Spotflux Beoordeling

Spotflux

 • pricing

  Van $ 3.17
  / maand

ProPrivacy.com partituur
1 van de 10

Samenvatting

Update: Spotflux is niet langer operationeel.

Spotflux is een VPN die vanaf het begin veelbelovend lijkt. De dienst werd gelanceerd in 2012 en werd gestart door twee voorstanders van privacy die voortkwamen uit een sterke decenniumlange achtergrond in infosec. Vóór de volledige lancering vier jaar geleden voerde Spotflux een bètatest uit en in minder dan een jaar had het 100.000 gebruikers uit 121 landen aangetrokken. Dat is best goed en deed zeker mijn oren prikken toen ik binnenkwam voor mijn van dichtbij en persoonlijke inspectie van de VPN-service. Spotflux beweert ook de 'meest geavanceerde VPN ter wereld' te zijn, dus laten we de service eens bekijken.

Over het algemeen is Spotflux een gratis of goedkope VPN-service die beschikbaar is voor Mac, Windows, iOS en Android. Het is een adequate service met een aantal behoorlijk coole functies. Ondanks wat het heeft, is Spotflux echter niet te vergelijken met high-end VPN-services. Zolang u echter verwacht te krijgen waar u voor betaalt, biedt Spotflux een redelijke service die voor sommige mensen misschien geschikt is.

Kenmerken

P2P downloaden

Peer to peer is helaas niet toegestaan ​​op Spotflux-vrije, mobiele of premium-versies van de service. Van zijn website:

'Helaas kunnen we het gebruik van Bittorrent (of vergelijkbare P2P-protocollen voor het delen van bestanden) op ons netwerk niet ondersteunen vanwege het wijdverbreide misbruik van auteursrechten. Spotflux is een service die is ontworpen om uw privacy en beveiliging op het web te vergroten, maar geen service om online activiteiten te beschermen tegen snode of illegale handelingen. '

Bovendien worden in de gratis versie alleen de gegevens van uw webbrowser gecodeerd - andere applicaties blijven ook uw normale verbinding gebruiken.

Malware en advertentieblokkering

Een van de functies waar Spotflux over beschikt, is ingebouwde software die scant op malware en virussen (inclusief schadelijke advertenties). Dat software, zo wordt gebruikers verteld, bedreigingen detecteert en elimineert:

Spotflux werkt ook regelmatig zijn servers bij om te scannen op wijdverspreide malware zoals DNSChanger. Dit is een redelijke functie die niet alle VPN's bieden en kan daarom worden gezien als iets van een bonus van de service.

Tests om te zien of het inderdaad advertenties blokkeerde, toonden aan dat het succesvol werkte als een ad blocker.

Bandbreedtebesparende compressietechnologie

Hoewel Spotflux veel waarde hecht aan deze functie, is dit vrijwel zeker LZO-compressie - wat standaard is voor alle grote namen in de VPN-business. Als zodanig is het, ondanks dat het een redelijk kenmerk is, niets bijzonders.

Hoe verdient Spotflux zijn service??

Terwijl je op de betaalde mobiele en premiumversies van Spotflux niet zult worden blootgesteld aan advertenties van derden, is dat helaas niet het geval met de gratis versie.

Om geld te verdienen met de gratis versie, laat Spotflux het volgende toe in haar privacybeleid:

Zoals u kunt zien, opent de gratis versie inderdaad mogelijk gebruikers voor technologieën zoals cookies, javascript en webbakens. Deze worden gebruikt om advertenties op gebruikers te richten en geven uw IP-adres (dat u wilt beschermen) aan die derde partijen. Dit is verre van ideaal.

Snelheid en prestaties

Tests werden uitgevoerd met behulp van TestMy.net op een UK 50mbps / 3mbps glasvezelverbinding. De resultaten waren redelijk redelijk, met over het algemeen geen enorm prestatieverlies. Sommige servers presteerden beter dan anderen, zoals je kunt zien, maar over het algemeen was ik onder de indruk van de verbindingssnelheden van deze goedkope service.

Het goede nieuws is dat er geen IPv4 DNS-lekken zijn gedetecteerd in Android. Helaas werden ze echter in Windows gedetecteerd en bleken WebRTC-lekken bij beide clients op te treden. Als u ervoor kiest om Spotflux te gebruiken, is het daarom aan te raden dat probleem zelf op te lossen. Helaas kon ik niet testen op IPv6-lekken omdat die verbinding niet beschikbaar is met mijn ISP.

Prijs

1 maand

$ 3.17
per maand

Spotflux is een eenvoudige VPN-service zonder franje voor iOS, Mac, Android en Windows. Wat geweldig is, is dat gratis gebruikers niet worden beperkt door hoeveel data ze kunnen gebruiken. Als zodanig is Spotflux een geweldige manier om het webverkeer te versleutelen dat in en uit je systeem beweegt als dat is waar je het voor nodig hebt.

Gratis gebruikers kunnen slechts verbinding maken met enkele servers in Australië, het VK, Frankfurt en de oost- en westkust van de VS. Hoewel dat vrij beperkt is, biedt het voor een gratis service nog steeds veel opties voor streaming en garandeert het toegang tot websites zoals Facebook en Twitter in regio's waar ze zijn geblokkeerd.

Naast de gratis VPN-coderingsservice wordt gebruikers de mogelijkheid geboden om een ​​upgrade naar Premium uit te voeren. Dit kost $ 37,99 per jaar voor 5 gelijktijdige apparaten of $ 29,99 voor de versie voor alleen mobiel.

De optie voor alleen mobiel is een behoorlijk handige opname voor die mensen die slechts een VPN op één apparaat nodig hebben, zoals een telefoon of tablet. Als je Spotflux op slechts één mobiel apparaat nodig hebt, komt dat neer op gemiddeld twee en een half dollar per maand, wat zeker een zeer goedkope VPN-optie is. Zelfs bij $ 37,99 zijn de kosten van Spotflux niet bepaald wereldschokkend. Sommigen zeggen zelfs dat het bijna niets is.

Maandelijks plan

Spotflux biedt ook een maandelijks abonnement voor mensen die zich niet een heel jaar willen binden. Het kost $ 4,99 per maand en geeft je volledige toegang tot de premium-service op een maandelijkse basis. Het is duidelijk dat een jaar betalen per keer aanzienlijk goedkoper zal zijn, met een besparing van $ 21,89 in totaal.

Premium en mobiele pakketten

Betaalde abonnees profiteren van de volgende functies:

 • Toegang tot alle Spotflux-serverlocaties in Frankrijk - Parijs, Duitsland - Frankfurt, Japan - Tokio, Nederland - Amsterdam, Singapore, VK - Londen, Verenigde Staten - New York, Verenigde Staten - Miami en Verenigde Staten - Silicon Valley.
 • Mobiele gegevenscompressie om te helpen besparen op bandbreedte.
 • Geen advertenties.
 • Vijf gelijktijdige verbindingen (op het premium account, niet de goedkopere mobiele service waar u er een krijgt).
 • Verbeterde privacy, inclusief de mogelijkheid om trackingcookies en andere internetspyware te blokkeren.
 • Premium-ondersteuning (in tegenstelling tot vrijwel geen).

Makkelijk te gebruiken

De Spotflux Windows VPN-client

De Windows VPN-client is vrij eenvoudig. Afgezien van de premiumfuncties die u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, heeft het geen functies zoals een kill-switch of port forwarding enz. Het slechte nieuws is dat DNS-lekbescherming niet lijkt te zijn ingebouwd in de Windows-client. WebRTC-lekken werden ook gedetecteerd. Echt slecht voor beide accounts.

Zoals u ziet, bevinden de serveropties zich in het vervolgkeuzemenu linksboven.

Andere platforms

De Android-versie van Spotflux is vriendelijk voor de ogen. Net als de Windows-versie heeft het geen extra functies om van te spreken. De gratis versie codeert alleen webbrowserverkeer, terwijl de betaalde versies al uw apps beveiligen met de VPN op uw Android-apparaat (houd er echter rekening mee dat u geen anonimiteitsniveau kunt verwachten bij het gebruik van mobiele apps met een VPN).

Toen ik testte voor DNS-lekken op hun Android VPN-client, werden er geen gedetecteerd. Dit is tenminste beter dan op de Windows-client. Helaas werden WebRTC-lekken echter opnieuw gedetecteerd in de Android-client.

Klantenservice

Helaas ontbreekt de ondersteuning voor Spotflux nogal. Ik heb me aangemeld met mijn e-mailadres om contact op te nemen met hun ondersteuningsteam, maar ontving helaas alleen het volgende antwoord (mijn nadruk is toegevoegd),

Ondanks het controleren op hun ondersteuningsforum (kennisbank) en het gebruik van de zoekfunctie, kon ik niet de informatie krijgen die ik wilde. Dit leidde me tot een prompt die me vertelde contact op te nemen met hun ondersteuningsteam, wat tot nu toe een vruchteloze inspanning was.

Livechat is echter beschikbaar voor premium gebruikers die een veel betere behandeling krijgen dan gratis gebruikers (begrijpelijk). Al met al, ondanks dat we beweerden beschikbaar te zijn via Facebook, Twitter en het ticketondersteuningssysteem, vonden we dit een beetje een leugen als je een gratis gebruiker bent - zelfs als je ze je e-mailadres geeft.

Privacy en beveiliging

Amerikaans bedrijf

Spotflux is geregistreerd in de VS, de thuisbasis van de NSA. Bij gebruik van een in de VS geregistreerd VPN wordt privacy een probleem. Een pluspunt is dat het met de gratis Spotflux-service mogelijk is om de VPN te gebruiken zonder je daadwerkelijk aan te melden met een naam of e-mail. Dit valt echter volledig uiteen als u hulp nodig hebt - omdat u zelfs om een ​​ondersteuningsverzoek te sturen een e-mail moet registreren

Privacy

Privacybeleid en gebruikslogboeken

Om de service uit te voeren, koppelt het bedrijf bij het downloaden van Spotflux een unieke identificatie aan uw machine. Volgens het bedrijf wordt dit gebruikt 'om systeemproblemen te diagnosticeren en te reageren op ondersteuningsverzoeken'. Zoals hierboven vermeld, was mijn ervaring echter heel anders, omdat ik niet kon beginnen met een ondersteuningsverzoek zonder eerst een e-mailaccount aan de service te koppelen.

Daarnaast geeft Spotflux toe dat het een bestand maakt dat aan uw account is gekoppeld en waarin uw e-mails worden bewaard,

'Als een gebruiker ons persoonlijke correspondentie stuurt, zoals e-mails of brieven, kunnen we dergelijke informatie verzamelen in een specifiek bestand voor die gebruiker met als doel deze gebruiker te helpen of ermee te communiceren.'

Spotflux beschrijft het gebruik van de unieke identifier als volgt:

'De unieke ID wordt niet gebruikt voor het bijhouden van uw surfactiviteiten op internet. Wanneer u zich aanmeldt bij spotflux krijgt u een nieuw en uniek IP-adres binnen ons interne netwerk. Dit interne IP-adres is niet uniek voor u en wordt niet gebruikt om uw surfactiviteiten op internet bij te houden. '

Verbindingslogboeken

Concluderend is dit een VPN-service die sommige gebruikersgegevens registreert, waaronder correspondentie-e-mails. Verder worden sommige verbindingslogboeken door het bedrijf bewaard voor intern gebruik. Gelukkig worden er geen gebruikslogboeken bijgehouden door het bedrijf - dus de details van wat u online hebt gedaan, blijven privé.

Bescherm jezelf!

Een optie is dat gebruikers een wegwerpbaar, anoniem e-mailaccount starten voor contact met Spotflux. Op die manier kunt u contact houden met hun team zonder dat u uw echte e-mailaccount - en uw identiteit ermee hoeft bloot te leggen.

Veiligheid

Als het op beveiliging aankomt, biedt Spotflux een vrij goede codering, zelfs op de gratis versie. Met de gratis versie krijgt u SSL128-bits codering om ervoor te zorgen dat al uw browse-activiteiten veilig zijn. Er is echter een reden om nog niet te beginnen met vieren. Ondanks de coderingsniveaus van hoge kwaliteit, de gratis versie van Spotflux codeert alleen uw webgegevens van uw internetbrowser. Het resultaat is dat apps van derden die u gebruikt niet beveiligd zijn met Spotflux.

Het goede nieuws is dat dit bij de betaalde Mobile- en Premium-versie niet het geval is. Die versies van de service coderen al uw internetactiviteiten, zelfs als internetcommunicatie via een afzonderlijke app gebeurt.

Versleutelingsopties

Verder goed nieuws is dat zelfs op de gratis versie van de servicegebruikers de volgende opties worden aangeboden: PPTP, OpenVPN en L2TP / IPSec.

Het is waarschijnlijk dat IPSec wordt gebruikt voor de iPhone VPN-app. Helaas is dat iets dat ik niet heb kunnen bevestigen omdat Spotflux mijn ondersteuningsvragen niet heeft beantwoord, behalve om me te vertellen dat ik naar het gedeelte 'Knowledge Base' van hun website moest kijken.

Omdat ze geen contact hebben gehad, kan ik u bovendien niet informeren over details van de codering die wordt gebruikt voor OpenVPN-verbindingen. Deze omvatten de coderingsgrootte, de coderingsgrootte van de handshake key, de verificatiemethode of als er Perfect Forward Secrecy aanwezig is.

Laatste gedachten

ik vond leuk

 • Gratis service kent geen datalimieten
 • Premium-service is goedkoop
 • Geen DNS-lekken op Android (maar WebRTC-lekken)
 • Bescherming tegen advertenties en malware (betaalde services)
 • Bandbreedte besparend compressiealgoritme (betaalde services)
 • Niet slecht op snelheden (gezien de kosten)
 • 5 gelijktijdige verbindingen (alleen Premium)
 • Geen gebruikslogboeken, maar ...

Daar was ik niet zo zeker van

 • Verbindingslogboeken
 • Verbindingssnelheden waren vrij weinig inspirerend (hoewel we gratis services hebben gezien die langzamer zijn)
 • Gratis versie codeert alleen webverkeer in uw browser (geen apps van derden)
 • US Netflix en BBC iPlayer geblokkeerd

ik haatte

 • Klantondersteuning bestaat niet voor gratis gebruikers
 • Versleuteling ontbreekt vrijwel zeker (ondanks veel opties)
 • De VS is verschrikkelijk voor privacy (thuisbasis van NSA) en gaat niet goed samen met een VPN-bedrijf dat logboeken bijhoudt
 • DNS-lekken in de Windows-client

Kortom, Spotflux is prima als u uw locatie wilt geo-spoofen, eenvoudige firewalls wilt omzeilen of toegang wilt tot websites die zijn geblokkeerd. Bovendien blijft u beveiligd op openbare wifi-hotspots. Als u echter op zoek bent naar echte beveiliging, kunt u beter ergens anders heen gaan (naar een duurdere, duurdere VPN-service). Zoals altijd het geval is met VPN's, krijg je echt waar je voor betaalt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me