TurboVPN beoordeling

TurboVPN

TurboVPN is een gratis VPN-service met 4,7 van de 5 sterren in de Google Play Store. Dat is extreem hoog gezien het feit dat de VPN bijna twee miljoen keer is beoordeeld. In deze TurboVPN-beoordeling gaan we kijken of TurboVPN waterdichte digitale privacy biedt. Daarnaast zullen we de prestaties controleren om te zien of we kunnen concurreren met de allerbeste gratis VPN's op de markt.

ProPrivacy.com partituur
4 van de 10

Samenvatting

TurboVPN is een VPN voor alleen mobiele apparaten in Singapore en China die ongeveer 50 miljoen keer is gedownload. Zoals altijd het geval is met gratis VPN-services, is het belangrijk om te onthouden dat VPN's veel geld kosten om in gebruik te blijven. Om deze reden is het belangrijk om goed te kijken naar hoe de VPN een inkomstenstroom creëert. Tijdens onze beoordeling hebben we een VPN ontdekt dat advertenties weergeeft en gegevens deelt met adverteerders om de gratis VPN-service te bieden.

Prijs

Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt als een gratis VPN, krijgen consumenten de optie om te upgraden naar een VIP-versie van de service. Een gratis proefperiode van 7 dagen van de VIP-service is ook beschikbaar. Consumenten kunnen $ 11,99 per maand betalen of een jaarabonnement krijgen voor het equivalent van $ 2,99 per maand. Om redenen die ik later in deze review zal bespreken, raad ik echter over het algemeen af ​​om voor deze VPN te betalen.

Gratis dienst

TurboVPN biedt een gratis VPN-service die zonder beperkingen kan worden gebruikt. Het is een alleen-mobiel VPN dat niet op desktopmachines kan worden gebruikt. De gratis kosten van de VPN zijn echt fantastisch. Het betekent dat mensen op locaties waar vaak websites worden geblokkeerd, internet kunnen deblokkeren om weer toegang te krijgen tot nieuws of online services die ze nodig hebben.

Hoewel het waar is dat gratis VPN-services de neiging hebben om privacy te ontwijken (meer hierover later) - een gratis VPN kan zeer nuttig zijn voor mensen die in vluchtige politieke omgevingen wonen en die toegang nodig hebben tot geblokkeerd nieuws, apps of sociale mediadiensten.

Deblokkeer Netflix?

Net als bij de meeste gratis VPN-services, deblokkeert TurboVPN Netflix US of BBC iPlayer niet.

Voor iedereen die bereid is te betalen voor deze service, deblokkeert de premiumversie Netflix US met zijn VIP US-servers. Bovendien heeft het een Britse server die BBC iPlayer in het buitenland kan deblokkeren.

Kenmerken

  • Servers in 9 landen (gratis) of 16 landen (VIP)

  • Mobiele apps voor Android en iOS (niet-verifieerbare beveiliging van deze protocollen)

  • OpenVPN-, IPSec- of IKEv2-codering

  • Gratis VPN gebruik

  • Netflix deblokkeren (alleen VIP)

Snelheid en prestaties

Deze VPN is alleen voor mobiele apparaten, wat betekent dat we deze VPN moesten testen met behulp van de online snelheidstesttool (in tegenstelling tot ons wetenschappelijke servergebaseerde snelheidstestsysteem).

We hebben de snelheidsprestaties van deze gratis VPN grondig getest en hebben vastgesteld dat het mijn verbindingen ongeveer een half vertraagde. Ik testte met een 50 Mbps Virgin Media-verbinding in het VK en ontdekte dat de VPN mijn verbinding vertraagde met ongeveer 26 Mbps.

Dat is echt indrukwekkend en betekent dat consumenten deze VPN kunnen gebruiken om online content te streamen en YouTube-video's te deblokkeren die beperkt zijn in jouw land of andere streams van over de hele wereld. Het betekent ook dat deze VPN waarschijnlijk goed zou werken voor VoIP-oproepen.

IP-lekken

We hebben getest op lekken op een Virgin Media IPv4-verbinding en hebben vastgesteld dat de VPN geen IP-lekken of WebRTC-lekken heeft. Dit is geweldig.

Helaas heeft de testsite (ipleak.net) wel 61 DNS-servers in België ontdekt - allemaal Google DNS. Het is mogelijk dat de VPN deze verzoeken proxyt, wat betekent dat Google nooit weet wie die verzoeken doet.

Anderzijds is het ook mogelijk dat Turbo VPN deze verzoeken helemaal niet proxyt. Als dat het geval is, weet Google precies welke sites u bezoekt. Een goede VPN verwerkt DNS-verzoeken met zijn eigen servers, of in elk geval proxy's van DNS-verzoeken alvorens ze naar een externe resolver zoals Google te sturen.

We hebben geprobeerd contact op te nemen met het bedrijf via zijn feedback-e-mail (het heeft geen ondersteuning) om erachter te komen of het proxy is voor die DNS-verzoeken, maar we konden geen reactie krijgen van de VPN. Voor alle zekerheid moeten we ervan uitgaan dat Google deze DNS-verzoeken afhandelt.

Privacy

Deze Chinese VPN is geregistreerd in Singapore, wat over het algemeen als goed voor de privacy wordt beschouwd. Het privacybeleid geeft het echter toestemming om alle verzamelde gegevens terug te sturen naar servers in China. Dit is enigszins verontrustend omdat de Chinese overheid een van de meest invasieve rechtsgebieden ter wereld is. Chinese VPN-bedrijven moeten bovendien een licentie hebben bij de overheid, waardoor de overheid toegang heeft tot de gegevens op die servers. Dit roept ernstige zorgen op, vooral voor Chinese burgers.

Het is mogelijk dat TotalVPN, omdat het een in Singapore gevestigde VPN is, geen gegevens hoeft terug te halen naar China. Het feit dat het beleid bepaalt dat gegevens inderdaad kunnen worden doorgegeven aan Chinese servers is absoluut een grijs gebied.

Privacybeleid

Turbo VPN claimt aan het einde van elke sessie alle gebruikslogboeken te verwijderen. Dit is goed omdat het betekent dat deze VPN waarschijnlijk voldoende beveiliging biedt voor de behoeften van de meeste mensen.

De rest van het privacybeleid wekt echter wel een aantal alarmbellen, en het is waar dat u erop moet vertrouwen dat de VPN de logbestanden daadwerkelijk verwijdert en zegt dat het niet.

Het privacybeleid zegt dat geen persoonlijke gegevens (zoals IP-adressen) direct worden gedeeld met adverteerders. De VPN geeft echter wel toe dat adverteerders mogelijk gegevens over gebruikers verzamelen en dat ze ook cookies in uw browser kunnen injecteren. Dat betekent dat adverteerders realistisch kunnen volgen wat u online doet en toegang krijgen tot uw IP-adres buiten de VPN zelf. Om deze reden moeten we aannemen dat er een bepaald niveau van bedrijfsbewaking plaatsvindt wanneer u TurboVPN gebruikt.

Hieronder ziet u een screenshot van het soort gegevens dat deze VPN registreert. Zoals u ziet, worden tijdstempels naast IP-adressen opgeslagen. Dit betekent dat het mogelijk is om een ​​tijdcorrelatieaanval te lanceren op de gebruikers van TurboVPN. Bovendien geeft de VPN zichzelf toestemming om enorme hoeveelheden invasieve gegevens te verzamelen over de apparaten van mensen, het lokale netwerk, ISP, advertentie-ID's, apparaatidentificatienummers en nog veel meer.

turbovpn privacybeleid

Dat is een enorme hoeveelheid gegevensbehoud, waardoor TurboVPN zeker toegang heeft tot veel meer gegevens dan je zou hopen. Daarom vinden we het uiterst moeilijk om TurboVPN aan te bevelen aan betalende klanten. Er zijn veel VPN's op de markt die ofwel niet-invasieve verbindingslogs opslaan; of helemaal geen logboeken. Met dat in gedachten lijkt het betalen van deze service zinloos.

Aan de andere kant, als u iemand bent die zich geen premium VPN-abonnement kan veroorloven, en u wilt liever dat de TurboVPN, adverteerders (en misschien zelfs de Chinese overheid) weten wat u online doet - in plaats van uw eigen ISP en overheid - deze gratis VPN kan u misschien enkele echte voordelen bieden.

Het is echter mogelijk dat deze VPN die privacy ook niet biedt.

Encryption

TurboVPN claimt OpenVPN te bieden op zowel Android als iOS. Dit lijkt uiterst onwaarschijnlijk omdat de overgrote meerderheid van iOS VPN-apps geen OpenVPN-codering bieden. Volgens zijn website implementeert het AES-256-codering. Omdat het echter geen .ovpn-bestanden heeft en geen klantenondersteuning heeft, kunnen we dit niet volledig verifiëren.

We hebben geen informatie kunnen vinden over de codering, handshake, auth of of Perfect Forward Secrecy is geïmplementeerd. Onder de gegeven omstandigheden kan ik niet met vertrouwen zeggen dat het OpenVPN-codering implementeert. Als u deze VPN gebruikt, weet u helemaal niet welke beveiliging u krijgt.

Dit betekent dat het mogelijk is dat deze VPN uw gegevens helemaal niet versleutelt, wat betekent dat deze VPN u mogelijk een vals gevoel van veiligheid geeft - terwijl uw ISP eigenlijk nog steeds in staat is om alles wat u online doet te volgen.

Klantenservice

De website van de VPN heeft geen bronnen, biedt geen nuttige informatie, geen live chatondersteuning en biedt geen manier om rechtstreeks contact op te nemen met de VPN. De website dient in feite als een advertentie, en wat frustrerend is, is dat de website duidelijk impliceert dat klantenondersteuning beschikbaar is; Het is niet.

Deze VPN biedt geen handleidingen voor het oplossen van problemen om de VPN te laten werken en bevat geen informatie over hoe consumenten inhoud kunnen deblokkeren. Een ticketsysteem voor het stellen van vragen die via e-mail worden beantwoord, is oké, maar helaas biedt de VPN niets dergelijks.

Nogmaals, dit is geen probleem, omdat u niet voor de service betaalt. Dit is echter nog een reden om niet te upgraden naar de betaalde versie van deze VPN, die we onder geen enkele omstandigheid echt zouden aanbevelen. We hebben zelfs geprobeerd contact op te nemen met het feedback-e-mailadres in het privacybeleid - maar kregen geen antwoord.

Gebruikerservaring

We hebben zowel de iOS- als Android-versie van de app getest en vonden dat ze goed werkten om mijn locatie te vervalsen. Het downloaden ervan is eenvoudig en u hoeft geen e-mailadres of andere gegevens te overhandigen.

Android

In de Android-app kunnen gebruikers kiezen tussen OpenVPN-codering en IPSec. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om automatisch verbinding te maken zodra de VPN wordt gestart.

We hebben VPN-snelheden getest die via IPsec zijn verbonden om te zien of dit mijn verbindingen zou versnellen. Ze bleven identiek, wat enigszins verrassend is. We hadden een verandering in verbindingssnelheden verwacht met een ander versleutelingsprotocol, dit vraagt ​​me af of het de versleutelingsinstellingen echt verandert.

Op Android kunnen gebruikers kiezen tussen de 9 servers in het VK, de VS (New York of San Francisco), Canada, India, Singapore, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

iOS

Hun iOS VPN-app kan worden gedownload via de iTunes app store. Turbo VPN-downloads snel en moeiteloos. Gebruikers kunnen kiezen tussen het IKEv2-protocol (standaard), OpenVPN UDP of TCP. Om de app te gebruiken, moeten gebruikers akkoord gaan met het privacybeleid, maar zodra dat is gebeurd, is de ervaring vrij goed. Er worden wel advertenties weergegeven, maar ik had geen ervaring met het ontvangen van advertenties waarvan ik vermoed dat ze werden weergegeven vanwege mijn surfgedrag.

Helaas krijgen iOS-gebruikers geen serveropties. Gebruikers moeten automatisch verbinding maken met de server waaraan ze worden toegewezen. Voor mij was dat soms een server in Duitsland, en meestal een server in Nederland. Dit geeft mensen niet de mogelijkheid om specifieke inhoud te deblokkeren. Hiermee kunnen consumenten echter ontsnappen aan elke gelokaliseerde censuur die ze ervaren.

Advertenties worden bijna elke keer weergegeven als u iets in het menu doet, en die advertenties hebben de neiging u ongeveer 5 seconden te laten kijken. We hebben snelheden getest in de iOS-app met behulp van IKEv2 en zowel de OpenVPN-instellingen; zoals op Android vonden we dat het wijzigen van de instelling mijn snelheid niet deed.

We vinden dit zeer verdacht en het doet ons echt afvragen of de instellingen in de app er gewoon zijn voor de show. Als dat het geval is, is het mogelijk dat deze VPN PPTP-codering biedt voor elke afzonderlijke instelling. Het feit dat er zo weinig iOS-apps op de markt zijn (zelfs door toonaangevende VPN-providers) die OpenVPN-codering implementeren, zorgt voor enorme verdenkingen.

Natuurlijk kunnen we hopen dat het IKEv2 levert, wat uitstekend zou zijn. Onder de gegeven omstandigheden moeten we echter zeggen dat er gewoon geen manier is om met zekerheid te zeggen dat de iOS- of Android VPN-apps kunnen worden vertrouwd voor privacydoeleinden.

Laatste gedachten

Als een gratis VPN die inhoud blokkeert, is deze VPN zeker nuttig. De advertenties die worden weergegeven, lijken niet gericht te zijn op het surfgedrag van mensen. Het privacybeleid maakt echter duidelijk dat adverteerders mogelijk cookies in uw browser plaatsen om gegevens te verzamelen en bedrijfstracking uit te voeren.

Ondanks dit vonden we TurboVPN nuttig voor het deblokkeren van inhoud waartoe ik gewoonlijk geen toegang zou hebben, maar helaas vragen we ons af wat voor soort privacy deze VPN biedt, en moeten we toegeven dat het helemaal geen.

Een aantal dingen over de VPN leek te mooi om waar te zijn, en dat maakte ons zeker achterdochtig. Om deze reden raden we deze gratis VPN aan om alleen inhoud te deblokkeren in plaats van privacy. Op Android waren de snelheden iets langzamer dan op iOS. IOS-gebruikers kunnen echter niet selecteren waar ze verbinding mee maken; een functie die Android VPN zeker aantrekkelijker maakt.

Vanwege de slechte privacy, niet-bestaande klantenondersteuning, niet-verifieerbare DNS-aanvraagverwerkingsprocedures en verdachte versleutelingsopties kunnen we in geen geval de betaalde versie van deze VPN aanbevelen. Bovendien raden we af om deze gratis VPN te gebruiken als u privacy van uw ISP wenst. Als u echter bepaalde inhoud gratis wilt deblokkeren; deze VPN zal het lukken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me