5 Beste Cloud Backups for Mac som respekterer personvernet ditt

De fleste Mac-maskiner i disse dager har SSD-stasjoner i beskjeden størrelse, så det tar vanligvis ikke lang tid før vi trenger å begynne å slette filer og apper for å gi plass til de vi faktisk trenger. Og selv om du har dekar med lokal diskplass, er det viktig å sikkerhetskopiere dataene dine for å forhindre tap. I denne artikkelen viser vi de 6 beste sikkerhetskopieringen for skylagring for Mac-brukere.

Vi er privatliv! I motsetning til andre nettsteder, anbefaler vi bare Mac-skylagringsløsninger som respekterer personvernet ditt. I praksis betyr dette at alle skylagringstjenester sørger for sikker kryptering fra klientsiden. Dette betyr at du krypterer og dekrypterer filene dine på dine egne enheter i stedet for å stole på en potensielt upålitelig tredjepart til å gjøre det for deg. Tjenestene nedenfor tilbyr også opptil 5 GB gratis lagringsplass i skyen, slik at du kan sikre dataene dine gratis.

Selv om du stoler på en tredjepart (hvorfor vil du?), Hvis den har de private krypteringsnøklene til dataene dine, kan den bli hacket eller bli tvunget til å overlate nøklene til et byrå som NSA.

Så, hva er de beste Cloud-lagringene for Mac-løsninger som respekterer personvernet ditt? Les videre!

Hva er de beste cloud backup-løsningene for Mac?

 1. Tresorit

  - Null kunnskap | Sveitsisk | End-to-end-kryptering

 2. Sync.com

  - Null kunnskap | Hvelv | Filversjonering

 3. SpiderOak

  - Null kunnskap | Godkjent av Edward Snowden | End-to-end-kryptering

 4. Nextcloud

  - Åpen kildekode | Vertsalternativer | Selektiv synkronisering

 5. iCloud

  - Brukervennlig | macOS-integrasjon | Lagringsalternativ online

5 beste cloud-sikkerhetskopier for Mac: grundig analyse

1. Tresorit

Tresorit tilbyr 3 GB gratis, har innebygd ende-til-ende-kryptering, og den er enkel å bruke

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Tresorit hjemmeside

Tresorit er en sveitsisk leverandør av skylagring som er kjent for sin dedikasjon til personvern. Tresorit er en null kunnskapstjeneste, og bruker robust ende-til-ende-kryptering for å sikre at selv den ikke får tilgang til dataene dine. Tresorit gir sterk plattformsstøtte for Windows, Linux og selvfølgelig macOS.

Apper er tilgjengelige for iOS og Android, men disse synkroniserer ikke automatisk mapper fra mobile enheter.

Filer er kryptert klientside ved hjelp av en AES-256-CFB-chiffer med en HMAC SHA-512 for integritetsgodkjenning. Utveksling av krypteringsnøkkel er sikret ved bruk av RSA-4096. Tresorit støtter filversjonering i sine betalte planer, noe som betyr at du alltid kan gjenopprette filer som ikke blir slettet permanent.

Tresorit er på mange måter en mer personvernfokusert versjon av iCloud - det’er flott for å synkronisere og dele filer, men er ikke så nyttig for å frigjøre plass på Mac-en. Det tilbyr imidlertid en selektiv synkroniseringsfunksjon for mapper, så hvis du laster opp filer fra en annen datamaskin, trenger du ikke å synkronisere hele innholdet i Tresorit-mappen til Mac-en.

Hvis du vil ha mer informasjon om denne tjenesten, kan du lese vår Tresorit-anmeldelse.

2. Sync.com

Sync.com tilbyr brukerne 5 GB lagringsplass gratis, og det har fantastiske sikkerhetsfunksjoner!

 • Priser

  Fra $ 5.00
  / måned

sync.com hjemmeside

Sync.com er en cloud-kunnskapstjeneste med null kunnskap basert i Canada. Mac-brukere er godt tjent med sin plattformsstøtte for alle de vanlige mistenkte, selv om vi er skuffet over at den ikke gir støtte for Linux annet enn via sin nettportal.

Som det kan forventes fra denne typen tjenester, støtter Sync.com fullstendig filversjonering, sikker passordbeskyttet koblingsdeling og deling av mapper. Det vil også lykkelig laste opp bilder og videoer fra telefonen din til Cloud-kontoen din, selv om vi fant mangelen på granulær kontroll over denne prosessen litt frustrerende.

Viktigst av alt for brukere som ønsker å frigjøre litt plass på sine Mac-maskiner, Sync.com’s Vault-funksjonen lar deg laste opp filer bare til skyen. En lokal versjon av filen forblir på den originale enheten den ble lastet opp fra, men den synkroniseres ikke automatisk med andre enheter med mindre du spesifikt velger å synkronisere frakoblet.

Data krypteres fra ende til ende ved hjelp av en AES-256-GCM-kode som er sikret med en RSA-2048 privat nøkkel og passord. Dette er flott, men det faktum at Sync.com er et lukket kildeprodukt fra et selskap basert i et Five Eyes overvåkingspartnerland, bekymrer oss litt.

Les vår Sync.com-anmeldelse for mer informasjon om tjenesten deres.

3. SpiderOak

SpiderOak er en veldig sikker tjeneste, og den tilbyr en 21-dagers gratis prøveversjon av premiumtjenesten

 • Priser

  Fra $ 5.75
  / måned

SpiderOak hjemmeside

Pros

 • “Ingen kunnskap” skysynkronisering og deling
 • Sterk e2e-kryptering (bare apper, ikke i nettleseren)
 • Filversjonering
 • Slettede artikler gjør det mulig å lagre filer bare online

Ulemper

 • Ikke åpen kildekode
 • Basert i USA
 • Mobilapper er begrenset

Anbefalt av NSA-varsling Edward Snowden, er SpiderOak uten tvil den høyest profilerte leverandøren av skylagring der ute. Den bruker sterk ende-til-ende-kryptering i appene sine (ved hjelp av en AES-256-CFB-chiffer og HMAC SHA-256 hash-godkjenning), selv om webgrensesnittet krever overlevering av den primære krypteringsnøkkelen til SpiderOak’s servere.

Støtte for stasjonær stasjonær desktop for macOS, Windows og Linux er sterk, selv om funksjonaliteten til iOS- og Android-appene er skuffende begrenset. SpiderOak One tilbyr gode filversjoner og fildelingsalternativer, men dens utpreget funksjon er at filer som slettes lokalt i synkroniseringsmappen ikke blir automatisk slettet online.

De blir i stedet sikkerhetskopiert til en spesiell binett for slettede varer der de kan gjenopprettes når som helst. Disse filene lagres på ubestemt tid, selv om de teller mot lagringsgrensen (du kan selvfølgelig frigjøre plass ved å tømme søppelkassen, hvoretter filene ikke kan gjenopprettes).

Selv om det kanskje ikke er det tiltenkte formålet, lar denne funksjonen deg spare diskplass ved å slette filer lokalt, men beholde dem online for senere gjenoppretting.

Vår viktigste bekymring med SpiderOak er at appene ikke er åpen kildekode, et problem forsterket av at SpiderOak er et amerikansk selskap og derfor underlagt fryktinnglad NSA-stil innenlandsk overvåking.

Se vår SpiderOak-anmeldelse hvis du vil vite mer informasjon om denne tjenesten.

4. Nextcloud

Nextcloud er en selvhusholdt skylagringstjeneste som gjør den ekstra sikker

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Selv om alle de ovennevnte tjenestene tilbyr kryptering fra klientsiden fra ende til annen, er de også alle lukkede kildeprodukter. Dette betyr at behovet for tillit ikke helt fjernes. De der ute som ikke stoler på noen (og hvorfor i helvete skal du?) Kan lage sin egen sky backup og synkroniseringstjeneste ved hjelp av open source Nextcloud-programvaren.

Å sette opp en fullt hostet Nextcloud-konto ved hjelp av en av partnerens Cloud-lagringstjenester er sinnsykt enkelt, men de som er seriøse med hensyn til personvern, vil ønske å være vertskap på egen maskinvare eller på serverplass de har total kontroll over.

Kryptering på serversiden (AES-128-GCM med HMAC SHA1-godkjenning for avledning av nøkkel) er imidlertid valgfri og er for øyeblikket oppført som å være i “alfa” eller “testing” til tross for at vi ble sterkt gjenopptatt i all Nextcloud-dokumentasjonen.

Nextcloud har en søppelfunksjon som som standard har en tids- og størrelsesbegrensning som begrenser nytten for bare lagring på nettet. Men hei, hele poenget med Nextcloud er at du har ansvaret! Kontoadministratorer kan fjerne slike begrensninger, slik at du kan bruke denne funksjonen til å sikkerhetskopiere slettede mapper til Cloud.

Du kan også lagre diskplass ved å konfigurere Mac-klienten til bare å synkronisere valgte mapper. Hvis du vil vite mer om denne tjenesten, kan du se vår Nextcloud-gjennomgang.

5. iCloud

iCloud er Apples proprietære lagringstjeneste, med fokus på bekvemmelighet

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

iCloud hjemmeside

Apple er ganske aggressiv når det gjelder å presse brukere mot sin egen skylagringsløsning, iCloud, og mange Mac-brukere er ganske forståelig ganske enkelt med strømmen. Dette er på mange måter ingen dårlig ting fordi iCloud’s integrasjon med macOS Sierra og gjør senere sin Store i iCloud og Optimaliser lagringsfunksjoner utrolig enkle å bruke.

Lagre i iCloud lar deg flytte alle filer, bilder og meldinger til nettbasert lagring, mens Optimize Storage sparer plass ved automatisk å fjerne iTunes-filmer og TV-serier når de har blitt sett.

For bare å spare diskplass er iCloud vanskelig å slå. Årsaken til at den sist er på denne listen, er at det ikke er noen enkel måte å kryptere filene dine fra før ende før de er lagret på Apple’s servere. Mangelen på granulær kontroll over hvilke filer som lastes opp betyr at du faktisk ikke kan kryptere dem på fil-for-fil-basis før de er lagret i iCloud.

Apple har de siste par nøye dyrket et rykte for å beskytte sine brukere’ personvern, men det må huskes at det er et amerikansk selskap underlagt National Security Letters (med tilhørende gag-ordre) og lignende. Det samarbeidet også fullt ut med NSA er dets PRISM-masseovervåkningsprogram.

iCloud mangler også en nøkkelfunksjon som finnes i de fleste tredjeparts Mac-skylagringsløsninger: filversjonering. Dette lagrer flere versjoner av filer slik at de kan gjenopprettes på et senere tidspunkt. Dette er avgjørende for å gjenopprette filer som har blitt skadet eller infisert med skadelig programvare som ransomware, men kan også være en livredder hvis du ønsker å tilbakestille endringer i dokumentene dine..

Siste tanker

Det er synd at ingen personvernfokusert skytjeneste vi er klar over gir noen steder like god støtte for å laste ned filer til skyen som de fra Apple, Dropbox, Microsoft og Google. I fremtiden håper vi at dette kan endre seg. Nextcloud lar deg jury-rigge en løsning, men det må sies at dette er ganske klønete.

Personvernproblemene med bruk av Dropbox, OneDrive eller Google Drive kan bli kraftig motvirket ved å kryptere filer selv før du laster dem opp ved hjelp av programvare som VeraCrypt, men dette introduserer egne plager. Slik er prisen for personvern.

iCloud i seg selv er fortsatt den enkleste måten å spare diskplass ved å lagre filene bare online, men vi vil aldri være komfortable med å anbefale et produkt fra et amerikansk selskap med en track record for å hjelpe sin regjering å spionere etter sine kunder.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me