5 Beste Adblock for iPhone og iPad

Hvis du stadig blir bombardert av annonsører, kan det være lurt å vite hvordan du stopper popup-vinduer på iPhone eller iPad. Heldigvis støtter iOS adblocker-programvare! Ther er hundrevis av adblocker-apper tilgjengelige i app store, så det kan være vanskelig å vite hvilken adblock-app iPhone-brukere skal laste ned. I denne guiden viser vi de beste iPhone adblocker-appene og viser deg hvordan du konfigurerer adblocker-programvare på iOS.

Begrepet "adblocker" er noe misvisende fordi adblocker-apper blokkerer annonser, men deres mest nyttige funksjon er å forhindre at sporingsskript lastes inn i nettleseren din, noe som gjør at selskaper kan spore bevegelsene dine når du surfer på nettet. Dette er grunnen til at de også er kjent som "innholdsblokkere."

En annen fordel med adblockere er at de kan øke hastigheten på sideinnlasting, fordi de forhindrer at nettleseren laster unødvendige (og potensielt skadelige) skript. Av samme grunn reduserer adblockere forbruket av båndbredde, og det er ganske viktig for dem med begrensede dataplaner. De hevder også å spare batterilevetid, selv om vi er helt overbevist om at denne fordelen vil bli lagt merke til for den gjennomsnittlige brukeren.

Beste Adblockers for iPhone og iPad

Nedenfor er en liste over de beste adblock-appene for iPhone- og iPad-brukere. De fleste av iOS-adblockere i denne artikkelen er gratis, men noen tilbyr en premiumversjon som betales. Vi har også inkludert noen nettlesere som blokkerer annonser og beskytter ditt privatliv.

1. AdGuard

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

AdGuard er en veldig populær gratis og åpen kildekode-adblocker som også har en Pro-versjon. AdGuard Free gjør det meste du forventer: det blokkerer annonser effektivt og beskytter personvernet ditt ved å blokkere sporingsskript. Du kan velge mellom over 50 populære filterlister, for eksempel EasyList og EasyPrivacy.

Et interessant trekk ved AdGuard er den manuelle blokkeringsfunksjonen som lar deg velge elementer på en webside (for eksempel en annonse som den ikke klarte å blokkere automatisk) og fjerne dem.

Premium-brukere kan lage tilpassede filterlister og utføre hele systemet DNS-filtrering. Dette oppnås ved å lage en “forfalskning” VPN-tilkobling til hvilken som helst populær DNS-tjeneste du velger. Eller du kan konfigurere din egen DNS-server. Som tidligere nevnt, er denne funksjonen ikke kompatibel med å bruke en vanlig VPN-app.

2. AdBlock

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Adblock er den opprinnelige adblocker for iOS. I tillegg til en vanlig Safari-innholdsblokkering, kan Adblock opprette en lokal DNS-proxy på enheten din som utfører DNS-blokkering lokalt, i stedet for på en ekstern server.

I tillegg til å bruke regler fra populære blokklister, kan du lage tilpassede blokkeringsregler og URL-baserte blokklister, som du kan eksportere og synkronisere mellom enheter ved hjelp av iCloud. For å minimere forstyrrelse i nettleseropplevelsen din forårsaket av at DNS-filtre ødelegger nettsteder, leverer Adblock en hendig widget for raskt å aktivere eller deaktivere DNS-proxy.

3. Firefox Focus

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Firefox Focus er en åpen kildekode-nettleser fra Mozilla, produsenter av den populære vanlige Firefox-nettleseren. Det er designet fra grunnen av for å forbedre personvernet, en nøkkelkomponent derav er blokkering av innhold. Det viktigste problemet er å spore beskyttelse i stedet for å blokkere annonser, men for å kunne tilby dette, blokkerer det alle annonser som sporer deg. Kanskje overraskende betyr det at det blokkerer de fleste annonser.

Selv om Firefox Focus er flott for personvern, har begrensninger som en daglig nettleser. Det mest bemerkelsesverdige av disse er at påloggingsdetaljer for nettsteder ikke lagres mellom økter. En annen er at surfing med faner ikke støttes i iOS (selv om den er i Android-versjonen).

Det er imidlertid mulig å integrere Firefox Focus’ innholdsblokkerende funksjoner i Safari på vanlig måte beskrevet tidligere i denne artikkelen.

4. 1Blocker X

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

1Blocker har en relativt høy prislapp, denne oppdaterte versjonen av den mye elskede arven 1Blocker-appen er fortsatt veldig populær. Det er en standard Safari-adblocker som drar fordel av å gjøre jobben sin ganske enkelt men godt.

Den bruker over 115 000 regler for å blokkere annonser og trackere og inneholder regionale regler som er passende for bestemte land. Det lar deg også legge til tilpassede regler, som du kan beskytte ved hjelp av Touch ID eller Face ID. Hvis du ønsker å støtte bestemte nettsteder, kan du hviteliste dem.

En funksjon vi liker er muligheten til å blokkere irritasjonsmomenter som widgeter på sosiale medier, informasjon om informasjonskapsler, delingslinjer og kryptodriftarbeidere.

Nettstedet 1Blocker kan stolt skryte av at uavhengige tester fra Wirecutter, NY Times og BrooksReview har bekreftet at appen kutter gjennomsnittlig databruk med over 50 prosent. Noe som er ganske imponerende.

Slik stopper du popup-annonser og annonser på iPhone

På stasjonære plattformer og Android er den vanlige tilnærmingen til å blokkere annonser å installere et adblocker-tillegg for Firefox- eller Chrome-nettlesere. For eksempel uMatrix, Privacy Badger og / eller uBlock Origin.

iOS er hva det er, men å installere en adblocker på en iPhone eller iPad er ikke så enkelt. For en start, takket være App-butikkens strenge utviklerretningslinjer, støtter verken Firefox eller Chrome nettlesertillegg i iOS.

Dette etterlater to hovedtilnærminger til adblokkering. De fleste innholdsblokkeringsapper fungerer bare i Safari, og når installert en gang må være aktivert i Safari-innstillingene. For å gjøre dette, ganske enkelt

Gå til Innstillinger -> Safari -> Generell -> Innholdsblokkere og slå på din.

Innholdsblokkeringsapper kan komme i konflikt med hverandre, så det er sannsynligvis en god idé å aktivere bare én om gangen. iOS begrenser adblocker-apper til 50 000 regler hver. Imidlertid kjører så mange apper (som AdGuard vist nedenfor) som flere prosesser for å komme seg rundt denne begrensningen. I dette tilfellet bør du sannsynligvis aktivere alle prosessene fra en enkelt app.

Adblock-preferanser iOS

Praktisk hint: Adblockers kan ødelegge nettsteder ved å blokkere skript nettstedene trenger for å fungere. Heldigvis gir Safari for iOS en løsning for dette. Bare trykk på sideoppdateringsknappen for å få opp en popup-dialog som lar deg oppdatere siden uten at noen innholdsblokkere er aktivert.

Den andre hovedtilnærmingen er å bruke en hel bowser med innebygd adblocking-evner.

I det siste eksisterte et antall adblocker-apper som blokkerte annonser hele systemet ved å dirigere alle iPhone-tilkoblinger gjennom en "falsk" VPN- eller proxy-tilkobling. DNS-filtrering kan da utføres av en ekstern DNS-server eller lokalt.

Det ser imidlertid ut til at Apple har bestemt seg for å fjerne de fleste slike apper fra App Store, selv om denne funksjonaliteten fortsatt er tilgjengelig i et mer begrenset antall apper.

Merk at hvis det opprettes en "falsk" VPN- eller proxy-tilkobling for å utføre DNS-blokkering, er det ikke mulig å bruke en vanlig VPN-app.

Så hvilken er den beste innholdsblokkeringsappen for iPhone eller iPad? Les videre!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me