Shellfire Box Beoordeling

Shellfire Box

 • pricing

  Van $ 6.25
  / maand

ProPrivacy.com partituur
6 van de 10

Samenvatting

Net als bij andere vergelijkbare apparaten, is de verkleinde Shellfire Box VPN-router enorm ondergewaardeerd voor dagelijks gebruik. Zoals we in deze Shellfire Box-review zien, werkt het overigens vrij goed. Aangezien het slechts een fractie meer kost dan het PremiumPlus VPN-plan van Shellfire, is de aanschaf ervan geen probleem voor Shellfire-gebruikers. Het potentieel als een reisrouter geschikt voor veeleisende taken kan ook voldoende zijn om andere VPN-gebruikers tot de dienst te verleiden.

Prijzen en plannen

De Shellfire Box kost € 69,95 (ongeveer $ 75,00), met een abonnement van één jaar op het PremiumPlus VPN-abonnement van Shellfire. Dit komt uit op een zeer redelijke $ 6,25 per maand.

Het is vermeldenswaard dat deze prijs slechts iets minder is dan de $ 5,60 per maand (indien jaarlijks betaald) die Shellfire normaal in rekening brengt voor zijn PremiumPlus VPN-abonnement. Dus als je je gaat abonneren op Shellfire, zou het nogal dom zijn om de router niet ook te krijgen.

Het is ook mogelijk om de Box te kopen met een tweejarig PremiumPlus VPN-abonnement. Dit komt neer op ongeveer $ 5,30 per maand.

Shellfire Box Review prijzen

Betaling is via PayPal, creditcard / bankpas, bankoverschrijving, Paysafecard of HiPay. Het is mogelijk om in bitcoins te betalen, maar omdat de router op een fysiek adres moet worden afgeleverd, is het moeilijk om te zien welk privacyvoordeel dit oplevert.

VPN-functies

Zie mijn Shellfire VPN-review voor een volledig overzicht van de VPN-service van deze provider. Het PremiumPlus-abonnement biedt onbeperkte bandbreedte, maar dit is alleen beschikbaar op geselecteerde servers.

PremiumPlus-gebruikers hebben toegangsservers in 31 landen, maar slechts 24 hiervan waren beschikbaar via de Shellfire Box-interface. En nogmaals, niet al deze bieden onbeperkte bandbreedte.

Shellfire-gebruikers zijn meestal beperkt tot slechts één gelijktijdige verbinding. Zoals met alle VPN-routers, kunt u echter een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd op de Shellfire Box aansluiten.

Als u de Shellfire Box koopt, kunt u ook de reguliere Shellfire VPN-service gebruiken. Maar dankzij de enkele gelijktijdige verbinding, kunt u de Box en een softwareverbinding niet tegelijkertijd gebruiken.

Hardwarespecificaties voor de router

De kleine Shellfire Box lijkt erg op de Anonabox (behalve dat hij wit is). Het meet slechts 6,5 x 4,5 x 2,8 cm en is vederlicht en weegt minder dan 30 gram.

Is het mogelijk om hardware te installeren die krachtig genoeg is om de rigoureuze verwerkingseisen aan te pakken van het coderen en decoderen van OpenVPN in zo'n minuscule doos? We zullen zien.

De volledige hardwarespecificatie is:

 • On-chip: MediaTek MT7620n
 • CPU-snelheid: 580 MHz
 • RAM-geheugen: 64 MB DDR
 • Bedraad netwerk: 2 x Ethernet 100 Mbps (geschakeld)
 • Ethernet-chip: MediaTek MT7530 (SoC)
 • Ethernet-schakelaar: MediaTek MT7530 (geïntegreerd)
 • Draadloos netwerk: 2,4 GHz 802.11b / g / n MiMo 2x2: 2
 • Draadloze chip: MediaTek RT5390 (SoC)

Dit komt ongeveer overeen met vergelijkbare hardware van Anonabox, PandaPow en Betterspot, die allemaal slecht presteerden in onze snelheidstests.

De Shellfire Box gebruikt de 300 Mbps 802.11n draadloze standaard (max). Dit is ongeveer drie keer langzamer dan de huidige 802.11ac-standaard.

Het is ook vermeldenswaard dat de 100 Mbps Ethernet-poorten niet alleen veel langzamer zijn dan de huidige Gigabit (1 GigE) standaard, maar ook langzamer zijn dan de 300 Mbps Ethernet-poorten die door de meeste andere apparaten in zijn klasse worden gebruikt.

De Shellfire Box wordt gevoed via een micro-USB-poort (geen batterij).

Fysiek ontwerp

Shellfire Box 2

Het is een kleine witte plastic doos met twee Ethernet-poorten en een micro-USB-voedingspoort aan één kant. Het apparaat heeft ook een full-sized USB-poort, hoewel het doel hiervan onduidelijk is. Een blauwe LED licht op wanneer deze op een voedingsbron is aangesloten

Shellfire Box 1

Ook inbegrepen in het pakket zijn een 30 cm Ethernet-kabel, een 1 m USB-voedingskabel (zonder netaansluiting) en een uitklapbare snelle installatiehandleiding (in het Engels en Duits).

Privacy

Shellfire stelt dat "we geen verbindingsgegevens loggen." Maar nogmaals, het stelt ook dat "u absoluut veilig en anoniem surft!" Ik wou echt dat VPN-providers zouden stoppen met dit te zeggen.

Shellfire weet precies wie u bent via uw IP-adres en kan logboeken bijhouden op elk gewenst moment, zodat u op geen enkele manier anoniem bent wanneer u de service gebruikt.

Shellfire zegt dat, nader bekeken in haar privacybeleid,

“Verbindings- en gebruiksgegevens (bijvoorbeeld bestandsoverdracht, verbindingstijden) worden alleen verzameld als ze nodig zijn als boekhoudmiddel. Dit is niet het geval voor vaste tarieven. "

Gezien het feit dat al zijn VPN-plannen (inclusief deze router) vaste tarieven gebruiken, lijkt Shellfire een echte no logs-service. Yay!

Shellfire is gevestigd in Duitsland, dat een van de sterkste privacywetten ter wereld heeft. Nieuwe bewakings- en verplichte gegevensbewaarwetgeving hapert hier echter aan. Velen vrezen dat de situatie erger zal worden. Kijk hier voor meer informatie.

Omdat ik dingen begrijp, zijn de nieuwe verplichte gegevensbewaarwetten momenteel niet van toepassing op VPN-providers.

Naast de bovengenoemde kwestie, houdt de Duitse inlichtingendienst (BND) Duitse burgers actief in de gaten en werkt nauw samen met GCHQ en de NSA.

Duitsland wordt daarom meestal beschouwd als geen ideale locatie om een ​​op privacy gerichte VPN-service te baseren. Er is echter enige discussie over de kwestie dankzij de reputatie van de privacywetgeving.

P2P is toegestaan, maar alleen op de Finland-server.

Veiligheid

Shellfire maakt gebruik van gedeelde IP-adressen.

“We gebruiken OpenVPN met AES-256-CBC als onze codering ... We gebruiken 2048 bit RSA-sleutels en certificaten. DHE wordt gebruikt voor voorwaartse geheimhouding. "

De handdruk is waarschijnlijk HMAC SHA-1, wat prima is. Deze coderingsinstellingen zijn niets om erg enthousiast over te worden, maar komen wel overeen met onze minimale aanbeveling voor een "veilige" VPN-verbinding, die bestand moet zijn tegen elke bekende vorm van aanval in de nabije toekomst.

Kijk hier voor meer informatie over dit onderwerp.

De website

Ik heb mooiere websitethema's gezien, maar Shellfire's doet het werk. Er is echter niet veel informatie op de website. De Engelstalige versie (de site is ook beschikbaar in het Duits en het Frans) is duidelijk niet geschreven door een native speaker, maar is desondanks eenvoudig genoeg om te begrijpen.

Ondersteuning

Naast de beknopte installatiehandleiding die bij de verpakking is geleverd, is er een demonstratievideo beschikbaar die u door het installatieproces leidt. Al dergelijke instructies zijn alleen Windows. Maar om eerlijk te zijn, is de installatie zo eenvoudig dat dit er niet echt toe doet.

Anders dan dat, komt ondersteuning neer op het e-mailen van Shellfire. Dit kan via een webformulier, e-mail, Facebook of Twitter. Er is een forum beschikbaar waar u vragen kunt stellen, maar momenteel is bijna alle inhoud in het Duits.

Shellfire beantwoordde mijn vragen vrij snel (binnen een paar uur) en de antwoorden waren deskundig en behulpzaam.

Het proces

Inschrijven

Het bestellen van de Shellfire Box vereist volledige contactgegevens. Zoals reeds opgemerkt, vereist bezorging een fysiek adres, dus het heeft hier toch weinig zin om te ontwijken.

Levering naar Duitsland duurt twee tot drie dagen (verwacht langer als buiten Duitsland, en vooral als buiten de EU).

Verbinding maken met de Shellfire Box

De router is vooraf geconfigureerd voor de Shellfire PremiumPlus-service. Om hem te gebruiken, sluit u hem gewoon aan op uw modem via een Ethernet-kabel (meegeleverd) en zet u hem aan met een USB-stekker of voeding. U kunt vervolgens apparaten verbinden met de Box via de Ethernet-poort of WiFi, volgens een verbinding met een normale router.

Het kan echt niet eenvoudiger (maar vergeet niet om de WAN-poort op uw modem aan te sluiten, niet de LAN-poort zoals ik eerst deed!).

De routerinterface

Zoals met de meeste VPN-routers, wordt de Shellfire Box beheerd via een webinterface. Meld u aan bij de opgegeven webpagina in uw browser en gebruik het opgegeven wachtwoord.

Shellfire-interface 1

De OpenWRT-interface is echt zo eenvoudig als maar kan zijn. De serverlijst kan worden gesorteerd op locatie en type (snelheid).

U kunt kiezen tussen OpenVPN via UDP of TCP. "Verborgen TCP-verbinding" betekent vrijwel zeker het gebruik van TCP-poort 443. Zie VPN-blokken omzeilen voor informatie hierover.

WiFi-prestaties

De Shellfire Box maakt gebruik van de 2,4 GHz-band met dubbele MIMO-ruimtelijke streams. Dit geeft het een theoretische maximale snelheid van 300 Mbps. Ik testte de WiFi-prestaties van het lokale netwerk met behulp van de WiFi Speed ​​Test-app voor Android, met de telefoon naast de routers geplaatst. Bereik was ongeveer vijf meter.

WiFi snelheidstest

Shellfire Box VPN-prestaties (snelheid, DNS, WebRTC en IPv6-tests)

Alle tests werden uitgevoerd met mijn UK 50 Mbps / 3 Mbps glasvezelverbinding verbonden met de Shellfire Box. Ik gebruikte de UDP-modus. Zie mijn Shellfire VPN-review voor een vergelijking met de resultaten die ik heb bereikt met de softwaregebaseerde Shellfire VPN-service.

Shellfire Box naar beneden

Shellfire Box omhoog

De grafieken tonen de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie.

U kunt een downloadverlies van ongeveer 85-90% verwachten bij gebruik van de Shellfire Box. Dit is volledig in lijn met andere apparaten in dezelfde klasse en laat duidelijk zien dat de hardware in deze kleine dozen simpelweg niet krachtig genoeg is om een ​​VPN-signaal op elke snelheid te verwerken.

Merk op dat de VPN-resultaten van de Shellfire-software die ik behaalde toch teleurstellend waren, maar ik ben er vast van overtuigd dat onvoldoende krachtige hardware het grootste probleem is met de Box.

Shellfire Box lek

Ik heb geen IPv4 DNS-lekken of WebRTC-lekken gedetecteerd tijdens het gebruik van de Shellfire Box, wat geweldig is! Merk op dat mijn ISP (Virgin Media UK) IPv6 niet ondersteunt, dus ik kan niet testen op IPv6-lekken. Hopelijk zal deze situatie in de nabije toekomst veranderen.

Merk op dat WebRTC mijn interne netwerkadres heeft gedetecteerd (wat ook aantoont dat de router een NAT-gateway gebruikt, vandaar het [RFC1918] privéadres). Dit kan echter niet worden gebruikt om mij te identificeren en vormt dus geen IP-lek.

Ik had toegang tot zowel BBC iPlayer als US Netflix via de router.

Andere platforms

Zoals reeds opgemerkt, kan elk apparaat met internet profiteren van de VPN, eenvoudig door verbinding te maken met de router.

Shellfire Box Review: Conclusie

Ik vond leuk:

 • Klein en licht (hoewel dit belangrijke gevolgen heeft)
 • Slechts een paar dollar per jaar meer dan betalen voor het plan met alleen software
 • Geen logs (helemaal)
 • Geen IP-lekken
 • BBC iPlayer en US Netflix werken
 • Goede codering met perfecte voorwaartse geheimhouding

Ik was niet zo zeker van:

 • Duitsland is waarschijnlijk geen ideale locatie

Ik haatte:

 • Heel sloooowww
 • Beperkt aantal PremiumPlus-servers (op volle snelheid)

Het grootste probleem met de Shellfire Box is hetzelfde probleem dat alle vergelijkbare apparaten plaagt. Je kunt simpelweg de hardware die nodig is om een ​​VPN-verbinding met snelheid te verwerken niet in zo'n kleine en goedkope doos passen. Het resultaat is een downloadverlies van 85-90%.

Voor dagelijks gebruik is dit voor de meeste gebruikers onaanvaardbaar. Dat gezegd hebbende, als je toch van plan bent om het Shellfire VPN PremiumPlus-abonnement te kopen, is de Shellfire Box een no-brainer. Het kost tenslotte minder dan $ 6 meer dan alleen het PremiumPlus-abonnement kopen!

Behalve snelheidsproblemen werkt de Shellfire Box goed. Het is belachelijk eenvoudig in te stellen en lekt niet uw IP-adres. Het kan daarom nuttig zijn als reisrouter, die u veilig kunt houden terwijl u veeleisende taken op internet uitvoert.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me