W10 Privacy Review

W10Privacy


ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

W10Privacy
is een gratis antispionageprogramma voor Windows 10, ontworpen door de Duitse ontwikkelaar Bernd Schuster. De intuïtieve applicatie is een enkel uitvoerbaar bestand dat is ontworpen om wat pijn te verlichten die wordt veroorzaakt bij het gebruik van Windows 10, waardoor gebruikers privacy-instellingen kunnen wijzigen, advertenties kunnen blokkeren en de Windows Update-functie met een klik op een paar knoppen kunnen uitschakelen.

sympathieën

  • Vrij
  • Geen installatie
  • Systeemherstelpunt prompt voor gebruik
  • 7 talen
  • Categorieën
  • Verkeerslicht aanbevelingen
  • Vergemakkelijkt de navigatie van de Register-editor
  • Breed scala aan privacyopties

Houdt niet van

  • Geen zoekbalk om opties sneller te vinden
  • Gebruikersinterface kan schoner zijn om verwarring te voorkomen

Kenmerken

Geen installatie

Eenmaal gedownload, hoeft W10Privacy niet eens te worden geïnstalleerd om te werken. Start het uitvoerbare bestand eenvoudig op in de beheerdersmodus en geef het toegang tot de Register-editor om volledige functionaliteit te krijgen. Van daaruit fungeert de software als een one-stop-shop om alle bovengenoemde instellingen aan te passen zonder in meerdere menu's te hoeven duiken of het risico te lopen iets te wijzigen dat niet moet worden gewijzigd.

Notitie

Windows Defender markeert W10Privacy vaak als onveilig en vraagt ​​u om de download te annuleren. Dit is een valse vlag, omdat W10Privacy volkomen onschadelijk is. Klik eenvoudig "meer informatie" om de te maken "Rennen" knop verschijnt.

Windows Protect PC

Herstelpuntprompt

Hoewel het in Windows 10 mogelijk is, kan het handmatig doorlopen van het Windows 10-register vaak een uitdaging zijn voor de gewone gebruiker. Voorkeuren zijn verborgen in een overvloed aan vervolgkeuzemenu's die vaak onbekende terminologie kunnen bevatten en het wijzigen ervan kan soms onvoorziene gevolgen hebben.

Herstel prompt

Gelukkig, zoals aanbevolen bij het aanraken van de Register-editor, vraagt ​​W10Privacy de gebruiker automatisch om een ​​herstelpunt te maken dat vervolgens kan worden gebruikt om wijzigingen te resetten als er iets misgaat.

Kleurgecodeerde privacy-opties

Het standaard standpunt van Microsoft ten aanzien van gegevensbescherming en verzameling is de laatste jaren op zijn best twijfelachtig geweest, waardoor de gebruiker handmatig door eindeloze menu's en gecompliceerd jargon kon bladeren om een ​​acceptabel niveau van privacy te bereiken. W10Privacy biedt in totaal 316 opties in 16 categorieën, bestaande uit Privacy, Apps, Telemetrie, Zoeken, Netwerk, Explorer, Services, Edge, Internet Explorer, OneDrive, Taken, Tweaks, Firewall, Achtergrond-apps, Gebruikers-apps en Systeem- Apps.

kleurgecodeerde privacy-opties

W10Privacy is er trots op dat het toegankelijk is voor alle aanbevolen acties met kleurcodering op basis van hun bijwerkingen voor het systeem. Met een verkeerslichtstructuur betekent groen dat de gebruiker de instelling kan wijzigen met bijna geen merkbare gevolgen, behalve het verlies van de directe functionaliteit van de optie. Geel of oranje wordt voorwaardelijk aanbevolen, waarbij de gebruiker moet kijken naar de optie die hij gaat wijzigen voordat hij wijzigingen bevestigt. Beperkte aanbevolen instellingen zijn rood gemarkeerd en kunnen mogelijk een negatieve invloed hebben op het systeem als ze worden gewijzigd van hun standaardstatus.

verklaringen

De terminologie is niet de vriendelijkste voor gebruikers zonder ervaring, maar W10Privacy werkt dit uit en legt uit wanneer de cursor over de optie zweeft. Deze voorkeuren zijn ook ingedeeld in categorieën, bestaande uit Privacy, Apps, Telemetrie, Zoeken, Netwerk, Explorer, Services, Edge, Internet Explorer, OneDrive, Taken, Tweaks, Firewall, Achtergrond-apps, Gebruikers-apps en Systeem-apps. Dit maakt de selectie aanzienlijk gemakkelijker om te bladeren, maar het lijkt een verlies dat er geen zoekfunctie is om bepaalde opties sneller te vinden.

Windows Update uitschakelen op Windows 10 Pro / Enterprise

Microsoft is beschaamd vanwege zijn krachtige aanpak voor het bijwerken van Windows 10, waarbij patches vaak gebruikers op ongemakkelijke momenten betrappen. In het recente geheugen hebben Windows 10-updates ook een risico met zich meegebracht omdat gebruikers aanzienlijke hoeveelheden gegevens verloren als gevolg van fouten van de kant van de uitgever. Helaas zitten Windows 10 Home-gebruikers vast aan de ingebouwde opschorting, maar Pro- en Enterprise-gebruikers kunnen W10Privacy gebruiken zodat gebruikers Windows Update kunnen uitschakelen zonder in menu's te duiken.

Natuurlijk levert dit potentiële beveiligingsrisico's op, omdat Microsoft niet langer in staat zal zijn bekende kwetsbaarheden te repareren. Degenen die deze optie gebruiken, wordt aanbevolen om updates handmatig bij te houden in plaats van achterop te raken.

Microsoft-toepassingen uitschakelen en verwijderen

Microsoft levert Windows 10 met een verbluffend aantal first-party applicaties. Als het nog niet wordt aangeboden, zoals zijn OneNote-cloudservices, Xbox-gamingapplicatie, Groove Music, Camera en Maps, probeert Microsoft het aan u te verkopen in de vorm van Office of de Windows App Store. Met W10Privacy kunnen gebruikers Windows 10-applicaties met één klik uitschakelen of zelfs verwijderen.

Waarom moet u de privacy-instellingen aanpassen in Windows 10?

Microsoft heeft veel kritiek gekregen voor het veranderen van Windows 10 in een service in plaats van een product, en legt zeer weinig beperkingen op aan de gegevens die standaard worden verzameld. Het doet dit in naam van een meer gepersonaliseerde ervaring, maar hierdoor kan een enkel bedrijf ingewikkelde profielen samenstellen voor verschillende personen.

Sommige van deze inspanningen hebben sinds hun debuut negatieve publiciteit gekregen, zoals het Windows Customer Experience Improvement-programma en advertentie-ID's, maar anderen zijn veel minder on-the-nose. Met ‘Application telemetry’ en ‘activity history’ kan het bedrijf het gebruik van applicaties, doorzochte websites en welke bestanden worden gebruikt volgen. Hoewel Windows altijd de locatie van systemen met behulp van zijn software in de gaten heeft gehouden, heeft Windows 10 de gewoonte om spraakherkenning en handschrift op te nemen waar van toepassing om de gebruiker beter te identificeren.

Er zijn zelfs handige functies bekend die helpen bij het maken van profielen van Windows 10-gebruikers. Hoewel foutrapporten ingenieurs zijn om problemen tijdig te diagnosticeren en effectief op te lossen, kunnen ze ook toegang geven tot een reeks persoonlijke gegevens, van hardware en software tot gebruik.

Laatste gedachten

De standaardinstellingen in Windows 10 zijn een absolute nachtmerrie voor privacybewuste gebruikers en moeten daarom worden aangepast als gebruikers willen voorkomen dat Microsoft er een profiel van maakt. W10Privacy is een geweldige anti-spionage-applicatie die het doorkruisen van de Register-editor veel minder een karwei en aanzienlijk minder ontmoedigend maakt voor casual gebruikers die nieuw zijn in de scene. Gemaakt door een enkele ontwikkelaar, de applicatie is volledig gratis met de optie om te doneren aan Schuster in de rechteronderhoek.

Het verkeerslichtsysteem en aanvullende informatie zijn bijzonder welkom, maar het is de ongekende hoeveelheid gemakkelijk toegankelijke opties die W10Privacy opvalt. Helaas fungeert dit als een tweesnijdend zwaard, omdat het gebrek aan zoekfunctionaliteit des te opvallender is. Toch verdient het de voorkeur om een ​​weg te vinden in een applicatie met veel opties dan concurrenten te gebruiken die niet zo veel waar voor uw geld bieden.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me