5 beste VPN-er for Oman

Sultanatet av Oman er et absolutt monarki. Det betyr at det ikke er noe demokrati - Sultanen kan endre lovene umiddelbart.VPN Oman

Det generelle juridiske klimaet i Oman, som i resten av den arabiske halvøya, oppmuntrer ikke til ytringsfrihet.

Du må være veldig forsiktig i Oman om nettstedene du besøker og tingene du skriver der. Lovene er veldig vage, så myndighetene har fritt styre til å tolke dem, slik de måtte ønske. Å være utlending i landet gir ingen beskyttelse mot pågripelse eller tiltale.

Så det er ikke overraskende at en VPN for Oman er et absolutt must!

En VPN vil hjelpe deg å beskytte identiteten din, og slutte å nysgjerrige øyne fra å se på internettaktivitetene dine.

Beste VPN-er for Oman

 1. ExpressVPN

  - Den raskeste VPN-en vi tester, blokkerer alt, med fantastisk service hele tiden

 2. NordVPN

  - Stort merke med veldig god verdi, og en budsjettpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topp rangert VPN, med god pris og hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigste VPN-ene der ute, men likevel en god service

Oman VPN-betraktninger

Hovedformålet med all mediekontroll i Sultanatet er å opprettholde befolkningens moralske og religiøse standarder. Disse kontrollene gjelder ikke bare internettilgang. TV og musikk er også gjenstand for stram sensur. Videre er det ofte overvåking av telefonsamtaler for beroligende eller blasfemisk innhold.VPN-hensyn

Det andre målet for myndighetene er å utrydde potensiell politisk uro. Alle statlige arbeidere er direkte ansatte i Sultan. En av hovedoppgavene deres er å holde ham ved makten uten noen begrensninger i hans rettigheter til å kontrollere befolkningen. Selv en gunstig kommentar om demokratiske prosedyrer i utlandet kan dermed få deg i problemer.

VOIP / internettelefonforbud

Oman forbyr også internettelefoni. Staten eier og driver den eneste fasttelefonen. Mobiltjenester er mye mer deregulert. Omanis kan få sin 3G-tjeneste fra Omanmobile, en divisjon av Omante eller fra Ooredoo. Staten driver førstnevnte og sultanen fra Qatar driver sistnevnte. Han har lignende syn på ytringsfrihet som sin Omani-motpart. Du kan få tilgang til mobilnett fra to andre selskaper i Oman (Renna og Frendi), men ingen av dem tilbyr datapakker.VOIP-forbud

Skype er ikke tilgjengelig i Oman. Heller ikke Viber, IMO eller Google Hangouts. Chat-systemer på sosiale mediesider er tilgjengelige, men leverandører deaktiverer tale- og videofunksjonene. Overraskende fungerer WhatsApp og Signal noen ganger, selv om ingen kan forutsi når de vil jobbe og når de ikke vil.

Du kan få tilgang til utestengte nettsteder hvis du kan omgå blokkene som Internett-leverandører (ISPer) implementerer. Imidlertid blokkerer Oman både proxy-servere og Tor-nettverket. Virtuelle private nettverk (VPN) er lovlige og populære i landet. Så hvis du vil ha tilgang til bedre underholdning, eller besøke datingsider, porno, homofile, pengespill eller politiske nettsteder, hadde du bedre bruk av VPN.

Internett-kontroller i Oman

Å holde internettilgang i hendene til bare det statseide telefonselskapet, og et mobilselskap som en venn av Sultan eier, gjør det enkelt å sentralisere internettkontroller. Du kan bare koble til Internett med datamaskinen eller telefonen din hvis du har en kontrakt med en ISP - som betyr Omantel eller Ooredoo.Internett-kontroller

WiFi-hotspots eksisterer ikke i Sultanate. Du kan ikke få anonymitet ved å surfe på en internettkafé. Eierne av disse virksomhetene må få lisens for å operere. For å få den tillatelsen, må eierne sende inn planløsninger for plassen, som viser at alle skjermer er synlige av en sentralt plassert menneskelig vigilator. Internettkafeer må også installere nettverksproxy, som blokkerer tilgang til utestengte nettsteder. De må også registrere alle aktivitetene til datamaskinene sine.

Internett-leverandører i Oman driver svartelister over nettsteder. Disse blokkerer tilgangen til en lang liste med adresser. Individuelle nettsider på tillatte nettsteder kan også blokkeres for levering hvis de inneholder bilder av uanstendig kledde mennesker, eller inkluderer noen av en liste med nøkkelord. Et programvare (SmartFilter) av en divisjon av McAfee i USA utfører disse sjekkene. Omtrent enhver regjering i Midt-Østen håndhever bruken, inkludert Oman.

VPN-lovlighet i Oman

Bruken av VPN-er er ikke ulovlig i Oman. Faktisk bruker en stor andel av befolkningen dem. Men som med alle ting i Oman, må du være forsiktig med hva du snakker om og med hvem. Det betyr at det kan være risikabelt å spørre rundt om hjelp for å få VPN til å fungere.

Derfor er det viktig å få en VPN som er selvinstallerende og enkel å bruke. Et sterkt kundesupportteam hos VPN-selskapet er også viktig. Det vil gjøre det mulig for deg å få råd fra eksperter som ikke vil rapportere aktivitetene dine til Omani-regjeringen.

VPN-er kommer rundt ISP-eres grunnleggende svartelistestrategi fordi de skjuler destinationsadressen til trafikken de fører. VPN-klientprogramvaren på datamaskinen din oppretter en forbindelse med hjemmeserveren. Dette er kjent som en "tunnel". Klienten og serveren krypterer all kommunikasjon. Denne krypteringen dekker til og med overskriftsinformasjonen, som inneholder kilde- og destinasjonsadressene.

Derfor, hvis du bruker en VPN, vil internettaktivitetene dine være helt private.

Sensurert underholdning i Oman

Det er 13 TV-stasjoner i Oman. Alle showene deres er sterkt sensurert. Det samme gjelder musikken som er tilgjengelig i landet. Filmer og show redigeres for å fjerne støtende innhold, i mange tilfeller til det at de ikke kan hentes. Videre er mange populære TV-serier over hele verden bare ikke vist i Oman.Sensurert underholdning

Heldigvis kan du få tilgang til underholdning fra andre land over internett. Det er til og med en Omani-gren av Netflix. Du får imidlertid ikke versjonen de viser i USA. Underholdningsbiblioteket som du får tilgang til med Netflix i Oman, er ganske likt showene du ser på TV der.

Hvis du har et Netflix-abonnement i Oman, kan du se Netflix hvor som helst i verden. Tjenesten er forskjellig i hvert land. Biblioteket du får tilgang til, avhenger av hvor du befinner deg når du går inn på nettstedet. Som sådan, hvis du er i USA når du logger inn, får du tilgang til all den fantastiske underholdningen som er tilgjengelig for kunder i det landet.

Derfor, hvis du har en VPN, når du har koblet til en passende server, vil du derfor kunne se Netflix over hele verden. Imidlertid støtter ikke alle servere og leverandører dette, så sjekk gjeldende VPN-er som fungerer med Netflix.

Konklusjon

Du kan bli utålmodig med kontrollene på det du kan se på internett i Oman og håper å få tilgang til utestengte nettsteder. Alle VPN-ene i denne gjennomgangen fungerer bra i Oman.

De vil beskytte identiteten din og gi deg tilgang til utenlandske strømmetjenester. Husk å dekke sporene dine i Oman med en VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me