TigerVPN Review

TigerVPN


 • Prissättning

  Från $ 4.16
  / månad

ProPrivacy.com Göra
8,2 av 10

Sammanfattning

Grundades 2011 och TigerVPN är en Slovakisk VPN-tjänst som nyligen startades i maj 2016. En ny motor, ny webbplats och nya appar ger TigerVPN en liten ansiktslyftning. En relativt kort företagshistoria betyder att inte mycket är offentligt känt om kvaliteten på tjänsten, så jag bestämde mig för att ge TigerVPN en testkörning själv. Fortsätt läsa den här TigerVPN-recensionen för att ta reda på om de gör det!

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  26 Mbps
 • Jurisdiktion
  Slovakien
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  42

Funktioner

TigerVPN verkar från den Slovakiska huvudstaden Bratislava. Slovakien är ett bra land för en VPN-leverantör att operera från. Detta beror på att den Slovakiska konstitutionella domstolen nyligen beslutade att all massövervakning av medborgarna är okonstitutionell. TigerVPN är en väl avrundad VPN med följande premiumfunktioner:

 • 300 servrar i 42 länder
 • 5 samtidiga anslutningar - för årliga prenumeranter. (Två anslutningar om du betalar varje månad)
 • Inga användarloggar
 • Appar för Windows, Mac, iOS och Android
 • gratis StickyPassword (Premium Plan)
 • Shimo VPN Manager (med årsplanen)
 • 500 MB gratis provversion
 • Biljettbaserat support

Hastighet och prestanda

Alla hastighetstester genomfördes från en plats i Centraleuropa. Servrar testades fem gånger för att fastställa ett genomsnitt. Min genomsnittshastighet utan VPN registrerat som 70 Mbps på testdagen. Tyska, amerikanska östkustens och Storbritanniens servrar testades. Den tyska servern presterade bäst och gav genomsnittliga nedladdningshastigheter på 32 Mbps. Både Storbritanniens och USA: s servrar var i genomsnitt cirka 15 Mbps, med Storbritannien något snabbare (förmodligen på grund av dess närhet).

Alla servrar presterade tillräckligt bra för att jag kunde strömma i HD. En droppe på 40 till 50 Mbps är emellertid en ganska massiv - och människor med en långsammare internetuppkoppling till att börja med - kan tycka att de inte kan strömma utan att buffra. Uppladdningshastigheten förblev mycket mer stabil och sjönk med endast en liten mängd jämfört med mitt bastest. Jag upptäckte inga IP-läckor, DNS-läckor eller WebRTC-läckor när jag testade Tiger VPN, vilket är bra nyheter. Jag testade dock inte för IPv6-läckor eftersom jag inte har någon IPv6-anslutning just nu.

Prissättning och planer

2 år

$ 4.16
per månad

12 månader

$ 6.67
per månad

6 månader

$ 8.33
per månad

TigerVPN följer branschstandardvägen när det gäller prissättning och planer. Kunderna kan välja ett 1, 6 eller 12 månaders kontrakt. Det finns ökande rabatter för längre åtaganden. TigerVPN: s priser är ganska genomsnittliga. 6,67 $ per månad för den lägsta prissättningen (ett årligt prenumeration) är inte så illa och jämförs gynnsamt med andra VPN: fast det är visserligen möjligt att få något bättre för mindre.

Årsplanen ger dig upp till fem samtidiga anslutningar. Å andra sidan är $ 11,99 för en månads prenumeration ganska brant, och du får bara två anslutningar. TigerVPN erbjuder en kostnadsfri testversion för nya kunder att experimentera med tjänsten. Prövningen är begränsad till endast 500 MB data och utvalda platser. Det är emellertid en välkomnande funktion för de som vill prova innan de köper. Betalningsalternativ är normalt med de vanliga kredit- / betalkort och PayPal som alternativ. Jag var glad att se möjligheten att betala i Bitcoin också. Detta innebär att en extra grad av anonymitet kan uppnås.

Sekretess och säkerhet

OpenVPN är standardprotokollet. Detta ger mest säkerhet för användare. TigerVPN ger också användare möjlighet att byta till L2TP. TigerVPN använder branschstandard AES-256-CBC-kryptering med OpenVPN-protokollet som standard. Tyvärr stöder TigerVPN inte Perfect Forward Secrecy, vilket innebär att det troligen inte är säkert från NSA: s liknande. TigerVPN anger tydligt att inga användarloggar är lagrade. Vissa anslutningsdetaljer inklusive tidsstämplar och bandbredd är dock "tillfälligt lagras".

Med tanke på att Slovakien inte har några obligatoriska lagar om datalagring är detta frustrerande. De med högt integritetsbehov kommer antagligen att rynka i anslutningsloggarna och bör titta någon annanstans. För de allra flesta människor borde dock anslutningsloggarna inte vara ett problem. TigerVPN tillåter fildelning och har servrar optimerade för det. TigerVPN tillåter P2P-strömning på de flesta servrar, även om de ber om att avstå från denna aktivitet på sina amerikanska servrar. Sammantaget använder TigerVPN ganska anständigt kryptering, även om det fortfarande faller under nivån på ExpressVPN,
till exempel.

Slutgiltiga tankar

TigerVPN är en okay VPN som prissätts på liknande sätt som många andra VPN på marknaden (om du betalar årligen). Det är emellertid värt att notera att det är möjligt att få en noll loggar VPN som låser upp Netflix US för mindre. VPN fungerar bra på alla populära plattformar, och det har ganska anständigt kundvård. Trots att det tyvärr inte har livechatsupport som många VPN i sitt prisklasse. TigerVPN påstår sig ha blockerat USA: s Netflix, men i mina tester misslyckades det.

Det har dock lyckats blockera iPlayer i skrivande stund. Med vissa anslutningsloggar, inget perfekt framåtriktat sekretess i sin krypteringssvit, och avsaknaden av en killswitch - denna VPN är långt ifrån toppen av VPN-integriteten. Långsamma hastigheter är också lite oroande, och konsumenter har klagat över olika hastigheter på olika servrar. Allt som beaktas måste jag dra slutsatsen att detta VPN är för dyrt. Titta någon annanstans.

Besök TigerVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me