RoboForm Review

RoboForm

 • Prissättning

  Från $ 1.79
  /månad

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

RoboForm är en mycket polerad och omfattande lösenordshanterare som, trots att den är stängd källa (men alltifrån-till-än-krypterad), lyckas imponera.

Snabbstatistik

 • Land
  USA

Prissättning

Den primära personliga RoboForm-produkten är RoboForm överallt, deras billigaste plan kostar $ 1,99 per månad, som faktureras årligen. Denna plan ger en individ full tillgång till alla RoboForms kärnfunktioner. En familjeplan utvidgar planen Everywhere för att täcka upp till fem personer.

3 år

$ 1.79
/månad

12-Month

$ 1.99
/månad

RoboForm erbjuder också en gratis plan. Detta saknar online-säkerhetskopiering, delning av inloggningar och vissa supportfunktioner. Dess huvudsakliga begränsning är dock att den inte stöder synkronisering mellan enheter.

Detta är en ganska stor begränsning, men det faktum att RoboForm inte sätter någon tidsbegränsning eller begränsning för antalet lösenord som kan lagras gör det till en perfekt funktionell gratis lösenordshanterare för dem som huvudsakligen bara använder en enda enhet.

Det som inte nämns på webbplatsen är att om du registrerar dig till RoboForm Free, kommer du att uppgraderas till RoboForm Everywhere gratis i 30 dagar. Betalning sker med kort (inklusive Amex), PayPal eller USD papperscheck eller postanvisning.

Förutom de personliga planerna erbjuder RoboForm affärsplaner. Kärnan i dessa är en centraliserad managementkonsol för att distribuera lösenord bland teammedlemmar, hantera behörigheter och liknande. Denna översyn fokuserar dock på den personliga överallt-planen.

Funktioner (RoboForm Everywhere)

 • Klient-sida (e2ee) kryptering
 • Cross-platform synkronisering
 • Webbläsarintegration
 • Fyll lösenord i applikationer
 • Online backup
 • Dela inloggningar säkert
 • bokmärken
 • SäkNotis
 • Kontakter
 • Identiteter / blankett
 • 2FA-stöd

Cross-platform synkronisering

RoboForm finns med full funktionalitet för Windows, macOS, Android och iOS / iPadOS. Det finns till och med en Apple Watch-app, även om vi inte har provat den.

Linux- och ChromeOS-användare kan använda speciella versioner av webbläsartillägg, men har inte tillgång till Security Center. Naturligtvis har ägare av nyare Chromebooks också möjlighet att använda Android-appen.

Utöver allt detta kan lösenord, anteckningar, kontakter och allt annat lagrat i ditt RoboForm-konto nås via en webbkonsol på alla plattformar som stöder en webbläsare.

Webbläsarintegration

I Windows integreras RoboForm med webbläsarna Firefox, Chrome och Edge, vilket ger ett verktygsfält för åtkomst till alla RoboForms funktioner.

broswer integration

I Windowed-läge sitter verktygsfältet bekvämt från vägen under webbläsarfönstret, men i helskärmsläge tar det lite utrymme längst ner i webbläsaren.

Det handlar om personlig preferens, men vi tycker att det är lite påträngande. Lyckligtvis kan du inaktivera verktygsfältet, och de vanliga webbläsartilläggena ger all funktionalitet i verktygsfältet medan du håller dig beskådad ur vägen när den inte används.

I macOS använder RoboForm bara vanliga webbläsartillägg för Firefox och Chrome. Det erbjuder också ett tillägg för Safari, som sitter diskret i macOS-menyfältet.

arbetar i webbläsaren

De flesta av RoboForms kärnfunktioner är tillgängliga från verktygsfältet och webbläsartillägg. Detta inkluderar en säker lösenordsgenerator som kan skräddarsys för att skapa lösenord för webbplatser med strikta krav.

Lösenordsgenerator

Vi diskuterar integration av mobila webbläsare senare i denna recension.

Online backup

Gratis kunder kan säkerhetskopiera sina databaser lokalt, men överallt får användare också automatisk säkerhetskopiering online.

online säkerhetskopiering

Det finns dock inget för att hindra fria användare från att automatiskt säkerhetskopiera sina RoboForm-behållare till deras Dropbox-mapp...

Dela och skicka inloggningar säkert

En mycket publicerad funktion är möjligheten att enkelt och säkert dela inloggningar med andra RoboForm-användare. Om mottagaren inte är en RoboForm-användare kommer de att få ett e-postmeddelande som bjuder in dem att gå med (ett gratis konto är bra för att ta emot e-postmeddelanden).

Om du synkroniserar en inloggning synkroniseras den med mottagare om du ändrar den, och åtkomst kan återkallas när som helst. Alternativt kan du välja att skicka en inloggning, varefter den inte längre är under din kontroll.

Bokmärken, Safenotes och kontakter

Förutom inloggningar kan RoboForm lagra och synkronisera bokmärken, fristående “Safenotes” och kontakter över plattformar och webbläsare. Anteckningar kan också bifogas inloggningar och de flesta andra typer av inmatningar.

identiteter

Identiteter är en autofyllningsfunktion på webbformuläret med alla möjliga användbara mallar, till exempel personuppgifter, adress, bankinformation och bilinformation. Som namnet antyder kan du ställa in så många "identiteter" eller personligheter som du vill för detta för att automatiskt fylla i formulär på olika sätt.

identitets webbformulär

Sekretess och säkerhet

Jurisdiktion

RoboForm är utvecklad av det amerikanska företaget Siber Systems. Tack vare de chockerande nivåerna som genomgripande massövervakning utförs på kunder hos amerikanska teknikföretag (både amerikanska och icke-amerikanska medborgare, som utsätts av ex-NSA-whistleblower Edward Snowden), rekommenderar vi i allmänhet att använda amerikanska företag om integriteten är mycket oroande.

dock...

End-to-end-kryptering (e2ee)

I teorin borde jurisdiktion inte spela för mycket eftersom alla lösenord och annan data är krypterade och dekrypterade klientsidan. Med andra ord, det lämnar aldrig dina enheter okrypterade. Så utan ditt lösenord är det värdelöst, även om NSA skulle få sina luftrör på det!

Stängd källa

RoboForm-programvaran använder proprietär stängd källkod.

Den enda flugan i salvan är att all RoboForm-mjukvara använder egna slutna källkoder. Det betyder att vi bara måste lita på Siber Systems att dess programvara är säker och att allt är på nivå.

Det finns ingen särskild anledning att inte lita på det, förutom att ett allmänt misstro mot amerikanska (eller några, för den delen) tekniska företag är friska.

loggar

Som redan noterats är dina lösenord och annan information som lagras i RoboForm-behållare krypterad säkert från slutet så att bara du (och de du valde att dela dem med) kan komma åt dem. De kan lagras på Siber Systems-servrar, men Siber Systems kan inte komma åt dem.

Det finns dock olika loggar för frivillig kundinformation och betalningsinformation. Utöver detta bevaras följande:

"Unikt ID (GUID), Dator-ID (genererat via envägsfunktion från vissa av datorattributen), Disk-ID (genererat via envägsfunktion från system-ID-skivans ID) för licensaktivering och periodisk licenskontroll."

Så Siber Systems vet definitivt ganska mycket om sina kunder. Om du är ute efter anonym lösenordshantering är RoboForm inte för dig. Men med tanke på att det faktiskt inte kan se dina lösenord tror vi inte data Siber Systems-loggar verkligen är mycket av en sekretessproblem för de flesta

Teknisk säkerhet

Precis som KeePass .kbdx-filer, håller RoboForm all din data i en fristående behållare. Det betyder att oavsett var behållaren är placerad förblir den säkert krypterad.

Varje behållare är krypterad med AES-256. Nycklar krypteras med PBKDF2 itererade 4000 gånger, med en SHA-256 hash-funktion och lång slumpmässigt salt (32-byte). Överföringar till RoboForm-servern säkerställs med HTTPS.

Data delas med hjälp av offentlig nyckelkryptografi, där användarnas offentliga nycklar lagras och synkroniseras på RoboForm Server så att andra användare kan skicka dem inloggningar eller mappar med sina egna privata nycklar.

Här finns en vitbok som förklarar höga RoboForms kryptografipraxis.

Tvåfaktorautentisering (2FA)

Om du vill säkra dina data med mer än bara ett huvudlösenord stöder RoboForm tvåfaktorautentisering via ett engångslösenord (OTP). Detta kan skickas via e-post, SMS eller Google Authenticator (det överlägset säkraste alternativet, även om autentiseringsalternativ som open source ochOTP också bör fungera).

Kundsupport

RoboForm-webbplatsen ger en enorm mängd professionellt presenterad information. Kärnan i detta är en uttömmande online-manual som detaljerar alla RoboForms funktioner och är skräddarsydd för alla fullt stödda plattformar.

Utöver detta finns det ett omfattande hjälpcenter med ett mycket stort antal artiklar som täcker stort sett alla ämnen vi kan tänka på.

Om du fortfarande behöver hjälp, är formbaserad e-postsupport tillgänglig för alla användare 24/7365. Överallt där kunder får prioriterat onlinestöd och Live Chat-support under EST-kontorstid.

Enkel användning

Du kan importera lösenord från Chrome, Firefox, iCloud-nyckelring och från de flesta lösenordshanterare via exporterad CSV-fil. Endast bokmärken kan importeras från Safari. Lösenord kan exporteras som en CSV-fil.

Windows & Mac OS

Som vi redan har sett kan de flesta RoboForm-funktioner nås från webbläsarens verktygsfält och / eller webbläsartillägg. Det slående hjärtat av RoboForm på skrivbordet (dock förutom Linux-maskiner) är Security Center.

windows app

Härifrån har du tillgång till alla funktioner och funktioner i RoboForm.

Android och iOS / iPadOS

Android- och iPhone-apparna är i princip identiska med varandra, med iPad-appen har endast mindre ändringar för att tillgodose dess större formfaktor. Apparna kan skyddas med en PIN-kod och / eller upplåsning av fingeravtryck, synkronisera med alla andra enheter som är anslutna till ditt konto och ger full åtkomst till alla RoboForms funktioner.

Om du väljer inloggning från appen öppnas den i den inbyggda webbläsaren (se nedan).

ios app

En intressant mobilspecifik funktion är möjligheten att fästa favoritartiklar (t.ex. inloggningar) till startsidan.

fästade artiklar i appen

Mobil webbläsare och OS-integration

RoboForm integreras med Android 8+ Autofill Framework Service och iOS 12+ Authentication Services-ramverket för sömlös autofyllning på nyare enheter i de flesta webbläsare och många appar.

Alternativt, och särskilt användbart för användare av äldre enheter, kommer en dedikerad webbläsare i RoboForm-appen med inbyggd autofyllfunktion.

Inloggningsformulär

Slutgiltiga tankar

RoboForm är en omfattande, snygg och mycket polerad produkt som tar med allt (inklusive diskbänken) till tabellen med lösenordshanteraren.

Den använder också stark kryptering från slutet till slut och synkroniseras sömlöst över alla dina enheter, vilket inte kräver någon ytterligare ingång annat än att installera programvaran i första hand.

Det är inte gratis, men prissättningen är mycket rimlig. Vår enda verkliga oro är att det är en kommersiell produkt med slutna källor, så om aktörer på statlig nivå är en del av din hotmodell kan du kanske titta på open source KeePass eller Bitwarden istället.

Men om du inte oroar dig för att vara stängd källa rekommenderas RoboForm starkt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me