5 beste VPN-er for bærbare datamaskiner i 2020

Bærbares bærbare natur gjør dem gode til jobb og reise, men hvis du kobler til et åpent WiFi-nettverk på et hotell- eller flyplasslobby, kan du utsette alle dataene dine for en hacker. Å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) i kombinasjon med den bærbare datamaskinen er praktisk talt et krav hvis du vil beskytte dataene dine fullt mens på farten.

Lær mer om VPN-tjenester

Er du usikker på hva en VPN er og hvordan den kan hjelpe? Ta en titt på guidene vi har lenket nedenfor for informasjon om dem:

 • Hva er en VPN? - Hvis du er helt ny på VPN-er, kan du ta en titt på vår nybegynnerguide for VPN for å finne ut hva en VPN er, hvordan de fungerer og hva fordelene ved å bruke en er.
 • VPN-kryptering - Hvis du vil vite mer om VPN-kryptering og hvordan det fungerer, kan du klikke deg videre til denne guiden.
 • Hold deg trygg på nettet - Hvis du vil vite mer informasjon om hvordan du kan være sikker på nettet, sjekk ut denne guiden for noen nyttige tips.
 • Bruke en VPN på spesifikke enheter - Sjekk vår VPN for Windows-guide for mer informasjon om bruk av en VPN på en Windows-maskin. Alternativt, hvis du er Mac-bruker, bør du vite at ikke alle VPN-er vil fungere med macOS. For en liste over VPN-er som gjør det, og noen nyttige tips, sjekk vår VPN for Mac-guide.

Ikke sikker på hva en VPN er og hvordan den kan hjelpe?

Annet enn å kryptere alle dataene dine og holde hackere utenfor, er det mange grunner til at du bør bruke en VPN.

Den beste bærbare VPN-en

Nedenfor har vi listet opp de beste VPN-ene for bærbare datamaskiner. Alle disse tjenestene støtter Windows og macOS, gir utmerket kryptering og fjerner blokkering av nettsteder fra hele verden. For mer informasjon om noen av tjenestene i listen nedenfor, klikk gjennom leverandørens nettsted eller bla nedover for å se et sammendrag av hver VPN-tjeneste.

 1. ExpressVPN

  - Lynrask | Apper for alle plattformer | 24/7 live chat support

 2. NordVPN

  - Lett å bruke | Servere i 60 land | Valuta for pengene

 3. CyberGhost VPN

  - Godtar bitcoin | Servere i 90 land | 2,75 dollar per måned

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Rask og pålitelig | Apper for alle plattformer | Live chat support

VPN for bærbar PC - oppsummeringer

Nedenfor har vi oppsummert alt som gjør disse til de beste VPN-ene for bærbare datamaskiner. Hvis du trenger mer informasjon om noen av dem, kan du klikke deg videre til VPNs nettsted eller se på detaljerte VPN-anmeldelser.

Beste VPN for bærbare datamaskiner: Betraktninger

Kan du få en bærbar VPN gratis?

Svært få legitime VPN-er lar deg bruke tjenestene deres gratis. Dette fordi kjøring og vedlikehold på et VPN-nettverk er kostbart og krever at brukerne kjøper et abonnement. Den gode nyheten er imidlertid at noen pålitelige VPN-er gir begrensede gratisversjoner av premiumabonnementene sine for å la folk få en smak av tjenesten deres. Dette betyr at du kan bruke en VPN gratis på en bærbar datamaskin for å fjerne blokkering av innhold eller få personvern og sikkerhet.

Imidlertid, hvis du er en vanlig internettbruker og krever kontinuerlig avblokkering av muligheter, personvern og WiFi-sikkerhet - må du velge en tjeneste fra denne listen og betale for et abonnement. Dette er fordi gratis VPN-er har datagrenser og båndbreddekapsler designet for å få gratis brukere til å oppgradere til et betalt abonnement.

En annen viktig ting å huske er at det finnes mange gratis VPN-er som er farlige. Noen gratis VPN-er blir finansiert med brukernes data, noe som betyr at de ikke gir personvernet du trenger. Og noen gratis VPN-er er fylt med spyware og adware som vil risikere dataene dine.

Av denne grunn oppfordrer vi deg sterkt til å holde deg unna alt annet enn pålitelige gratis VPN-er som gir fullt personvern og sikkerhet. Til og med noen gratis VPN-er som vises høyt oppe i Google Play-butikken - og som har påtegninger fra forbrukere - har vist seg å inneholde spionvare.

Laptop Webcam Hacking: A Real Threat

Selv om forestillingen om hacking av bærbare nettkameraer kan virke som noe fra en konspirasjonsnettsted eller en Matt Damon-film, er det en reell fare som kan krenke personvernet ditt alvorlig. Enda mer bekymringsfull er at russiske tenåringshackere kanskje ikke engang er den største trusselen når det gjelder denne typen hacking.

GCHQ (Storbritannias versjon av NSA) har kommet med overskrifter for bruk av snooping-verktøy som Nosy Smurf og Gumfish.

Disse snopemetodene øker mistilliten mellom myndigheter og vanlige borgere ytterligere. Bare en annen grunn til å sette opp en VPN på den bærbare datamaskinen din i dag!

Hvordan flytte et gjeldende VPN-abonnement til en ny bærbar PC?

VPN-er lar brukere vanligvis koble seg mellom 5 - 7 enheter på en gang.

Hvis du allerede abonnerer på et VPN, er sjansen stor for at du har rett til å bruke den på en rekke enheter samtidig. Så hvis du nettopp har kjøpt en ny bærbar PC, kan du bare gå over til din nåværende VPNs hjemmeside, logge inn ved å bruke legitimasjonen og laste ned VPN-programvaren du trenger. Når den er ferdig med nedlastingen, installerer du den og oppgir legitimasjonsbeskrivelsen. Nå er du klar til å begynne å bruke VPN på den nye bærbare datamaskinen.

Husk at du kan bruke VPN på en bærbar PC, stasjonære, mobile enheter og nettbrett - alt på samme tid - med et abonnement på noen av VPN-ene i denne guiden..

Del den bærbare VPN-en med de andre enhetene dine!

Hvis du eier en bærbar PC, er sjansen stor for at du sannsynligvis eier en smarttelefon, nettbrett eller PC også. Ved å bruke en høykvalitets VPN-tjeneste, som de jeg har nevnt ovenfor, kan du vanligvis ha VPN aktiv på flere enheter samtidig. Dette er gode nyheter hvis du vil sikre flere enheter med ett VPN-abonnement.

Hvis du bruker en bærbar datamaskin hjemme eller på kontoret, kan du også konfigurere en VPN på ruteren og dekke alle enhetene dine under en VPN-tilkobling.

Tittelbilde Kreditt: Hvem er Danny / Shutterstock.com
Andre bilder: aliangi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me