SmartVPN-beoordeling

SmartVPN

 • pricing

  Van $ 6.95
  / maand

ProPrivacy.com partituur
1 van de 10

Samenvatting

Onze SmartVPN-beoordeling vond een nieuwe provider met uitstekende snelheden en goede prijzen, hoewel sommige zorgen over codering en vragen over de betrouwbaarheid van de ondersteuning voor sommige gebruikers misschien niet zo goed zijn. Bekijk de service via de onderstaande link of lees verder voor meer analyse.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  13 Mbps
 • Jurisdictie
  Marokko
 • Gelijktijdige verbindingen
  1
 • landen
  14

Kenmerken

De wettelijke registratie van SmartVPN is gevestigd in Marokko (dat vergelijkbare DRD-wetten heeft als de EU), onder de toepasselijke naam Anonymous company moniker. Er zijn in totaal 15 servers om uit te kiezen in het Premium-plan, verspreid over 13 locaties, voornamelijk in Europa, één in de VS, Canada, Japan en Singapore. De dekking is dan enigszins schaars voor diegenen die wonen in of reizen door een groot deel van Afrika, Zuid-Amerika en Australië - hoewel er updates komen met nieuwe Braziliaanse, Ierse, Litouwse, [Zuid-Koreaanse en Australische (naast enkele mystery servers) , gepland voor het einde van volgende week.

Helaas heeft u misschien slechts één apparaat tegelijkertijd op de VPN aangesloten, hoewel dat snel kan veranderen met de release van op maat gemaakte mobiele clients voor Android en iOS. Ga naar SmartVPN via de onderstaande link of lees verder voor een aantal gedachten over beveiliging.

Bezoek SmartVPN »

Snelheid en prestaties

De snelheden waren consistent hoog op alle servers in informele tests en de cijfers ondersteunden de anekdotische prestaties. Snelheden gemiddeld in het 15 Mbps-bereik stroomafwaarts voor zowel Britse als Duitse verbindingen. Amerikaanse snelheden waren ook verrassend uitstekend - ondanks de grote geografische afstand - gemiddeld in het 12 Mbps-bereik stroomafwaarts.

Tijdens deze SmartVPN-beoordeling zijn geen DNS-lekken, IP-lekken of WebRTC-lekken ontdekt. Dat gezegd hebbende, het is altijd goed om de dingen zelf te controleren door ipleak.net te gebruiken

Prijzen en plannen

SmartVPN biedt drie abonnementen die zowel qua prijs als qua functies variëren. Voor deze beoordeling zullen we ons richten op het Premium-plan, omdat de serverbeperkingen (DE, NL) in het basisplan het geografisch onaantrekkelijk kunnen maken voor veel gebruikers die niet in de buurt van deze landen zijn of voor gebruikers met op blokkering gerichte behoeften . De prijsstijging van $ 3 tot $ 6 per maand is niet al te steil voor meer serverlocaties. U kunt ook kiezen voor de geheel duurdere optie van $ 13 per maand, als u een specifiek IP-adres wilt, hoewel dit uw anonimiteit enigszins vermindert - waardoor u kwetsbaar bent voor een end-to-end timing aanval.

SmartVPN-prijzen

Elk plan geeft je een keuze uit de belangrijkste coderingsprotocollen, die we hieronder in meer detail zullen bespreken, het volstaat om te zeggen dat OpenVPN in de meeste gevallen jouw keuze moet zijn. Er zijn ook kortingen die recht evenredig zijn met de duur van uw verbintenis, met 5% kortingen, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. Je kunt 5% besparen voor driemaandelijkse registratie, 10% voor halfjaarlijkse en 15% als je van de service geniet en je een jaar lang wilt binden. U kunt met elke grote creditcard, PayPal of zelfs Bitcoin betalen via bitpay om uw anonimiteit beter te behouden. Er is ook een geld-terug-garantie van 7 dagen met enkele kanttekeningen gedeeltelijk hieronder weergegeven.

"Alle restituties die na de periode van 7 dagen na aankoop worden gedaan, worden uitsluitend door SmartVPN beoordeeld, alleen wanneer de abonnee heeft gezworen om de onbeschikbaarheid van de service aan te tonen of dat deze tijdens de abonnementsperiode is gebruikt of dat veel redelijke inspanningen zijn gedaan gemaakt om contact op te nemen met SmartVPN om het probleem op te lossen."

Dit betekent dat SmartVPN niet op uw apparaten moet werken voor en nadat u contact hebt opgenomen met SmartVPN-ondersteuning, zo ingewikkeld als de prospect voor sommigen lijkt. Zelfs Bitcoin-betalingen worden echter - zoals alle andere - terugbetaald in USD. Geen slechte deal, omdat de meeste providers geen Bitcoin-restituties aanbieden.

Er is ook een Fidelity-plan (verwijzing) waarin u mogelijk een vorm van krediet krijgt voor gratis service voor elke vriend die zich aanmeldt voor uw advies, en per uw eigen abonnementverlenging.

Privacy en beveiliging

Beveiliging komt helaas neer op een allegaartje, al was het maar omdat we geen antwoord hebben ontvangen over welke coderingsmethoden precies worden gebruikt, anders dan mogelijk het standaard OpenVPN-pakket 256 bit AES zoals vermeld in het gedeelte met websiteprotocollen - maar er is geen is niets anders te zeggen dan pure speculatie totdat het ontwerpteam van SmartVPN commentaar geeft.

Het zou ook leuk zijn om de afbeeldingen hierboven en hieronder met betrekking tot logboekregistratie te verduidelijken, omdat het duidelijk is dat verbindingslogboekregistratie plaatsvindt, maar hoelang ze precies worden opgeslagen, is enigszins een raadsel. In het ideale geval zijn er geen verbindingslogboeken die verder gaan, maar het is niet bepaald een ongebruikelijke praktijk in de industrie.

Er is altijd een element van vertrouwen van uw kant, dat SmartVPN - of een andere VPN-spreker, wat dat betreft - uw gegevens niet in gevaar zal brengen en u zal overhandigen. Omdat het een relatief nieuwe service is, valt er niet veel meer te zeggen dan wat je hierboven ziet, en in de balans van dit artikel.

Makkelijk te gebruiken

De website van SmartVPN is Spartaans, maar efficiënt en is zeker geen doorn in het oog. Er is een handig hulpmiddel om valuta om te rekenen van Euro's naar Dollars naar GBP. Links naar servicefuncties, ondersteuning en het bloggedeelte zijn duidelijk ingedeeld.

Ondertussen heeft de onderste banner sociale media-links en de serverinformatiepagina, evenals een lopende Twitter-feed in de rechteronderhoek.

De blog bevat enkele nuttige berichten over deblokkering en beveiligingsinformatie voor bedrijven. Het ziet eruit als een veelbelovende bron van infosec-inhoud die verder gaat.

Ondersteuning

Ondersteuning is er in twee vormen, LiveChat en op tickets gebaseerd. De ondersteuningsmedewerkers beantwoordden mijn vragen zo goed als ze konden, soms een beetje abrupt. Aan de andere kant werden genuanceerde vragen doorgestuurd naar ticketondersteuning en het duurde enkele dagen om te reageren (nog geen woord vanaf dit moment, zoals eerder besproken in het gedeelte 'Beveiliging' hierboven).

Het gedeelte met veelgestelde vragen is niet al te informatief, maar kan wel eenvoudige vragen beantwoorden. Het zou leuk zijn om in de toekomst een veel uitgebreider FAQ-gebied te zien, maar dat komt meestal met de tijd.

Het proces

Inschrijven

Registreren omvat het toevoegen van uw naam en e-mailadres, factuurgegevens - of niet, afhankelijk van of u Bitcoin gebruikt - en vervolgens de installatie-instructies in het Client-gebied volgen om te beginnen.

De SmartVPN Windows VPN-client

De op maat gemaakte SmartVPN Windows-client is nog niet onberispelijk, maar wat er op zijn plaats is, is vrij goed, zo niet verbluffend visueel gezien. U selecteert eenvoudig uw server en drukt op Verbinden om de VPN-verbinding te activeren - verbreek de verbinding om deze uit te schakelen. Er is nog geen killswitch in de aanbieding, maar DNS-bescherming ziet er goed uit (niet zichtbaar, maar ingebakken), zoals besproken in de onderstaande sectie. U kunt ervoor kiezen om automatisch verbinding te maken bij het opstarten of de gloednieuwe 'Smart Connect'-functie te gebruiken om verbinding te maken met de optimale VPN-poort.

Andere platforms

SmartVPN is momenteel beschikbaar op Windows, OSX, Linux, Android en iOS, hoewel er alleen een speciale client is voor OSX (of de eerder genoemde Windows-app die hierboven is besproken).

Laatste gedachten

SmartVPN heeft een aantal van de beste ruwe snelheden die er zijn, met betrouwbare verbindingen om op te starten. Helaas geven sommige zorgen over codering een verontrustend gevoel, net als het ontbreken van een proef- of terugbetalingsbeleid. Gebruik de onderstaande link om SmartVPN eens te proberen.

Bezoek SmartVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me