SafeInCloud Review

SafeInCloud


SafeInCloud
is een eigen wachtwoordbeheerder die populair is geworden bij een groeiend aantal Windows-, Android- en iOS-gebruikers. De gratis versie is meer dan een miljoen keer gedownload uit de Play Store met een gemiddelde beoordeling van 4,4. De premium-versie heeft meer dan 100.000 installaties met een gemiddelde score van 4.8. Dat zijn indrukwekkende scores, dus wat trekt consumenten aan om deze wachtwoordbeheerder te gebruiken? Maar hoe vergelijkt deze wachtwoordbeheerder de concurrenten zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive? We ontdekken het in deze SafeInCloud-review.

ProPrivacy.com partituur
8.3 van de 10

Samenvatting

SafeInCloud werd voor het eerst gelanceerd in 2012. De wachtwoordbeheerder werd ontwikkeld door Andrey Shcherbakov en de closed source software is auteursrechtelijk beschermd door die persoon. Hoewel we het niet definitief weten, suggereert de beschikbaarheid van een extensie voor Yandex (een zeldzaamheid) dat Shcherbakov de Russische nationaliteit heeft.

Er wordt gezegd dat de wachtwoordbeheerder eenvoudig te gebruiken is en het lijkt erop dat het dit is en de mogelijkheid om te upgraden voor een eenmalige vergoeding (in plaats van met een jaarlijks abonnement) dat mensen verleidt om de pro-versie te kopen. Dus, is het de moeite waard om de gratis versie te gebruiken? En moet u de betaalde upgrade overwegen?

Overzicht

SafeInCloud is een softwareoplossing waarmee internetgebruikers meerdere robuuste wachtwoorden kunnen opslaan zonder ze fysiek te hoeven onthouden. Gebruikers van SafeInCloud kunnen slechts één hoofdwachtwoord onthouden om toegang te krijgen tot een willekeurig aantal lange unieke wachtwoorden. Die wachtwoorden worden lokaal opgeslagen op de computer of het mobiele apparaat van de gebruiker, wat betekent dat ze nooit online worden opgeslagen waar ze kunnen worden gehackt.

SafeInCloud-website

SafeInPassword is beschikbaar voor alle populaire platforms, met software beschikbaar voor Windows, Android, iOS en Mac. Er is echter geen Linux-versie beschikbaar op het moment van schrijven en volgens de website zijn er geen plannen om deze binnenkort te ontwikkelen.

SafeInCloud biedt ook extensies voor Chrome, Firefox, Safari, Opera en Yandex. Met deze extensies kunnen mensen hun wachtwoorden naadloos vanuit hun lokaal gecodeerde opslagplaats importeren om wachtwoorden automatisch in te vullen op internet.

De service kan op elk van die platforms voor niets worden gebruikt en met die gratis software kunt u zoveel wachtwoorden opslaan als u wilt. Gebruikers die verliefd worden op de service en een beetje extra willen, kunnen echter een eenmalig bedrag betalen om te upgraden naar de "Pro" -versie.

Gebruikers kunnen pro voor iOS of Android kopen voor $ 7,99. Met de pro-versie kan de gebruiker de wachtwoordbeheerder op vijf apparaten delen, zodat andere teamleden toegang hebben tot de wachtwoorden.

Individuen kunnen upgraden naar pro door het te koppelen aan een Apple ID of een Google-account. De individuele upgrade kost slechts $ 4,99. Deze prijzen zijn uiterst betaalbaar gezien het eenmalige kosten zijn.

Het is vermeldenswaard dat gebruikers toegang krijgen tot professionele functies binnen de eerste twee weken na het downloaden van de apps. Daarna moeten gebruikers betalen om die functies te blijven gebruiken. De pro-functies die zullen verdwijnen staan ​​hieronder (rechtstreeks overgenomen uit de kennisbank):

 • Cloud-synchronisatie
 • Onbeperkte kaartopslag
 • Website pictogrammen voor kaarten
 • Wachtwoord generator
 • Afbeelding bijlagen
 • Snelle ontgrendeling
 • Inloggen met vingerafdruk
 • Kopiëren naar het meldingsvenster
 • Automatisch invullen in Chrome
 • Leeg klembord door time-out
 • Android Wear-app

Opstelling

Het instellen en werken van de SafeInCloud-wachtwoordbeheerder is eenvoudig, ongeacht welk apparaat u hebt. De Windows-versie kan rechtstreeks vanaf de startpagina worden gedownload. De Mac-, iOS- en Android-versies kunnen worden gedownload van de respectieve app-winkels.

We hebben de Windows- en Android-versies getest om functies zoals synchronisatie tussen apparaten te gebruiken. De desktop-app is extreem snel gedownload en geïnstalleerd met behulp van een wizard. De installatie bevatte een Servicevoorwaardenovereenkomst, die uiterst beknopt is en alles over de service duidelijk maakt.

Nadat de installatie is voltooid, start u eenvoudigweg de software om het wachtwoordbeheer te gebruiken. De eerste optie die u krijgt, is om een ​​nieuwe database te starten of een eerdere database vanuit de cloud te herstellen (als u er eerder een back-up van hebt gemaakt met een cloudopslagservice zoals Dropbox). We hebben ervoor gekozen om een ​​nieuwe database te maken, waardoor we een hoofdwachtwoord moesten invoeren.

SafeInCloud-database ingesteld

SafeInCloud werkt zonder kennis van wachtwoorden of gegevens. Het is om deze reden dat het de service gratis (of tegen extreem lage kosten) kan bieden. Omdat al uw wachtwoord en gegevens lokaal worden opgeslagen en alleen u de controle hebt over uw hoofdsleutel, is het essentieel dat u dit wachtwoord niet verliest. Als u het verliest, kunt u uw account onder geen enkele omstandigheid herstellen.

database gemaakt SafeInCloud

Op Android hebben we de app rechtstreeks vanuit de Google Playstore geopend. De app is in minder dan 5 seconden geïnstalleerd. Om te zorgen dat deze client wordt gesynchroniseerd met de desktopversie, is het essentieel om op te klikken Gegevens herstellen vanuit een cloudoptie. Hiervoor moet u uw desktopversie hebben ingesteld om te werken met een cloudservice zoals Google Drive.

Het instellen is eenvoudig in de software, omdat dit het eerste is dat u van de software wordt gevraagd. Selecteer de gewenste optie en klik op authenticeren. Als u (zoals wij) liever geen cloudservice gebruikt, kunt u contactpersonen importeren via CSV, TXT of XML-bestand. U kunt ook wachtwoorden rechtstreeks importeren uit een enorme keuze aan wachtwoordbeheerders. Klik hiervoor gewoon op het dossier > exporteren en selecteer de gewenste optie.

syncincloud exportwaarden

Zodra de CSV is geëxporteerd, kopieert u deze eenvoudig naar uw andere apparaat met behulp van een USB-kabel of SD-kaart. We hebben deze methode gebruikt en zijn erin geslaagd de CSV-contacten te importeren die we zowel vanuit KeePass als de desktopversie van SafeInCloud hebben geëxporteerd. Voor de meeste mensen zal de optie om de gecodeerde wachtwoorden op te slaan een enorme zegen zijn, wat betekent dat ze wachtwoorden kunnen herstellen als ze hun apparaat verliezen.

Kenmerken

 • Zeer eenvoudig te gebruiken met apparaatoverschrijdende synchronisatie
 • Apps voor alle populaire platforms (geen Linux)
 • Donker AMOLED zwart thema
 • Sterke codering (256-bit geavanceerde coderingsstandaard)
 • Cloudsynchronisatie (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV)
 • Vingerafdruk login
 • Automatisch aanvullen in apps (Android 8+)
 • Browser-extensies
 • Android Wear-app
 • Analyse van wachtwoordsterkte
 • Wachtwoord generator
 • Automatische gegevensimport
 • Cross-Platform

Makkelijk te gebruiken

SafeInPassword is gemakkelijk te bekijken op alle platforms, en omdat de software op alle platforms vrijwel identiek is, is er een zeer kleine leercurve. Geautomatiseerde prompts die u aanmoedigen om een ​​back-up naar de cloud te maken, maken dit uiterst eenvoudig om op meerdere apparaten aan de slag te gaan.

Hoewel de service primair is ontworpen om wachtwoorden volledig veilig te houden met lokale opslag, krijgen gebruikers ook de optie om hun gecodeerde wachtwoorden op te slaan op een cloudservice naar keuze (OneDrive, Yandex Disk, Google Drive, Dropbox, enz.).

Als het eenmaal actief is en op verschillende apparaten is gesynchroniseerd met behulp van de Cloud, kunt u beginnen met het invoeren, maken of automatisch invullen van wachtwoorden. We hebben besloten om het automatisch invullen van wachtwoorden in Chrome te testen en hebben de extensie voor dit doel geïnstalleerd.

De extensie vraagt ​​u om uw wachtwoord en begint vanaf dat moment wachtwoorden automatisch in te vullen vanuit de desktop-app. Om die wachtwoorden te importeren, gaat u eenvoudig naar elke pagina met een login en klikt u op het extensiepictogram naast de URL-balk. We vonden deze functie echt heel goed en waren onder de indruk van de eenvoud van het proces. Deze wachtwoordbeheerder is absoluut geschikt voor beginners.

Omdat het automatisch aanvullen van wachtwoorden werkt, hebben we besloten een paar andere functies te testen. We hielden vooral van de auto-lock-functie, die ervoor zorgt dat als je het app-venster sluit, het wordt vergrendeld en het wachtwoord vereist is. We hebben dit ingesteld op één minuut.

We hebben het ook ingesteld om te vergrendelen wanneer het op de achtergrond staat (voor het geval we het per ongeluk zijn vergeten te minimaliseren). Deze beveiligingsfuncties zijn uiterst handig om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden niet beschikbaar zijn als u niet in de buurt van uw scherm bent.

De automatische wachtwoordgenerator is goed voor mensen die de neiging hebben naar hun scherm te staren wanneer hen wordt gevraagd een sterk wachtwoord te bedenken. De generator is echter niet de beste die we ooit hebben gezien. De mogelijkheid om wachtwoorden van slechts 31 tekens lang te maken, lijkt een beetje kort en omdat uw wachtwoordbeheerder uw wachtwoorden onthoudt, is het niet nodig om ze te onthouden. Het is echter een handige functie.

Voor degenen die graag hun kaartgegevens automatisch willen invullen tijdens het online winkelen, is de optie daar om dit te doen. Gebruikers kunnen ook gecodeerde notities en verschillende gegevenstypen opslaan. Automatisch aanvullen kan worden in- of uitgeschakeld voor elk type gegevens, afhankelijk van de gevoeligheid en of u automatisch aanvullen nodig hebt of niet.

Over het algemeen houdt SafeInCloud dingen eenvoudig en blijft het doen wat het hoort, namelijk het onthouden van wachtwoorden en gegevens voor automatisch aanvullen. Hoewel het misschien niet zo veel functies bevat als sommige andere services, doet het zeker alles wat we van een wachtwoordbeheerder hopen, en omdat dit zowel goedkoop als gemakkelijk te gebruiken is; het is een service die goed geschikt is voor beginners en die wenselijk kan zijn voor iedereen die platformonafhankelijke functionaliteit wil met solide autofill-mogelijkheden.

Privacy

Omdat deze service op een kennisloze manier werkt, hoeft u zich weinig zorgen te maken over privacy. SafeInCloud is echter een gesloten bron, wat betekent dat u moet vertrouwen op de privacy- en beveiligingsniveaus die zij beweert te bieden.

In theorie betekent het lokaal opslaan van wachtwoorden met een sleutel die alleen u kent, dat u niemand anders hoeft te vertrouwen. Als u een back-up maakt van een cloudservice van derden, verhoogt u het risico dat uw wachtwoorden worden gehackt. SafeInCloud uploadt die wachtwoorden echter altijd in een gecodeerde indeling, wat betekent dat als iemand uw back-up zou stelen, deze ook uw hoofdwachtwoord moet kennen om toegang te krijgen tot de gegevens. Zolang u in de eerste plaats een sterk wachtwoord maakt, zou dit niet mogelijk moeten zijn.

Het privacybeleid zelf is kort en technisch niet GDPR-compatibel (omdat het niet specifiek GDPR en de rechten van mensen vermeldt). Het beleid maakt echter duidelijk dat:

“De applicatie verzamelt geen persoonlijke informatie en draagt ​​geen persoonlijke informatie over aan derden. De applicatie kan anonieme gebruiksstatistieken en crashlogs overdragen aan de ontwikkelaar. Deze overdracht kan worden uitgeschakeld in de instellingen van de toepassing (Over > Privacy).”

Voor de echt privacybewuste, kan het de moeite waard zijn om die minimale hoeveelheid uit te loggen.

Het beleid stelt ook dat:

“De gegevens worden altijd in gecodeerde vorm opgeslagen en overgedragen via internet. De toepassing verzendt geen gebruikersgegevens naar iemand anders. "

Dit is in overeenstemming met de gelokaliseerde aard van opslag die SafeInCloud gebruikt, en we hebben geen echte reden om niet te geloven dat de service werkt zoals hij beweert. Zoals altijd het geval is wanneer de software niet open source is, kunnen de clients niet worden gecontroleerd door derden en is het onmogelijk om hun claims te verifiëren.

Veiligheid

Alle wachtwoorden die door SafeInCloud op uw harde schijf worden opgeslagen, worden eerst gecodeerd met sterke AES 256. Dit wordt beschouwd als codering van militaire kwaliteit, wat betekent dat uw wachtwoordbestanden robuust genoeg zijn om lang in de toekomst te worden gekraakt (met behulp van de momenteel begrepen methoden).

Als u besluit een back-up van uw wachtwoorden in de cloud te maken, hebben de wachtwoorden een versleuteld formaat en worden ze via HTTPS naar de service verzonden. Zo zullen ze zowel in rust als tijdens transport veilig zijn.

We hebben de website van SafeInCloud gecontroleerd met behulp van Qualys SSL Labs om te zien hoe zijn TLS verging en vonden het jammer dat het alleen een B kreeg. Omdat u echter nooit echt belangrijke gegevens (de wachtwoorden) van de software naar die servers verzendt, zou dit geen probleem moeten zijn.

Aan de andere kant is de service closed-source, dus het kan alles doen (inclusief uw AES-sleutels volledig ongecodeerd terugsturen naar SafeInCloud). Als dat het geval zou zijn, zou een slechte SSL-beveiliging ervoor kunnen zorgen dat die sleutels worden gestolen door derden met behulp van een Man in the Middle-aanval.

Klantenservice

Iedereen met een vraag voor klantenondersteuning moet contact opnemen met het bedrijf via het e-mailadres dat op de website staat. Het bedrijf beweert die verzoeken binnen twee werkdagen te beantwoorden. Dit is niet de snelste klantenservice die op de markt beschikbaar is, maar omdat de service gratis is (en extreem lage kosten, zelfs als u betaalt), kan het als lovenswaardig worden beschouwd dat het überhaupt vragen kan beantwoorden.

Wat meer is, de service heeft een zeer goed afgeronde knowledgebase met veel handleidingen en artikelen die de meeste, zo niet alle veelgestelde vragen beantwoorden. Om deze reden zou de overgrote meerderheid van mensen de wachtwoordbeheerder zonder problemen moeten kunnen laten werken.

Voor iedereen die een wachtwoordbeheerder met een goed bemande klantenservice wil, is het misschien beter om ergens anders te zoeken.

Conclusie

Als een eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheerder met een zeer kleine eenmalige vergoeding is wat u wilt, lijkt SafeInCloud een uitstekende optie. Het feit dat wachtwoorden nooit worden verzonden naar bedrijfsservers is een pluspunt en het is uitstekend om volledige controle over uw sleutels te behouden. De software is eenvoudig te gebruiken op alle platforms en de synchronisatiefunctie is ingesteld om met gemak te werken

Hoewel het niet echt bol staat van extra functies, beheert deze wachtwoordbeheerder meer dan alleen wachtwoorden. De mogelijkheid om sterke wachtwoorden te genereren is cool en de functie voor automatisch aanvullen werkt naadloos nadat u een extensie hebt geïnstalleerd. Dit is niet altijd het geval, wat alleen maar aantoont dat dit goed geschreven software is.

Het closed source-karakter van de code is absoluut een teleurstelling omdat het betekent dat u op de service moet vertrouwen om uw gegevens te beschermen zoals deze beweert. Voor de meeste mensen biedt deze wachtwoordbeheerder echter wel het beveiligingsniveau dat ze nodig hebben.

We kunnen aannemen dat de ontwikkelaar besloten heeft de bron gesloten te houden, gewoon om te voorkomen dat het wordt gekloond, maar het creëert niettemin een vertrouwensprobleem. Iedereen die dat wilde, kon de claims van SafeInCloud testen door al hun verkeer te analyseren met WireShark. Hierdoor kunnen ze zien of de wachtwoordbeheerder gegevens terugstuurt naar zijn servers wanneer dit niet zou moeten zijn. Dit zou echter een langetermijnproject moeten zijn, omdat de software op elk moment gegevens kan terugsturen.

Ten slotte is dit zonder twijfel een van de gemakkelijkste wachtwoordbeheerders die we ooit hebben gebruikt, en om deze reden kunnen we het aan beginners aanbevelen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me