Sticky wachtwoordcontrole

Kleverig wachtwoord

ProPrivacy.com partituur
9.8 van de 10

Samenvatting

Kleverig wachtwoord
is een softwareoplossing die is ontworpen om mensen te helpen meerdere accounts te beschermen met sterke, unieke wachtwoorden. Van de populaire wachtwoordbeheerder wordt vaak gezegd dat hij een van de meest intuïtieve wachtwoordbeheerders op de markt is. De grote vraag is echter hoe het zich verhoudt tot andere robuuste wachtwoordbeheerders op de markt? En is het je tijd waard? In deze review laten we u dit weten door de nieuwste versie van Sticky Password 8.2.2.1 te testen.

Snelle statistieken

 • land
  ONS

prijzen

Vrij

$ 0.00
per maand

1 jaar

$ 29.99
per maand

Overzicht

Net als andere wachtwoordbeheerders kunnen consumenten met Sticky Password automatisch meerdere robuuste wachtwoorden opslaan voor een willekeurig aantal verschillende accounts. Die wachtwoorden worden opgeslagen in een gecentraliseerde gecodeerde database; waartoe de gebruiker met slechts één wachtwoord toegang heeft.

Dit beperkt het aantal moeilijke wachtwoorden dat de gebruiker moet onthouden en biedt tegelijkertijd waterdichte beveiliging op alle platforms en services die ze gebruiken.

Sticky Password is beschikbaar op freemium-basis, wat geweldig is. Sommige van de belangrijkste functies zijn echter beperkt, tenzij u voor premium betaalt. Dit kan worden gekocht voor een enkel jaar ($ 29,99) of met een levenslange account ($ 149,95). De onderstaande afbeelding toont de functies die u mist in de freemium-versie.

sticky wachtwoord freemium-versie

Aan de positieve kant krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen voor Premium, dus zelfs als je skint, kun je al je huidige wachtwoorden in die tijd synchroniseren. Verder - als u ervoor kiest om niet te betalen - moet u ze handmatig in elk platform invoeren om ze te onthouden.

Als u niet zeker bent van Sticky Password, bekijk dan onze lijst met beste wachtwoordbeheerders voor enkele alternatieven.

Opstelling

Sticky Password wordt geleverd met een installatieprogramma van 45 Mb dat op de website kan worden gedownload. Het uitvoerbare bestand wordt snel gedownload en is eenvoudig te installeren. Het is ook beschikbaar voor alle vier populaire platforms, maar niet vanaf Linux. Het installatieprogramma wordt geleverd met een basisdoorloop waarin de belangrijkste functies van de app worden uitgelegd. Het geeft gebruikers ook de optie om af te zien van het delen van anonieme gegevens met het bedrijf (standaard ingeschakeld).

sticky wachtwoord licentieovereenkomst

Nadat de software is geïnstalleerd, kan de gebruiker inloggen op zijn account of een nieuw account instellen. Nieuwe gebruikers hebben de optie om te betalen voor een premium-account of het gratis te gebruiken (met een proefversie van dertig dagen). Premium levert gebruikers $ 26,95 per jaar op.

maak een plakkerig wachtwoordaccount aan

Vergeet niet dat het hoofdwachtwoord dat u tijdens de beginfase invoert, het wachtwoord is dat al uw andere wachtwoorden beschermt. U moet er dus voor zorgen dat het sterk is en dat u het niet vergeet. De software heeft onderaan een handige wachtwoordsterktemeter, en hoewel je hiermee een wachtwoord kunt maken dat niet helemaal uit de meter komt, wordt het ten zeerste aanbevolen dat je dit doet.

maak sticky wachtwoord inloggegevens

De software herinnert u eraan dat het wachtwoord niet wordt opgeslagen op bedrijfsservers en dat u de toegang tot al uw wachtwoorden verliest als u het vergeet. Dit kan sommige mensen nerveus maken, maar het verdient eigenlijk de voorkeur vanwege de veiligheid, omdat het betekent dat uw hoofdwachtwoord niet rondhangt op bedrijfsservers waar het in theorie zou kunnen worden gehackt.

bevestig een hoofdwachtwoord

Ten slotte is voor degenen die liever niet elke keer hun hoofdwachtwoord invoeren, de optie ook beschikbaar om vingerafdrukverificatie in te schakelen. Deze functie is beschikbaar op zowel Android als iOS - zolang uw apparaat een vingerafdrukscanner heeft.

Sticky wachtwoordfuncties

Net als bij andere wachtwoordbeheerders heeft Sticky Passwords een aantal belangrijke functies waarmee gebruikers snel en moeiteloos toegang hebben tot hun wachtwoorden. Deze functies omvatten:

 • Compatibiliteit met Windows, Apple, Android en iOS
 • De mogelijkheid om automatisch formulieren in te vullen om in te loggen op websites
 • Sla nieuwe inloggegevens in realtime op terwijl u nieuwe accounts maakt
 • Integratie en compatibiliteit met alle populaire browsers (16 in totaal)
 • Automatische wachtwoordgeneratie voor snelheid en gebruiksgemak
 • Cloud Sync wachtwoordsynchronisatie op alle apparaten
 • Wifi Sync wachtwoordsynchronisatie voor extra beveiliging
 • AES 256-codering om wachtwoorden veilig op te slaan en te verzenden
 • Two Factor Auth met Google authenticator
 • Vingerafdrukontgrendeling (Android en iOS)
 • Wachtwoord automatisch vergrendelen op een timer
 • Optie om een ​​back-up te maken van uw database met wachtwoorden in de cloud (alleen Premium)
 • Beveiligde memofunctie
 • Identiteitenfunctie voor het automatisch invullen van formulieren met namen en adressen

Door cloudsynchronisatie in te schakelen, kunnen uw gecodeerde gegevens naadloos worden gesynchroniseerd via de beveiligde cloudservers van Sticky Password. Hiermee kunt u uw wachtwoorden te allen tijde met al uw apparaten delen. Sterker nog, Sticky Password heeft een wifi-synchronisatie-optie waarmee je al je gecodeerde wachtwoorden via al je apparaten kunt delen via je lokale netwerk. Dit is uitstekend omdat het betekent dat uw gecodeerde database nooit naar de cloud hoeft te gaan. Bovendien kunt u met de app de wachtwoorden handmatig synchroniseren met behulp van een USB-stick of SD-kaart.

Voor de extreem paranoïde is er de optie om ervoor te kiezen om al uw gecodeerde gegevens alleen lokaal op te slaan op het apparaat waarop de wachtwoordbeheerder is geïnstalleerd. Dit verwijdert de mogelijkheid dat de wachtwoorden worden onderschept of worden onderworpen aan een man in de middenaanval. Hoewel het vermelden waard is dat zelfs met behulp van Cloud Sync de wachtwoorden worden gesynchroniseerd met AES 256-codering die als uiterst robuust wordt beschouwd en dus veilig moet zijn.

Het mooie van synchroniseren met een van de bovenstaande methoden is dat u snel en eenvoudig kunt installeren en inloggen op de wachtwoordbeheerder op al uw apparaten met slechts één hoofdwachtwoord.

Makkelijk te gebruiken

Sticky Password maakt het gemakkelijk om uw accounts te beschermen vanaf het moment dat het wordt gestart. Ten eerste wordt u gevraagd met browsersynchronisatie, waardoor deze gereed is voor gebruik in uw favoriete browsers.

Bij de eerste indrukken vonden we zowel het gevoel als het uiterlijk van de grafische gebruikersinterface uitstekend. Dit is absoluut een wachtwoordbeheerder die kan worden aanbevolen aan een beginner of niet-technisch persoon.

Het invoeren van uw inloggegevens en wachtwoorden is eenvoudig, omdat u zich alleen maar hoeft aan te melden bij uw accounts. In dat stadium zal Sticky Password u vragen of u het wachtwoord wilt opslaan; klik ja en vanaf dat moment zal Sticky Password het zware werk voor u doen. Als u toevallig het verkeerde wachtwoord invoert, is dit geen probleem - u kunt de wachtwoorden openen via een tabblad in de software en het wachtwoord bijwerken wanneer u maar wilt.

Als u besluit uw persoonlijke gegevens op te slaan in Sticky Password - zoals uw naam en geboortedatum - zijn deze dingen ook beschikbaar via de functie voor automatisch aanvullen.

plakkerig wachtwoord automatisch aanvullen

Sticky Password is ook ingesteld om te werken met apps zoals Skype en kan worden ingesteld om uw bank- of kaartgegevens te onthouden, zodat u online ook automatisch betalingsformulieren kunt invullen. Als u besluit om uw betalingsgegevens in de database op te slaan, wilt u natuurlijk absoluut zeker zijn dat uw hoofdwachtwoord extreem robuust is.

app-account toevoegen aan plakkerig wachtwoord

Een beveiligde memofunctie is ook inbegrepen, waarmee gebruikers willekeurige gegevens veilig kunnen opslaan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die lange cryptocurrency-wachtzinnen willen opslaan. Hieronder staan ​​enkele voorbeelden van de app van het soort gegevens dat u kunt opslaan:

veilig memo plakkerig wachtwoord

Mobiele versie

Op mobiel vonden we dat de app extreem vergelijkbaar was met op een desktop. Er zijn plug-ins beschikbaar voor verschillende browsers, waarmee Sticky Password naadloos kan samenwerken. Voor andere apps kunt u met een "Floating Sticky Window" snel toegang krijgen tot uw wachtwoorden. Het is echter vermeldenswaard dat deze wachtwoorden moeten worden gedeeld via het klembord. Dit is niet ideaal vanwege het bestaan ​​van pastejacking-malware die is ontworpen om gegevens van klemborden te stelen.

sticky wachtwoord mobiele versie

Synchronisatie

Om de synchronisatie te testen, hebben we besloten om de WiFi-synchronisatiefunctie uit te proberen, omdat deze mij het meest aanspreekt vanwege de combinatie van gebruiksgemak en beveiliging. Het instellen is eenvoudig, klik eenvoudigweg op "Synchroniseren" linksonder in de client en selecteer de gewenste optie; we selecteerden "Sync-local".

sticky wachtwoordsynchronisatie uitgeschakeld

Klik vervolgens op: Menu > instellingen > Synchronization en zet een zwarte stip in "Wifi en andere lokale netwerken." Van daaruit, zolang de software al op beide apparaten is geïnstalleerd, zijn ze beide ingesteld op WiFi-synchronisatie en zijn ze beide verbonden met het lokale WiFi-netwerk - de synchronisatie is klaar om te gebeuren. We hebben vastgesteld dat de synchronisatie zonder problemen werkt.

Auto-lock (aanbevolen)

Het is vermeldenswaard dat als u uw computer of mobiel apparaat onbeheerd achterlaat - en u bent nog steeds aangemeld bij Sticky Password - iedereen toegang heeft tot uw online accounts of bankgegevens. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet u ervoor zorgen dat u de app in uw systeemvak vergrendelt na elke keer dat u deze hebt gebruikt.

Als u bang bent om te vergeten, heeft Sticky Password een uitstekende automatische vergrendelingsfunctie waarmee u kunt kiezen om de software te vergrendelen en het hoofdwachtwoord na een ingestelde periode nodig hebt. We hebben voor de kortste periode gekozen voor het optimale beveiligingsniveau (1 minuut inactiviteit).

sticky wachtwoordbeveiliging tabblad

Veiligheid en privacy

Sticky Password gebruikt AES-256-codering om wachtwoorden zowel lokaal veilig op te slaan als te verzenden via de cloudsynchronisatiefunctie. Premium-gebruikers die besluiten gebruik te maken van de cloudback-upservice voor hun database met wachtwoorden, zullen hun database ook veilig beveiligen met AES-256-coderingsstandaarden van militaire kwaliteit.

Voor authenticatie produceert het hoofdwachtwoord een cryptografische sleutel met behulp van PBKDF2-wachtwoordhashing voor PHP en 10.000 ronden willekeurig zout. Dit zijn robuuste cryptografische grondbeginselen; wat betekent dat Sticky Password kan worden vertrouwd op het gebied van privacy en beveiliging.

Het ontbreken van hoofdwachtwoordherstel, hoewel zenuwslopend voor sommige mensen, is een ander robuust beveiligingskenmerk van deze service. En de mogelijkheid om handmatig of via wifi te synchroniseren is een extra pluspunt.

Een andere leuke beveiligingsfunctie komt in de vorm van een ingebouwd virtueel toetsenbord dat meerdere muiscursors genereert om het voor keyloggers en toeschouwers onmogelijk te maken om te zien welk wachtwoord wordt ingevoerd. We houden ook van de ingebouwde mogelijkheid om dubbele factorauthenticatie in te stellen - een functie die bij sommige van zijn concurrenten ontbreekt.

Klantenservice

De Sticky Password-website is gemakkelijk te navigeren en het is een uitstekende bron die veel waardevolle informatie en uitstekende installatiehandleidingen biedt. We hebben pagina's gevonden voor het instellen van de synchronisatie, voor het inschakelen van automatische vergrendeling en voor vele andere handige functies.

Via een blog op de website kunnen mensen updates krijgen over de nieuwste ontwikkelingen en functies. En het bedrijf biedt ook toegang tot een PDF-gids van 19 pagina's.

Hoewel gratis gebruikers geen toegang krijgen tot extra ondersteuning, hebben premium gebruikers recht op ondersteuning via live chat en e-mail. Dit is een leuke extraatje voor die consumenten die besluiten het complete pakket te betalen.

Hieronder kunt u zien hoe het eruitziet als aangemeld bij het ledengedeelte nadat we zijn gesynchroniseerd met de Firefox-browser ...

een sticky wachtwoordaccount upgraden

Conclusie

Voor de die-hard privacy- en beveiligingsfans die er zijn, kan het feit dat Sticky Password geen Open Source is een afknapper zijn. Dit is geldig, omdat het moeilijk is om de beweringen van veiligheid op het platform te verifiëren, omdat het een gesloten bron is. Aan de andere kant wordt Apple Mac gerespecteerd voor veiligheid en privacy op alle platforms en dat is berucht omdat het een gesloten bron is - dus het hoeft geen dealbreaker te zijn.

Over het algemeen vonden we deze wachtwoordbeheerder goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Synchronisatie tussen apparaten en browsers verliep moeiteloos, wat Sticky Password een voorsprong geeft op sommige van zijn concurrenten. De apps doen alles wat u van een top-of-the-range wachtwoordbeheerder mag verwachten, en we hielden vooral van de native mogelijkheid om dual-factor authenticatie of de vingerafdruklezer in te schakelen.

Deze wachtwoordbeheerder is uiterst eenvoudig te gebruiken en is veel eenvoudiger dan iets als KeePass bijvoorbeeld (dat is de favoriet van veel privacybewuste mensen). Om deze reden beschouwen wij dit als een uitstekende optie voor niet-technische mensen of oudere burgers die moeite hebben met het onthouden van wachtwoorden.

Als de closed source-aard van de software een probleem voor u is, kunt u natuurlijk kiezen voor Bitwarden - een andere gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder die open source is. Sticky Password is echter al acht jaar op de markt en lijkt tot nu toe geen problemen met de beveiliging te hebben gehad; dat is een bewijs van het ontwerp.

plakkerig wachtwoord bewaar de lamantijncampagne

Tot slot moeten we de lamantijnen vermelden. Sticky Password doneert een deel van elke abonnementsbetaling aan het opslaan van Manatees. Dit is een ongewoon en lovenswaardig bedrijfsbeleid waarnaar wordt verwezen door de Manatee-marketing.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me