5 Beste PS4 VPN-er og hvordan sette opp et VPN på PS4

Hvis du er glad i å spille og streame på PlayStation 4, vil du frike deg når du får en Playstation VPN. Med et virtuelt privat nettverk kan PS4 din benytte deg av enorme mengder begrenset innhold som den amerikanske Netflix-katalogen. I denne guiden viser vi deg hvordan du konfigurerer en VPN på PS4 og lister opp de fem beste PS4 VPN-ene.

Med en VPN for PlayStation 4 kan du spille flere spill og få tilgang til titler før de offisielt utgis i ditt land. Imidlertid må gaming VPN-tjenester ha visse funksjoner for å være effektive, noen av disse er som følger:

 • Raske servere - VPN-er vil redusere internettforbindelsen din, så en rask VPN vil begrense skaden og sikre at du fremdeles kan strømme i HD og spill uten etterslep.
 • Et stort servernettverk - Hvis du vil koble til favorittstrømmenettstedene dine eller kjøpe spill, trenger du servere i landene du ønsker å koble til.
 • Må tilby en rekke krypteringsprotokoller - Noen VPN-krypteringsprotokoller er raskere enn andre, derfor er det gunstig å ha flere alternativer å velge mellom. OpenVPN er den sikreste VPN-krypteringsprotokollen, men den er ikke den raskeste.
 • Sterk kryptering - VPN-er er fantastiske personvernverktøy, og det er derfor viktig at VPN implementerer krypteringsprotokoller til en høy standard.

Beste PS4 VPN-tjenester

Ta en titt på bordet for å se hva ekspertene våre vurderte som den beste VPN for PlayStation. For mer informasjon om VPN-tjenestene i listen vår, bla nedenfor for å få et sammendrag av hver VPN-tjeneste, eller klikk på lenkene til leverandørens nettsted.

 1. ExpressVPN

  - En flott rundt VPN | Gjennomgående raske servere | flott for å fjerne blokkering av innhold

 2. NordVPN

  - Beste VPN for PlayStation | Veldig sikker | Fjern blokkering av innhold med letthet | Tilbyr forhåndsblinkede rutere | Servere i 60 land

 3. CyberGhost VPN

  - Lav pris | Enkel å bruke app | Sterk kryptering | Servere i 60 land

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Lavprisplaner Flotte sikkerhetsfunksjoner | Enkel å bruke app

Hvordan sette opp en PS4 VPN?

Metode nr. 1: Konfigurer VPN på PS4

Del VPN-tilkoblingen din via ruteren din

Total tid som kreves: ~ 20 minutter (du trenger administratoradgang til hjemmeruteren din)

 1. Registrer deg på en av de beste PS4 VPN-tjenestene på denne siden, eller gå rett over til min personlige favoritt, ExpressVPN
  . Installer VPN-programvaren på din hjemme-PC.
 2. Åpne ruteren sitt kontrollpanel (sjekk ruterdokumentasjonen for å finne den).
 3. Finn nettverket / Oppsett / Innstillinger / WAN-fanen i ruterenes kontrollpanel.

  Sett opp et VPN uten PC

 4. Angi VPN-konfigurasjonsdetaljene som ble sendt til deg etter at du meldte deg på en tjeneste. Dette vil sannsynligvis være en kombinasjon av brukernavn, passord og VPN-serveradresse. Disse leveres alle ved påmelding.
 5. Bekreft / godta / lagre disse endringene og lukk ruterenes kontrollpanel.
 6. Start opp PS4-en.
 7. Gå til PS4-hovedskjermbildet "innstillinger" etterfulgt av "Nettverksinnstillinger."
 8. Klikk "Konfigurer Internett-tilkobling" og velg "Bruk WiFi" når du blir spurt. Plukke ut "Lett" som tilkoblingsmetode.
 9. Velg ditt WiFi-nettverk fra listen og koble til de relevante innloggingsdetaljene. Forsikre deg om at "Ikke bruk en proxy-server" er avkrysset.
 10. Test forbindelsen din for å bekrefte at alt fungerer, og du er klar!

Tenker du på å gå med ExpressVPN for PS4-systemet ditt? Les opp i ExpressVPN PS4 VPN VPN-installasjonsveiledningen for å sikre at du ikke får problemer når du konfigurerer tjenesten.

Metode nr. 2: Konfigurer VPN på PS4

Del datamaskinens VPN-tilkobling med PS4

Total tid som kreves: ~ 10 minutter (du trenger en Ethernet-kabel)

 1. Registrer deg på en av de beste PS4 VPN-tjenestene på denne siden, eller gå rett over til min personlige favoritt, ExpressVPN
  . Installer VPN-programvaren på din hjemme-PC.
 2. Koble PS4 til PC-en din med Ethernet-kabelen.
 3. Når du er tilkoblet, åpner du Kontrollpanel på PCen. Naviger til "Nettverk og delingssenter"
  og klikk på "Endre adapterinnstillinger" på venstre sidefelt.
 4. Høyreklikk på VPN-tilkoblingen (den du nettopp installerte på din PC) og klikk på "Eiendommer." Gå "Deling" tab.
 5. Merk av for "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til via datamaskinens internettforbindelse" eske.
  Finn "Hjemmenettverkstilkobling" rullegardinmeny og velg din internettforbindelse til hjemmet.

  Sett opp en VPN med en PC

 6. Koble til VPN på din PC. Sørg for å velge en server som passer dine behov!
 7. Start opp PS4-en. Gå til hovedmenyskjermbildet "innstillinger" deretter "Nettverksinnstillinger."
 8. Under "Nettverksinnstillinger," plukke ut "Konfigurer Internett-tilkobling." Velge "Bruk en LAN-kabel" når du blir spurt.
 9. Velg "Lett" tilkoblingsmetode og bekreft "Ikke bruk en proxy-server" når du blir spurt.
 10. Godta og test de nye innstillingene dine, så er du god til å gå!

The Best Playstation 4 VPNs - Summaries

Sjekk sammendragene nedenfor for en grundig titt på den beste VPN for PlayStation i 2020. Hvis du trenger mer informasjon om noen av tjenestene på denne listen, kan du sjekke ut våre detaljerte VPN-anmeldelser.

Hva er en Playstation VPN?

Et virtuelt privat nettverk er en tjeneste som tillater folk å late som de er i et annet land. Hvis du bruker en VPN i forbindelse med en PlayStation, kan hvem som helst og hvor som helst fjerne blokkering av geobegrensede strømmer. Mange TV-stasjonsstrømmer og online tjenester må blokkeres i visse regioner på grunn av copyright-begrensninger. Til og med tjenester som kan kjøpes i ditt land - som Netflix, Hulu eller Amazon Prime TV - har redusert katalogene enormt i de fleste land. En PlayStation VPN lar deg få tilgang til alt dette innholdet.

Ved å koble til en VPN-server i et bestemt land, ser det ut til at du faktisk bor der. Dette lar deg spille live-spill mot spillere på utenlandske servere. Dette er flott for folk som ønsker å spille mot mennesker som snakker spesifikke språk (moderne språkstudenter som studerer i utlandet, for eksempel som vil spille mot mennesker i sitt eget land).

Ved å late som om de er i et annet land ved hjelp av en Playstation VPN, kan brukerne også få tilgang til flere titler og også kjøpe spilltitler før de offisielt blir utgitt i sitt eget land.

Ofte stilte spørsmål om PlayStation VPN

Det fine med PS3- og PS4-systemer er at den har innebygd mediespillerfunksjonalitet. Den lar deg også installere og bruke apper og tjenester som Netflix. Det er av denne grunn at en VPN er en slik vindfall. Ikke bare kan du få tilgang til flere apper for Sony PlayStation, men du kan også få tilgang til mer innhold på appene du allerede har.

Her er bare noen av appene du kan få tilgang til mer innhold på hvis du abonnerer på en av våre anbefalte Playstation VPN-er:

 • PlayStation Vue
 • PlayStation nå
 • Netflix
 • Spotify
 • Hulu
 • Amazon Instant Video
 • YouTube
 • Rykke
 • Plex Pass
 • IGN
 • WWE Network
 • Vevo
 • HBO Go
 • Crunchyroll

Som du ser fra applisten over, kan du med en VPN få tilgang til tjenester som PlayStation Now og HBO Go (som begge er bare USA). Til og med gratis tjenester som YouTube og Vevo vil forbedres massivt takket være en VPN. Du trenger en rask VPN-tjeneste for å fjerne blokkeringen av Youtube, Vevo og andre strømmetjenester, da en VPN kan bremse internettforbindelsen din. Dette er fordi du aldri trenger å bekymre deg for å bli servert "Denne videoen er ikke tilgjengelig i ditt land" legge merke til. Uansett hvilke apper du liker å bruke, vil en VPN gi deg tilgang til mer innhold enn noen gang før. Det er viktig å merke seg at hvis du leter etter en VPN for Netflix, Hulu, Spotify, etc. at alle tjenestene på listen vår fjerner blokkeringen av tjenesten ovenfor. Du kan imidlertid ha problemer med å fjerne blokkeringen av disse tjenestene med andre VPN-er.

Fjern blokkering av Netflix på PlayStation

UK Netflix-abonnenter har bare tilgang 40% av hele katalogen

De fleste land får et lite Netflix-bibliotek sammenlignet med USA. Med en Playstation VPN kan du koble deg til en server i USA for å se 100% av Netflix-titler fra hvor som helst i verden. For noen mennesker kan det bety 85 prosent økning i antall filmer og TV-serier som er tilgjengelige!

Fjern blokkering av Amazon Prime Instant Video på PlayStation

Amazon Prime Instant Video er en annen tjeneste som ikke kan vise alt overalt. På grunn av lisensbegrensninger som rettighetshaverne har lagt til det, må det være strengt om hva som kan sees i hvert land. Med en VPN for PlayStation kan du late som du er i et annet land for å få tilgang til store mengder ekstra innhold på Amazon. Se vår Amazon prime guide for informasjon om bruk av VPN med prime og for å finne ut hva den beste VPN for amazon prime er.

Fjern blokkering av Spotify på PlayStation

Mange mennesker rundt om i verden elsker Spotify. Dessverre er Spotify imidlertid bare tilgjengelig i 59 land. Det betyr at millioner av mennesker ikke har tilgang til den populære streamingtjenesten for musikk. Hva mer er, for lisensbegrensning er musikk ikke tilgjengelig i de 59 landene. I tillegg har noen steder ikke tilgang til Apple Music.

Med en VPN for PS4 kan du late som du er i USA for å få tilgang til hele Spotify-katalogen (inkludert Apple-musikk) for å høre på store mengder musikk på PlayStation.

Få tidlig tilgang til PlayStation Games

Når nye spill slippes, får noen land dem noen ganger først. Dette kan være frustrerende, spesielt hvis det er et spill du er desperat etter å spille. Et flott eksempel er japanske og koreanske RPG-er, som blir utgitt måneder senere rundt om i verden.

Den gode nyheten er at ved å bruke en VPN kan du late som du er i noe annet land for å få tidlig tilgang til spill. På den måten kan du spille hvilket som helst spill først - akkurat som de heldige spillere som bor der!

Spille flere spill

I tillegg er noen PS4-spill utestengt helt noen steder. Visste du at Battlefield 4 er forbudt i Kina? Hva med Vietnam som forbød Mega Man 5 for å ha en "offensiv spillsjef?"

Dessverre er disse typer forbud vanlig. Imidlertid kan du med en VPN overvinne regionale begrensninger og nyte hele PlayStation-spillbiblioteket. Bare koble til en VPN-server der spillet ikke er utestengt, og du kan begynne å spille med en gang! Hvis du vil ha mer informasjon om å fjerne blokkering av innhold i Kina, kan du se på vår beste guide til VPN-er for Kina.

Bruke en VPN-ruter med PlayStation

Det er dessverre ikke mulig å installere en VPN direkte på en PlayStation. Dette hindrer imidlertid ikke tusenvis av tusenvis av Ps4-eiere i å glede seg over fordelene med en VPN. Ved å installere en VPN på en DD-WRT-ruter, betjenes alle enhetene i hjemmet ditt - inkludert PlayStation - automatisk av VPN. Ruteren kobles til VPN-serveren i det landet du velger, noe som betyr at Playstation automatisk ser ut til å være i det landet.

Det er også beskyttet med VPN-kryptering, noe som betyr at dataene dine er helt private. Dette er kjempebra fordi det betyr at Internett-leverandøren din ikke har noen anelse om at du får tilgang til begrenset innhold på PS4-en.

Beskytt PS4-en fra hackere med en VPN

Krypteringen som en VPN gir, hindrer ikke bare Internett-leverandører fra å spore hva du gjør online, det skjuler også den virkelige IP-adressen din (digital beliggenhet). Dette hindrer hackere og nettkriminelle fra å hacking din PS4 og PlayStation Network-kontoen du har på den.

Dessverre har det vært en økende mengde saker som involverer PS4-brukere som ble hacket. En sak i 2016 kostet til og med en PS4-bruker flere hundre dollar. Hvis du ikke vil tape penger, er en VPN den perfekte løsningen.

En VPN kan stoppe ondskapsfulle spillere fra å starte DDoS-angrep på deg - for å ødelegge sjansene dine for å vinne et spill.

Ps4 hacket

Reduser etterslep på PS4-en din med en VPN

En annen fordel med å bruke en Playstation VPN kan reduseres etterslep. Når du kobler til en server for å spille online spill - avstand kan føre til dårlig "ping" priser. Dette kan for eksempel resultere i at du skyter noen først (for eksempel), men til tross for dette dreper kulen din deg først. Dette fenomenet er ekstremt irriterende, og en VPN kan hjelpe under noen omstendigheter.

Ved å koble til en server i nærheten av der spillserveren er, eller lokalisert mellom deg og serveren, kan du redusere pinghastigheter eller til og med dirigere internett på en litt raskere måte. Vær oppmerksom på at dette ikke alltid vil fungere for alle, overalt. Så hvis du lider av etterslep, anbefaler vi å bruke en VPN-prøveperiode (eller pengene-tilbake-garanti) for å se om det hjelper deg. Hvis det ikke går an, kan du alltid kansellere og få full refusjon.

Playstation VPN-er - Konklusjon

I denne artikkelen har vi beskrevet alt du trenger å vite om å få en VPN for PlayStation 4. For å bruke en VPN med en Playstation trenger du et lynraskt VPN, så husk å holde deg til en av våre anbefalte VPNer hvis du ønsker ikke å bli alvorlig skuffet av en uegnet tjeneste.

Til slutt, selv om du ikke nødvendigvis trenger en VPN for å glede deg over PS4-systemet ditt, kan det ikke være tvil om det Hvis du bruker en, vil du forbedre PS4-opplevelsen massivt. Dette gjelder spesielt hvis du bor i et land der bestemte spill eller strømmetjenester ikke er tilgjengelige.

Dessuten fordi de raske VPN-ene for PlayStation som vi anbefaler i denne artikkelen, alle har prøveperioder og tilbakebetalingsgarantier - du kan se hva alt oppstyret handler om ved å teste VPN-ene selv uten å risikere noen av kontantene dine. Bare abonner på en av VPN-ene (eller test ut noen få) og be om pengene dine tilbake. Du kan alltid bestemme deg for din favoritt VPN senere!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me