNS-lekken, hoewel WebRTC mijn echte IP-adres onthulde. US Netflix blokkeerde me, maar ik kon de plug-in gebruiken om BBC iPlayer te bekijken.

Zie Proxy's versus VPN - wat is het verschil? voor een volledige bespreking van proxy's. De meeste VPN-gebruikers hebben weinig behoefte aan een proxy, maar deze functie kan voor sommigen handig zijn. Privatoria is blijkbaar van plan ook in de toekomst SOCKS-proxy's te ondersteunen.

Bezoek Privatoria »

Snelheid en prestaties

Privatoria downloadsnelheden

Privatoria uploadsnelheden

Alle tests werden uitgevoerd met mijn UK 50 Mbps / 3 Mbps glasvezelverbinding.

De grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie.

Deze downloadsnelheden zijn eerlijk gezegd verschrikkelijk!

Yay! Geen IP-lekken! WebRTC-lekken moeten door de server worden geblokkeerd. Merk op dat mijn ISP (Virgin Media UK) IPv6 niet ondersteunt, dus ik kan niet testen op IPv6-lekken. Volgens de officiële OpenVPN-changelog zijn IPv6-lekken echter verholpen.

Amerikaanse Netflix weigerde te spelen wanneer verbonden met een Amerikaanse Privatoria VPN-server, maar BBC iPlayer deed dit wanneer verbonden met een Britse VPN-server.

Prijs

1 maand

$ 2.74
per maand

In tegenstelling tot de meeste VPN-services vereist Privatoria een minimale buy-in van drie maanden. Gezien het feit dat een abonnement van drie maanden een zeer zakvriendelijke $ 12,99 kost ($ 4,33 per maand), is dit echter onwaarschijnlijk.

Prijzen dalen tot een belachelijk lage $ 2,74 per maand als een jaarabonnement wordt gekocht.

Als je je minstens drie maanden achtereen aanmeldt, is een volledig gratis proefperiode van een uur beschikbaar. Hiervoor zijn geen betalingsgegevens vereist.

Bovendien zou een onbeperkte gratis proefperiode van zeven dagen meer dan voldoende moeten zijn om te beslissen of de service geschikt is voor u. Hiervoor zijn betalingsgegevens vereist, maar er worden alleen kosten in rekening gebracht als u niet binnen zeven dagen annuleert.

U kunt ook een terugbetaling aanvragen binnen 30 dagen als u technische problemen ondervindt die het klantenserviceteam van Privatoria niet kan oplossen.

Ondersteunde betalingsplatforms

Makkelijk te gebruiken

Inschrijven

Om u aan te melden, wordt u alleen om een ​​gebruikersnaam en een e-mailadres gevraagd. U krijgt een wachtwoord, maar wordt aangemoedigd om zelf een nieuw wachtwoord te kiezen. Dit is een veilige instelling en het betekent ook dat het e-mailadres dat u tijdens het opstarten opgeeft niet geldig hoeft te zijn (zelfs niet tijdelijk). Dit is geweldig!

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, hoeft u het eerste uur geen betaling te doen. Dit is misschien niet lang, maar het zou voldoende moeten zijn om te controleren of de service voor u werkt. Zoals eerder vermeld, kunt u de gratis proefperiode uitbreiden tot zeven dagen nadat u de betalingsgegevens heeft opgegeven.

De Privatoria Windows VPN-client

Of liever, het ontbreken van een. Er zijn installatiehandleidingen beschikbaar voor het configureren van L2TP / IPSec via de VPN-client die is ingebouwd in Windows en voor het configureren van OpenVPN via de officiële OpenVPN-client.

Nu baarde dit mij in eerste instantie zorgen. De officiële OpenVPN-client is in veel opzichten altijd een goed stuk software geweest, maar het bood geen enkele vorm van IPv4- of IPv6 DNS-lekbescherming. Dit is echter veranderd sinds OpenVPN versie 2.3.9.

Enigszins irritant, elk .ovpn-configuratiebestand wordt gedownload onder de naam "openvpn" en moet handmatig worden hernoemd om nuttig te zijn.

Natuurlijk heeft de officiële OpenVPN-client geen van de mooie toeters en bellen die je in veel speciale apps aantreft (de belangrijkste daarvan is een kill-schakelaar). Het is ook iets moeilijker in te stellen dan de meeste aangepaste clients. Maar het doet zijn werk en het doet het goed.

platforms

L2TP / IPsec-installatiehandleidingen zijn beschikbaar voor Windows-, Mac OSX-, Android- en iOS-apparaten. OpenVPN-installatiehandleidingen zijn beschikbaar voor Windows en Linux (opdrachtregel).

OpenVPN-configuratiebestanden worden geleverd voor Windows en Mac OSX / Linux en er is geen reden waarom deze niet kunnen worden gebruikt op een systeem waarop een OpenVPN-client kan worden uitgevoerd.

Naast de handleidingen in het ledengedeelte van de website bevat de blog aanvullende installatiehandleidingen. Bijvoorbeeld over het instellen van OpenVPN in Mac OSX met behulp van de Viscocity-client.

De Android-app

Hoewel het geen aangepaste desktop-client heeft, heeft Privatoria wel een Android-app. Naast het werken als een VPN-client, bevat de app een beveiligde chat-client en een e-mailclient voor de anonieme e-mailservice (zie hieronder).

De Privatoria Android-app is volledig gratis voor gebruikers, hoewel het noodzakelijk is om een ​​extra account aan te maken om deze te kunnen gebruiken.

Nit-picks opzij, de Android-app is redelijk goed. Het ziet er slim uit, het werkt goed en ik heb geen DNS- of WebRTC-lekken gedetecteerd tijdens het gebruik.

Klantenservice

Livechatondersteuning is beschikbaar tijdens Centraal-Europese kantooruren. Mijn vragen werden snel beantwoord en het personeel was vriendelijk en enthousiast om te helpen. De diepgaande technische kennis van front-line personeel leek een beetje dun, maar moeilijke vragen werden doorverwezen naar het technische team en werden meestal binnen enkele minuten beantwoord.

Buiten de Tsjechische kantooruren is er een e-mailsysteem met een ticket. Een antwoord is gegarandeerd binnen 48 uur.

Privacy en beveiliging

Privatoria ondersteunt de L2TP- en OpenVPN VPN-protocollen. Zoals altijd raad ik aan om OpenVPN waar mogelijk te gebruiken. OpenVPN-codering maakt gebruik van de AES-128-codering met een RSA-4096-handshake en HMAC SHA-1-gegevensauthenticatie.

AES-256 wordt tegenwoordig vaker gebruikt, maar AES-128 blijft naar beste weten veilig. Het heeft zelfs een sterker sleutelschema dan AES-256, wat volgens sommige experts het veiliger maakt.

Er zijn geen Diffie-Hellman-sleutels opgegeven in het OpenVPN-configuratiebestand, maar de ondersteuning van Privatoria verzekert me dat Perfect Forward Secrecy wordt ondersteund. HMAC SHA-1 auth is prima, en Privatoria vertelt me ​​dat het van plan is om "binnenkort" naar HMAC SHA-256 over te stappen. Een RSA-4096-handshake is uitstekend.

Zie hier voor een overzicht van OpenVPN-codering en de gebruikte termen.

De OpenVPN-coderingssuite is erg goed. Op het gebied van privacy doet Privatoria het ook goed:

“Privatoria.net houdt geen logboeken bij van gebruikersactiviteiten. Dit omvat browsen, downloadgeschiedenis en andere verkeerslogboeken. "

Privatoria is gevestigd in Tsjechië. Volgens OpenDemocracy,

"De Tsjechische staat heeft niet de capaciteit om een ​​grootschalig internetbewakingsprogramma te ontwikkelen - maar neemt zijn toevlucht tot meer 'ouderwetse' bewakingsmethoden."

Met geen verplichte wetten voor gegevensbewaring, geen speciale banden met de NSA of GCHQ en geen grootschalig staatstoezicht, is Tsjechië een goede plek om een ​​op privacy gerichte VPN-service te baseren. Privatoria accepteert betaling met Bitcoins, wat ook de privacy kan verbeteren.

Laatste gedachten

ik vond leuk

 • Helemaal geen logboeken
 • Geweldige OpenVPN-coderingssuite
 • Geen IP-lekken
 • Goedkoop
 • Vijf gelijktijdige verbindingen
 • Goede proefaanbiedingen
 • Handige Android-app
 • Goede hulp
 • E-mailservice ondersteunt PGP
 • Handige plug-ins voor proxy-browsers
 • Accepteert Bitcoins

Daar was ik niet zo zeker van

 • VPN met Tor is veiliger met behulp van de Tor Bowser terwijl deze is verbonden met een VPN

ik haatte

 • Vreselijke downloadsnelheden
 • P2P verboden

Er is veel Privatoria aan te bevelen. Het belangrijkste is dat het helemaal geen logboeken bijhoudt en belachelijk goedkoop is. Hoewel het geen aangepaste desktop-app biedt, werkt de officiële OpenVPN-client erg goed en heb ik geen IP-lekken ondervonden (althans in Windows).

OpenVPN-codering is geweldig en de Android-app is ook behoorlijk funky.

De extra gratis diensten zijn leuk en kunnen voor sommigen nuttig zijn. In alle gevallen zijn er echter betere services die hetzelfde doen (of in het geval van Tor is het beter om gewoon de Tor Browser te gebruiken terwijl deze is verbonden met een VPN).

De enorme vlieg in de zalf zijn echter de testresultaten voor de downloadsnelheid, die absoluut verschrikkelijk zijn. Tot het punt, inderdaad, om deze VPN-service zo goed als onbruikbaar te maken ...

Bezoek Privatoria »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me