5 beste gratis sikkerhetskopieringstjenester

Det er absolutt lurt å ta sikkerhetskopi av dataene dine. Selv om det alltid er forsvarlig å ha en sikkerhetskopi på en fysisk ekstern harddisk, har cloud computing gjort det utrolig enkelt å lagre datasikkerhetskopieringer på nettet. Gratis skytekopieringstjenester er begrenset i det stedet de tilbyr brukere, men hvis du ikke har mye data å sikkerhetskopiere, eller hvis du bare trenger å ta sikkerhetskopi av kritiske data, er gratis online sikkerhetskopiering bra. Free sikkerhetskopieringstjenester som er oppført i denne artikkelen er anerkjent for ikke bare den generelle kvaliteten på tilbudene deres, men også for sikkerhetsfunksjonene de gir for å beskytte personvernet til dine data.

Det er viktig å merke seg at noen av de mest populære gratis online sikkerhetskopitjenestene som Dropbox og Google Drive ikke er inkludert i denne listen, på grunn av historiske bekymringer for personvern. Når alt kommer til alt, å overlate sensitive data-sikkerhetskopier til organisasjoner med tvilsom personvern, medfører visse medfødte risikoer. Hvis det er viktig å beskytte personvernet til dataene dine, er det mye bedre å gå med en online sikkerhetskopitjeneste som fungerer bra og tar de nødvendige skritt for å sikre at dataene dine holdes private og ordentlig sikret.

Beste gratis sky backup

Sjekk de beste gratis sikkerhetskopiene nedenfor. Bla under dette for å lese et sammendrag av hver tjeneste, eller klikk gjennom til nettstedet for å finne ut mer informasjon.

 1. Syncthing

 2. IDrive

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 beste gratis sikkerhetskopieringstjenester

Nedenfor finner du en detaljert liste som beskriver hver av de fem beste gratis sikkerhetskopitjenestene på markedet i dag. Hver tjeneste tilbyr flott funksjonalitet, og hver går faktisk den ekstra mile for å tilby gode sikkerhetsfunksjoner for å beskytte dataene dine.

1. Synkronisering

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Syncthing er et sikkert kontinuerlig filsynkroniseringsprogram som letter synkronisering av filer mellom to eller flere enheter sikkert. Det unike aspektet med Syncthing i forhold til de andre tjenestene i denne listen er det faktum at du som bruker leverer maskinvaren der sikkerhetskopien er lagret. Dette betyr at sikkerhetskopien kan lagres på en egen datamaskin, harddisk, virtuell maskin eller en hvilken som helst annen enhet du velger. Dette i seg selv øker den generelle sikkerheten til tjenesten når du har full kontroll over hvor sikkerhetskopieringen av data er lagret og ingen tredjeparts hostingtjeneste blir involvert i lagring av dataene dine.

Ytterligere sikkerhetsfunksjoner inkluderer ende-til-ende-kryptering, perfekt hemmelighold fremover, sammen med TLS-sertifikatbasert autentisering. På toppen av dette prøver Syncthing å være helt gjennomsiktig og er full åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan undersøke kildekoden. Hva’tjenesten er også en talsmann for åpen utvikling der alle feil og problemer med programvaren er tydelig og umiddelbart dokumentert på dets “problem tracker” side for alle å se. Slik gjennomsiktighet er bevis på det faktum at Syncthing forsøker å være åpen og ansvarlig overfor brukerne for å beskytte deres personvern, samtidig som det letter en kontinuerlig synkronisering av deres sikkerhetskopiering av data.

Syncthing er også veldig enkel å bruke og er tilgjengelig på alle større operativsystemer samt mobilkompatibilitet med Android-systemer. Den beste delen av det hele er at det er helt gratis! Selv om du føler deg generøs, kan du gi en sikker donasjon til saken på nettstedet Syncthing.

2. IDrive

 • Priser

  Fra $ 17.38
  per år

IDrive tilbyr en fullt utstyrt gratis sikkerhetskopitjeneste. Den gratis “grunn~~POS=TRUNC” plan, får du en sjenerøs 5 GB lagringsplass og også få kontokreditter for å henvise tjenesten til venner. Noe av det gode med IDrive er at det lar deg sikkerhetskopiere en ubegrenset mengde enheter med en enkelt konto, mens mange andre tjenester betaler for hver enkelt enhet. I tillegg lar filsynkroniseringsfunksjonen deg automatisk synkronisere alle filene og mappene dine, og med stillbilde- og versjonsfunksjonene kan du også lagre opptil 30 tidligere versjoner av dataene dine.

IDrive er også veldig sikker, lagrer og overfører alle filene dine med 256-biters AES-kryptering, og lar deg som bruker definere krypteringsnøkkelen. Dette sikrer at nøkkelen ikke blir lagret noe sted på IDrive-serverne, noe som betyr at bare du har tilgang til nøkkelen og derfor dataene dine. Viktig å merke seg her er at dette også betyr at du vil være ansvarlig for å beskytte din private krypteringsnøkkel og at du ikke kan gjenopprette data som er sikkerhetskopiert til IDrive hvis den går tapt.

Tjenesten er tilgjengelig på alle større plattformer, inkludert Windows, Mac og Linux, og tilbyr mobilapper for Android og iOS. På toppen av det er IDrive også bra for NAS-brukere. Totalt sett fungerer IDrive bra, tilbyr robuste personvern- og sikkerhetsfunksjoner, gir utmerket kundestøtte og er ganske sjenerøs med sitt 5 GB gratis tilbud.

3. Nextcloud

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Nextcloud er et gratis kildekopieringsverktøy med åpen kildekode som tilbyr brukere både vertsbaserte og selvhostede alternativer. Dette betyr at du kan lagre dine sikkerhetskopier av data på en av dine egne enheter, på en virtuell maskin, på et datasenter eller hos en leverandør levert av Nextcloud. I tilfelle du bestemmer deg for å gå med alternativet for selvhosting, tilbyr Nextcloud til og med nyttige tips og anbefalinger om hvordan du får din server med selvhosting til å fungere sikkert med tjenesten.

I tillegg til å tilby nyttige funksjoner som filversjon for å lagre flere tidligere versjoner av dataene dine, enkel fildelingsfunksjonalitet, streaming av mediefiler og automatisk fotosynkronisering av mobile enheter, tilbyr Nextcloud brukere suveren sikkerhets- og personvernfunksjoner. Nextcloud bruker TLS-kryptering for å sikre data under transport, og i ro kan sikres via 256-bit AES-kryptering. Filer og mapper kan også synkroniseres mellom enheter og sikres gjennom ende-til-ende-kryptering, noe som gir mulighet for en ekte null-kunnskapsløsning. Tjenesten muliggjør også enkel integrasjon med eksisterende sikkerhetsverktøy. Andre bemerkelsesverdige sikkerhetsfunksjoner inkluderer tofaktorautentisering, tilpassbare personvernbeskyttelse for sikker fildeling og et privat skysikkerhetsskanneverktøy som lar deg sjekke sikkerheten til din private server.

Nextcloud er kompatibel med Windows, macOS, Linux og tilbyr mobilapper for Android og iOS. En nettportal er også tilgjengelig. Avhengig av hvilket hostingalternativ du velger, kan Nextcloud være ekstremt enkel å bruke eller kan være litt mer avansert hvis du går selvhotellruten. I så fall kan tipsene og anbefalingene som Nextcloud tilbyr også være svært nyttige. Totalt sett er Nextcloud et utmerket gratis online backup-verktøy som legger stor vekt på brukersikkerhet.

4. Sync.com

 • Priser

  Fra $ 5.00
  / måned

Sync.com er en fullt utstyrt online sikkerhetskopiering og synkroniseringstjeneste basert på data fra Canada. De “Sync Starter” planen er tilgjengelig gratis, gir mulighet for opptil 5 GB lagringsplass, og utløper aldri. Med startplanen er dataoverføringen din begrenset, og du får imidlertid bare tilgang til grunnleggende delings- og samarbeidsfunksjoner. Likevel sørger Sync.com for et utmerket gratis sikkerhetskopieringsverktøy på nettet på grunn av den ypperlige funksjonaliteten og funksjonsrike tilbudet, og i stor grad fordi det gir de samme robuste personvern- og sikkerhetsfunksjonene til gratis brukere som det gjør for den betalende publikum..

Sync.com er en virkelig kunnskap om online sikkerhetskopiering av data som gir ende-til-ende-kryptering, noe som betyr at tjenesten ikke har noen måte å få tilgang til dataene dine på. Alle dataene dine er sikret med 2048-biters RSA, SSL / TLS-kryptering. Ytterligere sikkerhetsfunksjoner inkluderer passordbeskyttet fildeling, tofaktorautentisering, sammen med en funksjon for utestenging av enheter. På toppen av det tilbyr Sync.com dataversjoneringsmuligheter i opptil 30 dager med gratisplanen, slik at du kan gjenopprette tidligere versjoner av dataene dine.

Sammen med flere gode sikkerhets- og personvernfunksjoner, tilbyr Sync.com en rekke andre bemerkelsesverdige funksjoner som også hjelper deg med å gjøre det til en enestående gratis tjeneste. For det første er tjenesten utrolig enkel å bruke, men gjør det absolutt ikke’mangel på funksjonalitet, noe som gjør det til et godt valg både for nykommere og for avanserte brukere. Cross-platform synkronisering og sikkerhetskopier fungerer som en sjarm, er helt sømløse og gjøres i sanntid. I tillegg har du muligheten til å synkronisere dataene bare til skyen med “Synkroniser hvelv” trekk. Dette lar deg lagre data helt online og spare verdifull harddiskplass på enhetene dine. Hva’mer, på mobil kan du velge å automatisk laste opp bilder og videoer til skyen.

Sync.com online sikkerhetskopitjeneste er kompatibel med Windows, macOS, Android og iOS. Dessverre er det ingen Linux-kompatibilitet på dette tidspunktet, men en nettportal er tilgjengelig. Vi anbefaler likevel fullt ut Sync.com som en utmerket gratis sikkerhetskopitjeneste på nettet som virkelig setter brukers datasikkerhet i høysetet.

5. Jottacloud

 • Priser

  Fra $ 0.00
  / måned

Jottacloud er en norsk online sikkerhetskopitjeneste som tilbyr en fullstendig gratis plan som gir mulighet for opp til 5 GB datalagring. Den norske jurisdiksjonen er stor for personvern, siden landet er kjent for noen av de mest personvernvennlige lovene i verden. Det som er flott med Jottacloud, er at tjenesten ikke gjør det’t skimp på sikkerhet og personvern, og gir de samme sikkerhetsfunksjonene for gratis kontoer som det gjør for betalte medlemskap.

Når det gjelder teknisk sikkerhet, er dataene dine sikret under transport og i ro via 256-bit AES-kryptering. Ytterligere sikkerhetsfunksjoner inkluderer tofaktorautentisering, muligheten til å tilbakekalle bestemte nettleserøkter og / eller enheter tilgang til kontoen din, og muligheten til å se påloggingsloggen din, samt en liste over enhetene med tilgang til kontoen din. Utover det er Jottacloud også fullstendig GDPR-kompatibel og er fullstendig dedikert til å opprettholde personvernet til brukerne.

Jottacloud tilbyr også en rekke andre gode funksjoner for å avrunde dine behov for sikkerhetskopiering av data. Tjenesten er for eksempel en av de beste for fotosikkerhetskopiering, deling, organisering og visning. I tillegg kan Jottacloud lagre praktisk talt alle filtyper, noe som gir deg friheten til å lagre alle slags medier uten begrensninger. Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer filversjon, offline-tilgang, kommandolinjeværktøy, dokumentskanning, dokumentdeling og samarbeidsfunksjoner, samt en gjenopprettingsfunksjon som lar deg gjenopprette filer du ved et uhell har dratt i papirkurven i opptil tretti dager.

Jottacloud er kompatibel på skrivebordet for Windows og Mac, og på mobil for Android og iOS. Kommandolinjeverktøyet fungerer med Windows, Mac og Linux. Appene er intuitive og enkle å bruke, og tilbyr fantastisk funksjonalitet, også for gratis abonnenter. Alt dette sammen med selskapet’sitt sterke engasjement for brukernes personvern, gjør Jottacloud til et utmerket valg for alle som søker etter en gratis online sikkerhetskopitjeneste.

Hvorfor bruke en gratis sky backup-tjeneste

Enten du ønsker å ta sikkerhetskopi av bilder, videoer, musikk, lydopptak, skriftlige dokumenter, medisinske poster, e-post eller andre medier, er det store antallet dyrebare data som vi lagrer på våre datamaskiner og enheter utvilsomt enormt. Å miste alle disse dataene kan åpenbart være ødeleggende. Nettopp derfor er det viktig å ta sikkerhetskopi av uunnværlige data på forskjellige steder. Hvis datamaskinen eller enheten din krasjer av en eller annen grunn og gjør dataene dine uopprettelige, bør du ved en feiling tørke harddisken din, hvis dataene dine blir slettet av en ondsinnet cyberattack, eller hvis enheten din går tapt eller blir stjålet, er det av vital betydning å ha flere sikkerhetskopier av dataene dine slik at de ikke går tapt for godt.

Det er forskjellige tjenester tilgjengelig online som lar deg ta sikkerhetskopi av dataene dine fra enhetene dine til skyen, med forskjellige muligheter og funksjonstilbud. Det kan faktisk være vanskelig å velge den beste for dine egne personlige behov, det er derfor vi har listet opp de 5 beste i denne artikkelen..

Siste tanker

Å være høyt og tørt etter et datatap kan være en av de mest frustrerende og fryktelige følelsene i verden. Selv om det er en måte å gjenopprette tapte data, er aldri datagjenoppretting en billig bestrebelse, og full datautvinning kan aldri garanteres. Det er derfor det er viktig å ha en sikkerhetskopiplan ... bokstavelig talt. Hver av de gratis online sikkerhetskopitjenestene som er oppført i denne artikkelen, er fullt i stand til å sikkerhetskopiere uvurderlige data på en sikker måte, og best av alt, uten kostnad for deg. Det beste tidspunktet å iverksette tiltak og sikkerhetskopiere dataene dine er akkurat nå. Du har rett og slett ikke råd til å risikere å miste dataene dine for godt. Gjør deg selv en tjeneste og kom i gang med et av de enestående alternativene som er oppført ovenfor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me