Psiphon Beoordeling

Psiphon

ProPrivacy.com partituur
6 van de 10

Samenvatting

Wat is Psiphon?

Psiphon is een gratis en open source anti-censuurprogramma. Het is ontworpen om mensen die in beperkende provincies wonen, vrije toegang te geven tot het open internet. Zoals we in deze Psiphon-beoordeling zullen zien, bereikt Psiphon dit met een combinatie van Virtual Private Network (VPN) en Secure Shell (SSH) -technologieën. Dit betekent dat als de ene optie niet werkt, de andere misschien wel.

Snelheid en prestaties

Alle tests werden uitgevoerd op mijn Virgin Media UK-glasvezelverbinding. Bij het verbinden via VPN is het niet mogelijk om de locatie van de server te selecteren - Psiphon heeft India voor mij geselecteerd.

Verwacht geen hoge snelheden bij het gebruik van Psiphon. In de standaard Windows SSH-modus waren de downloadsnelheden gemiddeld slechts 133 kbps. Snelheden waren iets bruikbaarder in VPN-modus, hoewel de VPN-server zich ver van mij bevond.

De Android-app presteerde veel dichter bij de beloofde 2 Mbps en de Pro-app leverde zelfs iets meer dan de 5 Mbps waar ik voor had betaald.

Lektesten

Ik heb geen IP-lekken gedetecteerd met de Windows-app in SSH- of VPN-modus of bij het gebruik van de Android-app. Hier kunnen we de VPN-testresultaten zien. Dit zijn Google DNS-servers, maar de DNS-aanvragen worden door Psiphon toegewezen, dus er is geen privacyrisico.

Merk op dat RFC IP's voor privégebruik alleen lokale IP's zijn. Ze kunnen niet worden gebruikt om een ​​persoon te identificeren en vormen dus geen IP-lek. Helaas ondersteunt mijn internetprovider (Virgin Media UK) geen Internet Protocol versie 6 (IPv6) -verbindingen, dus ik kan momenteel niet testen op IPv6-lekken. Dit is een situatie die in de nabije toekomst zou moeten veranderen.

Prijsplannen

1 maand

$ 0.00
per maand

De Windows-versie van Psiphon is gratis. Het is ook mogelijk om de Android- en iPhone VPN-apps gratis te "sideloaden".

In landen die dit niet verbieden, kunt u Psiphon voor uw Android-apparaat ook downloaden van de Google Play Store. Dit begint echter ingewikkeld te worden ...

De eenvoudige Psiphon-app uit de Play Store is dezelfde als die u kunt downloaden van de website, behalve dat deze enkele advertenties weergeeft. Bandbreedte in alle gratis versies van Psiphon is beperkt tot 2 Mbps.

Er is ook een Psiphon Pro-app, die nog prominentere advertenties toont. Deze kunnen tegen een vergoeding worden verwijderd en de snelheidslimiet van 2 Mbps worden verhoogd. Een abonnement op de "maximale snelheid" kost £ 4,99 voor een zevendaags abonnement of £ 9,99 per maand. Een "high speed" abonnement kost £ 4,99 per maand.

De enige plaats waar ik deze prijzen kan vinden, is in-app, dus ze kunnen variëren afhankelijk van de regio. Vervelend voor Britse gebruikers, verkopen apps voor £ 9,99 in het VK vaak voor $ 9,99 in de VS. Ik weet echter niet of dat hier het geval is.

Alle abonnementen worden geleverd met een gratis proefperiode van 30 dagen. Annuleer gewoon via de Play Store voordat de proefperiode voorbij is en Psiphon brengt geen kosten in rekening.

Het plan 'maximale snelheid' verhoogt uw snelheidslimiet tot 5 Mbps. Ik weet niet zeker hoeveel "hoge snelheid" je snelheid verhoogt.

Makkelijk te gebruiken

Ga naar de Psiphon-website om de Windows-app gratis te downloaden. U kunt ook de Android- en iOS-apps, klaar voor sideloading, downloaden van de website. Hiervoor is geen enkele registratie vereist.

Mensen in landen die de toegang tot de Psiphon-website censureren, kunnen e-mailen [Email protected] om te vragen dat de apps via e-mail worden verzonden.

Het is ook mogelijk om de standaard Psiphon Android VPN-app (met toegevoegde advertenties) of de Psiphon Pro-app te downloaden uit de Google Play Store. Deze optie is echter niet in alle landen beschikbaar.

De Psiphon Windows-client

De Windows VPN-app werkt op Windows XP of hoger.

Met de functie Split Tunneling kunt u websites in uw land vrijstellen van de gecodeerde tunnel van Psiphon. Dit kan handig zijn, omdat websites meestal niet in hun eigen land worden gecensureerd.

Als de normale SSH-modus niet werkt, kan de L2TP / IPsec VPN-modus dat wel doen. Merk op dat de VPN-modus al uw internetverkeer door de VPN-tunnel dwingt, terwijl de normale SSH-modus alleen van invloed is op programma's die de lokale HTTP- en Socket Secure (SOCKS) -instellingen van Windows gebruiken (zoals uw browser).

U kunt de client automatisch het "snelste" land voor u laten selecteren of een server in een land uit deze lijst selecteren. Merk op dat gebiedselectie alleen werkt voor SSH-verbindingen, niet voor VPN-verbindingen.

De app is beschikbaar in veel verschillende talen. Dit maakt het toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen die toegang tot het open internet nodig hebben.

Al met al ziet de nieuw ontworpen Windows-client er goed uit en is hij gemakkelijk te gebruiken. Een enigszins vervelend probleem is echter dat een nieuws- / blogpagina, "Psiphon Today", in uw browser wordt geopend telkens wanneer u verbinding maakt met Psiphon.

De Psiphon Android-app (gratis)

De Android-app werkt alleen in de SSH-modus. Het selecteert automatisch servers voor u.

Als u het apk-bestand voor sideloading hebt gedownload, ziet u geen advertenties. Als u de app uit de Play Store hebt gedownload, ziet u enkele vrij discrete advertenties in de ruimte die wordt ingenomen door het Psiphon-logo boven aan het scherm.

Je kunt je bandbreedtegebruik bekijken in het gedeelte Statistieken. Dit kan met name handig zijn in landen waar mobiele internetgegevens duur zijn.

Psiphon proxyt normaal gesproken alleen uw browser, maar met Android 4.0+ is het mogelijk om het hele apparaat te proxyen. In deze modus werkt Psiphon heel erg als een volledige VPN.

Psiphon Pro voor Android

De Pro-versie van de app lijkt erg op de gratis versie. Hiermee kunt u de ontwikkelaars ondersteunen door advertenties te accepteren of te upgraden naar een snellere service via in-app aankopen.

De advertenties zijn behoorlijk opdringerig. Naast prominentere advertenties op het hoofdscherm wordt elke keer dat u verbinding maakt met een Psiphon-server een videoadvertentie weergegeven en laadt uw browser de nieuws- / blogpagina van Psiphon..

Kortom, als u de Pro-versie van deze app gebruikt, wilt u zo snel mogelijk upgraden naar een betaald abonnement!

Wanneer u voor een abonnement betaalt, verdwijnen de advertenties en neemt uw bandbreedte toe. Het plan “maximale snelheid” verhoogt uw snelheidslimiet van 2 Mbps naar 5 Mbps

De Pro-versie biedt u de mogelijkheid om uw hele apparaat of alleen de aangepaste Psiphon-browser die bij de app wordt geleverd, proxy te geven.

Andere platforms

Psiphon is beschikbaar voor Windows, Android en iOS. Psiphon Pro is momenteel alleen beschikbaar voor Android. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik neem aan dat de iOS-app vergelijkbaar is met de sidelaoded Android-app. Helaas biedt Psiphon geen versie van de app voor Mac-gebruikers, bekijk onze beste VPN voor Mac-lijst als je een Mac-gebruiker bent.

Klantenservice

De website is vrij eenvoudig en is gecentreerd op de downloadpagina. Een degelijke gebruikershandleiding is beschikbaar voor de Android- en Windows-apps.

Er is ook een lange FAQ beschikbaar die de meeste vragen beantwoordt die ik had. Het bevat ook instructies voor het sideloaden van Psiphon op Android- en iOS-apparaten, samen met een eenvoudige gids voor probleemoplossing.

De website is beschikbaar in een indrukwekkende 24 talen.

Ondersteuning voor Psiphon

Afgezien van de bronnen die beschikbaar zijn op de website, staat u vrijwel alleen als het gaat om ondersteuning. Een e-mailadres is beschikbaar ([e-mail beveiligd]), maar toen ik probeerde contact op te nemen met Psiphon, kreeg ik zojuist een standaardantwoord:

"We ontvangen elke dag veel berichten en kunnen mogelijk niet op elk bericht afzonderlijk reageren."

Hoewel dit redelijk lijkt voor de gratis apps, vind ik dat mensen die tot £ 9,99 per maand betalen voor de Pisphon Pro Android-app betere ondersteuning verdienen dan deze.

Privacy en beveiliging

Veiligheid

Standaard gebruikt Psiphon SSH om een ​​beveiligde verbinding met zijn servers te bieden. Dit is veilig genoeg om de meeste vormen van censuur te omzeilen. Van organisaties zoals de NSA en CIA is echter bekend dat ze tools hebben die SSH kunnen decoderen, waardoor ze de inhoud van SSH-sessies kunnen lezen.

Voor VPN-verbindingen gebruikt Psiphon het L2TP / IPsec VPN-protocol. Ondanks enkele overwegend theoretische kwesties, wordt dit over het algemeen als veilig beschouwd. De Psiphon-website legt niet uit welke coderings- of sleutellengte wordt gebruikt om gegevens te beveiligen, maar wat er ook wordt gebruikt, is prima voor het eenvoudig omzeilen van censuur.

De Psiphon-website biedt SHA1 cryptografische hashes voor zijn Windows- en sideloaded Android-apps. Dit is een relatief zwakke vorm van gegevensintegriteit in vergelijking met digitale PGP-handtekeningen, maar zou enig vertrouwen moeten geven dat er niet met de gedownloade bestanden is geknoeid.

Psiphon zal automatisch uw Windows Domain Name System (DNS) -instellingen wijzigen om te verwijzen naar een witte lijst van gecontroleerde DNS-servers. Dit moet ervoor zorgen dat u tijdens het gebruik van Psiphon geen DNS-lek lijdt.

Privacy

Zoals reeds opgemerkt, doet Psiphon geen enkele claim over het beschermen van uw privacy. Het wordt alleen geleverd als een middel tegen censuur.

“Psiphon is ontworpen om u open toegang tot online inhoud te bieden. Psiphon verhoogt uw online privacy niet en mag niet worden beschouwd of gebruikt als een online beveiligingshulpmiddel. "

Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door de digitale activistengroep Citizen Lab aan de Universiteit van Toronto in Canada. Sinds 2007 is Psiphon Inc. echter actief als een onafhankelijk commercieel bedrijf. Het werkt nog steeds af en toe samen met Citizen Lab aan onderzoeksprojecten en heeft financiering ontvangen van het Europees Parlement en het Internet Freedom-programma van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken..

Psiphon is gevestigd in Canada en is onderworpen aan de Canadese en Ontario privacywetten en -statuten. Canada is een actief lid van de door NSA geleide Five Eyes spionage alliantie.

De Psiphon-software zelf blijft open-source.

Versleutelingsprotocollen

logs

“IP-adressen van gebruikers worden niet verzameld door Psiphon-servers tijdens de normale bedrijfsvoering. Psiphon vereist geen gebruikersaccounts, dus er is standaard geen verzameling e-mailadressen, gebruikersnamen of wachtwoorden.

"Gebeurtenislogboeken omvatten tijdstempels, regiocodes (land en stad) en niet-identificerende attributen inclusief sponsor-ID (bepaald door welke Psiphon-clientbouw wordt gebruikt), clientversie en protocoltype. Paginaweergaven worden geaggregeerd op tijd en / of sessie voordat ze worden geregistreerd. "

Psiphon deelt geaggregeerde informatie verkregen uit Amazon S3 bucket access logs en andere bronnen met zijn commerciële partners. Zoals ik al zei, behandel Psiphon alleen als een middel tegen censuur - niet als een privacytool. Raadpleeg het privacybeleid voor een gedetailleerde beschrijving van wat Psiphon registreert en deelt. Het is een verdienste die de situatie zeer duidelijk verklaart.

Psiphon VPN-functies

Psiphon is een app die is ontworpen om censuurbeperkingen in beperkende landen te omzeilen. De technologieën die het gebruikt, kunnen van nature wat bescherming bieden tegen bewaking van uw internetgegevens door de overheid of internetproviders (ISP)..

De Psiphon-ontwikkelaars willen echter benadrukken dat bescherming tegen bewaking niet het doel van deze app is. Ze doen in dit opzicht geen beloften over de effectiviteit ervan. Het is een anti-censuurapparaat en u moet het alleen als zodanig beschouwen.

Psiphon als een SSH-tunnel

Psiphon Inc. beheert een netwerk van servers over de hele wereld. Standaard maakt de app verbinding met een van deze via een Secure Shell (SSH) gecodeerde verbinding met handshake-obfuscatie.

SSH-servers zijn in veel opzichten vergelijkbaar met standaard HTTPS-proxy's (HTTP via SSL / TLS). Zie hier voor een snel en redelijk eenvoudig overzicht van de belangrijkste verschillen tussen SSH en Secure Sockets Layer (SSL).

Handdruk Obfuscation

SSL-verbindingen van Psiphon maken gebruik van handshake-obfuscatie. Dit is bedoeld om het feit te verbergen dat u probeert de censuurbeperkingen te omzeilen.

"Handshake-obfuscatie versterkt de initiële SSH-handshake tegen systemen die verschillende netwerkprotocollen identificeren of classificeren door gegevens tijdens verzending te onderzoeken op statische handtekeningen."

Een whitepaper met details over hoe Psiphon's handdrukvervaging werkt, is hier beschikbaar.

Psiphon als een VPN

In Windows is het ook mogelijk om verbinding te maken met de servers van Psiphon met behulp van het Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) VPN-protocol. Dit wordt geleverd als back-upoptie voor het geval SSH-verbindingen worden geblokkeerd. Het is niet beschikbaar voor mobiele gebruikers.

Zie Wat is een proxyserver? voor meer informatie over proxy's en een discussie over de verschillen tussen proxy's en VPN's.

Laatste gedachten

Psiphon heeft natuurlijk ernstige beperkingen. Het meest opvallende hiervan is dat het erg langzaam is. Zelfs als u betaalt voor een "maximale snelheid" -abonnement in de Pro-app, haalt u slechts een downloadsnelheid van ongeveer 6 Mbps.

Maar dit mist het punt. Psiphon is een gratis anti-censuurprogramma dat werkt. Afgaande op de stapel opmerkingen die we hierover ontvangen, vinden veel mensen in beperkende landen het erg nuttig.

Een probleem dat vaak aan de orde komt, is dat gebruikers ons om hulp vragen (die we niet kunnen bieden). Dit komt omdat Psiphon Inc. zelf geen ondersteuning biedt. Gezien het feit dat Psiphon erg populair is, is het echter onredelijk en onrealistisch om van een bedrijf te verwachten dat het in principe een gratis product ondersteunt.

Als je in een beperkend land woont en geen reguliere VPN-service kunt betalen of geen toegang tot hebt, stel ik voor Tor te proberen voordat je Psiphon koppelt. Tor biedt meer anonimiteit, is sneller en ondersteunt een actieve gemeenschap van enthousiastelingen die graag hulp bieden aan diegenen die het nodig hebben.

Als Tor echter wordt geblokkeerd, is Psiphon misschien wel de oplossing die u nodig hebt.

Als u niet beperkt bent en een fatsoenlijke VPN kunt betalen (die slechts $ 2,75 per maand kan kosten), raden we u ten zeerste aan om onze pagina Beste VPN-services te bezoeken en een snelle en veilige VPN te krijgen om uw internetprivacy en vrijheid te verbeteren.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me