5 beste VPN-er for Sverige – beskytt ditt personvern på nettet

Det er vanskelig å vite fra den ene dagen til den neste når neste trekk fra EU eller den svenske regjeringen vil komme i spill. Regjeringen innfører lover om datalagring, og domstolene kaster dem ut.VPN Sverige

Den enkleste måten å beskytte deg mot de skiftende sandene til lov om lagring av data i Sverige er å blokkere Internett-leverandøren fra å identifisere aktiviteten din. Du kan bruke et VPN (Virtual Private Network) for å beskytte ditt personvern på internett i Sverige.

Hvis du trenger å fjerne blokkering av innhold, trenger du en VPN i Sverige. En som er rask, har god programvare og utmerket kundeservice.

Beste VPN Sverige

Vi har gjennomgått 150 forskjellige VPN-selskaper gjennom fem år, og her er de fem beste vi har valgt, basert på dette. Her er de.

 1. ExpressVPN

  - Den raskeste VPN-en vi tester, blokkerer alt, med fantastisk service hele tiden

 2. NordVPN

  - Stort merke med veldig god verdi, og en budsjettpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topp rangert VPN, med god pris og hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigste VPN-ene der ute, men likevel en god service

Svenske VPN-hensyn

Brudd på opphavsretten er et av de viktigste områdene med ulovlig aktivitet på internett i Sverige. Takket være den høye profilen til The Pirate Bay, har Sverige et rykte som et knutepunkt for torrenting. Den svenske regjeringen liker ikke det. Hvis du leter etter en VPN spesielt for torrent, kan du se på vår beste guide til VPN for torrent-nettsteder.Bruker en VPN i Sverige Betraktninger

Domstolsavgjørelser har forsterket Sveriges gjennomføring av EUs direktiv om håndheving av åndsverksrettigheter (IPRED) siden 2012. Dette tvinger ISP-er til å samle inn og utlevere detaljer om kundenes peer-to-peer-aktiviteter (P2P). EU-domstolens kjennelse mot landets lov om dataoppbevaring påvirker ikke IPRED-lovene. Dermed er ISPer forpliktet til å overvåke aktivitetene dine og blokkere fildeling. De er også forpliktet til å samarbeide med politiet, hvis de velger å undersøke fildelingen din.

Gratis VPN for Sverige

Her på ProPrivacy.com, vil vi anbefale å holde deg unna gratis VPN-er. De har en tendens til å være upålitelige, og de fleste av dem har en lyssky fortid. Videre er de begrenset på en eller annen måte. Hvis du er sikker på at du vil bruke en gratis, så sjekk ut listen vår. Husk imidlertid at de ikke nødvendigvis vil ha en server i Sverige.

ISP Snooping

All Internett-trafikken din går via ISP-serverne. Som sådan er det enkelt for Internett-leverandøren din å se hva du gjør. Det kan også avlede trafikken, blokkere eller logge den, eller til og med varsle myndighetene. Et program behandler hvert stykke data som går gjennom ISP-datamaskinen. Små endringer i databehandlingsprogramvaren kan skape overvåkningsmuligheter. Internett-leverandøren bruker nøkkelord i overvåkningsprogrammene sine for å fange opp spesifikke data fra tilkoblingene dine.ISP Snooping

Hver informasjon som krysser internett har en overskrift foran. Topptekst- og nyttelaststrukturen danner “pakken.” Toppteksten inneholder pakkeens kilde- og destinasjonsadresser. Denne informasjonen gir ISP-en umiddelbart kontroll over hva som skjer med pakken. Mer sofistikerte programmer kan se i pakker for å lese innholdet. Denne inspeksjonen bremser ikke pakken og kan nesten ikke påvises.

Du trenger ikke bare å bekymre deg for lover om datalagring. Et rettskjennelse kan tvinge en ISP til å utlevere all informasjonen de har om deg, inkludert adressen din. Politi eller den hemmelige tjenesten kan be om at en ISP overvåker trafikken din for å samle inn data. Domstolsordre kan også forhindre ISP-er fra å fortelle målene for etterforskningen hvilken informasjon de har gitt. Dermed kan politiet samle inn data for å lage sak mot deg uten at du vet det.

struping

Internett-leverandører har også sine agendaer. Fildeling irriterer ISP-er fordi den bruker båndbredde. Fremkomsten av Spotify, Netflix og HBO Nordic betyr at de fleste svensker nå kan få all den underholdningen de ønsker lovlig. Streaming av musikk og video bruker imidlertid like mye båndbredde som torrenting. Kostnadene for å gi båndbredde for disse applikasjonene presser ISP’enes fortjenestemarginer.

Når du abonnerer på en internettjeneste, melder du deg for oppgitte hastigheter for en annonsert pris. Internett-leverandøren må holde seg til det servicenivået. Ellers kan det saksøkes eller stenges for svindel.struping

Selv om Internett-leverandørene må behandle alle de som har skrevet under på samme plan, har det et albuerom som gjør det mulig å redusere kostnadene. De trenger ikke å levere overskriftshastighetene hele tiden, og heller ikke gjøre den samme båndbredden tilgjengelig for alle applikasjoner. Dermed engasjerer noen Internett-leverandører seg i en praksis som kalles "gasspjeld." Det er den selektive bremsingen av spesifikke applikasjoner.

For å slå på streaming- og spillforbindelser til tregere, billigere tilkoblinger, må Internett-leverandøren kunne lese pakker som går gjennom utstyret. Det er her "dyp pakkeinspeksjon" kommer inn. Internett-leverandøren kan bygge opp en svarteliste med destinasjonsadresser. Det kan blokkere tilgang til visse nettsteder, for eksempel The Pirate Bay, og bytte Netflix-tilkoblinger til tregere linjer. VPN-er blokkerer disse strategiene.

Ved å bruke en VPN kan Netflix også fjerne blokkering av flere tusen filmer og TV-serier ved å koble seg til den amerikanske versjonen av tjenesten. Selvfølgelig kan en VPN også gjøre det mulig å fjerne blokkering av Youtube-videoer som ikke er tilgjengelige i din region, og også få tilgang til begrenset innhold som BBC iPlayer, hulu, Youtube-innhold og mer.

VPN Anonymitet

VPN-programvaren som du laster ned til datamaskinen, krypterer pakker. Den skjuler til og med adresseinformasjonen. Rutere må se destinasjonsadressen. Ellers kan de ikke overføre pakkene til naboer. Som sådan legger VPN-programvare hver kryptert pakke inn i en annen pakke og adresserer den ytre pakken til serveren. Serveren som pakkene blir sendt til, avhenger av hvilket sted du velger før du slår på VPN.VPN-anonimitet

Denne prosessen kalles "tunneling" fordi den skjuler trafikken din for en del av reisen. Det forblir hemmelig til den går gjennom VPN-serveren. Den fortsetter deretter på vei til det tiltenkte målet, med de originale pakkeoverskriftene synlige. VPN-serveren legger IP-adressen sin som kilden til pakken, så serveren som mottar den vet ikke hvor du er. Dette andre laget av anonymitet gir deg tilgang til streaming- og spillservere utenlands. Disse nettstedene blokkerer vanligvis tilgang fra utlandet. Hvis du imidlertid velger en VPN-plassering i samme land som strømmetjenesten du vil ha tilgang til, vil du komme deg rundt disse blokkene.

VPN-lovlighet

VPN-er er helt lovlige i Sverige. Til tross for regjeringens forsøk på å lage en varig lov om datalagring, har den aldri prøvd å tvinge disse reglene om VPN-er. Alt datainnsamlingsansvar i Sverige, både for forpliktelse til oppbevaring av data og for beskyttelse av copyright, faller på Internett-leverandørene.VPN-lovlighet

Derfor, hvis du bruker en VPN for å blokkere Internett-leverandøren din fra å logge dine tilkoblinger, har du ikke gjort noe galt. Det, om aktivitetene som VPN-masker er ulovlige, er en annen sak.

Beste VPN-er for Sverige: Konklusjon

Den svenske regjeringen må trå nøye når den prøver å kontrollere tilgangen til internett fordi den som er ved makten ønsker å bli gjenvalgt. Den svært høye andelen av svensker med internettilgang gjør at myndighetene må håndtere spørsmålet om oppbevaring av data og opphavsrettslig kontroll sensitivt.Beste Sverige VPNs konklusjon

Når du bruker internett i Sverige, er ikke din viktigste fiende den svenske regjeringen, men EU. EU har ikke gitt opp kampen for å forsøke å tvinge nye lover om datalagring i medlemslandene. Den har satt opp et "Digital Single Market" -direktiv som tar sikte på å forene alle internettkontroller til sitt virke. Denne tilsynelatende logiske foreningen av forskjellige lover på tvers av EU-territorier kapper en sentralisering av makten i hendene på ikke-valgte kommisjonærer, som ikke er underlagt presset til gjenvalg. Overraskende inkluderer denne drivkraften mot sentralisering også tøffere tiltak for å håndheve immaterielle rettigheter. Det vil gjøre det vanskeligere for lokale domstoler å kaste ut fullbyrding i personvernets navn.

Som sådan vil behovet for enkeltpersoner å ta direkte skritt for å beskytte sitt online privatliv i Sverige bli mer presserende. Hold deg foran myndighetene og beskytt deg selv akkurat nå! Noen av tjenestene som har gjort det til vår liste over de fem viktigste VPN-ene for Sverige, vil holde deg trygg på internett.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me