VPNhub Review

VPNhub

 • pricing

  Van $ 6.99
  / maand

 • Beschikbaar op:


  • ramen

  • MacOS

  • iOS

  • Android
 • deblokkeert:


  • Netflix

Hoewel het nu lijkt te lijken om de verbinding te bagatelliseren, is VPNhub het geesteskind van porno-mega-website PornHub. Als je erover nadenkt, is dit heel logisch, tot het punt dat je je begint af te vragen waarom het niet eerder is gebeurd.

ProPrivacy.com partituur
6 van de 10

Samenvatting

Het resultaat is een verrassend bruikbare gratis VPN-app, hoewel de premium-service het hoge prijskaartje niet rechtvaardigt.

Snelle statistieken

 • Jurisdictie
  Verenigde Staten van Amerika
 • ProPrivacy.com SpeedTest (gemiddeld)
  42,0 Mbps
 • Gelijktijdige verbindingen
  3
 • landen
  49

Kenmerken

Het is redelijk om te zeggen dat de VPNhub-functielijst vrij kort is ...

 • Geen logboeken VPN
 • 78 serverovaties in 49 provincies
 • 3 gelijktijdige verbindingen
 • Apps voor iOS, Android, Windows, macOS en Android TV
 • Bevel kanarie
 • AVG-compatibel
 • Kill-schakelaar (Windows & Android)
 • Torrenting is toegestaan

De meeste servers bevinden zich over de hele wereld, ook op meer ongebruikelijke locaties zoals Latijns-Amerika, Israël en Zuid-Afrika.

VPNhub maakt gebruik van het IPVanish-servernetwerk. Dit maakt gebruik van 100% bare metal-servers, maar hoe dit werkt met VPNbub-verkeer hebben we geen idee.

Snelheid en prestaties

VPNhub heeft niet gereageerd op verzoeken om zijn service in ons nieuwe snelheidstestsysteem op te nemen, dus moesten we terugvallen op onze oudere tests. Deze maken gebruik van speedtest.net-resultaten en worden uitgevoerd vanuit het VK met behulp van testservers die zo dicht mogelijk bij de VPN-serverlocatie liggen. Resultaten van gemiddelde latentie (ping) worden tussen haakjes weergegeven.

We hebben ervoor gekozen om de premium-service voornamelijk te testen met OpenVPN, omdat we hiermee snelheden vergelijkbaar kunnen vergelijken voor alle services. We hebben echter ook een IKEv2-test opgenomen om een ​​idee te krijgen hoe dit gebruik van dit protocol verloopt tegen OpenVPN.

VPN-hub Download snelheid Test

VPNhub Upload snelheidstest

Speedtest.net identificeerde alle geteste servers als behorend tot het servernetwerk van Highwinds / IPVanish, dus het is geen verrassing dat de resultaten redelijk zijn. Ze zijn echter niet zo goed als die van IPVanish zelf. We zijn ook een beetje verrast over slechte lokale IKEv2-resultaten.

We hebben ook enkele snelle tests uitgevoerd met de mobiele app speedtest.net om een ​​ruw idee te krijgen van hoe de gratis service verloopt. We hebben de gratis service getest met zowel gegevensverzameling (ID-tracking) in- als uitgeschakeld.

VPNbhub snelheidstest

Gezien het feit dat er geen VPN-tests waren voor een Britse server en de VPN-tests voor een transatlantische Amerikaanse server, zijn deze resultaten helemaal niet slecht. Ze zijn inderdaad beter dan de lokale IKV2-resultaten bij het gebruik van de premium-service.

We zijn verheugd om op geen enkel platform IP-lekken te zien, inclusief WebRTC-lekken. Merk op dat we hebben getest op IPv6 en WebRTC IPv6-lekken op beide desktopplatforms, maar om technische redenen kunnen we momenteel alleen mobiele apparaten testen met een IPv4-verbinding.

Blokkeert VPNhub Netflix?

Zelfs de gratis VPN-app slaagde erin de volledige Amerikaanse Netflix-catalogus te streamen. Wat geweldig is. VPNhub deblokkeert BBC iPlayer echter niet. Maar hiermee kunt u YouTube-video's deblokkeren die beperkt zijn binnen uw regio.

Prijzen en plannen

1 jaar

Bespaar 50%

$ 6.99
per maand

VPNhub biedt zowel gratis als Premium-abonnementen, maar het gratis abonnement is alleen beschikbaar voor mobiele gebruikers (iOS en Android).

Dit wordt door advertenties ondersteund en beperkt gebruikers tot slechts één server. Deze server staat nominaal in New York, maar onze tests bevonden hem in Texas. Omdat alle gratis gebruikers toegang hebben tot alleen deze server, zullen laadproblemen onvermijdelijk hun snelheidsprestaties beperken.

Premium-gebruikers zien geen advertenties, maar krijgen toegang tot alle servers van VPNhub en kunnen 24/7 contact opnemen met VPNhub. De Windows- en macOS-desktop-apps kunnen alleen worden gebruikt Premium-leden, dus om te genieten van de gratis proefperiode moet u zich aanmelden via een mobiele app.

VPNhub Prijsplannen

Dat is tenminste de theorie. In de praktijk zijn we geen advertenties tegengekomen bij het gebruik van de gratis service, terwijl 24/7 ondersteuning voor premium gebruikers afwezig lijkt te zijn.

Nieuwe mobiele gebruikers krijgen een 7-daagse gratis proefversie van VPNhub Premium aangeboden, die automatisch wordt opgeladen via een in-app-aankoop nadat de proefperiode is verstreken, tenzij geannuleerd. U kunt zich ook aanmelden voor het Premium-abonnement via de website. Betalingen via de website worden verwerkt door Probiller.

Het moet gezegd worden, gezien de zeer kale aard van deze service, dat de prijs voor VPNhub Premium erg hoog is.

Makkelijk te gebruiken

Aangepaste apps zijn beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS (Universal). Er is geen ondersteuning voor handmatige installatie voor andere platforms beschikbaar.

VPNhub voor Windows

De Windows-client gebruikt de VPN-protocollen OpenVPN of IKEv2. Van OpenVPN is bekend dat het erg veilig is. Er wordt ook gedacht dat IKEv2 zeer veilig is en vaak sneller is dan OpenVPN, hoewel dit hier niet het geval lijkt te zijn.

hoe de VPNhub-client eruitziet

We zijn blij dat de app een kill-schakelaar heeft, die ervoor zorgt dat je verbinding constant wordt gecodeerd, hoewel dit niet meer werkte toen we een softwarecrash simuleerden door het OpenVPN-daemonproces geforceerd te sluiten.

VPNhub-coderingsprotocollen

De app biedt OpenVPN Scramble (XOR-obfuscatie) als een manier om VPN-blokken te omzeilen, wat leuk is.

VPNhub voor Android en iOS

Hun VPN voor Android en iOS ziet er bijna identiek uit. De iOS VPN-app gebruikt IKEv2, terwijl de Android-app OpenVPN gebruikt. De Android-app heeft nu ook een kill-schakelaar, die cool is.

VPNhub Android-app

Een interessante gril in beide apps is dat om GDPR-compliant te blijven, je ervoor kunt kiezen om het bijhouden van adverteerders-ID's die worden uitgevoerd door VPNhub en zijn gelieerde bedrijven uit te schakelen. We nemen aan dat dit alleen van toepassing is op de gratis service, omdat de premiumservice geacht wordt 100% advertentievrij te zijn.

VPNhub privacy-instellingen

Er is ons verteld dat dit het aantal weergegeven advertenties verhoogt en de verbindingssnelheid van de internetverbinding vertraagt, maar zoals onze tests hierboven laten zien, is deze vertraging minimaal als deze al bestaat.

Dat brengt ons bij de advertenties. In meer dan anderhalve dag testen was de gratis service met ID-tracking uitgeschakeld en zagen we geen enkele advertentie. We kunnen niet zeggen of dit een typische ervaring is, dus ga erachter. Het is nog steeds (zeer) mogelijk dat adverteerders uw gedrag volgen, zelfs als u geen echte advertenties ziet.

Andere platforms

De macOS-app is alleen IKEv2, met de optie om te kiezen tussen AES-256 en AES-128 gegevenscodering. Het heeft niet echt andere opties, maar geeft wel nuttige laad- en ping-tijden weer voor alle servers om het voor u gemakkelijker te maken een snelle server te selecteren.

De app heeft de ingebouwde VPN-client van macOS geconfigureerd. Dit heeft geen kill-schakelaar, maar het maakt wel snel een verbinding met de VPN wanneer een verbinding wegvalt.

Ondersteuning voor VPNhub

Afgezien van een korte FAQ op de website, is technische ondersteuning alleen beschikbaar via e-mail. Premium-ondersteuning wordt geadverteerd als 24/7, maar tijdens onze gratis proef van VPNhubs Premium-service vonden we dit jammer.

Na een vertraging van twee dagen kregen we een e-mail met de mededeling dat onze vragen waren doorgestuurd naar het productteam, maar drie dagen daarna hadden we nog steeds geen antwoord ontvangen.

Update maart 2020: VPNhub heeft telefonische ondersteuning toegevoegd voor premium gebruikers met lokale nummers in ongeveer 24 landen, plus gratis ondersteuning wereldwijd via Skype. Dit lijkt echter alleen van toepassing op ondersteuning bij factureringsproblemen, niet op technische problemen. We zijn er ook van op de hoogte dat VPNhub bezig is met het verbeteren van zijn klantenservice in het algemeen, hoewel we dit niet op de proef hebben gesteld.

Privacy en beveiliging

Jurisdictie

PornHub is een Candian-bedrijf, maar werkte samen met AppAtomic om VPNhub te ontwikkelen. Het privacybeleid en de Servicevoorwaarden van VPNhub maken duidelijk dat het gebruik van de service onderworpen is aan de wettelijke voorwaarden van AppAtomic, die vallen onder de auspiciën van de Amerikaanse (Californië) wetgeving (ondanks dat AppAtomic zelf op Cyprus is gevestigd).

Canada heeft geen verplichte houtkapwetten, maar het is een wereldwijde vijfpartner-surveillancepartner. Het heeft onlangs ook een aantal wetten aangenomen die zijn mogelijkheden voor internetbewaking op een aantal belangrijke manieren uitbreiden.

AppAtomic is een in Cyprus gevestigd bedrijf, maar het privacybeleid en de servicevoorwaarden van VPNhub maken duidelijk dat het gebruik van de service onderworpen is aan de wettelijke voorwaarden van AppAtomic, die vallen onder de auspiciën van de Amerikaanse wetgeving:

" Door de Service te gebruiken of te bezoeken, stemt u ermee in dat de wetten van de staat Californië, Verenigde Staten, ongeacht de principes van conflicterende wetten en ongeacht uw locatie, deze Voorwaarden en elk geschil van welke aard dan ook dat tussen u zou kunnen ontstaan, zal regelen. en Appatomic."

Er moet ook worden vermeld dat VPNHub gebruik maakt van het Highwinds- of IPVanish-netwerk van servers, die nu eigendom zijn van het Amerikaanse StackPath. De relatie tussen VPNhub en StackPath is niet helemaal duidelijk, maar onze gok is dat VPNhub toegang tot zijn servernetwerk van StackPath verhuurt.

logs

“Wanneer u verbinding maakt met de VPNhub VPN, verzamelen we uw internetprotocol (IP) -adres, dat we pseudonimiseren, onmiddellijk versleutelen en bewaren het alleen voor de duur van uw VPN-sessie. Uw IP-adres wordt verwijderd nadat u de verbinding met de VPN hebt verbroken zonder het op te slaan of in te loggen. We koppelen uw IP-adres niet aan uw online activiteiten en we slaan uw IP-adres niet op of registreren dit niet met uw online activiteiten. "

Sommige "niet-persoonlijk identificeerbare geaggregeerde informatie" wordt ook vastgelegd. Hoewel niet zo strikt over het verwijderen van alle logs als sommige VPN-bedrijven, betekent het feit dat alle belangrijke logs aan het einde van een sessie worden verwijderd, dat we comfortabel VPNhub kunnen classificeren als een no logs VPN.

Houd er echter rekening mee dat de mobiele apps veel persoonlijke informatie bieden aan Google / Apple, AppAtomic en (voor gratis gebruikers) de advertentiepartners van AppAtomic (hoewel dit enigszins kan worden beperkt door uw adverteerder-ID in de mobiele app uit te schakelen -instellingen).

Versleutelingsprotocollen

Veel van de VPNhub-apps gebruiken het IKEv2 VPN-protocol met AES-256- of AES-128-codering om de gegevens te beveiligen. Met de Windows-app kunt u in plaats daarvan ook OpenVPN kiezen en de Android-app gebruikt OpenVPN. De OpenVPN-instellingen die worden gebruikt door VPNhub zijn als volgt:

Datakanaal: een AES-128-CBC of AES-256-CBC (standaard) codering met HMAC SHA256 hash-authenticatie.

Besturingskanaal: een AES-256-CBC-codering met RSA-2048-handshake-codering. SHA wordt gebruikt voor hash-authenticatie, hoewel de sleutellengte niet is opgegeven. Perfect forward-geheimhouding wordt geboden door een DH-2048 Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling.

Dit is een veilige installatie.

Andere dingen

VPNhub geeft een kanarie uit, die bedoeld is om gebruikers ervan te verzekeren dat het niet is aangetast door de autoriteiten. Er moet gezegd worden dat we geen vertrouwen in het idee hebben, maar we zijn verheugd op te merken dat de kanarie van VPHhub op zijn minst dagelijks goed onderhouden en vernieuwd lijkt te zijn.

PornHub is eigendom van MindGeek. In 2012 werden dochterondernemingen van YouPorn en Digital Playground gehackt, waardoor de details van meer dan 1,1 miljoen gebruikers zichtbaar werden. In 2016 werden 800.000 Brazzers-forumleden openbaar gemaakt, terwijl in 2017 PornHub onbewust een malvertisingcampagne organiseerde die zijn gebruikers aan malware en fraude blootstelde.

Het lijkt er echter op dat PornHub helemaal weinig heeft met de dagelijkse werking van VPNHub. Die wordt afgehandeld door AppAtomic.

Laatste gedachten

Er is niets mis mee (behalve niet-bestaande ondersteuning), maar VPNhub Premium is gewoon te kaal om zijn hoge prijskaartje te rechtvaardigen. Simpel gezegd, er zijn veel betere services die aanzienlijk minder kosten.

VPNhub Free is daarentegen een veel aantrekkelijkere propositie. Hoewel u beperkt bent tot één Amerikaanse locatie, is de verbinding ermee meer dan snel genoeg voor de meeste toepassingen. Inclusief streaming-inhoud van PornHub!

Zonder gegevenslimieten, geen logboeken die uw privacy schaden en geen IP-lekken op elk platform, is VPNhub een geweldige gratis VPN-app. Het feit dat het werkt met US Netflix is ​​een fantastische bonus.

Het VK staat op het punt pornofilters te introduceren, tenzij Britse burgers kunnen bewijzen dat ze ouder zijn dan 18 jaar door een te kopen "porno pass" (met bijbehorende privacykwesties), lijkt het een beetje vreemd dat VPNHub zich graag lijkt te distantiëren van PornHub.

De VPN-app is tenslotte een ideale oplossing voor Britten die de filters willen ontwijken zonder de overheid te vertellen wie ze zijn (of die een ongemakkelijk gesprek met hun lokale krantenwinkel willen vermijden!).

Er is geen melding gemaakt van de verbinding met PornHub op de VPNhub-website en er is geen promotie van VPNhub op de PornHub-website. Dit kan echter worden verklaard door het feit dat de eigenaar van PornHub, MindGeek, ook eigenaar is van het toonaangevende leeftijdsverificatiebedrijf ("pornopas"), AgeID.

Het is vermeldenswaard dat elke VPN-service met niet-Britse servers net zo effectief is bij het ontwijken van de Britse pornofilters.

Update april 2020: deze beoordeling houdt geen rekening met de nieuwe telefonische ondersteuning voor factureringsproblemen of de claim van VPNhub om over het algemeen verbeterde ondersteuning te hebben.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me