SuperVPN beoordeling

SuperVPN

 • pricing

  Van $ 8.00
  / maand

ProPrivacy.com partituur
1 van de 10

Samenvatting

SuperVPN is een online privacydienst gevestigd in Wilmington, Delaware. Ondanks de gebroken Engelse beloften op de website van de dienst, heeft dit Virtual Private Network (VPN) een paar problemen. Het voldoet niet helemaal aan de hoge normen van de toplaag van VPN-providers. Betere services, zoals CyberGhost, NordVPN, VPNArea of ​​ibVPN, bieden veel meer functies dan SuperVPN tegen veel lagere prijzen. Als je nog steeds geïnteresseerd bent in meer informatie over deze VPN, lees dan verder om de sterke en zwakke punten te ontdekken.

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  16 Mbps
 • Jurisdictie
  ONS
 • Gelijktijdige verbindingen
  3
 • landen
  48

De SuperVPN-website belooft een gratis versie. Het verkennen van deze optie zal echter een van de fouten in de codering van de site van deze service onthullen. Die knop laadt gewoon de startpagina opnieuw. We hebben de resterende opties van SuperVPN onderzocht en beoordeeld of de service het waard is om voor te betalen.

Voordelen van SuperVPN

 • Bereik van plannen
 • Keuze uit Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) of OpenVPN
 • Keuze uit één, drie of vijf gelijktijdige verbindingen
 • OpenVPN-app van derden voor Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS en Android
 • Specifiek account voor peer-to-peer (P2P)

CONS

 • Heel duur
 • Handmatige betalingsverwerking
 • Kan malware bevatten
 • Geen kill-schakelaar
 • Geen wifi-bescherming
 • Onbekende coderingsmethode
 • Herhaal facturering
 • Klantondersteuning argumentatief en traag om te reageren
 • Moeten vechten voor een terugbetaling

Bezoek SuperVPN »

Prijzen en plannen

De prijzen van de verschillende plannen zijn hoog in vergelijking met die van concurrenten. Elk plan biedt een andere reeks services met een steeds groter prijskaartje. Het toppakket is ongelooflijk duur. Het is 250% hoger dan de maandelijkse prijs aangeboden door ExpressVPN, de marktleider. Bovendien bieden de meeste VPN-bedrijven, waaronder ExpressVPN, abonnementsperioden op langere termijn die klanten een lager tarief per maand geven.

Het bedrijf biedt een geld-terug-garantie van 15 dagen. Vervolgens legt het echter op verschillende pagina's van zijn site uitvoerig uit dat het u waarschijnlijk geen restitutie zal geven. Op de pagina met veelgestelde vragen is de vermelde restitutieperiode zeven dagen. Op de pagina met veelgestelde vragen staat dat u recht hebt op uw geld terug als de service niet werkt of als u niet tevreden bent. Het toont echter ook verdenking aan van iedereen die om een ​​terugbetaling zou kunnen vragen: "er zijn veel klanten die onze services een paar dagen proberen te gebruiken en vervolgens geld proberen terug te betalen en hetzelfde doen met de volgende VPN-provider."

Dit is een ander waarschuwingssignaal dat deze VPN niet geïnteresseerd is in het bijhouden van de normen die door zijn concurrenten worden aangeboden - vooral omdat de remonstratie slecht is geschreven.

Verwerking van betalingen

Een derde bedrijf, SWREG genaamd, verwerkt de betalingen. SWREG is eigendom van Digital River en werkt via de website plimus.com. Geaccepteerde betaalwijzen voor een abonnement zijn Visa, Mastercard, bankoverschrijving, cheque en PayPal. U kunt echter alleen rechtstreeks op de website betalen met een creditcard. Als u met PayPal wilt betalen, moet u contact opnemen met de helpdesk, die u een link per e-mail voor een PayPal-factuur stuurt.

Er is nog een verrassing aan het einde van het betalingsproces. Als u een bankrekening of een PayPal-account in een EU-land hebt, wordt het btw-tarief van dat land opgeteld bij de prijzen die u op de site ziet.

Houd er rekening mee dat de betalingsverwerker een terugkerende betalingsopdracht op uw account instelt. Vergeet niet dat te annuleren als u uw abonnement wilt beëindigen. De betalingsverwerking wordt handmatig uitgevoerd, dus de app-software is niet onmiddellijk beschikbaar na betaling.

Kenmerken

De pakketten die SuperVPN biedt, hebben verschillende serviceniveaus en verschillende soorten codering.

De kenmerken van het hoofdpakket zijn onder meer:

 • Mogelijke 15 dagen geld-terug-garantie (onder strikte voorwaarden)
 • Onbeperkte datadoorvoer, behalve op het bovenste pakket
 • Port forwarding
 • App van derden voor SSL-verbindingen (Secure Sockets Layer)
 • Handmatige instelling voor PPTP

SuperVPN draait servers in zes steden in de Verenigde Staten. Het goedkoopste plan biedt PPTP-bescherming via servers in 22 landen. Het goedkoopste abonnement met OpenVPN-beveiliging werkt via servers in 26 landen. Het duurdere OpenVPN-abonnement geeft toegang tot servers in 28 landen en maakt drie gelijktijdige verbindingen mogelijk. Het duurste plan geeft toegang tot servers in 36 landen, hoewel de startpagina van de website beweert dat het servers in 48 landen exploiteert.

Bezoek SuperVPN »

Veiligheid

Het goedkoopste SuperVPN-abonnement maakt gebruik van het Point-to-Point Tunneling Protocol. Dit is het oudste commerciële VPN-systeem dat er is. Het wordt niet als zeer veilig beschouwd. Er is geen uitleg op de site over welke versleutelingsmethode deze VPN-service gebruikt. De medewerker van de klantenservice kon me alleen vertellen dat hij 128-bit Generic Routing Encapsulation (GRE) gebruikt. De definitie van het GRE-protocol bevat echter geen coderingsmethode, dus dat kan niet correct zijn.

PPTP maakt meestal gebruik van een coderingsmethode die Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE) wordt genoemd. Microsoft heeft MPPE uitgevonden voor dit protocol (dat ook een Microsoft-uitvinding is). U kunt het GRE-protocol echter zonder codering gebruiken. Aangezien niemand bij SuperVPN me kon vertellen welk coderingscodering wordt gebruikt voor de PPTP-implementatie, is er een mogelijkheid dat er helemaal geen codering is.

OpenVPN

Alle resterende plannen gebruiken OpenVPN, waarnaar de SuperVPN-website SSL verwijst. Dit komt omdat OpenVPN een bibliotheek met beveiligingsfuncties gebruikt die OpenSSL worden genoemd. Dit implementeert eigenlijk Transport Layer Security (TLS), de opvolger van SSL.

TLS maakt gebruik van een asymmetrisch versleutelingssysteem genaamd RSA voor het opzetten van sessies en sleuteldistributie. Onder TLS verwijst de client eerst naar een certificaat dat zich op een externe server bevindt om de identiteit van de server te controleren. Dit certificaat bevat de coderingssleutel van de server. De client codeert een bericht naar de server met RSA, met behulp van de openbare sleutel van de server die op het beveiligingscertificaat stond. De server moet dit bericht kunnen decoderen en kunnen bewijzen dat het in feite de computer is die op het beveiligingscertificaat wordt vermeld. De server controleert ook het certificaat voor de client en stuurt een gecodeerd bericht terug. De klant bewijst zijn identiteit door zijn vermogen om dat bericht te decoderen.

Een verklaring voor deze verbindingsfase is belangrijk omdat deze centraal staat in TLS-beveiliging. Het voorkomt dat hackers zich voordoen als de beoogde server. Verbindingslogboeken laten zien dat de verbindingen van SuperVPN het certificaat van de server niet controleren, dus het is moeilijk uit te werken hoe de twee kanten in de verbinding sleutels kunnen uitwisselen.

Het klantenserviceteam beschouwt dit beveiligingslek niet als voldoende reden voor een terugbetaling.

Encryption

De website-prijspagina legt uit dat de VPN 4096-bit encryptie gebruikt. De tabel met attributen van het plan verklaart niet voor welk coderingssysteem dit wordt gebruikt. De grootte van 4096 bits is echter typisch voor RSA-codering. Desondanks zegt de website FAQ-pagina op één plaats dat de coderingssleutel 1024 bits lang is. Elders op dezelfde pagina staat dat de sleutellengte 2048 bits is.

Toen ik de operator voor technische ondersteuning vroeg welke sleutellengte het systeem gebruikt, vertelde hij me eerst 2048 bits. Later vertelde hij me 1024 bits. Toen ik erop wees dat op de pagina Prijzen staat dat de sleutel 4096 bits lang was, zei hij dat dat juist was. Hij beweerde dat de gebruiker de lengte van de sleutel kan kiezen. Er is echter geen optie in de instellingen van het OpenVPN GUI-programma dat wordt gebruikt als de app voor deze VPN-service waarmee de gebruiker de lengte van de sleutel kan bepalen die wordt gebruikt voor het opzetten van een sessie.

Er wordt op de website geen melding gemaakt van de codering die wordt gebruikt voor het coderen van gegevens die door de VPN-tunnel worden doorgegeven. De klantondersteuningsoperator stond erop dat het RSA-systeem werd gebruikt voor deze codering. Toen ik hem uitlegde dat dat niet mogelijk was en hem een ​​link naar een definitie van het OpenSSL-systeem stuurde, waarin de opties voor gegevenscodering werden vermeld, sloot hij gewoon af.

OpenVPN GUI

Veel VPN-services gebruiken de OpenVPN GUI-interface. Als zodanig ben ik gewend geraakt aan het doorlezen van de configuratiebestanden en logbestanden voor dit systeem. De codering die moet worden gebruikt om gegevens in de VPN te coderen, staat op een regel in het configuratiebestand. Het logbestand geeft meestal ook aan welke codering tijdens de verbinding wordt gebruikt. Deze regels verschijnen niet in de configuratiebestanden van SuperVPN. Evenmin wordt een record van een cijfer gerapporteerd in de logbestanden-sessies die door de VPN worden uitgevoerd.

De Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation in Australië heeft onderzoek gepubliceerd naar de VPN's die beschikbaar zijn op Google Play. Het rapport kwam begin 2017 in het nieuws. SuperVPN krijgt een onderscheidende positie in deze studie. Onderzoekers ontdekten dat dit de derde slechtste VPN was die beschikbaar was voor Android in termen van virussen. De studie bracht elk van de 283 VPN's in overweging via een online checker, VirusTotal genaamd. Dit aggregeert de malwaredetectiesystemen van meer dan 100 antivirusprogramma's.

13 van de VirusTotal-antivirusleden hebben malware gedetecteerd in SuperVPN. Alleen OKVPN en Easy VPN presteerden slechter dan SuperVPN. Beide zijn sindsdien uit de markt genomen.

De app heeft geen kill-schakelaar, netwerkblokkering, firewall of automatische wifi-bescherming.

Privacy

Het bedrijf stelt dat het geen gebruikersactiviteiten volgt, maar wel verbindingslogboeken. Het slaat deze records gedurende vijf dagen op nadat u de verbinding hebt verbroken. Dit is een probleem, omdat auteursrechtadvocaten de informatie over uw echte IP-adres en verbindingstijden kunnen gebruiken om uw downloadactiviteiten via dit VPN-bedrijf en uw internetprovider te traceren. Dit kan ertoe leiden dat zij uw naam en adres verkrijgen. Dit stelt u bloot aan vervolging voor het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Het feit dat SuperVPN in de VS is geregistreerd, is ook een zorg. Dat is het land waar auteursrechthouders het meest actief zijn in het streven naar downloaders. Het bedrijf verklaart dat het geen verbindingslogboeken zou overhandigen zonder een gerechtelijk bevel. Dit is echter geen echte beschermingsmaatregel omdat elke auteursrechtadvocaat gemakkelijk een gerechtelijk bevel zou kunnen krijgen voor deze informatie.

Ondersteuning

Je beste kans om snel een antwoord op je vragen te krijgen, is om via livechat contact op te nemen met het ondersteuningsteam. U krijgt toegang tot het chatsysteem via een knop rechtsboven op de website.

Op de chatknop staat een opmerking met de uren dat het systeem bemand is. Ik heb echter geen contact gehad met een ondersteuningsagent ondanks het proberen tijdens de aangegeven uren. In plaats daarvan stuurde het me door naar een webmailpagina.

Na het verzenden van het formulier ontving ik een foutmelding in mijn Yahoo Mail-inbox. Blijkbaar blokkeert het SuperVPN e-mailsysteem Yahoo e-mailadressen. Ik heb het formulier opnieuw verzonden met een Hotmail-adres.

De SuperVPN "Over ons" pagina vermeldt:

"Ons technisch ondersteuningsteam is een van de beste in de webhosting-, IT- en VPN-industrie. We zijn een van de weinige bedrijven die vrijwel elk groot technisch probleem in minder dan 15 minuten oplossen. Super VPN kiest zijn werknemers uit een van de meest getalenteerde computer- en IT-specialisten."

Helaas kreeg ik binnen 15 minuten geen antwoord.

Ik heb de supporttechnicus op een andere dag gepakt.

U moet eerst selecteren of u iemand van de afdeling Klantenservice of de afdeling Technische ondersteuning wilt spreken. Welke afdeling u ook kiest, u krijgt dezelfde man: Ian.

Ian kon me geen betekenisvolle informatie geven over de codering die SuperVPN gebruikt. Ik vroeg hem om die informatie te controleren en me de feiten te e-mailen. Helaas kon hij me alleen in de e-mail vertellen dat de PPTP-implementatie 128-bits GRE-codering gebruikt. Dit is niet aannemelijk omdat GRE geen coderingscodering is. Hij leek niet veel te weten over hoe de service werkt of iets over VPN's in het algemeen.

Het proces

Inschrijven

Het bedrijf biedt geen gratis proefperiode aan. Het vermeldt dat feit zelfs op de prijspagina:

Dus je vraagt ​​je misschien af ​​waarom er een gratis VPN-knop op de startpagina staat. De schrijver van de FAQ-pagina kon dat ook niet helemaal oplossen, dus bedekte hij alle bases met de volgende twee antwoorden:

Die link naar de gratis proefversie brengt je gewoon terug naar de startpagina, dus als je SuperVPN echt wilt proberen, moet je betalen.

U kunt niet op de website betalen voor de service als u met PayPal wilt betalen. Als u van plan bent met een creditcard te betalen, kunt u ook beter niet betalen op de site. Dat komt omdat u een lagere prijs krijgt als u de route volgt die aan PayPal-gebruikers wordt aangeboden.

U moet de klantondersteuningsexploitant (Ian) vertellen voor welk plan u zich wilt aanmelden. Hij zal u een link naar een factuur sturen. U kunt ervoor kiezen om de factuur met een creditcard te betalen, dus PayPal is niet uw enige keuze. Ik vroeg om het Deluxe SSL-abonnement, dat op de site $ 15 kost. Het stond echter op $ 14 op de factuur. Zo bespaarde ik een dollar door de handmatige factuur te ontvangen in plaats van via de site te betalen. Verderop in dit scherm staan ​​velden waarmee u in plaats daarvan met een creditcard kunt betalen.

Ongewenste extra's

Een extra, ongevraagd item wordt aan uw factuur toegevoegd. Dit is een Extended Download Service, die zegt dat het de software die je op het punt staat te downloaden gedurende twee jaar bewaart als je $ 3,95 betaalt. U kunt meer lezen over deze aanbieding door op te klikken "Wat is dit?" koppeling.

U kunt dit regelitem verwijderen door op het prullenbakpictogram te klikken. U hoeft de prijs van $ 14 niet te betalen, omdat wanneer u op de PayPal-knop klikt om te betalen, de site denkt dat u de pagina verlaat zonder te kopen en geeft u een kortingsaanbieding.

Klik op de knop in de pop-up om uw factuur opnieuw te berekenen.

Klik op de PayPal-afrekenknop om door te gaan. U moet inloggen op PayPal, van waaruit het factureringssysteem uw thuisadres ophaalt. De btw van het land waar u uw PayPal-account hebt, wordt toegevoegd aan de factuur.

Nadat u op hebt gedrukt "Koop nu" knop, krijgt u een ontvangstbewijs als aankoopbewijs.

Kijk naar je inbox voor een 'welkom' e-mail van Superb VPN (zie de naamswijziging). Dit bevat koppelingen naar een installatiehandleiding en downloads voor de OpenVPN GUI-software.

De SuperVPN Windows VPN-client

Als je andere VPN-services hebt geprobeerd, heb je misschien al het OpenVPN GUI-systeem op je computer. Verplaats in dat geval eenvoudig de SuperVPN-configuratiebestanden naar de configuratiemap voor OpenVPN om verbinding te maken.

Wanneer u de interface opstart, ziet u geen app op uw scherm verschijnen. Kijk in plaats daarvan naar het systeemvak van uw bureaublad. De app verschijnt als een pictogram van een computerscherm met een hangslot erop.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor toegang tot het VPN-menu, dat alle beschikbare servers weergeeft. Beweeg over een serverlocatienaam om een ​​submenu met opdrachten te openen.

Wanneer u op Verbinden klikt, wordt een venster geopend met een inlog-overlay. Gelukkig worden de gebruikersnaam en het wachtwoord voor deze VPN niet gegenereerd, maar zijn het memorabele termen. Elke keer dat u zich aanmeldt bij een server, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Zodra de VPN is verbonden, wordt het OpenVPN-pictogram in uw systeemvak groen.

Prestaties (snelheid, DNS, WebRTC en IPv6-tests)

Ik testte de verbindingen van SuperVPN met testmy.net. Ik heb tests uitgevoerd op verbindingen met de testmy.net Miami- en London-servers. De Miami-tests liepen voor het eerst zonder dat VPN werd gebruikt. Dit legde een basis vast voor prestatiebeoordelingen. IPLocation.net heeft de locatie van de Amerikaanse SuperVPN-server gerapporteerd als Wilmington, Delaware. De Canadese server bleek in Montreal te zijn en de Britse server in Londen.

Mijn lokale internetservice is niet geweldig. Dit zijn de omstandigheden waarmee u te maken kunt krijgen wanneer u op vakantie naar het buitenland gaat en een VPN nodig hebt om verbinding te maken met tv-diensten voor thuisgebruik. Hoewel de SuperVPN-service de verbindingen in Noord-Amerika vertraagde, waren de prestaties van de Britse server vergelijkbaar met snelheden op de onbeschermde lijn. In alle gevallen waren de downloadprestaties van SuperVPN goed genoeg voor HD-videostreaming.

Ik testte voor IP-lekken met ipleak.net terwijl ik verbonden was met de Amerikaanse SuperVPN-server. Deze site heeft mijn locatie in de VS gedetecteerd, maar kon de exacte locatie niet achterhalen. Alle Domain Name System (DNS) -oproepen zijn gedaan naar servers in Californië en Iowa. Er waren geen aanwijzingen voor mijn echte locatie, die zich in de Dominicaanse Republiek bevond. Het Web Real-Time Communication (WebRTC) rapport heeft mijn echte locatie niet vrijgegeven.

doileak.net kwam met vergelijkbare resultaten. Het plaatste me in de VS maar kon geen stad aanwijzen. Er waren geen DNS-lekken en het WebRTC-rapport gaf niet aan waar ik echt was.

Mijn internetprovider gebruikt geen Internet Protocol versie 6 (IPv6) -adressering, dus ik kon niet testen op IPv6-lekken.

Streaming diensten

Ik maakte verbinding met de Amerikaanse SuperVPN-server en testte de geschiktheid van de VPN om in een aantal Amerikaanse videostreamingservers te komen. Netflix zag de VPN en verhinderde me video's te bekijken. ABC.com blokkeerde ook de toegang. Ik kon een video bekijken op NBC.com.

Terwijl ik verbonden was met de SuperVPN UK-server, testte ik UK TV-kanaalwebsites en probeerde ik ook Netflix opnieuw. Netflix UK laat me geen video's kijken en BBC iPlayer ook niet. De ITV Hub en Channel 4 laten me allebei hun inhoud bekijken.

Andere platforms

U kunt de OpenVPN GUI installeren voor gebruik met SuperVPN op Windows-, Android-, Mac OS X-, macOS- en iOS-apparaten. U kunt ook de SuperVPN OpenVPN-implementatie installeren op Linux Ubuntu.

Terugbetaling krijgen

De SuperVPN-website maakt vrij duidelijk dat je ruzie krijgt als je een terugbetaling wilt.

Aangezien de VPN geen codering lijkt te bevatten, moet u zich in de eerste plaats niet aanmelden voor de service. Als u deze fout echter maakt, kunt u dit verwachten als u om een ​​terugbetaling vraagt.

Ik vroeg om een ​​terugbetaling via het contactformulier op de SuperVPN-website, maar dat gaf me net een antwoord dat het account goed werkte, wat niet was waarom ik had gevraagd.

Ik heb voor de service betaald via PayPal en ik raad je aan hetzelfde te doen. Tijdens het abonnementsproces wordt een overeenkomst voor herhaalde facturering ingesteld voor uw account, dus het eerste wat u hoeft te doen is dat te stoppen.

Stap 1

Log in op PayPal en klik op Profiel rechtsboven in het scherm. kiezen Profiel en instellingen uit het vervolgkeuzemenu Profiel. Hiermee gaat u naar de pagina Mijn profiel.

Stap 2

Klik op Mijn geld in het menu aan de linkerkant, vervolgens aan Bijwerken in de "Mijn vooraf goedgekeurde betalingen" sectie. U krijgt een lijst met herhaalde factureringsovereenkomsten.

Stap 3

Klik op de naam MyCommerce Inc - dit is de factureringsovereenkomst die u hebt voor SuperVPN.

Stap 4

Klik in het scherm Factuurgegevens op annuleren in de statusregel.

Zodra u de overeenkomst heeft geannuleerd, weet SuperVPN dat u zaken bedoelt. De website verklaart dat het bedrijf u alleen een terugbetaling hoeft te geven als de service niet werkt. Deze verklaring wordt afgedwongen door de informatie die de "geen terugbetaling" beleid wordt overeengekomen door de betalingsverwerker, SWREG. Geef daarom op met proberen je geld uit SuperVPN te halen en ga voor SWREG.

E-mail [Email protected], met uw klantorder-ID van de PDF-bon die het bedrijf u heeft gestuurd. Geef gewoon aan: "Ik wil mijn account annuleren en een terugbetaling ontvangen omdat de service niet is zoals geadverteerd."

SWREG stuurt een e-mail naar SuperVPN en kopieert u naar binnen. De onderwerpregel van dit bericht is SWREG 1ST Teruggaveverzoek. SuperVPN stuurt u een paar e-mails om u te proberen de software opnieuw te installeren. Negeer hun. Laat het een paar dagen en stuur dan een andere e-mail naar SWREG, zeggende "Ik vroeg om een ​​terugbetaling, waar is het??" U ontvangt binnen ongeveer vier uur een volledige terugbetaling.

SuperVPN Review: conclusie

SuperVPN heeft veel verdachte aspecten die me ongemakkelijk maakten. De VPN-service heeft een adres en telefoonnummer in Wilmington, Delaware, maar de medewerkers van de klantenservice werken op Central European Time. Op zijn facturen plaatst het bedrijf zichzelf in Ierland.

De service wordt overal op de website SuperVPN genoemd, maar in de ondersteunings-e-mails verwijst de handtekeningregel naar Superb VPN. Deze veranderende identiteit lijkt een beetje dodgy.

Het feit dat niemand bij het bedrijf enig idee heeft welke coderingsmethoden de VPN gebruikt, is beslist vreemd. De configuratiebestanden voor de OpenVPN GUI-interface ontbreken in de coderegels die standaard OpenVPN-implementaties bevatten. Bovendien wordt in de logboekbestanden voor verbindingen geen codering geregistreerd.

De clientverbindingssoftware verifieert de certificaten van de servers waarmee het verbinding maakt niet, waardoor alle verbindingen openstaan ​​voor man-in-the-middle-aanvallen. Dit is een enorm overzicht voor een bedrijf dat een internetbeveiligings- en privacyservice uitvoert.

Het bedrijf is open over het bijhouden van verbindingslogboeken gedurende vijf dagen. Die factor maakt deze VPN een slechte keuze voor degenen die identiteitsbescherming willen bij het downloaden met torrents. Het onvermogen van de service om in veel videostreamingdiensten te komen, betekent dat veel goedkopere VPN's, zoals NordVPN of VPNArea, een veel betere deal zouden bieden.

Ik vond leuk:

 • Meertalige app
 • Generieke OpenVPN-interface
 • Gebundelde configuratiebestanden
 • Maximaal vijf gelijktijdige verbindingen toegestaan, afhankelijk van het plan
 • Goede snelheden

Ik was niet zo zeker van:

 • Personeel zonder kennis van VPN-protocollen

Ik haatte:

 • Verbindingslogboek verbinding
 • Gemelde malware-inhoud
 • Twijfelachtige codering
 • Gebrek aan validatie van servercertificaten
 • Verwarde huisstijl
 • Geen kill-schakelaar
 • Geen automatische wifi-bescherming

Dit is zo ongeveer de duurste VPN in het bedrijf. U wilt het echter niet gebruiken voor P2P-download, videostreaming, identiteitsbescherming, hackerpreventie of WiFi-bescherming. Het is waarschijnlijk dat de klanten dat deze VPN-voordelen niet beter weten. Het is moeilijk om je voor te stellen dat iemand die naar een site zoals ProPrivacy.com was geweest en doorklikte naar de aanbevolen VPN's, dan zou kiezen om een ​​SuperVPN-abonnement te nemen.

Kijk naar ExpressVPN en kijk dan naar SuperVPN. Welke zou jij kiezen?

Bezoek SuperVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me