Sync.com Review

Sync.com

 • pricing

  Van $ 5,00
  / maand

ProPrivacy.com partituur
7.5 van de 10

Samenvatting

Sync.com is een Canadese online back-up- en platformonafhankelijke synchronisatieservice met een sterke focus op privacy. In deze Sync.com-review wordt elk aspect van deze cloudopslagservice uitgebreid bekeken.

Pros

 • Sterke end-to-end encryptie
 • Synchroniseert prachtig tussen apparaten en platforms
 • Vault maakt 100% online opslag mogelijk (maar kan worden verbeterd)
 • Volledig functionele mobiele apps
 • Bestandsversie

Cons

 • Canada is lid van Five Eyes
 • Apps zijn niet open-source (hoewel webportaal wel)
 • We vonden het uploaden van mobiele camera's nogal onhandig
 • Geen Linux-ondersteuning

pricing

200 GB

$ 5,00
per maand

3TB

$ 10,00
per maand

4TB

$ 15,00
per maand

Het Sync Starter-plan kost ieders favoriete prijs: niets. Dit geeft u 5 GB veilige bestandsopslag. Ter vergelijking: Dropbox deelt gratis een nogal eenvoudige 2G-opslag uit, terwijl Google Drive een zeer royale 15 GB gratis opslag biedt.

Persoonlijke Pro-plannen voor persoonlijk en gezinsgebruik beginnen bij 500 GB opslag, maar dit is uitbreidbaar tot 2 TB. Een mogelijke vangst is dat plannen jaarlijks moeten worden betaald, omdat er geen maandelijkse betalingsoptie is. Dat gezegd hebbende, met name de prijs van 2 TB per jaar, biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Meld u aan voor sync.com

Het gratis abonnement biedt toegang tot de meeste functies, maar sommige functies zijn alleen beschikbaar voor Personal Pro-leden.

Verschillende bedrijfsplannen zijn ook beschikbaar, maar zijn niet de focus van deze beoordeling.

Betaling kan geschieden per kaart of PayPal. Sync.com accepteert ook mogelijk anonieme betalingen in Bitcoin / Bitcoin Cash, die worden verwerkt door BitPay.

Kenmerken

 • Onbeperkte gegevensoverdracht (alleen Personal Pro-accounts)
 • Geen kennis
 • Realtime back-up en synchronisatie
 • Synchroniseer kluis
 • Twee-factor authenticatie (2FA)
 • Platformoverschrijdende ondersteuning met mobiele apps
 • Bestandsversie (beperkt tot 30 dagen terugdraaien voor Sync Starter-accounts)
 • Met wachtwoord beveiligde link delen
 • Geavanceerde deelcontroles (alleen Personal Pro-accounts)
 • Bestandsverzoeken (alleen Personal Pro-accounts)
 • Gedeelde mappen (Sync Starter-gebruikers hebben alleen basistoegang tot deze functie)
 • Mobiele foto- en video-upload

Sync Vault Alleen online back-up

In plaats van bestanden op alle apparaten te synchroniseren, kunt u met de Vault-functie van Sync.com alleen bestanden uploaden naar de cloud. Een lokale versie van het bestand blijft op het oorspronkelijke apparaat waaruit het is geüpload, maar wordt niet automatisch met andere apparaten gesynchroniseerd, tenzij u specifiek kiest voor offline synchroniseren.

Dit is een geweldige functie voor mensen met beperkte schijfruimte op sommige van uw apparaten, zodat u eenvoudig toegang hebt tot bestanden zonder dat u uw hele Share Folder naar elk apparaat hoeft te downloaden. Het is vermeldenswaard dat op mobiele apparaten alle bestanden alleen online worden opgeslagen totdat ze actief worden gedownload of lokaal worden gesynchroniseerd ("offline synchroniseren").

Bestandsversie

Sync.com slaat opgeslagen versies van bestanden op, zodat u ze kunt herstellen als ze beschadigd raken, geïnfecteerd zijn door een virus (zoals ransomware) of als u gewoon toegang wilt krijgen tot een historische versie van dat bestand. Gratis gebruikers kunnen alleen bestanden tot 30 dagen oud herstellen, terwijl Personal Pro-accounts geen tijdslimiet hebben.

Link delen

Individuele bestanden kunnen worden gedeeld via een link die op elk moment kan worden verwijderd. Zelfs gratis gebruikers kunnen een wachtwoord instellen voor de share, hoewel Pro-gebruikers genieten van een heleboel extra linkfuncties zoals vervaldatums, downloadlimieten, documentvoorbeeld, e-mailmeldingen van activiteit en meer.

Link delen

Een functie die we erg leuk vinden, is bestandsverzoeken, waarmee je een uploadlink kunt verzenden zodat ontvangers documenten naar je account kunnen sturen zonder de gedeelde toegangsfuncties van een teammap..

Gedeelde teammappen

U kunt een teammap met anderen delen. Op gratis accounts kunnen teamleden alle bestanden in een gedeelde map lezen en bewerken, hoewel u met Pro-accounts alleen-lezenrechten kunt opgeven. Teamleden moeten zich aanmelden voor een Sync.com-account als ze er nog geen hebben, hoewel een gratis account alles is dat nodig is om toegang te krijgen tot een gedeelde map.

teammappen delen

Cross-platform

Apps zijn beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS. Linux wordt niet ondersteund. Op desktopplatforms synchroniseren de apps in de eerste plaats alleen gespecificeerde mappen met de cloud, met meer gedetailleerd beheer uitgevoerd via de webinterface die toegankelijk is op elk platform dat surfen op het web ondersteunt.

kopiëren naar kluis van bureaublad synchroniseren

De Windows (maar geen macOS-client) beschikt over enkele basisfuncties voor OS-integratie. De mobiele apps synchroniseren standaard geen bestanden naar lokale opslag, hoewel u ervoor kunt kiezen om dit te doen.

Mobiele foto- en video-upload

De mobiele apps kunnen foto's en video's automatisch uploaden naar de cloud, wat een zeer handige functie is. Als u echter bestaande media die op uw apparaat zijn opgeslagen wilt uploaden, uploadt de app alles wat hij vindt omdat er geen manier is om bepaalde mappen uit te sluiten.

sync.com mobiele app

In ons geval betekende dit dat het kostbare bandbreedte en opslagcapaciteit gebruikte voor het uploaden van grote filmbestanden die alleen bedoeld waren voor gebruik op onze telefoon. We konden ook niet voorkomen dat het onze bibliotheek met meer dan 2000 foto's uploadde, behalve door de functie helemaal uit te schakelen.

Privacy en beveiliging

Jurisdictie

Sync.com en zijn servers zijn gevestigd in Canada en vallen vermoedelijk onder de PIPEDA-wetgeving inzake gegevensbescherming (Personal Information Protection en Electronic Documents Act). Dit geeft klanten het recht op toegang tot persoonlijke informatie in het bezit van Sync.com, en vereist dat Sync.com toestemming vraagt ​​voordat informatie wordt verzameld, gebruikt of bekendgemaakt aan een derde partij.

Het privacybeleid van Sync.com lijkt te voldoen aan PIPEDA en bevestigt de toewijding van Sync.com aan privacy. Het geeft echter wel toe dat het bedrijf informatie zal vrijgeven wanneer dit wettelijk verplicht is, wat ons tot het feit brengt dat Canada een kernlid is van de door de NSA geleide Five Eyes spionage alliantie.

Deze situatie wordt niet geholpen door de zeer controversiële anti-terrorismewet 2015 (Bill C-51) die de surveillancemacht van de Canadese Security Intelligence Service (CSIS) sterk uitbreidde en haar enorme bevoegdheden gaf om een ​​apparaat met internetverbinding te hacken of anderszins te benaderen (inclusief vermoedelijk cloudopslagservers).

Daarnaast is er de 2014 Protecting Canians from Online Crime Act die de politie verplicht te hebben "redelijke gronden voor verdenking" om een ​​bevel te krijgen om toegang te krijgen tot online gegevens, maar waarvan de lat als zeer laag is bekritiseerd.

In theorie zou dit allemaal niet zoveel moeten uitmaken, omdat Sync.com end-to-end encryptie (e2ee) gebruikt ...

Technische beveiliging

E2ee betekent dat u bestanden op uw computer of mobiele apparaat codeert voordat u ze naar de cloud uploadt, en alleen u kunt ze decoderen. Met andere woorden, ongeacht de juridische situatie, of niet, Sync.com (of de NSA) heeft gewoon geen toegang tot uw gegevens. Daarom beweert het een "nulkennis" -service te zijn.

Gegevens worden gecodeerd met behulp van een AES-256-GCM-codering die is beveiligd met een RSA-2048 privésleutel en uw wachtwoord. PBKDF2-sleutelstrekking met een hoog aantal iteraties wordt gebruikt om zwakke wachtwoorden cryptografisch veiliger te maken.

Gecodeerde privésleutels worden opgeslagen op de servers van Sync.com en na succesvolle authenticatie gedownload door de apps of het webpaneel. Dit vereist een wachtwoord, maar dit is eenrichtingshash met Bcrypt en wordt nooit opgeslagen. Sync.com heeft nooit toegang tot uw privésleutel of uw eigenlijke wachtwoord, dat wordt gebruikt om bestanden lokaal te decoderen.

Het webpaneel is open-source en maakt gebruik van de nieuwste JavaScript-cryptografiebibliotheken. Zoals bij alle browsergebaseerde cryptografie, bestaat er echter een gevaar dat schadelijke code van de server kan worden gepusht, die uw browser automatisch accepteert. Aanvullende details zijn beschikbaar in een whitepaper en zien er allemaal goed uit.

Geen open source

Het probleem is echter dat de apps van Sync.com, afgezien van de webportal, allemaal closed source zijn. Er is geen manier om onafhankelijk te controleren of bestanden in feite e2e zijn gecodeerd voordat ze worden geüpload.

Makkelijk te gebruiken

Als u zich aanmeldt met een geldig e-mailadres en wachtwoord, krijgt u toegang tot de gratis service van 5 GB. Download en installeer de apps en u bent klaar! U kunt vanuit het webportaal upgraden naar een premium-account.

De Desktop-clients

Behalve kleine verschillen in OS-interface (en het feit dat de Windows-client enkele OS-integratiefuncties heeft, zoals hierboven besproken), zijn de Windows- en macOS-clients min of meer identiek. De fantastische ondersteuning voor Mac-gebruikers maakt dit een van de beste cloudback-upservices voor Mac-gebruikers.

Sync.com voor Windows en Mac

Ze houden in feite gewoon uw synchronisatiemap gesynchroniseerd met de synchronisatiemappen van andere gekoppelde apparaten en uw online opslag. Meer geavanceerde functies zijn toegankelijk via het webportaal.

sync.com configuratiescherm voert instellingen door

Het is vermeldenswaard dat bestanden die zijn opgeslagen in de Sync Vault niet toegankelijk zijn via de Sync-map op het bureaublad - alleen via de webportal. Dit is een schande, omdat functies zoals de nieuwe Smart Sync van Dropbox, die bestanden in je Sync-map toont, maar ze alleen lokaal downloadt wanneer dat nodig is, erg handig zijn.

Het webportaal

Het open source webportaal is het kloppende hart van dit product en biedt toegang tot alle functies van Sync.com. Hier kunt u eenvoudig bestanden uploaden naar de Vault, gedeelde mappen maken, gedeelde bestanden bewaken en meer.

het webportaal van sync.com

De mobiele apps

De Android- en iOS-apps bieden toegang tot bijna alle functies van Sync.com, inclusief directe toegang tot de Vault, controle op het delen en meer. Het enige dat we konden missen, is de mogelijkheid om teamshare-mappen te maken.

sync.com Android-app

Bestanden en mappen kunnen worden gesynchroniseerd of eenvoudig lokaal worden gedownload.

Laatste gedachten

Sync.com is een zeer gelikte en gebruiksvriendelijke cloudopslagoplossing die robuuste end-to-end-codering gebruikt voor maximale privacy. Vooral de mobiele apps zijn verfrissend volledig uitgerust na onze teleurstelling over de alleen-lezen mobiele SpiderOak-apps. Uiteindelijk moesten we foto-uploads echter uitschakelen, wat niet ideaal was.

Bewaking in de stijl van de NSA is niet voor iedereen een zorg, maar we kunnen het niet helpen dat dit geen grotendeels gesloten bronservice in Canada was.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me