WiTopia Review

WiTopia

 • Prissättning

  Från $ 5.83
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Göra
7,7 av 10

Sammanfattning

WiTopia Personal VPN ger verkligen ett positivt första intryck när du besöker leverantörens webbplats med rekommendationer från The New York Times och The Economist. De goda intrycka fortsätter också; tack vare bra klientprogramvara och direkt 24/7 support. Tyvärr släpper WiTopia Personal VPN sig dock med extremt varierande prestanda, vilket ger dig en tjänst som är svår att rekommendera.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Förenta staterna
 • Samtidiga anslutningar
  8
 • Länder
  42

Funktioner

 • Servrar i 42 länder
 • Väl utformad och innovativ klientprogramvara (för PC och Mac)
 • Utmärkt support 24/7 livechatt
 • Ett val av krypteringsprotokoll (OpenVPN på premium)
 • Stöd för vissa dunkla plattformar

Hastighet och prestanda

Vi genomförde ett antal hastighetstester för att kolla in WiTopias prestanda. Till att börja med använde jag Speedtest.net för att jämföra min anslutning utan en VPN-anslutning. Min nedladdningshastighet för benchmark var knappt 7 Mbps.

Därefter testade jag Lissabon-servern, vald av WiTopia-klientens "snabbanslutning" läge. Resultatet var en besvikelse, eftersom det nästan halverade min nedladdningshastighet. Därefter anslöt jag till New York via L2TP och testade igen. Detta resultat var ännu sämre - mycket mindre än hälften av vår ursprungliga nedladdningshastighet. Slutligen anslöt jag till London-servern och fick hastigheter på knappt 6 Mbps, vilket var de bästa resultaten jag fick från tjänsten.

Sammantaget blev jag besviken över de blandade resultaten, eftersom de nästan säkert skulle förstöra min chans att strömma utan att buffra med tjänsten.

Pris och planer

1 månad

$ 5.83
per månad

WiTopia Personal VPN erbjuder två VPN-tjänster, en "grundläggande" paket och en "proffs" alternativ. De erbjuder också en hårdvaru-VPN-lösning, men det omfattas inte av denna översyn.

Det finns två grundläggande skillnader mellan de två paketen: The "Proffs" alternativet tillhandahåller VPN-servrar i ett större utbud av länder och stöder OpenVPN, tillsammans med ett urval av andra VPN-protokoll. Ju billigare "grundläggande" paketet erbjuder inget stöd för OpenVPN, vilket är vårt föredragna protokoll för säkerhet och integritet.

En annan viktig skillnad är att "Proffs" paketet är endast tillgängligt på en sexmånaders- eller årsabonnemangsbasis (till $ 39,99 respektive $ 69,99). De "Grundläggande" paketet är också tillgängligt för kortare månatliga och tre månader. En månad ger dig endast $ 5,99 tillbaka, vilket inte är ett dåligt startpris. Men med tanke på den övergripande tjänsten skulle jag inte rekommendera den ens vid denna prispunkt.

Trots att WiTopia inte erbjuder någon kostnadsfri testversion, annonserar de en "ovillkorlig" 30-dagars återbetalningsgaranti. Men verkligheten är att återbetalningsgarantin inte alltid respekteras enligt abonnentens klagomål.

Sekretess och säkerhet

WiTopia tillhandahåller ett bra utbud av krypteringsprotokoll, och vi tyckte det var lätt att hitta de tekniska detaljerna vi letade efter.

WiTopia erbjuder PPTP, L2TP via IPsec och Cisco IPsec-protokollalternativ. Dessutom erbjuds OpenVPN (SSL) de som prenumererar på "Proffs" paket. Kryptering upp till 256 bitar är tillgänglig på premiumkonto. Jag kan emellertid inte bekräfta om OpenVPN är implementerat med Perfect Forward Secrecy, och därför kan jag inte definitivt garantera plattformens säkerhet.

Vi konsulterade leverantörens integritetspolicy och talade också med supportavdelningen för att förtydliga WiTopias loggningspolicy. Vi fick höra att företaget inte avsiktligt övervakar eller lagrar loggar för kundaktivitet, och att cache-filer förstörs regelbundet. WiTopia håller dock en "efterföljande" logga som de använder för att identifiera eventuella överträdelser i sina användarvillkor.

Avslutningsvis kan jag inte definitivt rekommendera den här tjänsten för integritetsändamål.

Slutgiltiga tankar

Vi hade verkligen stora förhoppningar för WiTopia - vi upplevde stort stöd, priset var rätt och klientprogramvaran var riktigt bra designad.

Det var därför en gråtande skam att uppleva sådana inkonsekventa anslutningshastigheter under våra hastighetstester, med resultat som sträcker sig från mycket bra till verkligen hemskt.

Dessutom saknar detta VPN helt viktiga funktioner som en killswitch. Bristen på OpenVPN på vissa prenumerationsplaner är också en besvikelse. Avslutningsvis tycker vi att det är en tjänst som det är svårt att rekommendera i jämförelse med andra VPN i en liknande prisklass.

Men det blockerar iPlayer och Netflix US - så du kanske vill ge den en testkörning av den anledningen ensam!

Besök WiTopia Personal VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me