Yojimbo Review

Yojimbo


Yojimbo 4 factureert zichzelf als een persoonlijke informatiebeheerder, in plaats van als een eenvoudige wachtwoordbeheerder. Het fungeert als een wachtwoordbeheerder, maar het is ontworpen om ook allerlei andere informatie op te slaan en te beheren.

ProPrivacy.com partituur
5 van de 10

Samenvatting

Yojimbo is een product dat volledig gericht is op Apple-fans. Het is vanaf het begin ontworpen als een macOS-app, hoewel er ook een bijbehorende iPad-app (maar geen iPhone) beschikbaar is. Gebruikers van andere platforms hoeven niet te solliciteren. In deze Yojimbo-review gaan we dieper in op verschillende aspecten van deze wachtwoordbeheerder.

pricing

Het licentieproces voor Yojimbo 4 wordt hieronder weergegeven.

yojimbo prijzen

De upgradekosten zijn voor eigenaren van de vorige versie van Yojimbo om te upgraden naar Yojimbo 4. De prijs is hetzelfde voor individuele, gezins- of educatieve licenties (die niet langer beschikbaar zijn).

Er is een gratis demo van 30 dagen beschikbaar die helemaal geen persoonlijke gegevens vereist. Dit is volledig uitgerust en volledig functioneel, behalve dat het synchroniseren van gegevens op meerdere Macs niet wordt ondersteund.

De iPad-app kost $ 2,99 in de App Store. Voor synchronisatie tussen Macs is een abonnement van $ 2,99 per maand vereist, waarbij de eerste maand gratis is.

Betaling is via kaart, PayPal of Amazon Pay.

Kenmerken

  • Sleep bijna alles om een ​​organisatie op te slaan
  • Krachtige tagging-functies voor eenvoudig zoeken en organiseren
  • Codering aan clientzijde
  • Synchroniseren tussen Macs (vereist een abonnement)
  • iPad-app (extra aankoop)
  • Applescript-ondersteuning

Applescript-ondersteuning

Veel van de beperkingen van Yojimbo, zoals beschreven in deze recensie, kunnen worden verholpen door de ondersteuning van Applescripts, waarvan er veel door gebruikers gegenereerde voorbeelden op internet zijn. Scripts bestaan ​​bijvoorbeeld om alle e-mails van Mail naar Yojimbo te verzenden en voor het synchroniseren van Yojimbo met Dropbox.

Privacy en beveiliging

Jurisdictie

Yojimbo is ontwikkeld door Bare Bones, een Amerikaans bedrijf. Na de massale spionage-openbaringen van Ed Snowden kunnen de VS niet worden beschouwd als een goed rechtsgebied voor een technologisch bedrijf om op privacy te zijn gebaseerd

Dit zou echter niet moeten uitmaken, want Yojimbo is zelfstandige software, geen service. Bare Bones mag geen toegang hebben tot uw gegevens. De enige waarschuwing is dat Yojimbo closed source-software is, dus er is geen manier om zeker te weten wat het doet.

Meer zorgwekkend is Wasabi World Wide Heavy Industries. Yojimbo gebruikt de Wasabi Sync-service van derden om gegevens tussen Macs te synchroniseren, en zoals we hieronder bespreken, is het technisch mogelijk voor Wasabi om de niet-gecodeerde gegevens van Yojimbo-gebruikers te onderscheppen.

Helaas hebben we geen informatie kunnen vinden over Wasabi World Wide Heavy Industries.

Technische beveiliging

Standaard worden gegevens die zijn opgeslagen in Yojimbo uw Mac nooit verlaten. Bestanden worden niet standaard gecodeerd, maar anders dan een bladwijzer of serienummer met een enkele klik met AES-256-codering. Dat is heel veilig. Het wachtwoord is standaard gecodeerd.

Gegevens die met Wasabi Sync met andere Macs zijn gesynchroniseerd, worden beveiligd met HTTPS. Dit moet het beschermen tegen interferentie van buitenaf, maar het niet beschermen tegen Wasabi World Wide Heavy Industries. Gegevens die met AES-256 in de app zijn gecodeerd, blijven echter tijdens het synchronisatieproces veilig gecodeerd.

Gegevens worden alleen via wifi lokaal gesynchroniseerd met iPads, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over services van derden. Alleen een zeer lokale aanval kan zich richten op een dergelijke overdracht, die wordt beschermd door het beveiligingsprotocol van uw router (waarschijnlijk WPA2). En natuurlijk blijven gecodeerde gegevens gecodeerd tijdens het synchronisatieproces.

Klantenservice

Ondersteuning is nogal kaal (woordspeling bedoeld!). Een algemene FAQ en release-opmerkingen zijn beschikbaar op de website, of u kunt contact opnemen met Bare Bones over de meeste problemen via e-mail of contactformulier. Een Amerikaans telefoonnummer is ook beschikbaar voor aankoop en accountondersteuning.

Maar Yojimbo is zeer eenvoudig te gebruiken en bevat goede helpbestanden, dus het is onwaarschijnlijk dat u extra ondersteuning nodig heeft.

Makkelijk te gebruiken

Yojimbo is een macOS-applicatie met een bijbehorende iPad-app (waarvoor de macOS-applicatie werkt). Een iPhone-app kan op een bepaald moment wel of niet verschijnen.

De website maakt heel duidelijk dat geen enkel ander platform ooit zal worden ondersteund. Het is echter mogelijk om gegevens te exporteren in webpagina-indeling (HTML), die in elke browser kan worden gelezen met behulp van de sidekick-functie van Yojimbo.

De Yojimbo macOS-app

Wanneer je Yojimbo voor het eerst uitvoert, laat een inleidende video je goed zien wat de app doet en hoe je deze kunt gebruiken. Een tekstbestand in de bibliotheek geeft ook een handig overzicht van wat u met Yojimbo kunt doen.

yojimbo inbox

Yojimbo accepteert veel gebruikelijke bestandsindelingen, waaronder PDF's en de meeste afbeeldingsindelingen. Maar niet ePub-bestanden of de meeste Microsoft Office-bestandsindelingen, hoewel Word-bestanden kunnen worden geïmporteerd als vereenvoudigde Rich Text-documenten (.rtf). Als een bestandstype niet wordt ondersteund, kunt u het niet toevoegen aan Yojimbo.

U kunt ook bladwijzers, permanente kopieën van volledige webpagina's en serienummers (zoals softwarelicentienummers) opslaan. In veel gevallen kunnen items aan Yojimbo worden toegevoegd door ze eenvoudigweg naar het speciale Yojimbo Drop Dock te slepen dat vanaf de rand van het scherm naar buiten schuift.

yojimbo desktop-app

Opgeslagen items kunnen worden gemarkeerd, getagd en met kleuren worden gecodeerd voor eenvoudige herkenning en zoeken met behulp van de ingebouwde Tag Explorer-functie. U kunt "tagcollecties" maken voor toegang vanuit de zijbalk in het hoofdvenster, of u kunt Yojimbo toestaan ​​om "slimme collecties" te maken op basis van de tags die u aan items toewijst.

slimme collecties optie voor yojimbo

Als u op een bestand klikt, wordt dit in het voorbeeldvenster weergegeven en dubbelklikt u erop om een ​​voorbeeldvenster te openen.

bibliotheek

U kunt vrijwel elk item coderen door eenvoudig op de knop Coderen te drukken. Om het te decoderen, moet u uw Yojimbo-wachtwoord invoeren.

typ je yojimbo wachtwoord

U kunt nieuwe wachtwoorden maken en hieraan tags toevoegen. Wachtwoorden worden automatisch gecodeerd, maar er is geen functie voor het importeren van wachtwoorden en geen functie voor automatisch aanvullen van de browser.

U kunt inhoud van Yojimbo exporteren als HTML-pagina's, die op elk apparaat met een browser kunnen worden bekeken. U moet de HTML-inhoud echter wel zelf naar uw apparaten synchroniseren (bijvoorbeeld via een USB-kabel of cloudsynchronisatieservice). Dit is waar door gebruikers gegenereerde Applescripts schitteren.

Wachtwoord bibliotheek

De Yojimbo voor iPad

De bijbehorende iPad-app wordt gekoppeld met Yojimbo voor macOS via WiFi, waarbij alle items naar uw iPad worden gesynchroniseerd, waar u ze kunt zoeken en weergeven. U kunt echter geen items bewerken of maken op de iPad-app.

Yojimbo voor iPad kost een vrij prijzig $ 2,99 in de App Store, wat zich vervelend vertaalt naar £ 2,99 voor ons Britten.

Om inhoud te synchroniseren, moet Yojimbo maar op je Mac draaien, en zowel je Mac als iPad moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn. Het proces is overigens erg snel en gemakkelijk.

Eenmaal gesynchroniseerd kunt u de meeste van uw gegevens bekijken, maar behalve het delen van afbeeldingen met uw iPad Foto's-bibliotheek kunt u er niet veel mee doen.

Yojimbo bibliotheeklijst

Reguliere gecodeerde bestanden kunnen met uw wachtwoord worden gedecodeerd, maar we waren verrast dat, ondanks de App Store-beschrijving die Yojimbo voor iPad "al uw wachtwoorden en bonnen veilig bij de hand houdt", er geen manier is om uw opgeslagen wachtwoorden te decoderen. Wat niet ideaal is.

Laatste gedachten

Yojimbo is een handige native macOS-app voor het verzamelen en organiseren van uw digitale leven. Op je Mac. Je kunt eenvoudig genoeg via internet met andere Macs synchroniseren (voor een prijs), maar het ontbreken van de meest elementaire (officiële) platformoverschrijdende ondersteuning zal voor veel gebruikers een grote hindernis zijn.

Als een wachtwoordbeheerder (wat in alle eerlijkheid zichzelf niet factureert), loopt Yojimbo ver achter bij de speciale oplossingen voor wachtwoordbeheer die we kennen. Het slaat onze wachtwoorden veilig op uw Mac op, maar dat is alles. Er is geen functie voor automatisch invullen en natuurlijk geen platformoverschrijdende synchronisatie tussen apparaten. Erger nog, je hebt geen toegang tot je wachtwoorden via de iPad-app!

Dit brengt ons bij het feit dat de iPad-app niet erg goed is. Hiermee hebt u toegang tot Yojimbo-inhoud vanaf uw Mac (behalve wachtwoorden), maar niet veel anders. Het feit dat het alleen lokaal via wifi wordt gesynchroniseerd, is ook lastig. Het verbaast ons niet dat het slechts 2,3 / 5 scoort in de App Store.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me