5 beste Google Chrome Adblock-utvidelser

Annonser er et nødvendig onde for å holde mange nettsteder gratis tilgjengelige, med inntekter i stedet gitt av eksterne partnerskap. Dessverre har denne forretningsmodellen blitt stadig mer misbrukt, med påtrengende popup-annonser, trackere innen informasjonskapsler og svindlere som forårsaker betydelig tretthet fra brukerne. Heldigvis ved å bruke en Adblock, kan Chrome-brukere unngå irriterende annonser og hindre annonsører fra å spore hva de gjør på nettet!


Hva er de beste AdBlock Chrome-utvidelsene?

Det kan være forvirrende å vite hvor du skal begynne, gitt hvor mange Chrome Adblock-utvidelser det er der ute, så vi har listet opp de fem beste annonse blokkerende utvidelsene som er tilgjengelige for Google Chrome:

 1. uBlock Origin

 2. Adblock Plus

 3. Ghostery

 4. AdGuard

 5. AdBlocker Ultimate

Den beste annonseblokkeringen for Chrome: grundig analyse

1. uBlock Origin

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

uBlock Origin er helt gratis, omtrent som de andre utvidelsene på denne listen, og er helt åpen kildekode. Den opprettholder uovertruffen gjennomsiktighet som skiller den fra resten, og inneholder en statistisk oversikt over hvor bra annonseblokkeringen har prestert i løpet av den nåværende økten.

Topp-av-det-området filterlister brukes til å blokkere påtrengende annonser, malware og trackere, inkludert AdServer List, Advanced Tracking List, EasyPrivacy List og Malware Domains. uBlock Origin lar også brukere velge separat om de blokkerer popup-vinduer, store medieelementer, kosmetisk filtrering, eksterne fonter og JavaScript, alt mens de forblir lette. Med effektivitet som hovedprioritet, er uBlock Origin ideell for en relativt ressurssultne nettleser som Chrome, ettersom den beskatter systemet ditt mye mindre enn annen konkurranse med en lav ressursomkostning.

liker

 • Gratis
 • Åpen kilde
 • 10 millioner + nedlastinger
 • 49 språk støttes
 • Lett

2. Adblock Plus

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Opprinnelig å lage et navn på seg selv på Mozilla’s Firefox, Adblock Plus har siden blitt en av de mest populære utvidelsene på Chrome. Open source-tilnærmingen har ført til en rekke bemerkelsesverdige konkurrenter, med den samme navngitte, men ikke tilknyttede ‘AdBlock’ bruker Adblock Plus’ kildekode. Organisasjonen bak seg er ansvarlig for å etablere den mest omfattende filterlisten, støtte for 52 forskjellige språk og utvidelsen er blant de mest oppdaterte.

Organisasjonen har opplevd kritikk de siste årene på grunn av sin ‘Akseptable annonser’ program, som hvitelister har samarbeidspartnere med selskaper og reklamebyråer. Det er aktivert som standard for å la legitime nettsteder tjene inntekter på en mer naturlig måte, men det kan deaktiveres og tilpasses etter eget skjønn. Det er også relativt beskattende med flere faner åpne som ikke er’Det er bra når Chrome selv noen ganger kan være ressurssultent.

liker

 • Gratis
 • Åpen kilde
 • 10 millioner + nedlastinger
 • 52 språk støttes

3. Ghostery

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Ghostery er bygget med et privatlivsfokus, designet for å stoppe trackere og blokkere reklame. Utvidelsen blokkerer som standard annonser, nettstedanalyse og voksne annonseringssporere, men dette kan tilpasses dypt avhengig av dine behov. Ikke-blokkerte og ukjente trackere blir også anonymisert med forbedret antisporing slått på.

Mens alle utvidelser samler anonyme Human Web-data for å forbedre tjenesten deres, er Ghostery en av de få tilleggene som gjør deg oppmerksom på dette og lar deg velge bort under installasjonen. Utvidelsen er helt gratis, selv om noen mindre funksjoner har blitt låst bak en betalingsmur. For $ 2 per måned får abonnenter tilgang til nye temaer for det elegante brukergrensesnittet, historisk blokkeringsstatistikk og prioritert støtte, men dette krever at du oppretter en konto med e-posten din.

liker

 • Gratis
 • 2.6 nedlastinger
 • 14 språk støttes

4. AdGuard

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Med over 5 millioner nedlastinger, AdGuard’brukerbasen er omtrent halvparten av uBlock Origin og Adblock Plus, men den respektable 4,7 av 5-karakteren for 39 000 brukere taler for seg selv. Dens påstand om å være “verden’s mest avanserte annonseblokker” er absolutt oppe til debatt, men AdGuard’den lette tilnærmingen overgår jevnlig de fleste av sine konkurrenter.

AdGuard’s Sporingsbeskyttelsesfilter er designet for å fjerne alle former for sporing med en filterliste som er enda større enn Ghostery. Dette er et tveegget sverd da det kreves mer tid for å tilpasse. Dette alternativet er spesielt bra for de som er lei av videoannonser på Facebook og YouTube, men AdGuard råder brukere til å velge desktop og mobile applikasjoner for å få mest mulig ut av tjenesten sin, ettersom nettleserutvidelser har sine begrensninger.

liker

 • Gratis
 • Åpen kilde
 • 5,7 millioner nedlastinger
 • 46 språk støttes
 • Lett
 • Blokkerer YouTube-annonser

5. AdBlocker Ultimate

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

AdBlocker Ultimate lover å fjerne alle annonser fullstendig, trackere og malware, og viser ingen nåde over hele linjen. Det gjør det ikke’Uansett om det er et banner-, pop-up-, pop-under-, overlay- eller videoannonse, prøver utvidelsen å få dem alle borte. Dette overlater hvitelisten din helt i hendene.

Den har den høyeste rangeringen på denne listen på 4,8 stjerner, men brukerbasen sitter fast under 1 million foreløpig. Å være et non-profit prosjekt, er AdBlocker Ultimate avhengig av donasjoner fra sin brukerbase og gjør det derfor ikke’t oppdater så ofte som konkurransen. Til tross for dette har utviklerne klart å støtte så mange som 20 språk allerede med kontinuerlig støtte fra lokalsamfunns lokaliseringsprosjekter.

liker

 • Gratis
 • Åpen kilde
 • 842 000 nedlastinger
 • Samfunnsstyrt lokalisering

Hvorfor trenger jeg en adblocker?

Hver nettside gir en annen opplevelse, men de fleste har en ting til felles: De prøver alle å bygge en personlig profil av interessene dine ved å spore dataene dine eller gjøre sitt beste for å tvinge klikk på annonser. Disse annonsene er noen ganger påtrengende og kan beskatte systemet ditt når du prøver å laste dem inn. Andre ganger er de villedende og brukes til å distribuere datastjålet malware. Noen nettsteder bruker til og med crypto-jacking-kode for å gruve cryptocurrency i bakgrunnen, på bekostning av maskinvaren og strømmen din.

Hvordan vil en annonseblokker beskytte nettleseren din?

Annonseblokkeringene på denne listen er bygd med personvern og sikkerhet i tankene, og hjelper deg med å bevare din anonymitet på nettet og beskytte deg mot ondsinnet kode. Et bredt utvalg av filterlister hjelper deg med å identifisere trackere, sperre annonser og svarteliste hundretusener av kjente online svindel. Det er viktig å velge annonseblokkering nøye, ettersom tilgjengeligheten med ett klikk har ført til mange kopikater og svindlere gjennom årene, noe som gjør forskning som denne listen viktig. Hvis listen vår ikke gjør susen for deg, kan du se på anmeldelser og se hvor mange som har installert en utvidelse hjelpe deg med å løse mistankene dine.

Alternativer til utvidelser

Utvidelser blir alltid sett på nettleseren de er koblet til, til og med å dele de samme kryptografiske begrensningene. Selv om Google forsikrer brukere om at den ikke prøver å drepe av annonse-blokkerende utvidelser, foreslår selskapets Manifest v3 utgitt i oktober 2018, en lang liste med regler som til slutt kan hindre disse spesielle tilleggene. Dokumentet blir fortsatt justert av reklamefirmaet, men Ghostery har truet et antitrust-søksmål hvis det går gjennom i sin nåværende tilstand.

Selv om dette kan bety tøffe tider for nettleserutvidelser, er det fortsatt mange alternative måter å blokkere annonser på når du surfer på nettet, for eksempel stasjonære applikasjoner, VPN-er med ekstra funksjoner og ruterbelastede annonseblokkere..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me