StrongVPN Review

VI har ÄNDRAT HUR VI KONTROLLERAR ÖVERSIKT!
Vi har nyligen uppdaterat vår poängprocess för alla recensioner på ProPrivacy.com. Detaljer om våra nya poängkriterier hittar du här


StrongVPN

 • Prissättning

  Från $ 5.83
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android
 • unblocks:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

ProPrivacy.com Göra
7,2 av 10

Sammanfattning

StrongVPN är en VPN-leverantör baserad i USA. VPN-företaget grundades 2005 och har utvecklats snabbt - nu befinner sig sig under kontroll av det framgångsrika CDN-företaget StackPath. StrongVPN är en tjänst som passar alla plattformar som ger extremt bra anslutningshastigheter. Lägg till detta dess förmåga att avblockera tjänster som Netflix, Prime och Hulu och du har en tjänst som de flesta kommer att njuta av för streaming. Kundtjänstavdelningen är en av de bästa som vi någonsin har stött på. Vid köp varje år är denna tjänst ganska bra valuta för pengarna. Kanske är den enda nackdelen med den här tjänsten att den bara har en drömbrytare för Windows. Detta innebär att om du tänker göra något känsligt som att nedladdning av P2P är detta för tillfället en Windows-tjänst.

Snabbstatistik

 • Samtidiga anslutningar
  12
 • Länder
  26
 • Jurisdiktion
  USA
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  64,02 Mbps

Pris

12 månader

$ 5.83
per månad

1 månad

$ 10.00
per månad

Sedan vi senast granskade StrongVPN har det effektiviserat sina planer. Företaget annonserar nu bara ett månatligt och årligt paket. Enligt vår åsikt är månadsplanen en touch på den dyra sidan. Men särskilt för Windows-användare är kostnaden för det årliga prenumerationen konkurrenskraftig.

StrongVPN kastar in en smart DNS-funktion gratis med alla sina planer, vilket är ett trevligt tillägg för dem som vill kunna blockera mycket innehåll.

Prenumeranter ges en 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket innebär att vem som helst kan prenumerera och ändra sig. Betalning kan göras via betalkort, kreditkort, American Express, PayPal och Alipay. Emellertid accepteras för närvarande inga kryptokurser.

Funktioner

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

Windows
Mac OS
iOS
Android
Linux
Windows-telefon
 • Inga begränsningar eller begränsningar

 • Noll loggar

 • Killswitch (endast windows)

 • Smart DNS-tjänst

 • 12 samtidiga enheter

 • Avblockera Netflix US

 • Routerstöd för många modeller

 • Stark OpenVPN-kryptering

 • Snabba anslutningshastigheter

 • Beta WireGuard-protokoll

Besök StrongVPN »

Avblockera Netflix?

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

Amazon Prime
Hulu
Netflix
iPlayer

Under våra tester upptäckte vi att StrongVPN kan spärra ett antal eftertraktade streamingtjänster inklusive Netflix US. Vi kom också in i Storbritanniens Netflix utan problem. Men det lyckas tyvärr inte låsa upp Storbritanniens BBC iPlayer. Så, om detta är en oro, titta någon annanstans.

StrongVPN fick oss också till ABC.com och NBC.com framgångsrikt. Vi kunde också komma åt Channel 4: s on-demand-tjänst från Storbritannien.

Hastighet och prestanda

Vi testar VPN med ett serverbaserat, vetenskapligt hastighetstestsystem. Vårt egenutvecklade system är unikt inom VPN-jämförelsemarknaden och tillåter konsumenter att få en exakt bild av vad de kan förvänta sig avseende VPN-prestanda. Vårt system testar StrongVPN tre gånger om dagen, och resultaten visar att det är en snabb VPN mer än kapabel att tillhandahålla hastigheter tillräckligt bra för att strömma högkvalitativ 4K-video. Dess anslutningshastigheter sätter StrongVPN också i elitkategorin VPN som kan hantera datakrävande uppgifter som spel.

StrongVPN nedladdningshastigheter

För att testa StrongVPN för integritet kontrollerade vi både IPv4- och IPv6-läckor med en virtuell maskin på Windows. Vi testade med hjälp av ett inkognitofönster för att se till att det inte fanns några cacheproblem. Våra test avslöjade inga IPv4-läckor eller IPv4 WebRTC-läckor. Resultaten avslöjade att StrongVPN verkligen hanterar DNS-förfrågningar med sina egna servrar.

Men tyvärr lider VPN av IPv6 WebRTC-läckor. Detta innebär att du måste avaktivera IPv6 helt för att använda detta VPN framgångsrikt för integritetsändamål. För att vara rättvis erkänner StrongVPN att detta är fallet och när IPv6 har inaktiverats fungerar VPN som en charm. Det här är något du måste se upp för - men är inte nödvändigtvis ett avtal som bryter eftersom det är väldigt lätt att inaktivera IPv6.

Sekretess och säkerhet

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garanti
Pengar tillbaka garantilängd 30 30 30

Att vara baserat i USA är inte bra för privatlivet. USA är hemmet för NSA och CIA och USA verkställer teckningsoptioner och gagorder som kan tvinga företag att ge upp information om användare och hålla det hemligt under en odefinierad tid. Trots denna nackdel är StrongVPN en tjänst som annonserar en stark policy utan loggar. Det betyder att VPN lagrar inga loggar över de data som passerar genom dess servrar.

När det gäller kryptering ger denna VPN ett val av protokoll. IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec och OpenVPN är tillgängliga med dess olika appar. Vårt rekommenderade protokoll är OpenVPN, och det är tillgängligt i både stationära versioner och Android. Vi kontrollerade StrongVPNs OpenVPN-implementering för att se till att den är tillräckligt stark för att skydda abonnentens data från attacker. Vi fann att dess krypteringsimplementering överskrider våra minimikrav för integritet och säkerhet, vilket innebär att denna VPN är säker.

AES 256-chiffer med en RSA-2048-handskakning och SHA-1 (HMAC) för hashverifiering. Jag kunde inte fastställa om Perfect Forward Secrecy är implementerat. Sammantaget är denna kryptering mer än robust nog för de flesta.

Å andra sidan säkerställer en VPN bara dina data så länge VPN är anslutet och eftersom en killswitch bara är tillgänglig på Windows kanske denna VPN inte passar alla. Dessutom måste IPv6 vara inaktiverad för att använda detta VPN säkert.

Användarupplevelse

Hemsidan

StrongVPN-webbplatsen är användbar, men saknar viktig information om dess standarder för implementering av kryptering. Dess FAQ-avsnitt är användbart men ger bara de nödvändiga kraven. Den goda nyheten är att StrongVPN har ett 24-timmars livechattfönster på sin webbplats. Jag tyckte att dess agenter var oerhört hjälpsamma. Tekniska avdelningen var dock endast tillgänglig under veckan.

Att prenumerera är enkelt, och när man pratar med livechatt kan de länka dig till mycket användbar information som ligger begravd på webbplatsen. Bra övergripande.

Processen

Det är enkelt att registrera sig och du blir inte ombedd att ge mycket data. Det här är bra och om du registrerar dig med en brännare-e-post kan du få ett prenumeration med en stor mängd integritet. Tyvärr är kryptokurser inte tillgängliga. En sak som är värt att notera är att när du först laddar ner klienten tilldelas den automatiskt en "Hem" server. Denna server är PPTP, en föråldrad krypteringsform som vi inte rekommenderar. Av den anledningen är det första du kan göra efter att ha installerat StrongVPN att ändra dess krypteringsinställningar i klientens alternativ.

StrongVPN Windows VPN-klienten

Detta är StrongVPNs bästa klient, och vi hävdar att StrongVPN är mycket bättre för Windows-användare än konsumenter som använder något annat operativsystem. OpenVPN är tillgängligt, mjukvaran är enkel att använda och den är fullt utrustad med IPv4 DNS-läckskydd och en killswitch. VPN-obfuscation är också tillgänglig via en funktion som kallas scramble. StrongVPN berättade för mig att den här funktionen ställer VPN till TCP via port 443 (för att dölja OpenVPN-trafik som vanlig HTTP).

Andra plattformar

StrongVPN har också appar är tillgängliga för Mac OS X, iOS och Android. Manuella inställningsinstruktioner finns också för alla dessa plattformar. Operativsystem Linux, Ubuntu och Chromium OS kan också integrera StrongVPN-tjänsten via en manuell installation av en tredjeparts OpenVPN-klient. Du kan också komma åt VPN från routrar som kör DD-WRT, Tomato och Sabai router operativsystem.

En killswitch är inte tillgänglig på någon av dessa plattformar, som reglerar StrongVPN för strömning på Mac, Android och iOS. Men om streaming och avblockering av innehåll är din huvudsakliga önskan är denna VPN pålitlig på alla plattformar.

WireGuard

Wireguard är ett nästa generations open-source VPN-protokoll som har utformats för att vara både robust och lätt. Det implementerar stealth som standard och är baserat på ett antal robusta moderna kryptografiska primitiv. Få VPN har börjat ge åtkomst till WireGuard men StrongVPN testar för närvarande det i Beta.

Vi beslutade att testa StrongVPNs implementering av WireGuard-protokollet för att se hur det fungerar. Prenumeranter som vill använda WireGuard måste logga in på webbplatsen på en specifik sida. Därifrån kan användare välja den plattform de behöver en WireGuard-klient för. Detta kommer att vidarebefordra dem till WireGuard-webbplatsen för att installera tredje part-klienten.

Vi laddade ner Android-klienten för att ge den en testkörning - eftersom den är lätt att konfigurera med en QR-kod. Det är dock möjligt att ställa in det för Windows, Mac, Linux och iOS om du föredrar det.

För att komma igång valde vi platsen för servern vi ville ansluta till (London). Vi testade WireGuard på en IPv4-anslutning eftersom en IPv6-implementering ännu inte är tillgänglig.

När vi var anslutna till WireGuard testade vi för IP-läckor med ipleak.net och fann att vi inte upplevde några IP-läckor, DNS-läckor eller WebRTC-läckor. Detta innebär att tunneln etablerades framgångsrikt och utan problem. Vi blev imponerade av hastigheten med vilken en anslutning upprättas.

Resultat av starkVPN-läckagetest

Därefter testade vi Wireguard-hastigheter på en 50 Mbps Virgin Media-anslutning i Storbritannien. Vi tyckte att det skulle fungera extremt bra. Det var knappast någon skillnad mellan vår anslutning till och utan VPN. Detta är verkligen imponerande och gör definitivt StrongVPNs implementering av WireGuard mycket intressant.

Det är värt att komma ihåg att WireGuard fortfarande betraktas som experimentellt och att den inte har granskats helt. Det betyder att det fortfarande kan vara lite för tidigt att börja använda det för säkerhetsändamål. Men det är trevligt att se kommersiella VPN-skivor som Starka experimentella med detta väl publicerade nya protokoll. Tio av tio för ansträngning.

Kundservice

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garanti
Pengar tillbaka garantilängd 30 30 30

Vi pratade långt med StrongVPNs kundtjänstteam och tyckte att de var oerhört hjälpsamma. I ett skede var vi i en direkt chatt med två av deras agenter på en gång, vilket är något vi aldrig har upplevt tidigare. Det tekniska teamet var kunnigt, men de riktigt tekniska killarna var bara tillgängliga under vardagar. Trots detta fann vi StrongVPN att ha ett av de bästa livechatt-supportteam som vi någonsin har stött på. Användare kan också kontakta StrongVPN via e-post om de föredrar det.

Slutgiltiga tankar

StrongVPN är en tjänst som fungerade bra under våra tester. Även om du måste inaktivera IPv6 för att säkerställa att den inte har några läckor, implementerar den här tjänsten stark kryptering och har en vattentät integritetspolicy. Att vara baserat i USA är inte idealiskt, och det faktum att den inte har en killswitch på någon plattform förutom Windows begränsar denna VPN något. Men om du är Windows-användare är denna VPN ganska bra och kommer inte att bryta banken om du förbinder dig under ett år.

Besök StrongVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me