UltraVPN-beoordeling

UltraVPN

 • pricing

  Van $ 3.75
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • Android

  • iOS

  • ramen

  • MacOS
 • deblokkeert:


  • iPlayer

UltraVPN is een in het VK gevestigde VPN-provider die voor het eerst werd gelanceerd in 2006 door Network Protect Limited. Het heeft apps voor Windows, Mac, iOS en Android. De desktop-apps hebben de belangrijkste VPN-functies - kill-switch, DNS-lekbescherming en sterke OpenVPN-codering. De mobiele apps zijn veel eenvoudiger; met niets anders dan een keuze aan servers.

ProPrivacy.com partituur
3.9 van de 10

Samenvatting

Wat snelheden betreft, is deze VPN een beetje traag in vergelijking met sommige vergelijkbaar geprijsde services. Je zou echter wel in HD moeten kunnen streamen. En deze VPN deblokkeert Netflix (met behulp van zijn Ultraflix-servers) en BBC iPlayer - dus het is een goede streaming VPN. VPNUltra staat ook torrenting toe en het is absoluut een VPN die als goedkoop kan worden beschouwd. Het is echter vermeldenswaard dat het privacybeleid van deze VPN stelt dat het verbindingslogboeken naast IP-adressen bewaart. In deze UltraVPN-review gaan we dieper in op elk aspect van deze service om te controleren of het de moeite waard is om uw geld uit te geven.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  UK
 • Gelijktijdige verbindingen
  3
 • landen
  34

Prijs

12 maanden

$ 3.75
per maand

6 maanden

$ 5.99
per maand

1 maand

$ 7.99
per maand

Net als de overgrote meerderheid van VPN's, kan UltraVPN worden gekocht in drie verschillende abonnementen; een maandelijks plan, een kwartaalplan en een jaarplan.

pricing

Zoals meestal het geval is, geeft UltraVPN consumenten die zich voor een langere periode abonneren een grotere korting. Deze prijsstructuur is bedoeld om klanten te belonen die zich committeren aan de service. Afgezien van die kortingen zijn alle abonnementen identiek en krijgen alle gebruikers toegang tot alle servers en VPN-functies.

Met een kostprijs van $ 7,99 voor een enkele maand, is deze VPN uiterst concurrerend en zijn jaarlijkse prijs van $ 45 - of het equivalent van $ 3,75 - maakt UltraVPN een van de goedkopere VPN's op de markt.

Interessant is echter dat als u van de registratiepagina klikt en een tijdje wacht - en vervolgens weer klikt - u nog eens 70% korting krijgt. Dit verlaagt de kosten van een jaarlijks abonnement tot slechts $ 27 (of het equivalent van $ 2,25 per maand). Dit is een uitstekende prijs, dus we raden u ten zeerste aan te wachten tot de pagina u deze geautomatiseerde korting biedt.

ultaVPN kortingsprijzen

We vinden het ook leuk dat deze VPN een 30-dagen geld-terug-garantie biedt, wat betekent dat je het kunt proberen zonder je zorgen te maken over het riskeren van je geld.

Meest indrukwekkend van allemaal? UltraVPN biedt een gratis proefperiode van 7 dagen die beschikbaar is voor alle gebruikers door de software eenvoudig te downloaden en op uw apparaat te installeren. Nadat u een gratis account hebt aangemaakt, kunt u onmiddellijk de VPN gratis gebruiken zonder betalingsgegevens. Dit is uiterst zeldzaam en is iets dat we erg leuk vinden aan deze service.

UltraVPN Betalingsopties

Iedereen die besluit een abonnement bij UltraVPN te nemen, kan ervoor kiezen om met een creditcard of bankpas te betalen. UltraVPN accepteert Visa, Mastercard, Amex en Discover. Abonnees kunnen ook betalen via PayPal. Helaas accepteert Ultra VPN geen cryptocurrencies, wat betekent dat u niet anoniem kunt betalen voor de service.

Deblokkeer Netflix?

UltraVPN behoort tot het steeds kleinere aantal VPN-services dat nog steeds in staat is om populaire streamingdiensten zoals Netflix US en BBC iPlayer te deblokkeren. Met een betaald account krijg je toegang tot Ultraflix UK in Londen, Ultraflix US in New York, evenals Ultraflix Japan en Ultraflix Canada. Het is echter vermeldenswaard dat je geen toegang hebt tot Netflix tijdens de gratis proefperiode van 7 dagen, omdat de "Ultraflix" -servers alleen beschikbaar zijn op betaalde accounts.

We vonden dat BBC iPlayer beschikbaar was op alle Britse servers, wat geweldig is. Daarnaast hebben we geprobeerd toegang te krijgen tot hulu op zijn Amerikaanse servers, maar het spijt ons te moeten melden dat UltraVPN momenteel niet in staat is om deze service te deblokkeren. Dus als hulu interessant voor je is, moet je ergens anders rondkijken.

Over het algemeen zijn we echter onder de indruk van het vermogen van deze relatief goedkope VPN om streams te deblokkeren, wat voor veel gebruikers zeker een verkoopargument gaat worden.

Kenmerken

Poort selectie
Port forwarding
Gelijktijdige verbindingen 3
Totaal aantal servers 100
landen 34
Router ondersteuning
Ondersteunde routers Tomaat, DD-WRT
Blote metalen of virtuele servers Mengen
torrenting

UltraVPN is een service die uiterst eenvoudig is. Het heeft weinig functies en heeft geen van de beste functies die u bij veel VPN-services kunt vinden.

We vroegen de provider of Torrenting was toegestaan, en het vertelde ons dat Torrenting mogelijk was op al zijn servers (hoewel het niet actief reclame maakt voor of adverteren met de service voor Torrenting). Ondanks dit is P2P niet beperkt en BitTorrent, utorrent, enz., Werken allemaal prima met UltraVPN. Dus of u besluit om BitTorrent te gebruiken met deze service, hangt af van uw eigen persoonlijke bedreigingsmodel (dit is een Britse VPN en volgens zijn eigen privacybeleid houdt het wel verbindingslogboeken bij). Over het algemeen moet Torrenting echter geen probleem zijn.

Hieronder ziet u alle functies die UltravPN zijn gebruikers biedt:

 • Servers in meer dan 50 landen

 • Sterke OpenVPN- en IKEv2-codering

 • 24/7 live chat ondersteuning

 • Apps voor Windows, Mac, Android, iOS en Amazon Firestick

 • Killswitch op beide desktop-apps

 • Deblokkeer Netflix US

 • Gratis proefperiode van 7 dagen (geen kaart nodig)

 • 30-dagen geld terug garantie

Snelheid en prestaties

We testen VPN-snelheden met behulp van een wetenschappelijk, servergebaseerd snelheidstestsysteem. Dit stelt ons in staat om drie keer per dag verschillende VPN-servers te testen - om nauwkeurige, up-to-date resultaten te krijgen over de prestaties van die VPN's.

Op het moment van publicatie wachten we echter nog steeds op de UltraVPN-testservers om gegevens te verstrekken. Om deze reden hebben we de VPN handmatig getest met speedtest.net. We testten de Oostenrijkse server op een 50 Mbps-verbinding en ontdekten dat downloadsnelheden meer dan gehalveerd waren tot 20 Mbps. De UK / London-server heeft onze internetsnelheid verlaagd tot slechts 8,76 Mbps, dit is extreem langzaam - wat neerkomt op een daling van 43 Mbps. Vervolgens hebben we een US Easy coast-server getest in Washington DC. Ook dit verminderde onze internetverbinding tot slechts 13 Mbps. Hoewel dit sneller is dan de Britse server, is het nog steeds teleurstellend omdat we ongeveer driekwart van onze basisverbindingssnelheden verloren.

Over het algemeen zijn deze resultaten een beetje zorgwekkend en we zullen zeer geïnteresseerd zijn om te zien hoe het zich gedraagt ​​wanneer we het grondig testen met ons servergebaseerd systeem. Dus kom over een paar weken terug voor die bijgewerkte resultaten. Wees in de tussentijd op uw hoede voor deze VPN - omdat verbindingssnelheden zo laag op de Britse server een slecht teken zijn.

Lektesten

IPv6-lek gedetecteerd?
WebRTC-lek gedetecteerd?
IPv4-lek gedetecteerd?

VPN's moeten worden gecontroleerd om te zien of ze correct presteren. Lekken kunnen betekenen dat de VPN een vals gevoel van veiligheid biedt zonder de privacy te bieden die het claimt.

Om ervoor te zorgen dat de VPN correct functioneert, hebben we deze gecontroleerd op IP-lekken, DNS-lekken en WebRTC-lekken op een pc met Windows 10. We hebben de VPN getest op zowel IPv4- als IPv6-verbindingen om ervoor te zorgen dat de VPN op geen van beide lekken lijdt.

Tijdens onze tests vonden we zeer ernstige DNS-lekken op zowel IPv4 als IPv6. Dit betekent dat uw ISP precies kan zien welke websites u bezoekt wanneer u deze VPN gebruikt. We hebben echter geen IP-lekken of WebRTC-lekken op IPv4 of IPv6 ontdekt. Het is echter vermeldenswaard dat de firewall moet worden ingeschakeld om IP-lekken op IPv6 te voorkomen (als u deze instelling niet inschakelt, krijgt u meteen IPv6 IP-lekken).

Hieronder kunt u de DNS-lekken zien die we zijn tegengekomen tijdens het testen op een IPv6-verbinding:

DNS-lek 1

Hoewel deze VPN alleen lijdt aan DNS-lekken, is dit nog steeds een enorm probleem omdat het betekent dat uw ISP al uw DNS-aanvragen kan volgen en daarom precies weet welke websites u bezoekt.

Hieronder kunt u zien hoe het op IPv4 presteerde toen we IPv6 handmatig uitschakelden:

DNS-lek 2

Op een veel gelukkiger moment hadden we de mogelijkheid om de Android-client te testen op lekken op een IPv4-verbinding en vonden we dat deze geen lekken leed. UltraVPN lijkt dus veel veiliger op Android dan op een Windows-bureaublad (zolang je het gebruikt op een IPv4-verbinding).

Om UltraVPN zelf op lekken te testen en onze bevindingen te verifiëren, bezoekt u eenvoudig websites zoals ipleak.net, test-ipv6.com of doileak.net.

Privacy en beveiliging

UltraVPN is gevestigd in het VK, wat technisch betekent dat het volgens de Britse wet verplicht is om gegevens bij te houden over wat zijn gebruikers doen wanneer ze zijn verbonden met haar servers. Deze verplichte dataretentielogboeken zijn vastgelegd in de Britse Investigatory Powers Act. Dit is zorgwekkend omdat het betekent dat het VK een verschrikkelijke plaats is voor een VPN.

Ondanks deze wettelijke vereisten beweert UltraVPN op zijn website een no-logs VPN-service te zijn. Dus wat kunnen we afleiden uit het Privacybeleid van UltraVPN?

We hebben het beleid grondig gecontroleerd en vastgesteld dat het is geschreven als GDPR-compatibel. Het beleid heeft echter enkele elementen die een aantal behoorlijk grote zorgen baren. Ten eerste verklaart het bedrijf het volgende:

“We zullen uw persoonlijke gegevens alleen ooit gebruiken als de wet ons dat toestaat. Meestal gebruiken we uw persoonlijke gegevens in de volgende omstandigheden:

 • Waar we het contract moeten uitvoeren dat we met u willen aangaan of zijn aangegaan.

 • Waar dit nodig is voor onze legitieme zakelijke belangen (of die van een derde) en uw belangen en grondrechten deze belangen niet opheffen.

 • Waar we moeten voldoen aan een wettelijke of regelgevende verplichting. "

Zoals u ziet, verklaart UltraVPN dat het uw persoonlijke gegevens zal gebruiken om te voldoen aan wettelijke wettelijke verplichtingen. Dit geeft onmiddellijk alarmbellen aan, omdat de Britse regelgeving vereist dat de VPN al uw verbindingslogboeken naast een IP-adres opslaat.

Later in het beleid verklaart het bedrijf dat het enige automatische gegevensverzameling zal uitvoeren:

“Automatische informatie. We kunnen informatie verzamelen over het apparaat waarmee u toegang hebt tot de Services, zoals het IP-adres of andere unieke apparaat-ID's. Als u toegang krijgt tot uw account vanaf een mobiel apparaat, kan dat mobiele apparaat ons ook informatie over uw locatie verstrekken. Met de meeste mobiele apparaten kun je deze functionaliteit uitschakelen. ”

Dit zijn precies het soort logs dat in theorie kan worden gebruikt om gebruikers te binden aan hun surfgewoonten, omdat tijdstempels voor verbinding naast een IP-adres kunnen worden gebruikt om een ​​tijdcorrelatieaanval te activeren. Dit bewijst vrij overtuigend dat UltraVPN geen zero-logs VPN is (volgens zijn eigen privacybeleid).

Bovendien legt het bedrijf later in het beleid uit hoe UltraVPN uw persoonlijke gegevens gebruikt

 • “Rapporten en gegevens over ons gebruikersbestand en servicepatronen genereren en beoordelen,

 • analyse van de nauwkeurigheid, effectiviteit, bruikbaarheid of populariteit van de Services,

 • de inhoud en functies van de Services verbeteren en

 • sta ons toe de inhoud en advertenties die u op de Services ziet te personaliseren. "

Zoals u ziet, geeft het bedrijf toe dat het abonneegegevens zal gebruiken om inhoud en advertenties te personaliseren. Nogmaals, dit druist in tegen de nul-logs-claim die te vinden is op de pagina “functies”, hieronder afgebeeld.

nul logging

Alsof dit niet genoeg was, geeft het bedrijf toe dat het uw persoonlijke gegevens deelt met:

 • “Zorgvuldig geselecteerde derde partijen die ons een dienst verlenen ter ondersteuning van onze kernactiviteiten, zoals: het verwerken van onze post, namens ons communiceren met klanten en potentiële klanten (inclusief via sociale media), het uitvoeren van promoties, het leveren van IT-systemen en administratieve diensten en de ontwikkeling en verbetering van interne systemen en processen;

 • Bevoegde autoriteiten (wettelijke instanties, regelgevende instanties, bevoegde instanties die een wettelijke rol hebben);

 • Andere organisaties waar wij wettelijk verplicht zijn om uw persoonlijke informatie bekend te maken (zoals verzoeken gedaan ter voorkoming en opsporing van criminaliteit) of waar openbaarmaking noodzakelijk is om de eigendommen, rechten en veiligheid van ons en onze medewerkers te beschermen of om te voldoen aan enige wet , regulering of overheids- of gerechtelijk bevel, regel, bevel of dagvaarding;

 • Derden aan wie we delen van ons bedrijf of onze activa kunnen verkopen, overdragen of samenvoegen. Als alternatief kunnen we proberen andere bedrijven over te nemen of ermee samen te werken. Als er een verandering in ons bedrijf gebeurt, kunnen de nieuwe eigenaren uw persoonlijke gegevens op dezelfde manier gebruiken als uiteengezet in dit Privacybeleid;

 • Andere bedrijven waar we producten en diensten uitproberen waarvan we denken dat ze ons aanbod aan klanten en / of onze bedrijfsprocessen kunnen verbeteren; en

 • Andere derden waar u uw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven of waarvan wij redelijkerwijs geloven dat een derde namens u optreedt. "

Dus, om te concluderen, is het duidelijk uit het beleid dat deze VPN sommige van uw persoonlijke gegevens opslaat, en terwijl het beleid zegt dat het "mei" verbindingslogboeken naast een IP-adres opslaan, moeten we hiermee bedoelen dat dit het geval is. Daarom kunnen we deze VPN om privacyredenen niet aanbevelen.

Het is vermeldenswaard dat UltraVPN naar ons is gekomen om te beweren dat ze deze logboeken niet bijhouden, en als dat het geval is, zou het raadzaam zijn om zijn beleid volledig te herzien, omdat het momenteel onmogelijk is om zijn claims te geloven Integendeel. Het is ook vermeldenswaard dat het bedrijf beweert zijn servers te huren van de Canadese VPN; Windscribe. Hoewel dit allemaal goed en wel is, verandert dit niets aan het feit dat UltraVPN, in tegenstelling tot Windscribe, een in het VK geregistreerd bedrijf is en om deze reden moet voldoen aan de Britse wetgeving (inclusief de Investigatory Powers Act).

Het feit dat UltraVPN heeft toegegeven dat het een whitelabel van Windscribe is, lijkt interessant, en we raden iedereen die geïnteresseerd is in deze service over het algemeen aan om zich te houden aan Windscribe zelf (dat een beter beleid heeft en is gevestigd in een iets betere jurisdictie).

Versleutelingsprotocollen

UltraVPN biedt twee coderingsprotocollen IKEv2 en OpenVPN. Dit worden beide beschouwd als veilige protocollen die uw gegevens moeten beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Op Mac en Windows krijgen gebruikers de optie om IKEv2 of OpenVPN te gebruiken. Op Android is alleen OpenVPN beschikbaar. Op iOS is alleen IKEv2 beschikbaar. Dit is een mooie routine voor die specifieke klanten.

Hoewel we hier op ProPrivacy.com niet tegen IKEv2 zijn - en het is sneller dan OpenVPN (wat betekent dat sommige consumenten het misschien liever gebruiken) - geven we over het algemeen de voorkeur aan OpenVPN. Dit komt omdat OpenVPN vele malen grondig is gecontroleerd en momenteel wordt beschouwd als de gouden standaard voor VPN-privacy en -beveiliging.

Om deze reden hebben we de neiging mensen aan te bevelen waar mogelijk OpenVPN te gebruiken. Dat gezegd hebbende, is het ook waar dat OpenVPN op verschillende manieren kan worden geïmplementeerd en geconfigureerd; en het wordt niet altijd veilig geïmplementeerd. Dat is de reden waarom we altijd de implementatie van OpenVPN door elke VPN-provider controleren om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan onze minimale normen of deze overtreft. Hieronder hebben we gedetailleerd beschreven hoe UltraVPN dit belangrijke protocol implementeert:

Besturingskanaal: codering: AES-256-GCM, handdruk: TLS met RSA 4096-bit standaard sleutellengte, auth: HMAC SHA (van een onbekende sleutelgrootte - maar omdat HMAC SHA1 toch veilig is, maakt het niet uit).

Datakanaal: cijfer: AES-256-CBC, auth: HMAC SHA: 512

Het besturingskanaal implementeert ook Perfect Forward Secrecy met ECDHE voor extra veiligheid en snelheid. Kortom, dit zijn sterke implementatienormen die aantonen dat de VPN-tunnel beveiligd is tegen hackers.

Gebruikerservaring

UltraVPN is een aanbieder die duidelijk veel tijd heeft besteed aan het ontwikkelen van de esthetiek van zijn website. Het bovenste nav-menu is ontworpen om gebruikers snel naar details over de functies van de VPN te leiden en het stellen van een vraag via de livechat is eenvoudig. In tegenstelling tot veel VPN's ziet de website er ook mooi uit, wat zeker een zekere professionaliteit verleent.

UltraVPN-website

Onderaan elke pagina is er een ander menu, dat u gemakkelijk naar informatie over de VPN kan leiden op de verschillende platforms waarvoor het software heeft. Hier vindt u ook links naar belangrijke aspecten van de service, zoals het privacybeleid en de servicevoorwaarden.

Voor degenen die ondersteuning zoeken, is een kennisbank gekoppeld en kunnen gebruikers naar verschillende blogs navigeren over het gebruik van de VPN. Die kennisbank staat vol met veelgestelde vragen, tips en trucs en verschillende handleidingen voor het instellen van de VPN. We hebben een tijdje gezocht, maar konden opnieuw geen details vinden over de implementatie van beveiliging op het platform. Deze technische details zijn belangrijk en het zou fijn zijn als ze in de veelgestelde vragen worden behandeld

De blog, genaamd "UltraVPN News", is een uitstekende bron met allerlei artikelen over VPN's en privacyonderwerpen. We vonden het een goed georganiseerde blog die het bekijken meer dan waard is.

UltraVPN beveiligingsnieuws

Over het algemeen vonden we de website aangenaam, zelfs als deze volledig ontbreekt aan technische informatie over de VPN (zoals welke codering deze biedt en hoe deze wordt geïmplementeerd).

Naar onze mening is dit soort gegevens uiterst belangrijk, en om deze reden kan de website worden opgevat als een doel om verkopen te doen, in plaats van potentiële gebruikers te informeren over het serviceniveau dat ze kunnen verwachten.

De Windows-client

We hebben besloten om de Windows-client te testen voor Windows 10. We vonden deze software zonder gedoe beschikbaar op de website en konden deze meteen gratis gebruiken dankzij de 7-daagse proefversie.

Door op instellingen te klikken, krijgt u een idee van wat er beschikbaar is onder de motorkap. We besloten om te beginnen met het bekijken van het tabblad Verbinding.

verbinden met de VPN in de app

Zoals u ziet, is de VPN standaard ingesteld op IKEv2. Dit is een veilige vorm van codering waarvan bekend is dat deze goede snelheden biedt en voor de meeste mensen een goede optie is.

Als u op de pijl-omlaag klikt, worden nog twee opties UDP en TCP weergegeven. Beide instellingen hebben betrekking op een sterk VPN-coderingsprotocol genaamd OpenVPN. OpenVPN is eigenlijk ons ​​voorkeursprotocol voor privacydoeleinden, om deze reden raden we over het algemeen aan om over te schakelen naar UDP (wat de snelste is van de twee beschikbare OpenVPN-opties).

UltraVPN-instellingen

Als u op UDB klikt, verschijnt er een vervolgkeuzemenu met de beschikbare poortopties. Voor de meeste mensen is 443 de beste optie, omdat dit betekent dat uw verkeer wordt vermomd als gewone HTTPS. Nadat u uw voorkeurspoort hebt geselecteerd, vraagt ​​de VPN u om toestemming om TAP-stuurprogramma's te installeren - deze zijn nodig om een ​​OpenVPN-verbinding tot stand te brengen.

TAP Windows-installatie

Als u op Opstarten klikt, kunt u instellen dat de VPN wordt gestart wanneer u Windows start. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de VPN om automatisch verbinding te maken met de snelste server of de laatste server waarmee u verbonden bent. We geven meestal de voorkeur aan een VPN om verbinding te maken met de laatste locatie die we hebben gebruikt, dus hebben we hiervoor gekozen.

ultravpn opstarten

Door op Firewall te klikken, kunt u de Killswitch instellen. Een kill-schakelaar is ontworpen om te voorkomen dat u ongecodeerd verkeer buiten de VPN-tunnel lekt, mocht de VPN-verbinding mislukken. Dit is een belangrijke functie die voorkomt dat je gegevens naar je ISP lekt (bijvoorbeeld tijdens torrenting).

firewall geactiveerd

We hebben besloten om de kill-schakelaar te testen om te zien of deze systeembreed is of niet. We hebben dit bereikt door de app te dwingen te sluiten en te controleren of onze verbinding is uitgeschakeld. Het goede nieuws is dat de kill-schakelaar is geïmplementeerd met behulp van het Windows-filterplatform, en als de toepassing crasht, zal de firewall in werking treden en voorkomen dat u verkeer lekt.

Ten slotte kunt u op het tabblad Algemeen upgraden naar een premium-account en de taalinstellingen wijzigen. Over het algemeen is dit een zeer minimaal aantal opties, en het is eerlijk om te zeggen dat UltraVPN een no-nonsense VPN is die wordt geleverd met de absolute noodzaak. Of dit je aanspreekt hangt grotendeels af van waarvoor je de VPN wilt gebruiken.

Als u een beginner bent die privacy wil verkrijgen en inhoud wilt deblokkeren zonder te hoeven sleutelen aan geavanceerde functies, kan deze VPN u aanspreken. Het is ingesteld en klaar voor gebruik. U hoeft alleen maar een serverlocatie te selecteren en op Connect te klikken. De VPN doet al het andere voor u.

ultavpn verbonden

We vonden dat de VPN extreem snel verbinding kon maken, wat prettig was in vergelijking met trage VPN's die een halve minuut nodig hebben om verbinding te maken. Om te testen hoe het werkte met Netflix, hebben we besloten om in te loggen op een premium account en de UltraFlix US-server te testen (dit is niet beschikbaar op het gratis 7-daagse abonnement).

Andere klanten

We hebben de andere klanten snel doorgenomen om te controleren of er een groot verschil tussen hen was. Het goede nieuws is dat beide desktopclients identiek zijn en dat ze, afgezien van enkele functies, prima werken.

Zoals het geval is bij Windows, krijgen Mac-gebruikers een kill-schakelaar en de mogelijkheid om te schakelen tussen OpenVPN en IKEv2. Er zijn geen andere functies om over te spreken dan het automatisch verbinden bij het opstarten.

De Android-client is alleen OpenVPN en heeft geen enkele andere functie dan de mogelijkheid om verbinding te maken (en automatisch te verbinden) met de servers van UltraVPN. In onze ervaring is de verbinding met succes en snel tot stand gebracht, maar we hebben mensen zien klagen dat dit voor hen niet het geval was.

ultravpn serverlijst

Toegegeven, de software reageert een beetje niet. We ontdekten dat het klikken op een van de functies even duurde voordat de software het herkende, dit voegt zeker een frustratie toe aan het gebruik van de software.

Aan de positieve kant zagen we geen lokale DNS-adressen toen we deze client op lekken controleerden en er waren geen IP-lekken of WebRTC-lekken op IPv4. Helaas kregen we geen kans om de Android-client op IPv6 te controleren; dus we raden aan dit te doen als je deze Android-client regelmatig via IPv6 gebruikt.

De iOS-client is in alle opzichten vergelijkbaar met de Android, behalve het feit dat het alleen IKEv2 is. Geen OpenVPN op iOS hebben is geen verrassing, omdat het meestal nodig is om verbinding te maken met behulp van software van derden om te genieten van OpenVPN op iPhones. We hebben geen traagheid ondervonden bij deze client, wat betekent dat het waarschijnlijk een beetje beter is dan zijn Android-tegenhanger. Zeker, zowel de Android- als iOS-clients lijken je te geven wat je nodig hebt om veilig te blijven op openbare WiFi, en de mogelijkheid om Netflix te deblokkeren kan veel consumenten aanspreken.

Klantenservice

Zoals vele VPN's op de markt, is UltraVPN een service die ondersteuning biedt, zowel via een e-mailticketsysteem als via live chat-ondersteuning. De live chat-ondersteuning is 24/7 beschikbaar, maar we vonden dat hun klantenservice niet erg getraind was en weinig nut had.

De agent kon ons niet vertellen voor welke platforms hij clients had of of die clients OpenVPN-codering hadden. In feite leek de agent niet te weten wat OpenVPN was. We vroegen: welke van uw apps hebben OpenVPN? Waarop hun agent antwoordde:

"Dat is gratis software en is niet van ons, dus ik ben bang dat ik niet weet welke functies ze hebben."

We hebben om antwoorden gevraagd, maar de agent kon niets anders doen dan ons vertellen dat UltraVPN wereldwijd beschikbaar was. Toen hij zelfs basisvragen werd gesteld, kon hij niets doen om hem te helpen en stuurde hij me gewoon door naar de Knowledgebase om zelf naar antwoorden te zoeken. Ik heb geprobeerd informatie op te vragen over de codering op het platform, maar de agent besloot de chat te sluiten,

Dit is enorm teleurstellend en betekent dat de livechat niet veel gebruikt, tenzij je problemen hebt met betalen voor de VPN.

De kennisbasis zelf is een goed hulpmiddel dat technische vragen veel beter beantwoordt dan de agenten. De veelgestelde vragen zijn nuttig en de installatiehandleidingen zijn in samenhang geschreven.

Laatste gedachten

Vanwege het gebrek aan functies en privacykwesties rond deze VPN, is het redelijk om te zeggen dat het een te dure service is. Er zijn andere VPN's op de markt beschikbaar met een groot aantal privacyfuncties tegen zeer vergelijkbare kosten, en soms zelfs goedkoper. Deze VPN staat Torrenting toe, maar sommige mensen kunnen overwegen de logs die het te veel risico voor Torrent oplevert.

De verbindingslogboeken die het bijhoudt, zijn alarmerend en omdat deze in het VK is gevestigd, is deze VPN een privacyverplichting. Toegegeven, de OpenVPN-codering is sterk en de VPN beweert geen gebruikslogboeken bij te houden. Onder deze omstandigheden is het echter om privacyredenen onmogelijk om deze VPN aan te bevelen. De DNS-lekken op IPv4 en IPv6 onthullen dat deze VPN een risico is en we raden u ten zeerste aan elders te zoeken als u op zoek bent naar een VPN voor een desktopcomputer. Deze VPN had echter geen lekken op Android - dus als u alleen op zoek bent naar een Android VPN, is deze VPN misschien goed.

Aan de andere kant raden we gebruikers over het algemeen aan om elders te kijken. Het is gewoon niet de moeite waard om voor deze VPN te betalen, tenzij u alleen toegang tot Netflix US nodig hebt. Gezien het feit dat je Netflix-toegang kunt krijgen - en ook sterke privacy - bij een aantal van haar concurrenten, is het moeilijk te begrijpen waarom iemand voor deze VPN zou kiezen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me