PureVPN-beoordeling

PureVPN


 • pricing

  Van $ 2.88
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • deblokkeert:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ProPrivacy.com partituur
9.5 van de 10

Samenvatting

PureVPN is een in Hongkong gevestigde VPN-service die opmerkelijk is vanwege het zeer grote aantal serverlocaties. Het is sinds kort ook geen logboeken meer, wat geweldig is voor privacybewuste mensen. De lijst met functies van PureVPN is uitgebreid en houdt zelfs de meest veeleisende VPN-gebruiker tevreden. Het blokkeert ook zowat elke streaming-service die u zou kunnen hopen te openen.

Snelle statistieken

 • landen
  141
 • Gelijktijdige verbindingen
  5
 • Jurisdictie
  Hong Kong
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  77.37 Mbps

Prijs

24 maanden

2-jarige deal met 74% korting!

74% korting

$ 2.88
per maand

1 maand

$ 10.95
per maand

Zoals gebruikelijk hebben de prijsniveaus van PureVPN alleen betrekking op hoe lang u een abonnement koopt. Alle klanten hebben toegang tot alle functies van PureVPN. Het moet gezegd worden dat het abonnement van een maand een beetje prijzig is, maar de kosten per maand als je een jaarabonnement of langer koopt, is ronduit goedkoop!

Er is een geld-terug-garantie van 31 dagen beschikbaar (7 dagen als u alleen een abonnement van een maand koopt), maar vergeet dit niet op tijd te annuleren als u niet wilt doorgaan met uw abonnement. PureVPN heeft de reputatie streng te zijn met terugbetalingen. Een veiligere optie is om $ 2,50 te betalen voor de proefperiode van 3 dagen.

PureVPN accepteert betaling via creditcard / betaalpas, PayPal, AliPay en CashU. Mogelijk anonieme betaling is mogelijk via cadeaubonnen of verschillende cryptocurrencies die worden verwerkt door de Amerikaanse externe betalingsprovider PaymentWall.

Zoals we later zullen bespreken, is PureVPN echter geen goede keuze voor diegenen die veel privacy nodig hebben. De voordelen van anoniem betalen voor PurePN zijn daarom enigszins beperkt. Het is ook vermeldenswaard dat betalingen met behulp van potentieel anonieme methoden niet worden gerestitueerd.

Ondersteunde betalingsplatforms


Visa / MasterCard


Amex


cryptogeld

Kenmerken

torrenting
landen 141
Gelijktijdige verbindingen 5
Router ondersteuning
Blote metalen of virtuele servers Blank metaal
Port forwarding
Poort selectie
Ondersteunde routers DD-WRT, Asus, Linksys, Tomaat, TP-Link`` Belkin, pfsense, Sabai Buffalo, Sabai en meer
Totaal aantal servers 2000

PureVPN geeft duidelijk aan welke locaties virtueel zijn, d.w.z. dat zich daar geen fysieke server bevindt, maar die worden vervalst met behulp van slimme slimme DNS-routering. Voor de meeste gebruikers is het niet relevant of ze een virtuele locatie gebruiken of niet.

Op locaties waar fysieke servers worden gebruikt, zijn dit allemaal bare-metal single-tenancy-servers. Dit is goed omdat bare metal-servers veel veiliger zijn dan software-VPS-exemplaren die worden gehost op gedeelde servers.

PureVPN WiFi-beveiliging

Deze handige functie detecteert automatisch wanneer u verbinding maakt met een niet-herkend wifi-netwerk om uw verbinding te beveiligen door de VPN in te schakelen. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u nooit op internet surft op een onveilige wifi-hotspot zonder de bescherming die een VPN biedt.

Toegewijde IP-adressen

Een van de grootste sterke punten van PureVPN is dat het zowat elke streamingdienst die bekend is bij de mensheid zal deblokkeren. Dit omvat services zoals BBC iPlayer en Netflix die IP-reeksen blokkeren waarvan bekend is dat ze bij VPN-bedrijven horen.

PureVPN kan dit doen omdat het (enigszins verwarrend) twee soorten "dedicated IP-adres" biedt. De eerste soort zijn IP's die tijdelijk zijn gemaakt om toegang te krijgen tot een bepaald evenement of online streamingdienst. Dus ze zijn 'toegewijd' aan die even of die dienst, maar worden gedeeld met veel gebruikers.

Als u een service vindt die is geblokkeerd voor VPN-gebruikers, neem dan gewoon contact op met de 24/7 Live Chat-ondersteuning van PureVPN en zij zullen vrijwel zeker in staat zijn u een server-IP-adres te geven dat werkt.

Naast dit soort 'dedicated IP', verhuurt PureVPN het meer traditionele type dedicated IP voor $ 1,99 per maand. Dit zijn IP's voor één gebruiker die uniek zijn voor uw account.

Deze unieke persoonlijke IP's zijn ook goed voor het omzeilen van blokken die zich richten op bekende VPN IP-bereiken. Bovendien zijn ze handig voor mensen die dingen als gameservers uitvoeren of die toegang willen hebben tot LAN-bronnen waarvoor verbinding met een vast statisch IP-adres nodig is.

Geavanceerde port forwarding

Net als de meeste moderne VPN-services biedt PureVPN een NAT-firewall om ongevraagde inkomende verbindingen te voorkomen. Het probleem met NAT-firewalls is dat ze goed zijn voor de beveiliging, maar een minpunt zijn als je, zoals P2P torrent-heads, eigenlijk ongevraagde binnenkomende verbindingen wilt om het delen van bestanden te vergemakkelijken.

Port forwarding lost dit probleem op door gebruikers in staat te stellen gaten (poorten) in de NAT-firewall te openen waardoor inkomende verbindingen kunnen passeren. Naast torrenters is deze functie nuttig voor iedereen die toegang wil hebben tot bronnen zoals printers, LAN-drives en games of mediaservers die achter de VPN zitten.

Raadpleeg onze Ultieme gids voor VPN-poort doorsturen voor een volledige discussie over deze functie, inclusief mogelijke problemen.

Het is echter vermeldenswaard dat port forwarding niet werkt als gedeelde IP's (NAT Network) worden gebruikt.

Deblokkeert PureVPN Netflix?

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Naast onze benchmark Netflix- en BB iPlayer-services deblokkeert PureVPN Amazon Prime, Hulu en nog veel meer. Dankzij het gebruik van speciale IP's (beide soorten) is PureVPN inderdaad een van de allerbeste VPN-services op de markt voor het deblokkeren van streamingdiensten en voor toegang tot beperkte sportevenementen. PureVPN deblokkeert ook YouTube-video's die beperkt zijn in uw regio.

Snelheid en prestaties

Hieronder is een live grafiek die de huidige snelheden voor PureVPN toont in onze voortdurende geavanceerde snelheidstests.

Het moet gezegd worden dat we de algehele snelheidsprestaties van PureVPN het afgelopen jaar opmerkelijk hebben zien dalen. De gemiddelde snelheden van vorig jaar komen uit op een respectabele 29 Mbit / s, maar in de afgelopen maand hebben we gemiddeld slechts 9,1 Mbit / s geregistreerd.

Dit vertelt ons echter niet het volledige verhaal, omdat de maximale snelheidsresultaten van de afgelopen maand een zeer respectabele 232,8 Mbit / s waren. Dit betekent dat, zolang u verbinding maakt met een server in de buurt, u waarschijnlijk uitstekende snelheidsprestaties zult ervaren bij het gebruik van PureVPN.

DNS-opzoektijden zijn een beetje underwhelming (gemiddeld 0,52 seconden en maximaal 6,97 seconden) en PureVPN-gebruikers hebben de langste gemiddelde wachttijden in onze boeken wanneer ze verbinding maken met de service. Maar dit is nog steeds slechts 14,1 seconden.

Lektesten

We hebben IP-lektests uitgevoerd met behulp van de open source ipleak.net-tool. Alle tests werden uitgevoerd in een nieuwe virtuele machine met alleen een browser die WebRTC ondersteunt geïnstalleerd. We hebben deze browser voor elke test ingesteld op de privé- / incognitomodus om cacheproblemen te voorkomen die de resultaten verwarren.

In Windows hebben we geen problemen gedetecteerd, maar de macOS-client heeft ons IPv6-adres gelekt via zowel reguliere DNS als WebRTC.

Er werden echter geen WebRTC IPv4-lekken gedetecteerd toen we IPv6 uitschakelden, dus Mac-bezitters met IPv6-verbindingen zouden prima moeten zijn, gewoon handmatig IPv6 uitschakelen in macOS. Maar voor alle zekerheid raden we aan om WebRTC ook in uw browser uit te schakelen.

Er zijn geen IP-lekken gedetecteerd bij het gebruik van de proxy-add-ons van de browser, hoewel het vermeldenswaard is dat de add-ons "WebRTC-lekfunctie voorkomen" alleen WebRTC-lekken voorkomt voor zijn eigen proxy-verbindingen. Het voorkomt geen WebRTC-lekken bij gebruik van de VPN.

We kunnen momenteel niet testen op IPv6-lekken in Android, maar hebben geen enkele IPv4-lekkage gedetecteerd.

Gegevenslimieten
Bandbreedte limieten
WebRTC-lek gedetecteerd?
ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld) 77.37
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 252.3

Makkelijk te gebruiken

PureVPN biedt Windows-, macOS- en Android VPN-apps. Naast reguliere Android biedt PureVPN aangepaste apps voor de Amazon Firestick en Android TV. PureVPN heeft ook browserextensies voor Chrome en Firefox en een aangepaste applet voor Kodi en DD-WRT. opluchting!

Een nieuwe OpenVPN Linux-app is beschikbaar, hoewel dit alleen de opdrachtregel is. Een iPhone VPN-app is niet beschikbaar op het moment dat deze recensie wordt geschreven, maar wordt beoordeeld in de App Store.

Er zijn goede handmatige installatiehandleidingen beschikbaar voor een verbijsterende combinatie van platforms en VPN-protocollen. Dit omvat iOS, Linux (veel distro's) en een verscheidenheid aan routers.

Compatibiliteit

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

ramen
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows telefoon

De Windows-client

De Windows-client biedt een vrij schattige animatie tijdens het installeren. Eenmaal geïnstalleerd ziet het er slim uit en zit het boordevol handige functies.

purevpn windows-client

Het begint met de vraag welke modus u wilt gebruiken: stream, internetvrijheid, beveiliging / privacy, etc. PureVPN legt niet in detail uit welk verschil elke modus maakt voor uw verbindingsinstellingen, dus we nemen aan dat ze correct zijn geoptimaliseerd voor de geadverteerde taken.

windows purevpn client-selectiemodus

VPN Hotspot maakt gebruik van de ingebouwde Hotspot-functie van Windows 10 zodat andere apparaten via Windows verbinding kunnen maken met internet terwijl ze profiteren van VPN-bescherming. Dit is absoluut cool, maar is alleen beschikbaar voor Windows 10-gebruikers en alleen als je een WiFi-interface hebt die compatibel is met de Windows Hotspot-functie (veel zijn dat niet).

We zijn verheugd op te merken dat functies die ooit beschikbaar waren voor reguliere gebruikers nu zijn waar ze thuishoren - in Beta, en alleen beschikbaar voor vrijwillige cavia's. Dit omvat split-tunneling en "Gravity" (een ad-blocker en een veilige zoekfunctie die expliciete resultaten van een selectie van populaire zoekmachines filtert).

Standaard gebruikt de Windows-client het IKEv2 VPN-protocol. Dit is een steeds populairdere keuze omdat, hoewel niet getest in de strijd zoals OpenVPN, IKEv2 algemeen als veilig wordt beschouwd en ongetwijfeld sneller is dan OpenVPN.

Het is goed om te zien dat IPv6-lekbeveiliging nu standaard is ingeschakeld, hoewel de op firewall gebaseerde kill-schakelaar dat niet is. Dit is de betere soort kill-schakelaar, omdat het voorkomt dat verkeer je pc binnenkomt of verlaat buiten de VPN-tunnel. Het overleefde ook een gesimuleerde softwarecrash en maakt dus gebruik van firewallwanden op systeemniveau. Nogmaals, dit is goed.

Net als de meeste VPN-services biedt PureVPN gedeelde IP-adressen. In tegenstelling tot de meeste VPN-services is deze functie optioneel. U krijgt alleen het privacyvoordeel van het gebruik van gedeelde IP's met de NAT-netwerkoptie ingeschakeld. Aan niet-NAT-gebruikers wordt een uniek IP-adres toegewezen.

Het is daarom belangrijk op te merken dat de software van PureVPN standaard NAT- of niet-NAT-verbindingen selecteert op basis van beschikbaarheid. Als u gedeelde IP's wilt gebruiken, moet u het NAT-netwerktype opgeven in de geavanceerde instellingen van de client.

Andere platforms

De Mac-app lijkt in vrijwel alle opzichten identiek aan de Windows-app. Een ding dat het niet heeft is IPv6-lekbescherming, dus u moet IPv6 handmatig uitschakelen in macOS. Het lijkt WebRTC IPv4-lekken te voorkomen, maar nogmaals, blokkeert WebRTC IPv6-lekken niet.

Momenteel ondersteunt de Mac-client IKEv2 niet. Het gebruikt standaard het SSTP VPN-protocol, maar dit kan worden gewijzigd in OpenVPN (UDP of TCP). Omdat het standaard de ingebouwde macOS-VPN-client gebruikt, blijft de VPN op zijn plaats, zelfs als de PureVPN-client crasht.

De Android-app heeft mogelijk nog meer functies dan de desktop-apps. Het biedt port forwarding, een kill-schakelaar en "veilige WiFi". De enige ondersteunde VPN-protocollen zijn OpenVPN (UDP of TCP) en IKEv2, maar omdat dit de enige VPN-protocollen zijn die je tegenwoordig zou moeten gebruiken, is dit echt niet een probleem.

De opdrachtregel OpenVPN-app voor Linux werkt goed, maar is vrij eenvoudig. Anders dan vooraf geconfigureerd voor PureVPN te komen, zien we geen voordeel om het te gebruiken ten opzichte van de reguliere OpenVPN-opdrachtregelclient.

PureVPN OpenVPN-opdrachtregel

Browser add-ons

Browser-proxy-add-ons zijn beschikbaar voor Firefox en Chrome. Deze zijn handig voor het snel vervalsen van uw locatie, maar bieden geen beveiligings- of privacyvoordelen omdat proxyverbindingen niet worden gecodeerd.

purevpn voor Windows Connect

Klantenservice

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Gratis uitproberen Nee Ja - 3 dagen Nee
Geld terug garantie lengte 31 30 30

Onze audit van de Customer Service Awards 2020 was over het algemeen zeer gunstig voor PureVPN. Het 24/7 live chat-personeel is goed op de hoogte van de meeste dingen waarvan we verwachten dat het front-support personeel op de hoogte is en graag vragen over meer technische zaken doorgeeft aan de juiste afdeling voor een e-mailreactie later.

Deze e-mailreacties waren over het algemeen snel en beantwoordden onze vragen goed. Het enige probleem was dat we geen antwoord kregen op een van onze moeilijkere vragen.

Privacy en beveiliging

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Gratis uitproberen Nee Ja - 3 dagen Nee
Geld terug garantie lengte 31 30 30

Jurisdictie

PureVPN is gevestigd in Hong Kong, dat ondanks geregeerd wordt door China enkele van de meest vrije en ongecensureerde internettoegang ter wereld geniet.

logs

VPN-providers in Hong Kong zijn niet verplicht om enige vorm van logboeken bij te houden. Tot voor kort hield PureVPN hoe dan ook uitgebreide verbindingslogboeken bij, die werden gebruikt om de FBI te helpen een van zijn gebruikers te vangen. Dit is nu echter veranderd. PureVPN heeft zijn privacybeleid bijgewerkt en is nu officieel een no logs VPN.

Een "absoluut minimum aan gegevens is vereist om u te helpen met technische assistentie, verbindingsproblemen op te lossen en regiospecifieke problemen te overwinnen", maar het IP-adres waarmee u verbinding maakt, het IP-adres van de VPN-server waarmee u verbinding maakt en een tijdstempel van wanneer u verbinding niet worden bewaard.

We verwelkomen deze beweging van harte.

Versleutelingsprotocollen

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Op de client gebruiken verschillende modi waarschijnlijk verschillende protocollen, hoewel IKEv2 en SSTP de standaardwaarden lijken te zijn. Bij het gebruik van OpenVPN gebruikt PureVPN de volgende instellingen:

Datakanaal: een AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1-hash-authenticatie.

Bedieningskanaal: een AES-256-CBC-codering met RSA-2048 handshake-codering en HMAC SHA384-hash-authenticatie. Perfect forward geheimhouding wordt geboden via een Diffie-Hellman (DHE) sleuteluitwisseling, hoewel we niet weten hoe lang de sleutel hiervoor is.

Dit is een veilige installatie die onze minimumaanbevelingen op alle punten evenaart of overtreft. Raadpleeg de VPN-coderingshandleiding voor meer informatie.

Andere dingen

Zoals reeds opgemerkt, gebruikt PureVPN alleen bare metal-servers. Het maakt wel gebruik van "virtuele locaties", maar deze worden gehost op servers die rechtstreeks onder de controle van PureVPN staan ​​en vormen dus geen beveiligingsrisico. We zijn ook verheugd dat PureVPN nu alle DNS-aanvragen afhandelt met behulp van interne DNS-servers voor maximale privacy.

Niet zo goed is dat de PureVPN-website een verscheidenheid aan privacy-inbreukmakende trackers op zijn website gebruikt, waaronder Google Analytics. Deze hebben echter geen invloed op de privacy van uw VPN-browsesessies.

Alle PureVPN-apps bieden OpenVPN via TCP, waarvan we aannemen dat poort 443 wordt gebruikt. Dit kan effectief zijn bij het verslaan van VPN-blokken, maar is gemakkelijk te verslaan met behulp van meer geavanceerde censuurmaatregelen. PureVPN biedt geen aanvullende VPN-verduisteringstechnologieën.

Laatste gedachten

Het belangrijkste dat deze zeer volledig functionele VPN-service tegenhield, waren de uitgebreide verbindingslogboeken die het bijhield. Nu het is gestopt met het bijhouden van logboeken die de privacy van gebruikers in gevaar kunnen brengen, is PureVPN gemakkelijk aan te bevelen.

Meer in het bijzonder is PureVPN een van de beste keuzes op de markt, omdat het zeer effectief is bij het deblokkeren van bijna alles. Mac-gebruikers moeten echter voorzichtig zijn om IPv6 op hun systemen uit te schakelen (en waarschijnlijk ook WebRTC in hun browsers).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me