5 beste VPN-er for Norge – Beskytt deg mot EU-lover

Bør noen bekymre seg for internettbegrensninger i Norge? Reportere uten grenser mener ikke. Pressegrupper, for eksempel Freedom House, er heller ikke bekymret. Norge er et inkluderende samfunn med et populært konstitusjonelt monarki og en lydhør politisk klasse.

Ingen av de klassiske årsakene til internettundertrykkelse eksisterer i dette lykkelige landet.Norge VPN

Til tross for gjentatte stemmer mot EU-medlemskap, er nordmenn underlagt EU-lovgivningen. Det er fordi den norske regjeringen implementerer EU-direktiver. De EUs datalagringsdirektiv og avgjørelser om opphavsrettshåndhevelse gjør nedlasting med torrents til en farlig vane. Begge er blitt en del av norsk lov.

Det er også vanskelig tilgjengelige streamingtjenester som Netflix på grunn av lokale lisenser og opphavsrettsavtaler.

Her er vårt utvalg av fem VPN-er for Norge som kommer sterkt anbefalt og hjelper deg med å komme deg rundt de ovennevnte problemene i Norge!

Beste Norge VPN-tjenester

Her er de beste VPN-tjenestene i Norge - eller som nordmennene vil si "Norsk VPN".

 1. ExpressVPN

  - Den raskeste VPN-en vi tester, blokkerer alt, med fantastisk service hele tiden

 2. NordVPN

  - Stort merke med veldig god verdi, og en budsjettpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topp rangert VPN, med god pris og hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigste VPN-ene der ute, men likevel en god service

VPN Norge Hensyn

I det følgende kan du lese mer detaljert informasjon om årsakene til å bruke en VPN i Norge, og også om hva du må vurdere når du velger VPN.

Streaming og Torrenting i Norge

De to internettproblemene du står overfor i Norge er ulovligheten av torrent-nedlastinger og umuligheten av å komme inn i utenlandske strømmetjenester, med en VPN kan du få American Netflix Unblocked og en hel rekke andre tjenester som vanligvis ikke er tilgjengelige i Norge.Streamingtjenester

Disse to problemene kan løses ved å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN). VPN representerer deg i alt du gjør på internett. Det beskytter trafikken som går mellom datamaskinen din og VPN-serveren. Som sådan kan Internett-leverandøren din (ISP) ikke se at du har tilgang til torrent-kataloger eller deltatt i peer-to-peer-nedlastinger (P2P).

Hvis du er ny på VPN-er og vil vite mer, sjekk ut vår nybegynnerveiledning til VPN-er for all informasjonen du trenger i en praktisk guide.

VPN får det til å virke som om du er i samme land som serveren du valgte når du slår på VPN-klienten. Det lar deg komme inn på strømmetjenester med geografiske tilgangsbegrensninger.

Når du ser etter en VPN for Norge, må du sørge for at leverandøren du velger har servere i de landene du vil ha tilgang til streamingvideo fra. Du må også være sikker på at VPN-en du bruker ikke fører noen aktivitetslogger. Det vil beskytte deg mot opphavsrettsadvokater som sporer deg når de prøver å spore ned torrent-nedlastere. Hvis du vil ha mer informasjon om å være sikker når du torrenser, kan du se vår beste VPN for Torrenting-guide.

Hvordan få amerikansk Netflix i Norge

Som du kanskje allerede har gjettet, vil en VPN også tillate deg å få amerikanske Netflix i Norge. Alt du trenger å gjøre er å velge en av VPN-leverandørene ovenfor. Koble deretter til en amerikansk server, og du skal kunne få tilgang til Netflix til glede. For mer informasjon se vår Netflix VPN-guide.

P2P Nedlasting i Norge

Det første hinderet du møter når du prøver å laste ned med torrenter i Norge, er det landet blokkerer de fleste torrentkatalogsider. En norsk domstol blokkerte tilgangen til syv torrentsteder i en kjennelse i september 2015. Internett-leverandører fjerner adressene for disse nettstedene fra deres domenenavnservere for å implementere forbudet.

torren

Domain Name System (DNS) er en oppslagstabell som oversetter mellom nettadressene som folk skriver inn i nettleserne og de virkelige internettadressene (kalt “IP-adresser”) på datamaskinene som lagrer disse nettstedene. Hvis nettleseren din ikke kan få adressen til datamaskinen som er vert for et nettsted, kan den ikke be om noen sider fra den. VPN-er gir sine DNS-servere for å overvinne dette hinderet. Når du slår på VPN, vil datamaskinen dirigere all Internett-trafikk gjennom VPN-serveren. Det inkluderer DNS-forespørsler.

Et annet triks som Internett-leverandører over hele verden praktiserer for å kapre P2P-nedlastinger, er å lukke forbindelsene som BitTorrent-klienten oppretter med jevnaldrende. Når Internett-leverandøren oppdager torrent-trafikk som går gjennom til datamaskinen din, sender den en tilbakestillingskommando til fagfellen du laster ned fra. Tilbakestillingen bryter forbindelsen, slik at du synes det er umulig å laste ned noe.

Når du kobler til en sverm med VPN som kjører på datamaskinen din, går all trafikken som forlater datamaskinen til VPN-serveren i en kryptert tilstand. Det gjør det umulig for ISP-programvaren å oppdage BitTorrent-protokollsignaler. Hvis Internett-leverandørens datamaskiner ikke kan oppdage P2P-aktivitet, kan de ikke sende tilbakestillingskommandoer. Derfor vil nedlastingen din fortsette.

Finn ut mer om VPN-kryptering og hvordan det fungerer med vår ultimate online personvernveiledning.

EUs datalagringsdirektiv

EU utformet sitt datalagringsdirektiv til hjelpe copyright advokater. Det kan ta tid for advokater å spore opp personene som lastet ned en bestemt fil. Hvis Internett-leverandører ikke lagrer poster over tilkoblingene kundene sine, kan advokatene bare følge live-nedlastinger. Det vil redusere antallet mennesker de kunne forfølge betydelig. I Norge er Internett-leverandører forpliktet til å føre aktivitetslogger i seks måneder. Dette gir et vindu med muligheter for advokater om opphavsrett til å få en rettskjennelse om tilgang til postene.EUs datalagringsdirektiv

Aktivitetsloggene viser alle forbindelsene dine - hvor de dro til, hvilke tilkoblingsforespørsler som kom inn, og eventuelle egenskaper ved tilkoblingen, for eksempel nettverksprotokollen som ble brukt. Denne informasjonen kan identifisere en nedlasting av en bestemt fil. Ettersom all kommunikasjon over internett har en "fra" og "til" adresse på den, kan opphavsrettsadvokater spore deg gjennom ISPs kontooppføringer.

En annen personvernsvakhet ved BitTorrent-systemet kan avsløre identiteten din. Det er Peers-fanen i omtrent enhver smak av BitTorrent-klienten som er tilgjengelig. Alle i en sverm kan se IP-adressene til alle jevnaldrende. Derfor trenger alt et copyright advokatfirma å laste ned med torrentfiler og notere jevnaldrende adresser. Advokatene trenger da en rettskjennelse for å tvinge ISP til å detaljere hvilke kunder som brukte de registrerte adressene på det tidspunktet.

De beste VPN-ene som brukes i Norge: Konklusjon

VPN Norge

VPN-er tilbyr deg et ryddig triks som gjør at du ser ut til å være på et annet sted. Med denne tjenesten kan du se ut til å være i et annet land for å få tilgang til strømmetjenester som nekter å levere videoer til utenlandske forbindelser. Nettsteder for videostreaming skanner forespørsler etter VPN-egenskaper. De blokkerer alt de oppdager. Derfor kan ikke alle VPN-er skaffe deg videostrømmer fra utlandet. Tjenestene på denne listen over de fem beste VPN-ene for Norge er blant de beste i verden og vil gi deg tilgang til videoer over landegrensene.

Du kan til og med øke poengsummen litt og omgå internettblokker og begrensninger ved å bruke en VPN når du er i Norge. Beskytt deg mot å bli sporet på internett og forhindre opphavsrettsadvokater fra å spore deg opp. Bruk en VPN for internettilgang i Norge og fortsett å glede deg over det beste fra nettet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me