Surfshark beoordeling

We zijn veranderd hoe we beoordelingen scoren!
We hebben onlangs ons scoreproces bijgewerkt voor alle beoordelingen op ProPrivacy.com. Details van onze nieuwe scorecriteria zijn hier te vinden

Surfshark

 • pricing

  Van $ 1.99
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • Android

  • iOS

  • ramen

  • MacOS

  • Linux
 • deblokkeert:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en is een no-logs VPN-service met geweldige technische beveiliging, een heleboel handige functies en uitstekende 24/7 ondersteuning.

ProPrivacy.com partituur
9.5 van de 10

Samenvatting

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  77,26 Mbps
 • Jurisdictie
  Britse Maagdeneilanden
 • Gelijktijdige verbindingen
  1000
 • landen
  60

Kenmerken

Poort selectie
Gelijktijdige verbindingen 1000
Totaal aantal servers 1000
landen 60
Router ondersteuning
Ondersteunde routers DD-WRT, Tomaat, AsusWRT, Netgear, TP-Link, Linksys.
Blote metalen of virtuele servers Blank metaal
torrenting

Surfshark heeft meer dan 1000 servers in meer dan 60 landen. Indrukwekkend beweert het dat dit allemaal fysieke bare-metal servers voor één persoon zijn. Naast alle gebruikelijke locaties is Surfshark sterk aanwezig in Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Nog indrukwekkender, Surfshark maakt onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk. Dit betekent dat u zoveel apparaten kunt aansluiten als u wilt, met hetzelfde account.

Surfshark vraagt ​​dat gebruikers de toegang tot familieleden beperken en accountgegevens niet met anderen delen, maar zegt dat het zijn gebruikers moet vertrouwen. Het houdt geen logboeken bij die misbruik in dit opzicht kunnen identificeren. We zijn hier grote fans van.

Torrenting is toegestaan ​​op alle servers, met Surfshark routeert automatisch P2P-verkeer naar zijn Canada of Nederland servers, die speciaal zijn geconfigureerd voor het doel.

Gesplitste tunneling ("Witte lijst" en omgekeerde witte lijst)

Gesplitste tunneling is een handige functie die momenteel beschikbaar is in de Windows- en Android-apps. Hiermee kunt u alleen geselecteerde programma's / apps via de VPN routeren, of ze vrijstellen van een systeembrede VPN-verbinding. Met de Windows-app kunt u ook geselecteerde websites en IP's vrijstellen van de VPN.

Split tunneling functie

Slimme DNS

Surfshark biedt een slimme DNS-service aan alle gebruikers. Dit is erg handig voor het vervalsen van uw locatie op apparaten waarop geen VPN-client kan worden uitgevoerd. Zoals smart-tv's, gameconsoles en Apple TV. Houd er rekening mee dat het geen voordelen voor privacy of beveiliging biedt.

Vast IP

De statische IP-functie van SurfShark is beschikbaar in de Windows- en Android-apps. Als u verbinding maakt met een lijst met servers in Duitsland, Japan, Nederland, het VK of de VS, krijgt u telkens wanneer u verbinding maakt met dezelfde server hetzelfde IP-adres. Dit is erg handig als u een FTP-server, gameserver, mediaserver uitvoert of op een andere manier verbinding moet maken met een computer via internet terwijl de VPN actief is.

Statische IP-functie

Netflix en iPlayer deblokkeren

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Surfshark deblokkeert een brede selectie streamingdiensten, waaronder Netflix in 16 verschillende landen. Dat is best een prestatie. In onze tests deblokkeerde het Amerikaanse Netflix en BBC iPlayer zoals geadverteerd.

Als toegang tot deze services je belangrijkste doel is, zorg er dan voor dat je de beste VPN's voor Netflix en de beste VPN's voor BBC iPlayer bekijkt voor meer informatie.

Snelheid en prestaties

ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld) 77,26
IPv6-lek gedetecteerd?
WebRTC-lek gedetecteerd?
IPv4-lek gedetecteerd?
Gegevenslimieten
Bandbreedte limieten
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 202,87

Op het moment dat deze recensie werd bijgewerkt, is Surfshark de snelste VPN in onze boeken in termen van gemiddelde snelheden. Wat goed is. De maximale burst-snelheid is niet zo indrukwekkend, maar is niets om over te klagen en zal meer dan snel genoeg zijn voor bijna alle VPN-gebruikers.

IP-lektests

We hebben nul IPv4-, IPv6-, WebRTC- of DNS-lekken (IPv4 of IPv6) gedetecteerd. Hoge cijfers.

Het is vermeldenswaard dat Surfshark alleen WebRTC-lekbescherming garandeert als u de browser-add-ons van Chrome en / of Firefox gebruikt, hoewel we zonder hen geen lekken hebben gedetecteerd.

Raadpleeg onze complete gids voor IP-lekken voor meer informatie over het gevaar van IP-lekken.

pricing

24 maanden

$ 1.99
per maand

12 maanden

$ 5.99
per maand

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, genieten alle Surfshark-klanten van dezelfde functies. De prijs per maand is enigszins aan de bovenkant van de schaal, maar steile kortingen zijn beschikbaar voor abonnementen van 1 en 2 jaar. Ook als u zich aanmeldt voor de service via deze link
een extra korting wordt aangeboden.

Als u een macOS-, Android- of iOS-gebruiker bent, kunt u deelnemen aan een gratis proefperiode van 7 dagen, hoewel u zich moet aanmelden voor een account en betalingsgegevens moet opgeven om hiervan te profiteren. Er wordt geen betaling uitgevoerd als u binnen de 7 dagen annuleert.

Surfshark biedt nu de HackLock- en BlindSearch-functies (die we later in deze review bekijken) als extraatjes voor een extra bedrag van $ 0,99 per maand voor beide.

Alle gebruikers kunnen ook profiteren van een genereuze 30 dagen geld-terug-garantie. Surfshark verzekert ons dat er geen beperkingen zijn, wat geweldig is, maar houd er rekening mee dat betalingen automatisch worden verlengd, dus je moet contact opnemen met de ondersteuning om ze te annuleren.

Ondersteunde betalingsplatforms

Surfshark accepteert betaling via PayPal, creditcard / bankpas en Alipay, die worden verwerkt door Stripe. Andere betaalmethoden worden ondersteund via de betalingsverwerkingsdiensten van Tenpay en Unionpay.

Bitcoin-, Litecoin- en Etherium-betalingen worden ook ondersteund via Coingate of CoinPayments. Betalen in Bitcoin of Litecoin kan een zekere mate van anonimiteit bieden, maar onthoud dat Surfshark altijd je IP-adres kan zien.

Makkelijk te gebruiken

Afgezien van betalingsgegevens, is uw enige naam en e-mailadres de enige informatie die wordt gevraagd bij het aanmelden voor de service. Als u anoniem wilt aanmelden, kunt u dit doen door anoniem gekochte Bitcoin of Litecoin te betalen en een wegwerp-e-mailadres te gebruiken.

U ontvangt een bevestigings-e-mail met nuttige links, maar alles wat u nodig heeft, is toch meteen beschikbaar op de website.

De Windows-client

Alle apps van Surshark hebben onlangs een belangrijk UI-ontwerp ondergaan en zien er nu fantastisch uit. De Windows VPN-app gebruikt standaard IKEv2, maar ondersteunt ook OpenVPN.

Windows-client

De client beschikt over een kill-schakelaar, split tunneling ("Whitelister"), 'CleanWeb' en multihop. Het ondersteunt ook Hacklock en BlindSearch als u voor deze functies hebt betaald.

extra functies

We denken dat de nieuwe Mini-modus behoorlijk hip is.

verbonden met een Chile-server

IPv4- en IPv6-lekbescherming is ingebouwd, hoewel Surfshark zegt dat u de browser-add-ons moet gebruiken om WebRTC-lekken te voorkomen. Hoewel we tijdens het testen geen lekken hebben gedetecteerd, is dit nog steeds een goed advies.

De kill-schakelaar is niet standaard ingeschakeld, maar werkte goed in onze tests. Een gesimuleerde crashtest toonde aan dat de kill-schakelaar de firewallregels van het Windows-systeem wijzigt, wat betekent dat deze blijft werken, zelfs als de Surfshark-client en OpenVPN-daemon een onverwachte crash ondergaan.

Gebruikers kunnen overschakelen van OpenVPN UDP naar OpenVPN TCP (poort 443) om VPN-verkeer te laten lijken op regulier HTTPs-verkeer. Dit is handig voor het ontwijken van VPN-blokken, maar zal geen meer geavanceerde detectietechnieken voor de gek houden.

De macOS-client

De macOS VPN-app van Surfshark is beschikbaar via de Apple App Store en als een stand-alone .dmg-bestand van de website. De app maakt gebruik van IKEv2. Het is momenteel vrij licht over functies, hoewel Surfshark ons ​​vertelt dat deze zo snel zullen worden toegevoegd als ze kunnen worden geautoriseerd door restrictief App Store-beleid.

We zijn blij te zien dat de Mac-app een kill-schakelaar heeft. Net als bij de Windows-client, maakt dit gebruik van firewallregels van het systeem en blijft dus effectief, zelfs als de Surfshark-client crasht. Zoals met alle andere apps van Surfshark, biedt de Mac-client de functie "CleanWeb". Het beschikt ook over "WiFi verbinding."

De Android-app

Surfshark's Android VPN-app voor Android maakt ook standaard gebruik van IKEv2, maar ondersteunt ook OpenVPN (UDP en TCP). En het doet wat het zegt op het blik. Een kill-schakelaar (die standaard niet is ingeschakeld), Whitelisting, CleanWeb en Shaodowsocks aten allemaal aanwezig en correct.

Android-app

Erg cool is een functie die de ingebouwde GPS-locatiefunctie van uw Android-apparaat overschrijft, waardoor apps die GPS gebruiken denken dat u zich op de VPN-locatie bevindt.

Andere platforms

Aangepaste apps zijn beschikbaar voor Windows, macOS, Android, Android TV / Amazon Fire TV en iOS. Interessant is dat de iOS VPN-app een kill-schakelaar heeft en nu zowel IKEv2 als OpenVPN ondersteunt. Alle apps (inclusief de browser-add-ons) gebruiken nu dezelfde slimme gebruikersinterface die we hierboven kunnen zien.

Een opdrachtregel-app voor Linux is nu ook beschikbaar. Er zijn ook goede handmatige installatiehandleidingen beschikbaar voor alle platforms, inclusief macOS en Linux (Ubuntu, met behulp van NetworkManager). Daarnaast zijn er installatiehandleidingen beschikbaar voor DD-WRT, Tomato en een aantal populaire routermerken met ingebouwde OpenVPN-clients (AsusWRT, Netgear, TP-Link en Linksys).

Browser add-ons

Naast platformondersteuning biedt Surfshark browser-add-ons voor Chrome en Firefox die onafhankelijk zijn gecontroleerd op kwetsbaarheden door beveiligingsbedrijf Cure53. Deze maken veilige HTTPS-proxyverbindingen in de browser met de servers van Surfshark.

Ze bieden ook WebRTC-bescherming. Nu ... we zouden echt willen dat VPN-services meer zouden doen om hun klanten te waarschuwen voor het WebRTC-probleem, en om hen te waarschuwen dat ze zichzelf zouden moeten beschermen tegen onbewust blootstellen van hun IP-adressen online wanneer ze een VPN gebruiken.

Dit omvat Surfshark, hoewel we niet te hard kunnen zijn omdat we toch geen WebRTC-lekken hebben gedetecteerd met behulp van de software. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds het veiligst om deze add-ons te installeren of WebRTC handmatig in je browser uit te schakelen.

De browser add-ons hebben als optie “CleanWeb” (zie later).

Klantenservice en ondersteuning

Gratis uitproberen 7 dagen (macOS en mobiele apps)
Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Geld terug garantie lengte 30

Live Chat-ondersteuning is 24/7 beschikbaar, of u kunt een e-mailverzoek indienen. We vonden de reactietijden van Live Chat bijna onmiddellijk en waren onder de indruk van de competentie en de kwaliteit van de antwoorden.

Er is ook een kennisbank. Het is niet enorm, maar bevat nuttige veelgestelde vragen, installatie-artikelen en andere handige stukjes en bobs.

Privacy en beveiliging

Zelf gehoste / proxy DNS Zelf gehoste
Dodemansknop
Obfuscation (stealth)
IPv4-lekbescherming
IPv6-lekbescherming
WebRTC-lekbescherming

Jurisdictie

Surfshark is geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden (BVI) en de Servicevoorwaarden maken duidelijk dat alle geschillen zullen worden opgelost in BVI-rechtbanken. De Britse Maagdeneilanden is een Brits overzees gebied. Het regelt zijn eigen interne aangelegenheden en heeft geen verplichte gegevensbewaringswetten, maar het blijft onder de jurisdictie en soevereiniteit van de Britse overheid. Dit betekent dat het redelijk is om aan te nemen dat het VK druk kan uitoefenen op de BVI-overheid en alle daar gevestigde bedrijven.

Hoewel het werken in de BVI waarschijnlijk veiliger is dan werken in een 14-Eyes land, is het nog steeds niet ideaal.

logs

Surfshark voldoet eenvoudig aan onze vereisten voor een no logs VPN:

"We verzamelen geen IP-adressen, browsegeschiedenis, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, verbindingstijdstempels, netwerkverkeer en andere vergelijkbare gegevens."

De apps verzamelen standaard enkele anonieme diagnostische en crashgegevens, hoewel dit kan worden uitgeschakeld. Dit omvat geaggregeerde prestatiegegevens, hoe vaak u de services ervan gebruikt, mislukte verbindingspogingen en andere soortgelijke niet-persoonlijk identificeerbare informatie.

Basisaccount- en factuurgegevens worden opgeslagen, volledig in overeenstemming met de AVG voor Europese klanten.

Website volgen

Hoewel webactiviteit niet wordt gevolgd bij het gebruik van de VPN zelf, voert de Surfshark-website behoorlijk wat tracking uit. Dit omvat het loggen van IP-adressen en het uitvoeren van vingerafdrukken van de browser op bezoekers.

Surfshark maakt gebruik van een aantal trackers van derden, waaronder Google Analytics.

Technische beveiliging

IKEv2
OpenVPN

Surfshark is een grote fan van IKEv2, die het gebruikt als standaard VPN-protocol in al zijn apps. IKEv2 is niet zo in de strijd getest als OpenVPN, maar wordt als zeer veilig beschouwd en wordt steeds populairder bij VPN-services omdat het veel sneller is dan OpenVPN-codering.

Zoals altijd kijken we in detail naar de OpenVPN-instellingen die deze provider gebruikt. Ze bieden niet alleen een goede indicatie van de zorg die een service voor codering neemt, maar het is ook de beste manier om vergelijkbare VPN-services te vergelijken. Surfshark gebruikt de volgende OpenVPN-instellingen in apps die dit ondersteunen:

Datakanaal: een AES-256-GCM-codering. Er is geen extra authenticatie vereist omdat authenticatie wordt afgehandeld door AES-GCM.

Control Channel: een AES-256-GCM-codering met de TLS-sleuteluitwisseling beveiligd met behulp van RSA-2048. Er is geen extra authenticatie vereist omdat authenticatie wordt afgehandeld door AES-GCM, en een perfecte voorwaartse geheimhouding wordt geboden door een ECDH- (384?) Sleuteluitwisseling.

Dit is een zeer veilige installatie. Zie VPN-codering: de complete gids voor meer informatie over dit onderwerp. Zoals eerder besproken, hebben de Surfshark Windows-, macOS- en iOS-apps allemaal kill-schakelaars. We hebben op geen enkel platform IP-lekken ontdekt,

Het is vermeldenswaard dat Surshark een deal maakt over het controleren van de veiligheid door Cure53, maar voor alle duidelijkheid: alleen de Chrome- en Firefox-browserextensies hebben op deze manier gecontroleerd.

Andere beveiligingsfuncties

Goed nieuws is dat we op geen enkel getest platform IP-lekken hebben ontdekt, hoewel het nog steeds het veiligst is om een ​​van de browserextensies van Surfshark te gebruiken om WebRTC-lekken te voorkomen. De Windows-, macOS- en iOS-clients hebben kill-switches op systeemniveau.

Surfshark maakt gebruik van bare metal-servers. Sommige locaties zijn virtuele locaties zonder fysieke aanwezigheid van een server, maar deze zijn a) duidelijk gemarkeerd in de apps en b) worden uitgevoerd op servers die worden beheerd door Surfshark en tellen daarom vanuit privacy-oogpunt als bare metal-servers. Het lost ook alle DNS-aanvragen zelf op de server op waarmee u verbinding maakt, wat ideaal is.

CleanWeb

Alle software van Surfshark beschikt over de optie "CleanWeb". Dit wordt geadverteerd als blokkerende advertenties, trackers, phishing, aanvallen en malware, en is vrijwel zeker een set firewallregels die verbindingen blokkeren op basis van een eenvoudige blokkeerlijst. Dat zou goed genoeg moeten werken.

multihop

Deze functie is beschikbaar in de Windows-client. Hiermee kunt u VPN-servers "ketenen", zodat uw gegevens tussen twee VPN-servers worden gerouteerd terwijl deze tussen u en het internet reizen.

Jouw PC -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> internet

Surfshark biedt verschillende dubbele VPN-combinaties, maar je kunt geen twee van zijn servers koppelen.

server lijst

Multihop VPN kan enige bescherming bieden tegen end-to-end timingaanvallen tegen de eindserver, maar zal altijd leiden tot een aanzienlijk snelheidsverlies. We denken dat de privacy- / beveiligingsvoordelen van multi-hop VPN beperkt zijn, maar we weten dat dit voor sommige gebruikers belangrijker kan zijn dan voor andere.

Shadowsocks

Nogmaals, deze ongebruikelijke anti-censuurfunctie wordt ondersteund door Windows- en Android-apps. Shaowsocks "is een open-source proxy-toepassing, die op het Chinese vasteland veel wordt gebruikt om internetcensuur te omzeilen. ”In feite is het een SOCKS5-proxy. Om het te gebruiken, moet u de open-source Shadowsocks-app downloaden en configureren zodat u via een Surfshark VPN-server verbinding maakt met Shadowsocks. Dit proces is een beetje lastig maar zou effectief moeten zijn bij het ontwijken van VPN-blokken.

WiFi verbinding

Met deze functie, beschikbaar in de Windows-client, kunt u beslissen hoe de VPN-app werkt wanneer u verbinding maakt met nieuwe WiFi-netwerken - vraag, bescherm of bescherm altijd.

HackLock

HackLock is beschikbaar met BlindSearch als extraatje en scant het web om te kijken of uw e-mailadres betrokken is geweest bij een datalek. Als zodanig lijkt het erg op ons eigen datalek, behalve dat het regelmatig geautomatiseerde scans biedt. Het is beschikbaar in de Windows- en Android-apps.

BlindSearch

Dit is een privé-zoekmachine voor Surshark-klanten die advertentievrij is en uw zoekopdrachten niet logt. We raden aan dat het een SearX-exemplaar is en dat het goed werkt.

Blind zoeken

Vertrouw op DNS

Deze Android-app is gratis beschikbaar voor iedereen in de Play Store. Het stuurt DNS-vragen van uw apparaat naar Surfshark in plaats van uw ISP om de privacy te verbeteren en censuur te verslaan. Deze query's worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken met behulp van de DNS over HTTPS (DoH) (standaard) of DNS over TLS (DoT) coderingsprotocollen.

Conclusie

Surfshark is een geweldige VPN-service. Het houdt geen logboeken bij, is redelijk snel en biedt uitstekende technische beveiliging zonder IP-lekken. Het feit dat het een grote selectie servers biedt, is goed, maar het feit dat het allemaal beveiligde bare-metal servers zijn, is nog beter.

Ongelimiteerde gelijktijdige verbindingen is ook fantastisch, en we zijn onder de indruk van de kwaliteit van de 24/7 Live Chat-ondersteuning van Surfshark.

De aangeboden extra's, zoals multihop VPN, "Cleanweb" en WiFi-connect, zijn behoorlijke toevoegingen. Hoewel geen van beide geweldige functies zijn, zijn ze leuk om te hebben en groeit de collectie voortdurend, wat de toch al geweldige waarde van Surfshark verbetert.

Surfshark is een zeer goede privacyvriendelijke VPN-service die alle belangrijke vakjes met gemak aanvinkt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me