TorVPN beoordeling

TorVPN


 • pricing

  Van $ 0,67
  / maand

ProPrivacy.com partituur
7 van de 10

Samenvatting

TorVPN is een Britse VPN-service die goedkoop is en een aantal interessante functies heeft. De website maakt een goede indruk en geeft de koper vertrouwen. De service heeft echter een aantal technische tekortkomingen. Bovendien bevat TorVPN geen aangepaste app, dus er zijn verschillende VPN-beveiligingsfuncties die het niet kan bieden. Lees verder om meer te ontdekken over dit Virtual Private Network (VPN).

Snelle statistieken

 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  26,3 Mbps
 • Jurisdictie
  UK
 • Gelijktijdige verbindingen
  20
 • landen
  8

Kenmerken

 • Zeven dagen geld-terug-garantie
 • Gratis versie (7 dagen geldig)
 • 11 servers in acht landen (er zijn twee servers elk in Hongarije, het VK en de VS)
 • OpenVPN-app van derden voor Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, Linux en routers
 • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) voor handmatige configuratie op Windows, Mac OS X, iOS, Android, Linux en routers
 • Secure Shell (SSH) -tunnel voor Windows en Linux
 • Geen activiteitenlogboeken
 • Toegestaan ​​tot 20 gelijktijdige verbindingen
 • Geen gegevensdoorvoerlimieten voor sommige betaalde abonnementen
 • P2P toegestaan ​​op Premium-accounts
 • Meertalige website
 • Meertalige app

Snelheid en prestaties

Ik heb snelheidstests uitgevoerd met het protocol ingesteld op OpenVPN met behulp van User Datagram Protocol (UDP). In elk geval heb ik vijf tests uitgevoerd met testmy.net in het VK (met een residentiële internetservice van Virgin Media). Ik gebruikte IPLocation.net om de locatie van de TorVPN-servers te controleren terwijl ik verder ging. De server van Parijs was in Roubaix, dichtbij Lille - nogal ver van Parijs. De Londense server bevond zich in Whitstable, Kent, dicht bij Londen. De server van Miami was in Miami.

Ik testte de servers van Londen en Parijs op een testserver in Londen. Ik heb ook de snelheden vergeleken van een verbinding met Londen zonder VPN. De Miami-servertest werd uitgevoerd naar een testserver in Miami en vergeleken met tests op dezelfde server zonder VPN. De Britse server deed het het beste met snelheden van 37 Mbps. Frankrijk was aanzienlijk langzamer gemiddeld bij ongeveer 20 Mbps.

Zonder een VPN werd mijn 50 Mbps internetverbinding verlaagd tot 32 Mbps op de Miami-testserver. Met de VPN die tot 12 Mbps daalde. Hoewel dat een vrij grote daling is, zou 12 Mbps gebruikers wel toestaan ​​alles te streamen behalve de hoogste kwaliteit HD.

Ik heb lektests uitgevoerd met ipleak.net. Helaas ontdekte ik een DNS-lek dat mijn echte locatie onthulde. Mijn ISP gebruikt geen IPv6-adressen, dus ik kon niet testen op deze lekken. Er zijn geen andere IP-lekken of WebRTC-lekken ontdekt, maar het DNS-lek betekent dat ik deze VPN om privacyredenen moet uitsluiten.

pricing

1 maand

$ 0,67
per maand

TorVPN biedt de meest gevarieerde en unieke prijsstructuur die ik ooit ben tegengekomen. Een gratis abonnement is handig om een ​​voorproefje van de service te krijgen, maar is beperkt tot slechts één server (naar keuze). Met de optie Aangepaste VPN kunnen gebruikers de functies van de service aanpassen om de service aan uw behoeften aan te passen.

De hoofdabonnementen kost £ 1,90 voor een abonnement van 30 dagen dat twee gelijktijdige verbindingen en 50 GB verkeer op een keuze van twee servers mogelijk maakt. £ 5,50 voor 90 dagen met in totaal 3 gelijktijdige verbindingen "basis-" servers - met een downloadlimiet van 100 GB.

GoldVPN is een jaar geldig en biedt 4 gelijktijdige verbindingen, toegang tot alle servers en onbeperkt verkeer. Dat is een zeer goedkope prijs voor wat je krijgt en ik ben diep onder de indruk van de prijsstructuur.

Abonnees kunnen de service betalen met PayPal, Bitcoin en creditcards of betaalpassen die door PayPal zijn verwerkt.

Privacy en beveiliging

TorVPN is een Britse provider die verbindingslogboeken bijhoudt. Verbindingslogboeken in het VK zijn bezorgd omdat ze kunnen worden gebruikt om een ​​tijdcorrelatieaanval te activeren. We raden deze VPN dus niet aan voor privacydoeleinden of torrenting.

TorVPN heeft geen eigen app. In plaats daarvan moet u een OpenVPN-client van derden downloaden. PPTP is beschikbaar, maar is niet veilig en moet handmatig worden ingesteld, dus we raden aan om er niet bij te blijven.

OpenVPN is geïmplementeerd met een robuust AES-256-cijfer. Gegevensautorisatie wordt afgehandeld met veilige HMAC SHA1 en de handshake is veilige RSA-4096. De VPN biedt ook Perfect Forward Secrecy via DHE-4096. Het zwakste deel van het protocol is de SHA1-verificatie, maar dit wordt nog steeds als veilig beschouwd, wat betekent dat deze VPN goed is voor privacydoeleinden.

Ook goed nieuws: de OpenVPN-app van derden bevat nu een killswitch en DNS-lekbescherming, zodat u veilig deze app kunt gebruiken om verbinding te maken.

Laatste gedachten

TorVPN is een ongelooflijk goedkope VPN. Omdat het in het VK is gevestigd en verbindingslogboeken bijhoudt, is dit om privacyredenen uitgesloten en ik raad af om het voor Torrenting te gebruiken. Echter, vanwege het feit dat de Miami-server me toestond om US Netflix te kijken - het is een interessant voorstel - vooral voor slechts $ 26 per jaar. Dat gezegd hebbende, blokkeert TorVPN BBC iPlayer niet.

De gratis service is een geweldige manier om TorVPN uit te proberen. Je zult waarschijnlijk de 2GB data-opslag vrij snel doorlopen. Klantondersteuning via livechat zou een uitstekende functie zijn - als deze ooit werd bijgewoond. En ik vond dat e-mailreacties op supporttickets traag zijn en dagen duren om op te lossen. Over het algemeen een goede VPN voor een nog betere prijs, die misschien een testrun waard is, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me