VPNac-beoordeling

VPNac

 • pricing

  Van $ 4.80
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • deblokkeert:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com partituur
9.4 van de 10

Samenvatting

VPN.ac is een Roemeense VPN-provider die in 2012 is gestart. Sindsdien controleert ProPrivacy.com de service om de voortgang te controleren. Het Virtual Private Network (VPN) blijft verbeteren en heeft nu zijn eigen native client-app - het systeem dat werd gebruikt om een ​​generieke OpenVPN GUI-client te gebruiken. Lees verder voor meer informatie over de belangrijke wijzigingen op VPN.ac.

Dit bedrijf is gevestigd in Roemenië, dat, dankzij de bescherming van de gegevensprivacy die door het High Court wordt geboden, een geweldige locatie is voor een VPN. De service omvat een gecodeerd proxysysteem, waarmee u regionale beperkingen kunt omzeilen.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Roemenië
 • Gelijktijdige verbindingen
  6
 • landen
  20

Kenmerken

torrenting
Gelijktijdige verbindingen 6
Blote metalen of virtuele servers Blank metaal
Router ondersteuning
Ondersteunde routers Asus / AsusWRT, DD-WRT, OpenWRT, pfSense, tomaat / geavanceerde tomaat
Port forwarding
Poort selectie
Totaal aantal servers 150
landen 20

Alle abonnementen hebben de volgende kenmerken:

 • 79 VPN-servers in 21 landen
 • Proxyservers in 32 landen
 • Toegestaan ​​van zes gelijktijdige verbindingen
 • P2P / torrents toegestaan
 • VPN-apps voor Windows, Mac OS, iOS en Android
 • OpenVPN over Transmission Control Protocol (TCP) en User Datagram Protocol (UDP), Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) en Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
 • Handmatige configuratie voor Linux, routers en settopboxen
 • Versleutelde proxy-browserextensies voor Chrome, Opera en Firefox
 • Sterke 4096-bit RSA-sessiecodering
 • Online server snelheidstest en capaciteitscontrole
 • Dodemansknop
 • Gecodeerde DNS-resolutie
 • Privé DNS-server
 • IP-lekpreventie
 • Gedeelde IP-adresservice

Het servernetwerk van het bedrijf is niet zo groot als dat van rivaliserende Roemeense VPN-diensten CyberGhost en ibVPN. Het servernetwerk wordt echter elk jaar groter. De volgende keer dat ProPrivacy.com terugkeert bij het bedrijf, is er misschien meer dan het huidige netwerk van 79 servers in 21 landen.

Deze tests werden uitgevoerd vanuit Nottingham in het Verenigd Koninkrijk, met behulp van de Virgin Media-internetservice. De snelheidstests werden uitgevoerd met de website testmy.net. Elk van de resultaatcategorieën die u in de download- en uploadtestgrafieken ziet, is samengesteld uit vijf tests.

De download- en uploadsnelheden zijn getest zonder dat er VPN op de lijn is toegepast. Vervolgens werden de tests uitgevoerd met de verbinding via de VPN.ac-server in Coventry, de server die het dichtst bij de testlocatie staat. De tweede locatietest controleerde de snelheid bij verbinding via de VPN.ac-server in Parijs. VPN.ac heeft geoptimaliseerde servers voor het downloaden van P2P. Er zijn geen P2P-servers in het VK. Daarom is deze Parijse server de P2P-geoptimaliseerde faciliteit die het dichtst bij de testlocatie ligt.

U ziet ook resultaten voor een verbinding met Miami vanuit het VK, zowel zonder een VPN toegepast op de verbinding als met een verbinding via de VPN.ac Miami-server. In alle VPN-tests heb ik de app ingesteld om te werken met OpenVPN via UDP, met behulp van AES-codering met een 256-bits sleutel.

VPNac downloadsnelheden

De grafiek toont de hoogste, laagste en gemiddelde snelheden voor elke server en locatie. Zie onze uitleg over de volledige snelheidstest voor meer informatie.

De Virgin Media-internetservice produceerde een breed scala aan snelheden, van 23 Mbps tot 41,8 Mbps tijdens de downloadtest. De resultaten van de Europese VPN.ac-servers waren consistent binnen dat bereik, dus het toepassen van de VPN op de lijn vertraagde de verbindingen niet. De opmerkelijke informatie die uit die Europese downloadtests kwam, is echter het verschil dat een optimalisatie voor specifieke taken kan maken voor de prestaties van een VPN-server. De server in Parijs leverde consequent snelheden die bovenaan de mogelijkheden van de onderliggende internetservice stonden, hoewel de locatie van de server ervoor zorgde dat elk pakket verder reed op een omgeleide route die overzee en terug liep. In uploadtests gaven zowel de Coventry- als de Paris-servers een respectabele prestatie.

De prestaties van VPN.ac op de transatlantische verbinding waren een ander verhaal. De gemiddelde snelheid over de vijf tests met de VPN was lager dan de langzaamste snelheid die werd aangetroffen op een Amerikaanse verbinding zonder de VPN. Bij de uploadtests kon VPN.ac niet de laagste snelheden halen die de Virgin Media-verbinding had geproduceerd zonder een VPN.

Lektesten

IPv4-lek gedetecteerd?
WebRTC-lek gedetecteerd?
Gegevenslimieten
Bandbreedte limieten

ProPrivacy.com-tests voor IP-lekken zijn bedoeld om de prestaties van IP-adresmaskering voor zowel IPv4- als IPv6-adressen te onderzoeken. Helaas maakt Virgin Media geen gebruik van IPv6-adressen, dus ik kon niet testen of de service van VPN.ac dat adrestype kon maskeren. Ik testte op IPv4-lekken met behulp van de diensten van ipleak.net en doileak.net. Ik heb toegang gehad tot deze servers terwijl ik een OpenVPN-verbinding met Londen had via de VPN.ac Coventry-server. De service heeft alle tests doorstaan.

Prijs

12 maanden

$ 4.80
per maand

6 maanden

$ 6.00
per maand

3 maanden

$ 8.00
per maand

1 maand

$ 9,00
per maand

VPN.ac heeft één abonnementspakket. Je kunt het voor verschillende periodes kopen, met een langere duur die je lagere prijzen oplevert. Het maandelijkse tarief voor een jaarabonnement is goedkoper dan wanneer u slechts één maand betaalt. U moet echter vooraf betalen voor het hele jaar door.

U krijgt een geld-terug-garantie van zeven dagen met al deze abonnementsopties.

VPNac-prijzen

Al deze plannen geven je een vergoeding van zes gelijktijdige verbindingen. Het bedrijf biedt ook een proefperiode van één week voor $ 2. In dat plan krijgt u slechts drie gelijktijdige verbindingen.

In alle gevallen krijgt u met uw VPN-abonnement ook toegang tot de SecureProxy-service van VPN.ac. De VPN werkt via en app. SecureProxy is geïmplementeerd als een browserextensie voor Chrome, Firefox en Opera - er zijn geen versies beschikbaar voor Microsoft Edge of Internet Explorer. Deze beoordeling zal zich richten op de mogelijkheden van de VPN-service van het bedrijf.

Naast het accepteren van creditcards en betaalkaarten, biedt het bedrijf klanten de mogelijkheid om te betalen met een breed scala aan betalingsverwerkingssystemen, waaronder PayPal, UnionPay, iDeal, WebMoney en Alipay. Als u anonimiteit wilt, kunt u betalen met Bitcoin of met cadeaubonnen. U kunt ook betalen via SEPA-overschrijving.

SecureProxy

Een bonus van de VPN.ac-service is een gratis SecureProxy-service. Het bedrijf beheert proxyservers in meer landen voor zijn gecodeerde proxyservice dan voor zijn VPN's. SecureProxy maakt gebruik van het HTTPS-protocol voor het coderen van verbindingsinhoud en leidt verbindingen door via een bemiddelende server. Deze trucs worden uitgevoerd om de regionale beperkingen op streamingdiensten voor de gek te houden. De theorie achter dit systeem is dat je geen volledige privacy nodig hebt om regionale beperkingen te omzeilen. Het feit dat uw verkeer wordt omgeleid naar een proxyserver, betekent echter dat alle aanvragen voor streaming-servers namens u door de proxy worden gepresenteerd. U lijkt dus in het vereiste land te zijn om toegang te krijgen tot video-inhoud.

De proxyserver stuurt het antwoord van de streaming-server door, zodat u uw geselecteerde programma in uw browser kunt bekijken.

Ik testte de VPN.ac VPN-service met Netflix en BBC iPlayer. Ik heb ook de VPN.ac SecureProxy getest met die twee mediasites. Beide services lieten me de regionale beperkingen van Netflix en BBC iPlayer omzeilen.

Makkelijk te gebruiken

ramen
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows telefoon

De hoofdpagina van de VPN.ac-site bevat een wereldkaart met de VPN-serverlocaties van het bedrijf. Het hoofdmenu bevindt zich op een menubalk op de tweede regel van de startpagina. Hierboven ziet u een band met een reeks snelkoppelingen naar services op de site, inclusief toegang tot het clientgedeelte.

Wanneer u naar beneden scrolt, springt het hoofdmenu omhoog om de snelkoppeling te vervangen en blijft deze altijd zichtbaar. Onderaan de pagina is een sectie met snelle links. Het clientgedeelte bevat koppelingen naar downloadbestanden, handleidingen en ondersteuningsticketinformatie.

Ondersteuning

Gratis uitproberen Nee
Geldteruggarantie
24 uur per dag ondersteuning
Live chat
Geld terug garantie lengte 7

U kunt contact opnemen met het ondersteuningsteam door op te klikken "Ondersteuning" in het clientgebiedmenu en selecteer vervolgens "Open ticket" uit het vervolgkeuzemenu. U kunt ook op de klikken "Open nieuw ticket" knop in het hoofdscherm van het clientgedeelte.

Er is een "Contact opnemen met ondersteuning" link in de app. Dit opent een pagina in uw standaardwebbrowser om toegang te geven tot het ondersteuningscentrum. De "Verzend een ticket" knop in dit scherm is een andere route naar het supportticketformulier.

Zodra u op de knop Verzenden in het ondersteuningsformulier drukt, ontvangt u een automatisch antwoord per e-mail om de ontvangst van uw vraag te bevestigen. U ontvangt ook een e-mail wanneer een medewerker uw vraag beantwoordt. U kunt de huidige status bekijken van alle vragen die u aan het ondersteuningsteam hebt gedaan door Tickets te selecteren in het ondersteuningsmenu in het klantengedeelte of door naar het ondersteuningsgedeelte in het hoofdscherm van uw accountgegevens te scrollen.

Het proces

Als u de proefperiode van $ 2 per week wilt proberen, moet u naar de pagina met veelgestelde vragen gaan en op een link in de uitleg over een proefaccount klikken.

Om naar de aanmeldingspagina voor een regulier abonnement te gaan, klikt u op een van de "Meld je nu aan" knoppen die met regelmatige tussenpozen op de hele site verschijnen, of ga naar de pagina Prijzen. U klikt vervolgens op de "Profiteer nu" knop onder het abonnement dat u wilt kopen.

Inschrijven

U moet eerst een gebruikersaccount bij de service maken voordat u de stap van de betalingsverwerking doorloopt. Hieronder ziet u de aanmeldingspagina voor de proefperiode van een week. Het bedrijf heeft alleen een e-mailadres en een locatie van u nodig. U moet een verifieerbaar adres hebben om de vereisten te wissen van het betalingsverwerkingsbedrijf dat u later selecteert. Als u echter volledig anoniem wilt zijn, kunt u een webmailaccount instellen om de VPN af te handelen en te betalen met Bitcoin of met een cadeaubon in de winkel..

Na het voltooien van het aanmeldingsproces ontvangt u drie e-mails van VPN.ac. De e-mail met het onderwerp "VPN-activering" bevat de inloggegevens die u nodig hebt om de VPN-client te laten werken. Het e-mailadres dat u hebt ingevoerd op de aanmeldingspagina is uw gebruikersnaam voor het clientgebied. Het wachtwoord dat u instelt tijdens het maken van een account, werkt alleen voor het clientgebied, niet voor het VPN.

Terug op de site zal de voltooiing van uw betaling resulteren in de weergave van een orderbevestigingspagina. Klik op de koppeling klantgebied op deze pagina om naar het dashboard te gaan. Downloadkoppelingen voor de VPN-software zijn beschikbaar in het gedeelte met snelkoppelingen van het clientgebied.

De VPN.ac Windows VPN-client

U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren in de VPN-client wanneer u deze voor het eerst gebruikt. Zorg ervoor dat u de verlaat "Wachtwoord opslaan" aangevinkt, zodat u niet telkens naar de welkomstmail hoeft terug te verwijzen als u de VPN wilt gebruiken.

Het gebruik van de VPN is heel eenvoudig. U kiest een serverlocatie in een vervolgkeuzelijst en selecteert het VPN-protocol dat u wilt gebruiken. U hebt dan de mogelijkheid om te beslissen of u de verbinding via UDP of TCP wilt uitvoeren. Het verschil tussen deze twee opties is dat TCP een sessie tot stand brengt, terwijl UDP een is "verbindingsloze" methodologie. UDP heeft de voorkeur voor interactieve en streaming-toepassingen.

Nadat u uw instellingen hebt uitgezocht, klikt u op de knop Verbinden om de VPN in te schakelen.

Het tabblad Geavanceerd van de app bevat een reeks beveiligingsinstellingen. De belangrijkste hiervan zijn de kill-schakelaar en de Chinese gebruikersvlag. De kill-schakelaar voorkomt dat toepassingen op uw computer verbinding maken met internet als de VPN niet is ingeschakeld. Dit is een belangrijke functie als u zich op een locatie bevindt waar de ontdekking van uw internetactiviteiten juridische gevolgen kan hebben.

De "gecensureerd land" vlag geeft je extra bescherming tegen detectie wanneer je in China of een ander repressief land bent.

Als u de app minimaliseert, blijft de VPN actief en is deze toegankelijk via een pictogram in het systeemvak van uw bureaublad, rechts onderaan het scherm nabij de datum. U hoeft de app niet terug te brengen om de VPN te bedienen. De bedieningselementen van het systeem zijn beschikbaar als pop-upmenu's bij dit pictogram.

Klik op het pictogram om het bedieningsmenu van VPN.ac te krijgen. Met de menu-optie Verbindingen krijgt u een volledige lijst met beschikbare servers. Uw huidige live-verbinding wordt vetgedrukt weergegeven. Klik op de naam van die nieuwe locatie om naar een andere server te gaan.

Andere platforms

De VPN.ac-app is beschikbaar voor Windows-, Mac OS X-, iOS- en Android-apparaten. De VPN.ac-website bevat instructies voor het instellen van de service op routers met DD-WRT, Tomato, pfSense en AsusWRT. De VPN kan ook handmatig worden geïnstalleerd op Linux-computers en Kodi-boxen.

Privacy en beveiliging

Obfuscation (stealth)
Zelf gehoste / proxy DNS Ja
IPv4-lekbescherming
IPv6-lekbescherming
WebRTC-lekbescherming
Dodemansknop

Roemenië is een goede locatie voor VPN-services en is de thuisbasis van drie van de beste - CyberGhost, ibVPN en VPN.ac. Het Hooggerechtshof van het land gooide de wetten voor gegevensbewaring van de overheid weg. Die wetten zijn vastgesteld onder dwang van een EU-richtlijn. Het resultaat is dat Roemenië niet de vereisten voor gegevensbewaring en openbaarmaking oplegt die andere EU-landen opleggen.

De operationele vereisten van een VPN vereisen een toewijzing tussen het IP-adres van een klant en het vervangende adres dat de VPN-server aan die klant toewijst voor de sessie. Daarom moeten alle VPN's gegevens bijhouden van de activiteiten van een gebruiker tijdens een sessie. Het belangrijkste punt om op te letten bij het kiezen van een VPN is of het bedrijf die informatie bewaart zodra de sessie wordt verbroken. VPN.ac houdt geen activiteitenlogboeken bij. Het bedrijf houdt echter wel verbindingslogboeken bij om te controleren op schadelijke activiteiten.

Versleutelingsprotocollen

IKEv2
OpenVPN
Andere protocollen proxy via HTTPS
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Gebruikers van de aangepaste app voor Windows, Mac OS X en Android kunnen een VPN-protocol van voorkeur vanuit de interface selecteren. Dit geeft een keuze uit OpenVPN, PPTP en L2TP met IPSec. Klanten die de VPN op een iOS-apparaat willen gebruiken, moeten een standaard OpenVPN-client downloaden die gratis beschikbaar is op de website van de organisatie die het OpenVPN-protocol uitvoert. De iOS VPN.ac-app heeft een implementatie van het IKEv2-protocol.

Binnen de app heeft u een keuze uit beveiligingsniveaus voor de OpenVPN-implementatie. We raden u aan de 256-bit-sleutelversie te kiezen. Dit maakt gebruik van het AES-coderingssysteem (Advanced Encryption Standard). U kunt ervoor kiezen om een ​​kortere toets te gebruiken. Dit is minder veilig, maar uw batterij wordt minder leeg als u het systeem op een smartphone gebruikt.

De RSA-codering met een 4096-bits sleutel biedt een zeer sterke codering, die momenteel alleen de meest veiligheidsbewuste VPN's bieden. Dit is vooral belangrijk voor diegenen die een VPN willen in China, waar de autoriteiten naar verluidt werken aan het kraken van de encryptie van het instellen van sessies van VPN-systemen.

Laatste gedachten

VPN.ac heeft zijn service sinds het begin verbeterd en wordt steeds beter. De sterke prestaties van het servernetwerk in Europa maken dit een geweldige VPN voor dat continent. Snelheden naar de VS werden enigszins beïnvloed door de VPN. Als u echter alleen de regionale beperkingen voor Amerikaanse streamingdiensten wilt omzeilen, kan de browserextensie SecureProxy u naar uw gekozen site brengen zonder de verbindingen te vertragen.

Roemenië heeft drie geweldige VPN's: CyberGhost, ibVPN en VPN.ac. Hoewel ik deze VPN nu op de derde plaats zou plaatsen, betekenen de voortdurende verbeteringen in de service van VPN.ac dat dit bedrijf op weg is naar de nummer één slot.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me